Β.Β.Β.: Καταργούνται οι ξεχωριστές παρελάσεις. Εναλλάξ οι διεξαγωγή τους

Β.Β.Β.
Tools

parelasi glyfada

Τα το θέμα της ενοποίησης των τριών παρελάσεων σε μία στο δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, δόθηκαν διευκρυνίσεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τη δημοτική αρχή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Η πρόθεση της κατάργησης των τριών παρελάσεων (όπως γινόταν μέχρι σήμερα), προκάλεσε αρκετές αρνητικές αντιδράσεις, αφού πολλοί θεώρησαν πως αυτό είναι ισοπεδωτικό και μειωτικό για τις δημοτικές ενότητες που θα χάσουν τις παρελάσεις τους.

Κάτω από αυτό το σχολιασμό ο κ. Κωνσταντέλλος εξήγησε πως από τη στιγμή που οι τρεις πόλεις έγιναν μία, δεν νοείται να υπάρχουν τρεις παρελάσεις.

Όπως διευκρίνησε, η διεξαγωγή των παραλέσεων και έτσι όπως προτείνεται από τη δημοτική αρχή, έγινε κατόπιν συννενόησης με τους διευθυντές των σχολείων και θα λειτουργήσει κυκλικά και πιλοτικά.

Δηλαδή, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει στη Βούλα, της 25ης Μαρτίου στη Βάρη, την επόμενη χρονιά θα είναι η σειρά της Βουλιαγμένης και ούτω καθ' εξής.

"Η πόλη έχει ανάγκη" είπε, να κάνει μεγάλες και οργανωμένες εκδηλώσεις. Είμαστε πλέον μία μεγάλη πόλη. Αν αυτή η κυκλική διαδικασία δεν λειτουργήσει, θα γυρίσουμε πάλι στο παλιό σύστημα".

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως εγκρίθηκε κονδύλι 1000 ευρώ για την εξέδρα που θα είναι μεγαλύτερη όπως ακούστηκε και στρωμένη με μοκέτα.

Η εξέδρα βέβαια σε πολλούς δήμους έχει καταργηθεί. Ο δήμαρχος στέκεται μόνος του μπροστά σε ένα χαμηλό βάθρο και χαιρετά τους παρελαύνοντες οι δε δημοτικοί σύμβουλοι και οι επίσημοι κάθονται πίσω σε καρέκλες.

Το πρώτο βήμα έγινε λοιπόν, με την ενοποίηση των παρελάσεων, ας είναι το επόμενο, η κατάργηση της εξέδρας και των διαγκωνισμών (σπρωξιμάτων) για την καλύτερη θέση.

Υ.Γ.: Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη μουσική επένδυση της παρέλασης η οποία πάντα ήταν σε αντίθεση με τις μπάντες των σχολείων και δημιουργούσε ένα ηχητικό αλλαλούμ.

vimaonline