Αφιέρψμα Guardian: Περιήγηση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από Γλυφάδα έως Σούνιο

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

glyfada paralia guardian

Μια περιήγηση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τη Γλυφάδα έως το Σούνιο, στις «εξαιρετικές παραλίες και τα όμορφα μέρη που παραμένουν ανεξερεύνητα από τους βρετανούς τουρίστες», προσφέρει στους αναγνώστες της η βρετανική εφημερίδα Guardian σε σημερινό της δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Οδοιπορικό στην Ελλάδα: Η ειδυλλιακή παραλιακή Αθηναϊκή Ριβιέρα», γίνεται αναλυτική περιγραφή επιλεγμένων περιοχών που βρίσκονται κατά μήκος των νότιων παράλιων της Αθήνας, καθώς και αναφορά στις δραστηριότητες για τις οποίες προσφέρεται η καθεμία.

«Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα βρίσκεται μια ειδυλλιακή ακτογραμμή, όπου υπέροχες παραλίες και τοπικό άρωμα, παραμένουν ακόμα ανεξερεύνητα από τους Βρετανούς επισκέπτες» ξεκινάει το δημοσίευμα της Guradian για να περιγράψει, στη συνέχεια, την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ως εξής: «Είναι Τετάρτη βράδυ και βρίσκομαι σε μια "μοντέρνα-ταβέρνα" από αυτές που άνοιξαν μετά την κρίση, στην Γλυφάδα, προάστιο της Αθήνας. Λίγα μόνο τραπέζια παραμένουν άδεια, τέσσερις ψηλοί φοίνικες στολίζουν το πεζοδρόμιο, ενώ το άρωμα της λεβάντας πλανάται στον αέρα. Ζευγάρια και παρέες Ελλήνων καπνίζουν, πίνουν το ούζο τους και τρώνε ποικιλίες».

Ο συντάκτης επισημαίνει πως «είναι μια σκηνή γεμάτη "κέφι", μια ελληνική λέξη που σημαίνει "ευχάριστη διάθεση"» παρατηρώντας πως φέτος, «κάτι έχει αλλάξει»: «Δυο χρόνια νωρίτερα, κάθε επίσκεψη στη Γλυφάδα σήμαινε πως έβλεπες ένα πρόσφατα εγκαταλελειμένο εμπορικό κέντρο. Τώρα η αίσθηση είναι ότι υπάρχει ένας αέρας αισιοδοξίας στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αθηναϊκής Ριβιέρα».

Στη συνέχεια γίνεται αναλυτική παρουσίαση της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης, της Βάρκιζας, της Αναβύσσου και του Σουνίου.

tornos