Ενα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Παραλιακή το βράδυ του Σαββα΄του έχει δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων στην περιοχή.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Καταιγίδες αλλά και χαλάζι αυτή την ώρα στα νότια προάστια και κυρίως στην Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη - Ελληνικό. 

vouliagmenis ladi troxaia

Κυκλοφοριακό χάος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας, όπου περίπου στις 12:00 έγινε ατύχημα με φορτηγό που μετέφερε ελαιόλαδο! 

Το ατύχημα με το φορτηγό που μετέφερε ελαιόλαδο έγινε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο ρεύμα της Βουλιαγμένης προς τη Γλυφάδα, στη συμβολή με τη Λαμπράκη.

Εξαιτίας της εκτροπής του, ο δρόμος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, γέμισε από το λάδι που μετέφερε! 

Άμεσα σήμανε συναγερμός και το σημείο αποκλείστηκε, με συνέπεια η κυκλοφορία των οχημάτων να επιτρέπεται μόνο από μια λωρίδα και να έχει δημιουργηθεί  κυκλοφοριακό χάος.

Αν και από πλευράς κίνησης η κατάσταση είναι καλύτερη, η κυκλοφορία εξακολουθεί να γίνεται από μια λωρίδα, αφού στο σημείο όπου έχει πέσει λάδι, συνεργεία έριξαν πριονίδι και χώμα για να μη γλιστρήσει κάποιο αυτοκίνητο ή κάποια μηχανή και γίνει ατύχημα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ. newsit

alimos pazogefyra

Στην πρώτη περίπτωση επειδή αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι υπηρεσίες δικτύων δύο οργανισμών κοινής ωφελείας και στη δεύτερη για ένα... δέντρο που κανείς δεν μπορεί να κόψει δηλώνοντας αναρμοδιότητα!

Χιλιάδες πολίτες καθημερινά διατρέχουν άμεσο κίνδυνο ζωής καθώς αναγκάζονται να διασχίζουν κάθετα την Ποσειδώνος από τη μία άκρη στην άλλη λόγω... γραφειοκρατίας.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Σπανάκη, υποσχόμενος ότι το θέμα θα λυθεί τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών που κοινοποιήθηκε στον βουλευτή διά του υπ. Μεταφορών αναφέρεται ότι «για την Πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου κύριο αίτιο αποτελεί η κοπή δέντρου το οποίο βρισκόταν στο μικρό αλσύλλιο που τοποθετείται το ακρόβαθρο της γέφυρας και διήρκεσε οκτώ μήνες περίπου», ενώ «για την Πεζογέφυρα Αλίμου αποτελεί η αδυναμία των αρμοδίων Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφελείας (ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ) για την εκτέλεση των εργασιών μετατόπισης δικτύων, η οποία διήρκεσε έναν χρόνο περίπου».

Στην Ελλάδα το δέντρο τη γραφειοκρατίας είναι υπεραιωνόβιο!!

Αλλάζει όψη η παραλιακή της Αθήνας. Η πορεία του μεγαλύτερου δημόσιου έργου στην Αττική, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης. Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας και ανακοίνωσε ότι εντάσσει το συνοδό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

elliniko apopfi

Στη σύσταση Συνδέσμου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού προχωρούν οι Δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας.

Πρόκειται για μία απόφαση την οποία ενέκρινε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου με συντριπτική πλειοψηφία παρουσία και του Δημάρχου Γλυφάδας ο οποίος παρέστη στησυνεδρίαση μαζί με συνεργάτες του. Την Πέμπτη το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας προκειμένου να πάρει ανάλογη απόφαση.

Ο στόχος είναι η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με την χρησιμοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ . Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποχώρηση από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Διαβάστε παρακάτω την εισήγηση του Δημάρχου Αλίμου κυρίου Ανδρέα Κονδύλη προςς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου.

ΘΕΜΑ:  Σύσταση Συνδέσμου Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας

Έχοντας υπόψη:

1)      Τις  παρ.1, 2 και 3 του άρθρου 245 του Ν.3463/06 όπου ορίζονται τα εξής:

«1. Δύο ή περισσότεροι Δήμοι μπορούν, με απόφαση καθενός από τα δημοτικά  συμβούλια, να συστήσουν Σύνδεσμο Δήμων με ειδικό σκοπό την εκτέλεση έργων ή την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών ή την άσκηση  αρμοδιοτήτων τους, καθώς και για το σχεδιασμό και την κατάρτιση προγραμμάτων και μεθόδων για την ανάπτυξη του ευρύτερου χώρου  τους. Οι σύνδεσμοι αυτοί αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού.

