Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κοντά σε σπίτια και το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ οι φλόγες - Εντολή εκκένωσης

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Νέας Μάκρης, σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και σε κατοικημένη περιοχή. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο σημεία, με τη μία εστία να μαίνεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και η δεύτερη κοντά στο τέρμα της οδού Δήμητρας στον οικισμό Λιβίσι.

Επί τόπου βρίσκονται περιπολικά της Αστυνομίας και ομάδα ΔΙΑΣ και έχουν αρχίσει την προληπτική εκκένωση του οικισμού, έπειτα από σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Η εκκένωση έχει αρχίσει από τα σπίτια που βρίσκονται στις οδούς Ανατολής και Ονείρων.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ στην περιοχή της Νέας Μάκρης πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες, 15 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και στρατιωτικά οχήματα. Eπίσης οχήματα από την Πολιτική Προστασία Ραφήνας και το Νέο Βουτζά. 

fotia n makri2

Με ενημέρωσή της η ΕΛ.ΑΣ., γνωστοποιεί ότι λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

Aυτή τη στιγμή τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς είναι δύο και αυτό που ανησυχεί περισσότερο την πυροσβεστική είναι αυτό στο Λιβίσι.

Τέσσερα αρχικά μέτωπα ταυτόχρονα

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open, τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν ταυτόχρονα στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Ευτυχώς τα δύο τέθηκαν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο ενεργά αυτή τη στιγμή.

Η παραπάνω είδηση προκαλεί πολλά ερωτηματικά, τόσο για την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, όσο και για τα πολλαπλά μέτωπα την ίδια στιγμή.

Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος που όπως αναφέρει η πυροσβεστική με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στη Νέα Μάκρη Αττικής για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

fotia n makri3