Νέο σοκ από συμμορία ανηλίκων στα νότια προάστια

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

astynomia katasxesi narkotika

Την άγρια σκηνή που η συμμορία των ανήλικων επιτίθεται και κλέβει ένα ανυποψίαστο θύμα τους κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής ερευνούσαν εδώ και καιρό τη δράση της συμμορίας των ανηλίκων που κυρίως χτυπούσαν στα νότια προάστια.

Στο υλικό από την κάμερα ασφαλείας φαίνεται πώς εγκλωβίζουν το θύμα τους και το κυνηγούν για να αρπάξουν ό,τι έχει επάνω του. Τα μέλη της συμμορίας ήταν συνολικά πέντε από τα οποία τα τέσσερα ήταν ανήλικοι και ένας ήταν ενήλικος, ο οποίος μάλιστα είχε και το ρόλο του οδηγού του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν και με το οποίο εντόπιζαν τα θύματά τους.

«Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ταυτοποιήθηκε η δράση και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 μελών της συμμορίας, εκ των οποίων 4 ανήλικοι. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 6 γονέων των ανήλικων κατηγορουμένων, για παραμέληση της εποπτείας τους. Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αποδομήθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες κυρίως σε βάρος ανήλικων πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα 5 άτομα, εκ των οποίων 4 ανήλικοι και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 6 γονέων των ανήλικων κατηγορουμένων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και επισταμένη έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας, τον Οκτώβριο του έτους 2022, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους για τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων ατόμων σε περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας, κινούμενοι με αυτοκίνητο κατά τις βραδινές ώρες αναζητούσαν άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία κινούνταν πεζά. Μόλις εντόπιζαν τα θύματά τους, δύο και περισσότερα από τα μέλη της συμμορίας, τα προσέγγιζαν και εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή ασκούσαν σωματική βία, τα ακινητοποιούσαν και τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Παλαιού Φαλήρου και της Δάφνης».