2. Η απόφαση των δημοτικών συμβουλίων, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη  πλειοψηφία του συνόλου των μελών τους, περιέχει τον ειδικό σκοπό για τον οποίο ιδρύεται ο  σύνδεσμος, τη χρονική διάρκεια και την έδρα του, καθώς και τις εισφορές που πρέπει να  καταβάλλει κάθε χρόνο κάθε Δήμος. Στην απόφαση σύστασης του Συνδέσμου  αναφέρονται ρητά και οι υπηρεσίες, για τις οποίες επιβάλλονται τέλη.

3. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού ελέγξει τη νομιμότητα των σχετικών  αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων που αφορούν τη σύσταση του Συνδέσμου,  εκδίδει σχετική πράξη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ίδια πράξη,  σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στα συμβούλια, ορίζεται και η έδρα του  Συνδέσμου.»

2)      Τις παρ. 1, 2, 3 και 5 του άρθρου 246 του Ν.3463/06, όπου ορίζεται:

«1. Ο Σύνδεσμος διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο, την εκτελεστική επιτροπή και τον πρόεδρό του.

2. Το διοικητικό συμβούλιο συγκροτείται από αιρετούς αντιπροσώπους του κάθε Δήμου ή της κάθε Κοινότητας, που εκλέγονται από τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλιά τους, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, με βάση τον πληθυσμό του μικρότερου Δήμου ή της μικρότερης Κοινότητας, που εκπροσωπείται με έναν αντιπρόσωπο. Ο αριθμός των αντιπροσώπων του καθενός από τους λοιπούς Δήμους και Κοινότητες, που μετέχουν στο Σύνδεσμο, βρίσκεται με τη διαίρεση του πληθυσμού του δια του πληθυσμού του μικρότερου από αυτούς. Αν τυχόν απομένει κλάσμα μεγαλύτερο από μισή μονάδα, υπολογίζεται ως μονάδα.
3. Αν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, σύμφωνα με τον υπολογισμό της προηγούμενης παραγράφου είναι περισσότερα από είκοσι πέντε (25), κάθε δημοτικό και κοινοτικό συμβούλιο εκλέγει αντιπροσώπους για το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου ως εξής:
i. Δήμοι ή Κοινότητες με πληθυσμό από έναν (1) έως δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους εκλέγουν έναν (1) αντιπρόσωπο, ii. από δέκα χιλιάδες έναν (10.001) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) εκλέγουν δύο (2) αντιπροσώπους, iii. από τριάντα χιλιάδες έναν (30.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000), τρεις (3) αντιπροσώπους, iv. από εκατό χιλιάδες έναν (100.001) έως τριακόσιες χιλιάδες (300.000), τέσσερις (4) αντιπροσώπους και v. από τριακόσιες χιλιάδες έναν (300.001) και άνω, πέντε (5) αντιπροσώπους.
5. Σε συνδέσμους δύο (2) έως και τεσσάρων (4) Δήμων ή Κοινοτήτων, αν ο αριθμός των αντιπροσώπων, σύμφωνα με τον υπολογισμό που προβλέπει η παράγραφος 2, είναι μεγαλύτερος από είκοσι πέντε (25) ή μικρότερος από πέντε (5), το διοικητικό συμβούλιο συγκροτείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3.»

3)      Το ότι οι δύο (2) δήμοι: α) Αλίμου και β) Γλυφάδας στο πλαίσιο της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, αλλά και της ανάδειξης του παραλιακού μετώπου («Αθηναϊκή Ριβιέρα» ή «Ελληνική Ριβιέρα» όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται) έχουν κάνει σημαντική προεργασία και έχουν διατυπώσει κοινές στρατηγικές και στόχους για τους χώρους που εντάσσονται εντός των διοικητικών ορίων τους.

Σε εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, προτείνουμε τη σύσταση Συνδέσμου Δήμων Αλίμου – Γλυφάδας με την ονομασία «Σύνδεσμος Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου» με την ακόλουθη συστατική πράξη:

Αρθρο 1 - ΣΥΣΤΑΣΗ

1. Συστήνεται Σύνδεσμος Δήμων (Ν.Π.Δ.Δ.) του άρθρου 245 ν. 3463/2006 με την επωνυμία «Σύνδεσμος Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου (Συ.Δ.Μη.Π.)». Στον σύνδεσμο συμμετέχουν οι κάτωθι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας του Νότιου Τομέα Αττικής: Δήμος Γλυφάδας και Δήμος Αλίμου.

2. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού-κατοικιών 2011 που αφορούν στον de facto πληθυσμό της χώρας (ΦΕΚ Β’ 955/16.4.2014) οι πληθυσμοί των συμμετεχόντων στον υπό σύσταση Σύνδεσμο, έχουν ως εξής: Δήμος Γλυφάδας 86.393, Δήμος Αλίμου 41.153

3. Η σύσταση του Συνδέσμου από δήμους του παραλιακού μετώπου και με χωρική αρμοδιότητα εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά κρίνεται αναγκαία για την ενιαία και αποτελεσματική διαχείριση όλων των σοβαρών ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαδικασία ανάπλασης και ανάδειξης του Μητροπολιτικού Πόλου και της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου της νότιας Αθήνας, αλλά και για την από κοινού ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών, με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής, την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επισκεπτών.

ΑΡΘΡΟ 2 - ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η κοινή ανάπτυξη των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας, του παραλιακού μετώπου τους και της γεωγραφικής περιοχής των δύο Δήμων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, η πρόσθετη προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντός τους, λόγω της αυξημένης προσέλευσης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο παραθαλάσσιο μέτωπο των δύο Δήμων, στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και στην περιοχή της νότιας Αθήνας εν γένει, η από κοινού ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών, καθώς και η μέριμνα για τη διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων από την ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πόλου στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων μας, με στόχο την ισόρροπη και ταχεία ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1)      Η διατύπωση κοινών θέσεων, η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και η ανάπτυξη κοινής δράσης για την από κοινού διαχείριση των ζητημάτων σχετικά με τον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγ.Κοσμά, μεγάλο μέρος του οποίου ευρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων και της χωρικής αρμοδιότητας των δύο Δήμων.

2)      Η ανάπτυξη κοινών Υπηρεσιών των δύο Δήμων, με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την οικονομία κλίμακας.

3)      Η από κοινού αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων και προγραμμάτων για την εκτέλεση έργων εντός των διοικητικών ορίων των δύο Δήμων (κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι, δημοτικές υποδομές κ.λπ.).

4)      Η ανάδειξη και προβολή της περιοχής των δύο Δήμων και της νότιας Αθήνας εν γένει (που αποκαλείται και «Αθηναϊκή Ριβιέρα» ή «Ελληνική Ριβιέρα») και η προσέλκυση επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

5)      Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που θα προσφέρει η ανάπτυξη της περιοχής για την αύξηση της απασχόλησης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους δημότες και κατοίκους των δύο Δήμων.

6)      Η εκπόνηση πάσης φύσεως μελετών και η ανάπτυξη ερευνητικής δραστηριότητας, που αφορούν το χώρο της γεωγραφικών ορίων των Δήμων και της ευρύτερης περιοχής.

7)      Η συνεργασία των Δήμων για την αποτελεσματικότερη επίτευξη των καταστατικών τους σκοπών.

8)      Η ανάδειξη ιστορικών γεγονότων, τοπίων και μνημείων.

9)      Η βελτίωση της σύνδεσης του αστικού ιστού – παραλιακού μετώπου των πόλεων.

10)  Ο κοινός προγραμματισμός και η εκτέλεση έργων διαδημοτικού χαρακτήρα, με παράλληλη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο και η συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

11)  Η συμβολή στον εκσυγχρονισμό για αποδοτικότερη λειτουργία των δύο Δήμων.

12)  Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

13)  Η αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου και της ενδοχώρας για σκοπούς πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής και αξιοποίησης κάθε άλλου χώρου κατά Δήμο για τους παραπάνω σκοπούς.

14)  Η ανάπτυξη και οργάνωση του πολιτισμού εντός των γεωγραφικών ορίων με:

·         Τη συνεργασία δημοσίων και ιδιωτικών και άλλων νομικών και φυσικών προσώπων

·         Τη δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών εστιών στους Δήμους.

15)   Η συνεργασία των Δήμων για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων εντός των γεωγραφικών ορίων τους με Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς.

ΑΡΘΡΟ 3 - Οργανα διοίκησης

1. Ο Σύνδεσμος διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο, την εκτελεστική επιτροπή και τον  πρόεδρό του.

2. Το διοικητικό συμβούλιο συγκροτείται από αιρετούς αντιπροσώπους του κάθε Δήμου, που εκλέγονται από τα δημοτικά συμβούλιά τους, ανάλογα με  τον πληθυσμό τους, με βάση τον πληθυσμό του μικρότερου Δήμου ή της μικρότερης Κοινότητας,  που εκπροσωπείται με έναν αντιπρόσωπο (α. 246 ν. 3463/2006).

