pmada pyrasf glyfad konstant

Μέλη της Εθελονικής Ομάδας Γλυφαδας με το Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης,κ. Γ. Κωνσταντάτο

Η πρόσφατη «ύποπτη» πυρκαγιά που ξέσπασε ξαφνικά στην περιοχή «πατητήρι» του Υμηττού, κοντά στα σπίτια της Αργυρούπολης, αλλά και η προηγούμενη που ξεκίνησε από το δάσος του Καρέα ανέδειξε την αξία της Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας & Πυρόσβεσης Γλυφάδας, που μαζί με τους εργαζόμενους, την ομάδα εθελοντών και τα μέσα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συνέβαλαν αποτελεσματικά στην κατάσβεση, πριν πάρει καταστροφικές διαστάσεις.

Η Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας & Πυρόσβεσης Γλυφάδας, εδώ και χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός, πλήρως εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη με τα δικά της μέσα και εξοπλισμούς.

Θεωρούμε, ότι στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε καθώς και στο καθημερινό κατρακύλισμα των αξιών, ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ Σδεσπόζει σαν διαμάντι στην κορυφή του παγόβουνου!  

omada pyrasf glyfada oximata

Ο Εθελοντισμός γεννιέται, δεν «φυτεύεται», είναι στάση ζωής και σημαίνει την ανιδιοτελή παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, χωρίς αντάλλαγμα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η συλλογική προσπάθεια ανθρώπων για το κοινό καλό έχει άριστα αποτελέσματα.

O Aντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Βασίλης Κρητικός, δήλωσε σχετικά:

«Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Γλυφάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Στέλλιο Θεοδοσόπουλο,, από την πρώτη στιγμή έδωσαν τη μάχη με την φωτιά, μαζί με τον 7ο και 8ο πυροσβεστικό σταθμό, και την κέρδισαν. Σας ευχαριστούμε.

»Ελπίζουμε και εμείς να χτίσουμε μια τέτοια Ομάδα στην πόλη μας.

»Η μαγιά υπάρχει με τους 50 και πλέον Εθελοντές του Ελληνικού Αργυρούπολης και φυσικά πάντα μαζί μας τονΝίκο Κιούση με την ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ».

omada pyroprost glyfa epi to ergo

Σημειώνεται ότι Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας & Πυρόσβεσης Γλυφάδας, είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα είναι ένας από τους βασικούς εκπαιδευτές της νεοσυσταθείσας από το ΔήμοΕλληνικού – Αργυρούπολης, Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας & Πυρόσβεσης Ελληνικού – Αργυρούπολης.

 

Ο Υμηττός θα ξαναγίνει πράσινος!

Με αυτό το σύνθημα, εθελοντές και κάτοικοι της Αργυρούπολης, του Ελληνικού και των γύρω περιοχών, που είχαν βοηθήσει στην προσπάθεια κατάσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά του Υμηττού, αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις για το βουνό που τόσο αγαπούν.

Η ημέρα της 17ης Ιουλίου φέρνει στις μνήμες όλων τις εφιαλτικές ώρες που ζήσαμε στην προσπάθεια κατάσβεσης του μεγάλου πύρινου μετώπου που ξεκίνησε από τον Καρέα και κατέληξε στην Τερψιθέα. Η οικολογική καταστροφή μεγάλη. Η θλίψη όλων όσων αγαπάμε τον Υμηττό απερίγραπτη.

Όμως μέσα από τις στάχτες του Υμηττού γεννήθηκε αυθόρμητα και μία ακόμη σπίθα. Μια σπίθα εθελοντισμού και προσφοράς από κατοίκους που θέλουν να αγκαλιάσουν τον Υμηττό κάνοντας το φόντο και πάλι πράσινο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση της υπό σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ελληνικού Αργυρούπολης.

