Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η εθνική πόλο 1η και καλύτερη στον όμιλό της προκρίθηκε στους 8!.... «Βύθισε» ακόμη και τις ΗΠΑ (14-5) -

Ελλαδα
Tools

Πανηγυρικά εξασφάλισε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών την πρώτη θέση στον Α΄' όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση της στην 8άδα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε ευκολότερα του αναμενομένου των ΗΠΑ με 14-5 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των Αγώνων με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αφήνοντας πίσω της Ιταλία και Ουγγαρία. Στα προημιτελικά θα παίξει με το Μαυορβούνιο, το οποίο νίκησε 14-6 τη Σερβία. 

Η κατάταξη στον όμιλο, βέβαια, δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία, καθώς τα πάντα θα κριθούν στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8). Εκεί, η εθνική θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου, που θα γίνει σήμερα στις 8 π.μ.

Δύο μακρινά σουτ του Σκουμπάκη και του Φουντούλη έδωσαν γρήγορο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, η οποία με πολύ αποτελεσματική άμυνα είχε τον έλεγχο του αγώνα και ξέφυγε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 6-2 στη δεύτερη. 

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά (καθώς ήταν οριστικά τέταρτοι πριν τα σημερινά ματς), κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την χαλάρωση και τα λάθη των διεθνών και μείωσαν σε 6-4 με τους Ομπερτ και Ιρβινγκ, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά δύο συνεχόμενα γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά (το πρώτο με πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης) αποκατέστησαν γρήγορα τη διαφορά.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε... ελληνικό πάρτι, με Γενηδουνιά και Φουντούλη να «βομβαρδίζουν» (πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα) και την άμυνα να είναι αδιαπέραστη (2/14 οι ΗΠΑ σε παίκτη παραπάνω, 0/8 στο β΄ ημίχρονο!).

Dnews