elliniko sxedio peripatites 400

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, την οποία δημοσιεύει η «Αυγή»

Πιο συγκεκριμένα:

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου τάσσεται περίπου το 60% των ερωτηθέντων, κάτοικοι των δήμων Αλίμου, Γλυφάδα και Αργυρούπολης- Ελληνικού. Αντίθετη άποψη εκφράζει μόνο το 28%.

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτεύουσας, το 51% συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση και το 36% διαφωνεί.

Ακόμη, 8 στους 10 κατοίκους της περιοχής θεωρούν ότι η παραχώρηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό (στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτεύουσας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%).

Το 72% πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη των δήμων της περιοχής (69%) και το 65% βλέπει θετικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της περιοχής (58%).

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, το 54% εκτιμά ότι θα είναι θετικές, ενώ το 33% πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της παραλιακής.

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ κάποιων από τα έργα που περιλαμβάνει το συνολικό project, με το 87% να επιθυμεί την κατασκευή μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου και το 55% να θέλει την κατασκευή ιδιωτικών κλινικών και μονάδων Υγείας.

Από την άλλη, το 58% διαφωνεί με την κατασκευή καζίνο και το 67% με την κατασκευή ουρανοξυστών.

Τέλος, 6 στους 10 πιστεύουν ότι το κράτος μάλλον θα αποκομίσει σημαντικά έσοδα τα επόμενα χρόνια.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά αυτών που πιστεύουν ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει θετικές επιπτώσεις: 

στον τουρισμό78%
στην ανάπτυξη των δήμων της περιοχής 72%
στις επιχειρήσεις της περιοχής 65% και 
στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής 54%

Οι κάτοικοι των όμορων δήμων πιστεύουν σε ποσοστό 70% ότι τα έργα που πρόκειται να γίνουν θα ωφελήσουν την περιοχή, ενώ ένα 9% πιστεύει ότι άλλα θα ωφελήσουν και άλλα όχι. 

Σχετικά με το αν τα έργα που θα γίνουν θα εξυπηρετήσουν μόνο τους κατοίκους της περιοχής ή τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου το 69% πιστεύει ότι θα εξυπηρετήσουντους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου. 

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται να εκμεταλλευτεί την έκταση του πρ. αεροδρομίου, το κράτος ή τους ιδιώτες, οι πολίτες των όμορων δήμων απάντησαν σε ποσοστό 56% οι ιδιώτες, και σε ποσοστό 31% το κράτος. 

Οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της πρωτεύουσας απάντησαν σε ποσοστό 50% οι ιδιώτες και σε ποσοστό 40% το κράτος, ενώ πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό, 5% και 4%, αυτών που πιστεύουν ότι την εκμετάλλευση θα μπορούσαν να έχουν οι Δήμοι.

Χαρακτηριστικά είναι και τα ποσοστό που διαμορφώνονται ανάλογα με την πολιτική κατεύθυνση των ερωτώμενων.

Έτσι βλέπουμε όσοι τοποθετούνται στην Αριστερά να είναι υπέρ του να παραμείνει η συγκεκριμένη έκταση στο κράτος , ενώ όσο φτάνουμε προς τα Δεξιά τα ποσοστά είναι υπέρ των ιδιωτών. 

Συγκεκριμένα: 

Αριστερά: Υπέρ του κράτους 69%. Υπέρ των ιδιωτών 19%. 
Κεντροαριστερά: Υπέρ του κράτους 28%. Υπέρ των ιδιωτών 55%. 
Κέντρο: Υπέρ του κράτους 24%. Υπέρ των ιδιωτών 66%. 
Κεντροδεξιά: Υπέρ του κράτους 20%. Υπέρ των ιδιωτών 74%. 
Δεξιά: Υπέρ του κράτους 27%. Υπέρ των ιδιωτών 61%

Τέλος, όσο αφορά στους κάτοικους των όμορων στην επένδυση δήμων, οι κάτοικοι του Αλίμου συμφωνούν σε ποσοστό 64% με την επένδυση, ενώ διαφωνεί το 28%. Οι κάτοικοι του ΔήμουΓλυφάδας  συμφωνούν σε ποσοστό 60% ενώ διαφωνεί το 24% και στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης υπέρ της επένδυσης τάσσεται το 57% και διαφωνεί το 32%. 

