Έκρηξη στη Γλυφάδα: Εικόνες από το σημείο - Πανικός στους κατοίκους, ζημιές σε οχήματα

Γλυφάδας
Tools

Πανικός προκλήθηκε τα ξημερώματα στη Γλυφάδα, με τους κατοίκους του συγκροτήματος κατοικιών στην οδό Οινόης να πετάγονται έντρομοι μετά την έκρηξη που σημειώθηκε.

«Ακούσαμε ένα πράγμα σαν κεραυνό. Νομίζαμε ότι έβρεχε», δήλωσε κάτοικος της γειτονιάς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας εξωτερικά.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έσπευσαν στο σημείο και περισυνέλεξαν κομμάτια του μηχανισμού.

Με την υπόθεση ασχολείται το τμήμα εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.

Μέρος της έρευνας είναι και οι κάμερες, όπου οι αστυνομικοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να διαπιστώσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας εξωτερικά, καθώς και στην είσοδο του συγκροτήματος.

Επίσης, γίνεται έλεγχος αν προκλήθηκαν ζημιές και στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου υπάρχει γκαράζ στο οποίο ήταν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο στόχος της επίθεσης

Η έρευνα για την έκρηξη γίνεται πλέον από το τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας, ενώ νωρίτερα είχε αναλάβει η ασφάλεια νοτιοανατολικής Αττικής.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης, με τις αρχές να «σαρώνουν» την περιοχή για πλάνα από κάμερες ασφαλείας που πιθανόν να κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών.

Από τον πρώτο έλεγχο, σύμφωνα με το cnn.gr, δεν είχε προκύψει πως στην πολυκατοικία να διαμένει κάποιο άτομο που έχει χαρακτηριστεί ως στόχος αλλά και ούτε κάποιο άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Πληροφορίες θέλουν, πάντως, να μένει ένας ομογενής που κατά το παρελθόν έχει γίνει στόχος κλοπής, αφού διαρρήκτες έχουν μπει δυο φορές στο σπίτι του.

«Ακούσαμε ένα πράγμα σαν κεραυνό»

Οι κάτοικοι της οδού Οινόης πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους, όταν σημειώθηκε η έκρηξη τα ξημερώματα.

«Ακούσαμε ένα πράγμα σαν κεραυνό. Νομίζαμε ότι έβρεχε» δήλωσε κάτοικος της γειτονιάς στον ΣΚΑΪ, ενώ άλλοι αισθάνθηκαν -μιλώντας στο newsit.gr- σαν να έπεσε… αεροπλάνο δίπλα τους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς.