Ανησυχία για τις παρελάσεις -Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν

Νεολαια - Εκπαιδευση
Tools

H συγκυρία θυμίζει σε πολλά τις αντίστοιχες μέρες του 2020, λίγο πριν από την “έκρηξη” του δεύτερου κύματος ΤΗς COVID - 19. 

Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων της COVID-19 αλλά και υψηλός αριθμός θανάτων ασθενών που είχαν προσβληθεί από τη νόσο.

Και όλα αυτά σε μια δύσκολη επιδημιολογικά, λόγω των παρελάσεων, εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 3.937 νέα κρούσματα –τα περισσότερα σε μία ημέρα που έχουν καταγραφεί από τα μέσα Αυγούστου– σε σύνολο 76.793 εργαστηριακών ελέγχων, δηλαδή ποσοστό θετικότητας 5,1%. 

Πολλοί επιστήμονες και γιατροί ζητούσαν όλο αυτό το διάστημα ματαίωση παρελάσεων, ή επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Δεν κρύβουν την ανησυχία τους για πιθανή περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης από τις αναμενόμενες εστίες συνωστισμού.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης τόνισε: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα»! 

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Εν τω μεταξύ, να μη διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Νομό Πέλλας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα.»

Παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής.

aftodioik