Κωνσταντάτος: Ο δήμαρχος που νίκησε το λαϊκισμό 

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία της έρευνας που δείχνει ότι οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης και της επένδυσης στο Ελληνικό επέρχεται και η δικαίωση για τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο ο οποίος εξ αρχής ήταν υπέρ του επενδυτικού σχεδίου, αρκεί βέβαια και ο Δήμος του να έπαιρνε τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη που από την πρώτη στιγμή είχε βάλει στο τραπέζι.


Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Μουζάλα

Παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει έναν μηχανισμό προπαγάνδας και λαϊκισμού, βγήκε ανοιχτά υπέρ της επένδυσης στον προεκλογικό του λόγο και οι συνδημότες του ενέκριναν τη στάση του αυτή δίνοντάς του τη νίκη στις δημοτικές εκλογές το Μάϊο του 2014. 

Γι' αυτή του τη θέση δέχθηκε ανηλεή πόλεμο και πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, από media προσκείμενα στα κινήματα που ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης του πρ. αεροδρομίου. 

Τα στοιχεία της έρευνας δικαιώνουν το γεγονός ότι τότε δεν υποχώρησε. Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας και βλέποντας τα οφέλη που θα είχε ο δήμος του και γενικότερα ολόκληρη η Αττική από την συγκεκριμένη επένδυση μετέδωσε με επιτυχία την πίστη του αυτή στους συνδημότες του.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση αποτελεί για εκείνον δικαίωση καθώς οι δημότες του Δήμου του, των όμορων Δήμων και γενικότερα οι πολίτες του Λεκανοπεδίου, βλέπουν τώρα, αυτό που εκείνος είχε διαβλέψει δύο χρόνια πριν, κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής αλλά και σε πολλά κινήματα που υποστήριζαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν  ότι, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δεν πρέπει να γίνει καμιά επένδυση, αλλά να αναπτυχθεί σε όλο το εύρος του Μητροπολιτικό πάρκο, αυτοδιαχειριζόμενοι αγροί και ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με πληροφορίες από Αυγή, vimaonline, iefimerida

faliro xoros gia metanastes

Πόλη-γκέτο για 8-10.000 μετανάστες μελετά να κατασκευάσει η κυβέρνηση στην πλέον εγκαταλειμμένη πλευρά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τον κενό χώρο κάτω από την παραλιακή λεωφόρο στο Νέο Φάληρο, ανάμεσα στο ΣΕΦ και το στάδιο του Τάε Κβον Ντο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι υπάρχουν μέρες που οι οικονομικοί μετανάστες είναι έως και το 50% όσων φθάνουν στα νησιά.

Είχε τονίσει ότι για τους ανθρώπους αυτούς οι εναλλακτικές είναι τρεις: να αιτηθούν άσυλο και να περιμένουν, να ζητήσουν οικειοθελή επιστροφή στην πατρίδα τους ή να επιστρέψουν υποχρεωτικά. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει έτοιμες κάποιες δομές για το διάστημα που θα μεσολαβεί έως να συμβεί κάτι από τα τρία.

Με αυτά τα δεδομένα, η συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών θεωρείται δεδομένη και το ερώτημα είναι πού θα φιλοξενηθούν. Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση και το σχέδιο για την κατασκευή μεγάλου καταυλισμού - πόλης στην παραλιακή ζώνη Καλλιθέας-Μοσχάτου ανάμεσα στο ΣΕΦ και το Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο. 

