Κωνσταντάτος-Κονδύλης-Παπανικολάου: Συνεργασία για την από κοινού επίλυση προβλημάτων των Δήμων τους

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

treis dimarxoi notion proast

Οι τρείς νέοι Δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρ.Κονδύλης, Γλυφάδας,Γ. Παπανικολάου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιαν. Κωνσταντάτος, συναντήθηκαν  στην Αργυρούπολη και έκαναν μία πρώτη συζήτηση και ανταλλαγή σκέψεων για τα προβλήματα της περιοχής των τριών δήμων τους.

Όπως ανέγραψε στην προσωπική του σελίδα στο f/b ο κ.Γιάννης Κωνσταντάτος «Οι συναντήσεις μας αυτές θα επαναληφτούν σε πιο οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο, ενώ είναι κοινή μας επιθυμία να συνεχιστεί η μακρά παράδοση καλών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ των δήμων μας και η από κοινού αντιμετώπιση μιας σειράς θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές μας κοινωνίες».

Αποτελεί ευχάριστη διαπίστωση, ότι οι τρείς νεοκλεγέντες Δήμαρχοι, εκπρόσωποι και οι τρείς της νέας - και πολλά υποσχόμενης - γενιάς των αυτοδιοικητικών, πριν ακόμη αναλάβουν τα καθήκοντά τους, ξεκίνησαν ήδη τη συνεργασία τους, παραμερίζοντας τις όποιες παλαιάς κοπής σκέψεις τοπικισμού κ.α., προτάσσοντας μόνο το κοινό όφελος και το «η ισχύς εν τη ενώσει».    

Είναι βέβαιο, ότι μία ισχυρή σχέση μεταξύ των τριών αυτών δήμων  μπορεί να δώσει πραγματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και απασχόλησης σε κατά τόπους τομείς της ευρύτερης περιοχής, καθώς και συνέργειες που θα αποδώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία και οικονομίες κλίμακας σε κάθε δράση που από κοινού μπορεί να αναλάβουν. 

Εξ' άλλου, στο ίδιο μήκος κύματος δείχνει να βρίσκεται και η νέα Περιφερειάρχης Αττικής,κα Ρενα Δούρου, η οποία στην πρόσφατη συνάντησή της με τους Δημάρχους,μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι: "οι προτάσεις και οι λύσεις απαιτούν μια διαφορετική λειτουργία, μια λειτουργία συνέργειας που οφείλει να υπερβαίνει τα όρια των δήμων. Γιατί όσες φορές οι δήμαρχοι αντιμετώπισαν τα προβλήματα σαν να είχαν εκλογικά ή δημοτικά σύνορα, δεν είχαν αποτέλεσμα".

Οι διαδημοτικές συνέργιες που στηρίζονται σε νέες σκέψεις, καινοτόμες ιδέες και βέλτιστες πρακτικές (best practises) θα μπορέσουν να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δημιουργήσουν θετική προοπτική για την ανάπτυξή της και για την αποτελεσματικότερη άσκηση του θεμελιώδους ρόλου και έργου της.

Ας γίνει λοιπόν η αρχή από αυτους τους τρείς μεγάλους όμορους δήμους για να δώσουν το καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους.. 

Γ.ΤΖ.