Συγκεκριμένα στον υπό σύσταση Σύνδεσμο από την εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 2, 3 και 5 του άρθρου 246 ΚΔΚ, ορίζεται εξαμελές (6μελές) Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:

• Δήμος Γλυφάδας: τρείς (3) Αντιπρόσωποι

• Δήμος Αλίμου: τρείς (3) Αντιπρόσωποι

3. Η εκτελεστική επιτροπή είναι τριμελής και αποτελείται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Συνδέσμου ως Πρόεδρο και δύο μέλη. Στις τριμελείς εκτελεστικές επιτροπές εκλέγεται και ένα (1) αναπληρωματικό μέλος. 

ΑΡΘΡΟ 4 - ΕΔΡΑ

Η έδρα του Συνδέσμου θα βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας λόγω του μεγαλύτερου πληθυσμού του.

ΑΡΘΡΟ 5 – ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια του Συνδέσμου ορίζεται σε τριάντα (30) έτη και μπορεί να προσαρμοστεί με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων που μετέχουν στο Σύνδεσμο (παρ. 5 άρθρου 245 ν. 3463/2006).

ΑΡΘΡΟ 6 – ΠΟΡΟΙ

1. Πόροι του Συνδέσμου θα είναι:

α) Οι πρόσοδοι από την περιουσία του,

β) Οι ετήσιες εισφορές των Δήμων μελών,

γ) Δωρεές, επιχορηγήσεις και εισφορές που παρέχει το δημόσιο, η Ε.Ε., άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή οργανισμοί,

δ) Οι πρόσοδοι από τους φόρους, τα τέλη και τα δικαιώματα που τυχόν επιβάλλονται υπέρ του Συνδέσμου,

ε) Η εισφορά από κάθε Δήμο ίση με το ποσοστό ύψους …% επί του συνολικού εισπραχθέντος ποσού από κάθε Δήμο από την λειτουργία επιχείρησης καζίνο εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ.Κοσμά, κατά το προηγούμενο έτος και

στ) Κάθε άλλη πηγή.

2. Το ποσό της ετήσιας εισφοράς που πρέπει να καταβάλλει ο καθένας από τους παραπάνω Δήμους ορίζεται ως το 0,4% επί των ετήσιων τακτικών του εσόδων όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο τέλος του προηγούμενου έτους εκάστου Δήμου.

3. Με απόφαση τους τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που μετέχουν στο Σύνδεσμο μπορούν να αναπροσαρμόσουν τις εισφορές των μελών τους πέρα από τα όρια της συστατικής  πράξης (παρ. 5 άρθρου 245 ΚΔΚ ν. 3463/2006).

ΑΡΘΡΟ 7 – ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Από την απόφαση αυτή θα προκληθεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου Αλίμου για το έτος 2019 συνολικού ποσού ……………...........…….. ευρώ (………. €), η οποία αντιστοιχεί στα δύο δωδέκατα (2/12) του 0,4% των τακτικών εσόδων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο τέλος του προηγούμενου έτους 2018, και θα βαρύνει τον ΚΑ 00.6721.00…. και τίτλο «Εισφορά υπέρ Συνδέσμου Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου».

2. Για τα επόμενα οικονομικά έτη και στον ίδιο Κ.Α., θα εγγραφούν πιστώσεις στους προϋπολογισμό του Δήμου Αλίμου οι οποίες θα αντιστοιχούν στο 0,4% των τακτικών εσόδων όπως θα διαμορφώνονται στο τέλος του προηγούμενου έτους του οικονομικού έτους αναφοράς.

Με βάση τα παραπάνω σας καλώ να ψηφίσουμε για τη σύσταση Συνδέσμου Δήμων Αλίμου – Γλυφάδας με την ονομασία «Σύνδεσμος Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των δήμων Αλίμου και Γλυφάδας για την δημιουργία Συνδέσμου Δήμων για το Παραλιακό Μέτωπο και το Ελληνικό ενόψει της επένδυσης που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Εξάλλου, σύνδεσμοι οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν, παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα για την επένδυση στο Ελληνικό, είναι πάντα χρήσιμοι.