Πρόκειται για ένα "φιλέτο" μήκους σχεδόν 2 χλμ που δημιουργήθηκε από μπαζώματα στη δεκαετία του ΄70 και έπειτα από πολλές περιπέτειες , φιλοξενεί σήμερα κάποιες παρατημένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, σωρευμένα απορρίματα και ενίοτε περαστικές οικογένειες Ρομά. 

Τα χρόνια και τα σχέδια για την αξιοποίηση της έκτασης πέρασαν και χάθηκαν στον αέρα μέχρι που ήρθαν τα μνημόνια και ξεχάστηκαν. 

Στελέχη της κυβέρνησης που επιμένουν να εξετάζουν το σενάριο αυτό , υποστηρίζουν ότι δεν θα δημιουργηθεί σοβαρή όχληση για τους κατοίκους των δήμων Πειραιά, Μοσχάτου-Ταύρου , Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου που συνορεύουν με την έκταση διότι ο οικισμός θα είναι οργανωμένος.

Η όλη συζήτηση δεν έχει, παντως, ανοίξει καθώς το σχέδιο συζητείται μόνο σε πολύ κλειστές συσκέψεις. Υπενθυμίζεται ότι παλαιόερα είχε συζητηθεί η δημιουργία τέτοιων καταυλισμών στη Φυλή και το Λαύριο. 

e-typos

 

elliniko metanastew skines

Το «καυτό» ζήτημα του Μεταναστευτικού θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το μεσημέρι της Δευτέρας οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον αρμόδιο υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Στη συνάντηση πληοροφορούμαστε ότι θα είναι παρόντες και οι δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις προσφυγικές ροές.

«Προς το παρόν είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Ολες αυτές οι εικόνες με τα πούλμαν γεμάτα μετανάστες να μπαινοβγαίνουν μέσα στο Ελληνικό δημιούργησαν αναστάτωση στην πόλη και δεν τιμούν τη χώρα» καταλήγει ο κ. Κονδύλης. «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών» τονίζει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οργή και αγωνία των κατοίκων του παραλιακού μετώπου

«Στους δημάρχους που έχουν προστρέξει από την πρώτη στιγμή, που έδειξαν και δείχνουν ευαισθησία και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες, που αγωνιούν για τον τόπο τους, ο κ. Τσίπρας, ευρισκόμενος με την "πλάτη στον τοίχο" για τη χαώδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με τους μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων και θρησκειών, απάντησε με ανέξοδες κατηγορίες.... για δήθεν λαϊκισμό!

Αφού ανακάλυψε ότι οι μετανάστες τελικά ούτε "λιάζονται" ούτε "εξαφανίζονται", αφού άφησε τους Σκοπιανούς να υψώσουν φράχτη, αφού άφησε να διακοπεί η σιδηροδορμική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρώπη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζημιά εκατομμυρίων ευρώ, αφού απέτυχε πλήρως στις επαναπροωθήσεις, ο πρωθυπουργός επιτίθεται στις δημοτικές Αρχές, που με τα λίγα μέσα που διαθέτουν, προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο.

Ολοι κρινόμαστε» έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προειδοποίησαν: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε αποθήκη ψυχών».

Τα συνεχή επεισόδια μεταξύ των μεταναστών, οι τραυματαισμοί και οι καταστροφές που προκαλούν, έχουν προκαλέσει οργή αλλά και αγωνία στους κατοίκους των νοτίων προαστίων για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Στήνουν κρυφά σκηνές στο Ελληνικό

Από το πρωί της Παρασκευής, έξω από την ολυμπιακή εγκατάσταση του γηπέδου χόκεϊ έχουν σήδη τηθεί δύο μεγάλες σκηνές, άλλά στη συνέχεια καμιόνα του στρατού μεταφέρουν κρυφά στο χώρο και άλλες σκηνές! Το γεγονός παραπέμπει στη δημιουργία εκεί μόνιμης υποδοχής των παράτυπων μεταναστών. 

