Φονική δασική πυρκαγιά στην Λεμεσό: Κάηκαν σπίτια και βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι 4 εργάτες γης που αγνοούνταν

Κύπρος
Tools

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Οδού, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από χθες μετά την επέκταση της πυρκαγιάς στο χωριό, που ξεκίνησε από την Λεμεσό στην Κύπρο.

Μετά την πληροφορία ότι χάθηκαν τα ίχνη τους, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για εντοπισμό τους, ενώ από τις έρευνες, το όχημα τους είχε εντοπιστεί καμένο. 

Δυστυχώς, σε κοντινό σημείο, βρέθηκαν οι σοροί των τεσσάρων προσώπων, οι οποίοι ήταν απανθρακωμένοι, και όπως προκύπτει, όταν δόθηκε οδηγία για εκκένωση του χωριού, δεν πρόλαβαν να διαφύγουν για να γλιτώσουν από τις φλόγες, αφού δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, με αποτέλεσμα να τους περικυκλώσουν. Και οι τέσσερις, βρέθηκαν νεκροί στο ίδιο σημείο.

Ξεκίνησαν από το πρωί οι ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη στη φωτιά στη Λεμεσό - Ελληνικά Canadair συμβάλλουν στο έργο της πυρόσβεσης

Στις 6 το πρωί απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κοινότητα Αρακαπάς της επαρχίας Λεμεσού.

Στο έργο της Πυρόσβεσης συμβάλλουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, τα οποία εστάλησαν με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένεται να καταφθάσει βοήθεια από το Ισραήλ και την Ιταλία.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλλουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, η Πολιτική Άμυνα και η Εθνική Φρουρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές νωρίς το πρωί παρά αργότερα.

Η φωτιά κατέκαψε ήδη δασική έκταση, κατοικίες και εκτάσεις γής, χωρίς ακόμη οι αρχές να έχουν προχωρήσει σε απολογισμό καθώς προηγείται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Διεξάγονταν επιχειρήσεις καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αντιμετωπίζονταν συνεχής αναζωπυρώσεις. Η Π.Υ συνεχίζει να καλύπτει την περιφέρεια των εμπλεκομένων στην πυρκαγιά κοινοτήτων. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα , κυρίως στις περιοχές που είναι απρόσιτες από επίγειες δυνάμεις, αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε στην σύλληψη ενός 67χρονου ο οποίος ανακρίνεται ως ύποπτος για κακόβουλη ενέργεια.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, αναφερόμενος στις συνεχείς προσπάθειες για κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς σε ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας.