Αλλαγές στα self test των μαθητών για τα σχολεία Αττικής και Κρήτης

Νεολαια - Εκπαιδευση
Tools

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Dnews, για άλλη μια φορά. Έρχονται αλλαγές στα self test των σχολείων σε Αττική και Κρήτη, που έμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας.ς είχε γράφει χθες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνει ένα self test την Κυριακή το βράδυ για να πάνε στο σχολείο κανονικά την Δευτέρα και από κει και πέρα ο προγραμματισμός θα συνεχιστεί όπως ισχύει και σήμερα.

Τονίζεται ότι επειδή ήταν κλειστά τα σχολεία, αποφασίστηκε να ανοίξουν με τρία self test, όπως αποκάλυψε πρώτο το Dnews.

Συγκεκριμένα, με αρνητικό self test θα πρέπει να πάνε οι μαθητές τη Δευτέρα το πρωί, το οποίο πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 24 ώρες νωρίτερα, δηλαδή αύριο.

Από κει και μετά, ο προγραμματισμός των self test δεν αλλάζει. Θα πραγματοποιηθούν αλλά δυο μέσα στη βδομάδα και συγκεκριμένα Τρίτη και Παρασκευή, ως συνήθως.

Την επόμενη εβδομάδα, από τις 7/2 ο προγραμματισμός επιστρέφει στα 2 self test την εβδομάδα για όλους τους μαθητές

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας 

«Οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2. 

Τα σελφ τεστ, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση.

Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Υπενθυμίζεται ότι:

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.»

Dnews