ARGYR ETHELONTES

Με αφετηρία τη θέση Πατητήρι, ομάδα εθελοντών κατοίκων της περιοχής ακολούθησαν μια διαδρομή στο βουνό τοποθετώντας λεκάνες με νερό και τροφές για τα ζωάκια που έχουν επιζήσει. Σημάδι χαράς και αισιοδοξίας για τους εθελοντές ήταν η εύρεση μιας μικρής χελώνας που κατάφερε να επιζήσει μέσα στα καμένα. Οι εθελοντές έβαλαν τη χελώνα κοντά στο δοχείο με το νερό και ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που είχε ανάγκη να δροσιστεί. Παράλληλα με την υδροφόρα του δήμου και με τους εθελοντές ποτίστηκαν πολλά μικρά δέντρα που έχουν διασωθεί, καθαρίστηκε ένα τμήμα του βουνού κατά μήκος του δασικού δρόμου, έγινε έλεγχος των δεξαμενών και καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και των εκτάσεων που έχουν μείνει ζωντανές προκειμένου να συνταχθεί ένα νέο επιχειρησιακό πλάνο για την θωράκισή τους.

H συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με την ενεργό συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικού. Στην προσπάθεια βοήθησαν και οι εθελοντές του Περιβαλλοντικού Συλλόγου ''Ωρα για Δράση'' καθώς και εκπρόσωπος του τοπικού συστήματος Προσκόπων Ελληνικού-Αργυρούπολης.

ORA GIA DRASI

Ευχαριστούμε θερμά τα « jimmy's petshop Αλίμου 106 Αργυρούπολη» και «Μεσσάρης καφέ – μικρογεύματα, Κομνηνών 57 Αργυρούπολη», για την πολύτιμη βοήθειά τους σε τροφές για τα ζωάκια του Υμηττού.

Ότι και αν κάηκε θα φυτευτεί ξανά. Ότι και να γίνει θα είμαστε εκεί για να κάνουμε ξανά τον Υμηττό το βουνό που ονειρευόμαστε. Πρώτος άμεσος στόχος είναι να θωρακίσουμε τις περιοχές που είναι ακόμα πράσινες καθώς και την πανίδα της περιοχής.

Ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί και είναι μόνο ένας:
ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ!!!!

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης - Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας- πυρόσβεσης

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας
Ελληνικού Αργυρούπολης

 

 

 

argy ydrofo

Νεκρό εντοπίστηκε στα αποκαίδια της περιοχής του Υμηττού όπου είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά ένα άτομο αγνώστων στοιχείων, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω Twitter.

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή αναζητείται ένας 47χρονος άνδρας τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανισθεί, όμως δεν είναι γνωστό αν το θύμα είναι ο αγνοούμενος.

Τα αίτια θανάτου του θύματος δεν αποσαφηνίζονται στην ανακοίνωση.

O 47χρόνος, ο οποίος είναι αστυνομικός και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, σύμφωνα με τους δικούς του, λίγο πριν την πυρκαγιά βγήκε για περπάτημα στην περιοχή του αθλητικού κέντρου στην Ηλιούπολη, κάτι που συνήθιζε να κάνει.

Ωστόσο, από εκείνη την ώρα και μέχρι τώρα δεν έχει δώσει σημάδι επικοινωνίας, με αποτέλεσμα η οικογένεια του να ανησυχεί.

 

elliniko egkatalipsi

To ερειπωμένο και εγκαταλελειμένο πρ. αεροδορόμιο Ελληνικού

Κατηγορηματική και ξεκάθαρη είναι η κυβέρνηση στην τελική πρότασή - συμφωνίας της προς τους θεσμόυς για το τι δεσμεύεται να υλοποιήσει ταχύτατα, μεταξύ των άλλων, και στον κρίσμιο τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

Στην πρόταση συμφωνίας προς τους θεσμούς - η οποία έχει ήδη κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή - περιλαμβάνονται τα περιφερειακά αεροδρόμια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  η Εγνατία, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και το πρ. αεροδόμιο του Ελληνικού.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

privatization proposal 

Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

10. Ιδιωτικοποίηση

• Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας θα εγκρίνει το σχέδιο ανάπτυξης του ενεργητικού που θα περιλαμβάνει για την ιδιωτικοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων υπό HRDAF από 31/12/2014 και το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει το σχέδιο.

• Για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των προσφορών, οι αρχές θα ολοκληρώσουν όλες τις εκκρεμείς δράσεις της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούνται για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Εγνατία, από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού (ο ακριβής κατάλογος στο Τεχνικό Μνημόνιο).