Όλα δείχνουν πως εκεί θα μεταφερθούν μετανάστες οι οποίοι αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στο γήπεδο Ταε Κβο Ντο στο Γαλάτσι, μαζί με χιλιάδες άλλους. Ωστόσο, το γήπεδο δεν χωράει άλλους μετανάστες και ήδη αυτοί που βρίσκονται εκεί ζουν σε άθλιες συνθήκες ο ένας πάνω στον άλλον.

 

 

 

tae kbo nto metanastes

Οι συνεχείς αψιμαχίες και άγριοι ξυλοδαρμοί μεταξύ Αλγερινών και Μαροκινών μεταναστών, που φιλοξενούνται στο κλειστό στάδιο του Τάε κβον ντο, προκάλεσαν την παρέμβαση της αστυνομίας.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση διμοιριών της αστυνομίας στο κλειστό του Φαλήρου, εξαιτίας της κατάστασης που είχε προκληθεί με καβγάδες μεταξύ μεταναστών.

Μεγάλη ένταση επικράτησε και τα ξημερώματα του Σαββάτου εκεί, με έναν Μαροκινό μάλιστα να επιχειρεί να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά το ζήτημα λύθηκε με παρέμβαση των αστυνομικών.

Ένταση προκλήθηκε, όταν οικονομικοί μετανάστες κατήγγειλαν ότι συμμορία Μαροκινών τους ζητούσαν χρήματα και ρούχα απειλώντας ότι σε άλλη περίπτωση θα τους διώξουν από τον χώρο.

Εν τω μεταξύ, φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο internet δείχνουν πολλές ζημιές που έχουν προκληθεί στο χώρο και μια εικόνα εμφανούς αναστάτωσης. 

voyliagmenis kontres

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων και επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 13 προς 14-1-2016, ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), καθώς και αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Κατά την εξόρμηση συνελήφθησαν πέντε (5) οδηγοί , ηλικίας 21 έως 24 ετών, για στέρηση άδειας οδήγησης (διπλώματος).

Συνολικά διενεργήθηκαν τριακόσιοι πενήντα έξι (356) τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν διακόσιες πέντε (205) παραβάσεις, εκ των οποίων έξι (6) σε βαθμό πλημμελήματος και τρείς (3) σε βαθμό πταίσματος. Αναλυτικά:

Επικίνδυνοι ελιγμοί:-6-
Πρόκληση υπερβολικών θορύβων – Στέρηση σιγαστήρα: -38-
Υπερβολική ταχύτητα: -2-
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη:-5-
Στέρηση ασφαλιστικής κάλυψης οχήματος: -5-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -32-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -7-
Στέρηση άδειας οδήγησης: -5-
Μη ορατές ή δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας: -19-
Μεμβράνες υαλοπινάκων (φιμέ): -13-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -73-

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -57- άδειες ικανότητας οδήγησης και -46- άδειες κυκλοφορίας. Επίσης ακινητοποιήθηκαν δέκα -10- οχήματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

notiareport

Εκτός από τους συνεχείς καυγάδες, τους ξυλοδαρμούς με τραυματισμούς, τους μαφιόζικους εκβιασμούς και τα άλλα συμβάντα που έχουν καταγφραφεί με πρωταγωνιστές, κυρίως,  Μαροκινούς, Αλγερινούς και λοιπούς μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στο Ταε Κωβο Ντο και το Ελληνικό, έχουν σημειωθεί και καταστροφές στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου Χόκευ στο Ελληνικό, όπως απεικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το vimaonline.gr.

ellin katastr 1

 

ellin katastr 2

 

ellin katastr 3

 

ellin katastr 4

Κραυγή αγωνίας των υπαλλήλων σε Ελληνικό και Ταε Κβο Ντο

«Δεν είναι δυνατόν 60 πολιτικοί υπάλληλοι να αντιμετωπίζουμε χιλιάδες σε χώρους που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άσκησης κρατικής εξουσίας, αφού δεν υπάρχει η νομιμοποίηση τους ως χώρων φιλοξενίας», λέει εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εφημερίδα «Καθημερινή», αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλαν οι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής (ΥΠΥ) Προς τον Γενικό Διευθυντή της καθώς και στους αρμόδιους υπουργούς, Κουρουμπλή και Μουζάλα.

