Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου

Αλιμου
Tools

Υπογράφηκε  στα γραφεία του ΣΥΔΝΑ, σύμβαση για τη δημιουργία Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ) από τον ΣΥΔΝΑ, με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιριών ICAP Advisory AE και Grant Thornton Business Solutions. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.400.000€

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ του ΣυΔΝΑ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής των δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η λειτουργία του ΚΣΕ θα στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα με δωρεάν παροχή επιχειρηματικών εργαλείων όπως;
• Συμβουλευτική,
• Υποστήριξη στην πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακά προγράμματα κλπ)
• Επιχειρηματικός και επενδυτικός σχεδιασμός,
• Υποστήριξη στην παροχή πληροφοριών,
• Προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων,
• Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικής ανακάλυψης,
• Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικού και περιβαλλοντικού mentoring και
• Παρακολούθηση της επιχειρηματικότητας στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και υποστήριξη των τριών δήμων σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα.

Τα εγκαίνια του Κέντρου προγραμματίζονται μέσα στο επόμενο τρίμηνο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν απ’ ευθείας (στο τηλεφωνικό κέντρο που θα λειτουργήσει) ή μέσω του ΣΥΔΝΑ στο τηλέφωνο 2104810386

Κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παρεβρέθησαν από πλευράς ΣΥΔΝΑ, οι Δήμαρχοι: Καλλιθέας (και Πρόεδρος του ΣΥΔΝΑ) Δημήτρης Κάρναβος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Από την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιριών ICAP και Grant Thornton ήταν παρόντες οι κ.κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος του ομίλου ICAP, Γεώργιος Δεληγιάννης και Αναστασία Ζαχαράκη, Διευθύντρια Δημοσίου Τομέα & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της ICAP ADVISORY, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Έργου.