Δεδομένου ότι κατά 87.7% η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στα διοικητικά όρια μας, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Συνδέσμου, για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου Αγίου Κοσμά – Ελληνικού, του επιχειρηματικού κέντρου που θα δημιουργηθεί επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, μεταξύ των σταθμών μετρό “Αργυρούπολης” και “Ελληνικού,” την κατασκευή του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου όπου θα εξυπηρετήσει τους 25.000 νέους κατοίκους που θα εγγραφούν στα δημοτολόγια μας, την κατασκευή του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού που θα στεγάσει τους Πόντιους του Ελληνικού που εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις τους μέσα από το πρώην αεροδρόμιο, όπως και για την επέκταση κατά 50 στρέμματα, του πάρκου της Αγ. Παρασκευής Ελληνικού που θα στεγάσει μεταξύ των άλλων και εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ.

Επίσης αναμένουμε ο νέος Σύνδεσμός των δύο Δήμων, να μας “συμβουλεύσει” για το πως θα διαχειριστούμε τα κοινωφελή οικόπεδα που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου μας, όπως και για τα σημεία που θα κατασκευάσουμε το νέο αμαξοστάσιο μας, νέο παιδικό σταθμό, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις και πληθώρα από άλλες δημοτικές υποδομές που αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση.

Όσον αφορά στην αποχώρηση των δήμων Αλίμου και Γλυφάδας από τον Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού, αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει την λειτουργία του, παρά μόνο θα αποδυναμώσει την παρουσία των όμορων δήμων από την διαχείριση των Κοινοχρήστων, Κοινωφελών και Κοινωνικής ανταποδοτικότητας χώρων, που είναι θεσμοθετημένοι με την τελευταία ΚΥΑ πολεοδόμησης που εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μετά την επίσημη αποχώρηση των δύο δήμων θα προτείνει οι θέσεις τους να αναπληρωθούν από εγνωσμένης αξίας αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την προετοιμασία προκειμένου να υποδεχθεί την μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη και να διαχειριστεί τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο στον δήμο αλλά και στους όμορους δήμους, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα.

elliniko aerodromio
Ακόμη μια σημαντική προσθήκη στην ομάδα που δημιουργεί η Lamda Development ενόψει της έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό, ανακοινώθηκε.

Ειδικότερα, μετά τη συμμετοχή της Aegean Airlines και της σύμπραξης Ομίλου Olympia - VNK Capital, ανακοινώθηκε η αγορά 546.167 ιδίων μετοχών της Lamda Development (0,685%) από την Ορυμήλ, συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η Lamda Development.

Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει περαιτέρω την στρατηγική που ανακοίνωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, για τη δημιουργία μιας συμμαχίας των καλύτερων για την υλοποίηση του έργου του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η εταιρεία με την επωνυμία «LAMDA Development - Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων» ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Κανονισμού (EE) 596/2014, έκαστος όπως ισχύει, ότι την 18.10.2019 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έλαβε απόφαση να πωληθεί το σύνολο του υπολοίπου των ιδίων μετοχών, που η εταιρία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΟΡΥΜΗΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (η «Ορυμήλ»)

.Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, κατόπιν διεξαγωγής από την εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με την επωνυμία «AXIA Ventures Group Ltd» (η «ΑΧΙΑ») διαδικασίας συγκέντρωσης ενδιαφέροντος και προσφορών με σκοπό τη βέλτιστη ιδιωτική τοποθέτηση 546.167 ιδίων μετοχών (που αντιστοιχούν περίπου σε 0,685% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, οι «Ίδιες Μετοχές»), αποφάσισε την πώλησή τους στην Ορυμήλ, πλειοδότρια εταιρεία για το σύνολο των Ιδίων Μετοχών, κατά την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, στις 16.10.2019.

Ως προς το τίμημα της συναλλαγής, αποφασίστηκε η πώληση των ως άνω Ιδίων Μετοχών να γίνει στην τιμή των 7,27 ευρώ ανά διατεθείσα μετοχή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ως άνω διαδικασίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωθείσα μετοχική σχέση του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, με την Ορυμήλ, η ως άνω συναλλαγή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνέχεται με το πεδίο εφαρμογής των άρθρων 99 επ. του νόμου 4548/ 2018, και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε επωφελές να τεθεί υπόψη της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας «Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών».

Κατόπιν τούτου, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία, διά του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή, Δημητρίου Κουτσού - Κουτσόπουλου, συνέταξε την από 18.10.2019 «Έκθεση αξιολόγησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4548/ 2018 ('Αρθρ. 101), του κατά πόσον η πώληση πακέτου ιδίων μετοχών (ποσοστό 0,685%) της Lamda Development A.E. (Lamda) προς την ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε. (ΟΡΥΜΗΛ), είναι δίκαιη και εύλογη για τη Lamda και τους μετόχους της, που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος».

liberal

Περισσότερα Άρθρα...