«Υπάρχει γραπτή απόφαση για τη μετατροπή του Ταε Κβον Ντο και του γηπέδου χόκεϊ στο Ελληνικό σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών; Υπάρχει ΦΕΚ; Όλα γίνονται με προφορικές εντολές, αλλά αν συμβεί κάτι, ποιος θα έχει την ευθύνη» αναρωτιέται.

Όπως τονίζουν οι υπάλληλοι δεν θέτουν ζήτημα άρνησης εκτέλεσης έργου, αλλά θέλουν να γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους και ποιο το πλαίσιο των υποχρεώσεων τους, καθώς όπως αναφέρουν εργάζονται κατά τις βραδυνές ώρες σε μέρη που είναι επικίνδυνα και το ωράριο τους περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι αναφέρονται και στο θέμα της παραβατικότητας που επικρατεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

«Οι άνθρωποι αυτοί υπό συνθήκες ματαίωσης των σχεδίων τους χρήζουν μιας πολύ προσεκτικής διαχείρισης έστω και προσωρινού χαρακτήρα» δηλώνουν.

 

metanst elliniko

Mεγάλη δημοσιότητα δόθηκε από τα έντυπα και ηλεκτρονικα ΜΜΕ στην έντονη αντίδραση των τεσσάρων δημάρχων, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Παλ. Φαλήρου, στη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να μεταρέψει τις εγκατάστασεις του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού σε μόνιμο καταυλισμό μεταναστών.

Ως γνωστόν, η αντίδραση αυτή των τεσσάρων δημάρχων, των κ.κ. Κονδύλη, Παπαγεωργίου, Κωνστανταντάτου και Χατζηδάκη, εκφράσθηκε αρχικά με ανοιχτή κοινή επιστολή τους στον αναπλ. Υπουργό Μεταναστετικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα, στην οποία, μεταξύ των άλλων, θέτουν ερωτήματα και ζητούν απαντήσεις σε μια σειρά από σοβαρά θέματα.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολήτου προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, «δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε "αποθήκη ψυχών"» αφού, όπως επισημαίνουν, δεν πληροί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. «Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών - και όχι Σύρων προσφύγων - στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Καλούν μάλιστα τις τοπικές κοινωνίες σε επαγρύπνηση ενώ απευθύνουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Μουζάλα και ζητούν συνάντηση μαζί του.

Ιδού μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι σχετικών δημοσιευμάτων στις πρώτες σελίδες των ΜΜΕ:

«Εγκλωβισμένοι οι μετανάστες - σε αναβρασμό η νότια Αθήνα» - ΤΑ ΝΕΑ

«Κραυγή Δημάρχων: Δεν θα γίνει το Ελληνικό νέα Ειδομένη» – THETOC

«Άλιμος, Γλυφάδα, Ελληνικό-Αργυρούπολη και Π. Φάληρο ενώνουν τις φωνές τους: Δεν θα γίνουμε Ειδομένη!» - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Τέσσερις δήμαρχοι των νοτίων προαστίων ΚΑΤΑ Μουζάλα για τους μετανάστες-ΔΕΙΤΕ την επιστολή τους» - STAR

«Στο πόδι τέσσερις δήμαρχοι για τους μετανάστες» - Reporter

"Τέσσερις δήμαρχοι αντιδρούν ;entona στο ενδεχόμενο δημιουργίας προσφυγικού καταυλισμού στο Ελληνικό" - Ζougla.gr

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΗΜΜΑ 

 Εντονή αντίδραση 4 Δημάρχων: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Ειδομένη το Ελληνικό!"

Περισσότερα Άρθρα...