Σε αναστολή εργασίας μπήκαν οι πρώτοι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί-Δασκάλα έλεγε στα παιδιά να μη φορούν μάσκα

Νεολαια - Εκπαιδευση
Tools

Ενας από τους πρώτους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που έλαβε το χαρτί της αναστολής γιατί δε δεχόταν να υποβληθεί σε rapid test λέει:

«Όλα τα μέτρα είναι τιμωρητικά για αυτούς που σηκώνουν κεφάλι. Εγώ έτσι το βλέπω».

Είναι ένας από τους πρώτους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που έλαβε το χαρτί της αναστολής γιατί δε δεχόταν να υποβληθεί σε rapid test.

«Δεν είναι μόνο τα rapid test. Το rapid test είναι το βήμα που βρήκα να πατήσω. Είναι η όλη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Δεν είναι σχολεία πια αυτά. Δε γίνεται μάθημα, δε γίνεται τίποτα. Σε ένα τέτοιο σχολείο δε θέλω να δουλέψω εγώ και βρήκα με αυτόν τον νόμο την ευκαιρία κι έφυγα».

Ο εκπαιδευτικός που δίδασκε θρησκευτικά σε Γυμνάσιο της Δράμας μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελε να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο.

«Κάνουμε μόνο εμείς οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί. Την στιγμή που μπορεί να κολλήσει και μεταδώσει κι ένας εμβολιασμένος. Ο συνάδελφός μου λοιπόν ο οποίος είναι εμβολιασμένος δεν κάνει rapid test και μπορεί να με κολλήσει. Υποχρεούμαι μόνο εγώ να κάνω. Γιατί; Δε θα έπρεπε να κάνουμε όλοι; Το βλέπω σαν τιμωρητικό μέτρο, δεν το βλέπω σαν μέτρο πρόληψης να κάνω μόνο εγώ».

Ο διευθυντής του σχολείου έκανε το καθήκον του παραδέχεται στο LIVE NEWS, ωστόσο νιώθει πικρία όπως λέει που είναι ο μοναδικός σε ολόκληρο τον νομό Δράμας που αντιδρά.

«Ο διευθυντής κάνει ό,τι θα έκανα κι εγώ, κι εσείς και οποιοσδήποτε άλλος διευθυντής. Είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτά που κάνει. Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του».

Αναστολές χωρίς ημερομηνίες λήξης

Πριν από λίγες ώρες μάλιστα ανέβασε ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου που είναι μηδενική. Τι υποστηρίζει ότι θα κάνει στο εξής;

«Ό,τι με φωτίσει ο Θεός. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Η αναστολή αυτή δεν έχει ημερομηνία λήξης. Έχει μόνο αρχής. Εγώ εναντιώνομαι στην όλη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία».

Δασκάλα έλεγε στα παιδιά να μη φορούν μάσκα

Το χαρτί της αναστολής έλαβε και μια δασκάλα δημοτικού στην Αθήνα η οποία, όπως αποκαλύπτει γονιός μαθητή στο LIVE NEWS, προέτρεπε τους μαθητές της να μη φορούν μάσκα.

«Μάλιστα από την πρώτη μέρα προέτρεπε τα παιδιά να κατεβάσουν τη μάσκα. Τα καημένα την κατέβαζαν και την κρέμαγαν στο κρεμαστράκι του θρανίου, προβληματισμένα αν κάνουν σωστά».

Αρνιόταν να τηρήσει τα μέτρα
Η εκπαιδευτικός αρνιόταν σθεναρά να τηρήσει τα μέτρα από την περσινή χρονιά. Όταν επέστρεψε φέτος την ημέρα του Αγιασμού χωρίς ραπιντ τεστ και με προσωπίδα αντί για μάσκα, έλαβε από τον διευθυντή το χαρτί της αναστολής.

«Εδώ και 1,5 χρόνο αυτή η δασκάλα αρνιόταν τα τηρήσει τα μέτρα. Ήρθε όντως αναπληρωτής δάσκαλος ο οποίος ανέλαβε τα παιδιά τα οποία ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση γιατί τα προέτρεπε να κατεβάσουν τη μάσκα. Τους έλεγε ότι φορώντας τη μάσκα, δε σέβονται το Θεό».

Με δηλώσεις της στο LIVE NEWS, η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως όποιος εκπαιδευτικός δεν τηρεί τα προβλεπόμενα θα έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες.

«Εάν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κάνουν αυτά που δεν πρέπει, υπάρχουν οι διευθυντές που κάνουν αυτό που πρέπει και τους απαγορεύουν την είσοδο στην σχολική μονάδα».

Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής, 15 εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε αναστολή από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

imommy