Αυτός ο κατάλογος των δράσεων ενημερώνεται τακτικά και η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι όλες οι εκκρεμείς δράσεις θα υλοποιούνται έγκαιρα.

• Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει δεσμευτικές ημερομηνίες προσφορά για τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το αργότερο στο τέλος Οκτωβρίουr

Το 2015, και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ROSCO, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στους όρους των προσφορών.

• Η κυβέρνηση θα μεταβιβάσει τις μετοχές του δημοσίου στον ΟΤΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ.

• Να μη αναστρέψει τα βήματα για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων με τους σημερινούς όρους με τον πλειοδότη που έχει ήδη επιλεγεί.

oikopedo poleitai

Στα ίχνη πολυπλόκαμης σπείρας που καταχράται οικόπεδα-φιλέτα της Γλυφάδας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλεί σε ανυποψίαστους πολίτες αντί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησε πέντε ξεχωριστές προκαταρκτικές έρευνες για τις πωλήσεις τίτλων ιδιοκτησίας οικοπέδων στα νότια προάστια και τελικά σχημάτισε κοινή δικογραφία συνενώνοντας τις υποθέσεις. Κι αυτό γιατί αποκαλύφθηκε ότι και στις πέντε περιπτώσεις εμπλέκεται η ίδια σπείρα, με διαφορετικά κάθε φορά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στις αστυνομικές Αρχές είχαν φθάσει εδώ και πολύ καιρό καταγγελίες για περιστατικά οικειοποίησης με παράνομο τρόπο οικοπέδων, τα οποία χαρακτηρίζονται «φιλέτα» στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα.

Καταγγελίες

Ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός στα χέρια του οποίου έφθασαν αυτές οι έγγραφες καταγγελίες αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και αμέσως διέταξε προκαταρκτική έρευνα, την οποία ανέλαβε να φέρει σε πέρας το τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Αρχικά τα πέντε περιστατικά για τα οποία έγιναν οι καταγγελίες δεν φαίνονταν να έχουν σχέση μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέντε διαφορετικά πρόσωπα είχαν απευθυνθεί σε αντίστοιχους συμβολαιογράφους στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας και είχαν κατοχυρώσει στο όνομά τους συνολικά οκτώ στρέμματα οικοδομήσιμης έκτασης σε εκλεκτά σημεία στην περιοχή της Γλυφάδας, παρουσιάζοντας διάφορα σχετικά έγγραφα.

Επειτα από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής διεπίστωσαν ότι τα έγγραφα που παρουσίασαν οι ύποπτοι για να κατοχυρώσουν τις εκτάσεις ήταν πλαστογραφημένα. Οι συμβολαιογράφοι που βεβαίωσαν την πράξη δεν είχαν ιδέα για την πλαστότητα των εγγράφων, ενώ οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των οικοπέδων είτε είχαν πεθάνει χωρίς να αφήσουν κληρονόμους είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις περιουσίες τους ώστε να τις ελέγχουν.

Στην ίδια περιοχή

Οταν διαπιστώθηκε ότι τα οικόπεδα των οκτώ στρεμμάτων όχι απλώς βρίσκονται στην ίδια περιοχή αλλά και εφάπτονται μεταξύ τους, η έρευνα επικεντρώθηκε στους φερόμενους ως δικαιούχους. Τότε εξακριβώθηκε ότι και οι πέντε ύποπτοι έχουν σχέση μεταξύ τους και σίγουρα δεν ήταν τυχαία η σχεδόν ταυτόχρονη κίνησή τους να απευθυνθούν σε συμβολαιογράφους! Ετσι, οι πέντε περιπτώσεις συνενώθηκαν σε μια δικογραφία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η ίδια ομάδα απατεώνων να έχει πουλήσει σε ανυποψίαστους πολίτες τουλάχιστον τρία στρέμματα οικοδομήσιμης έκτασης στη Γλυφάδα αντί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Για τον λόγο αυτό, με εντολή εισαγγελέα θα ανοίξουν ακόμη και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων προκειμένου να εντοπιστούν τα ποσά που εισέπραξαν από τις πωλήσεις. Ηδη έχει σχηματιστεί η δικογραφία και βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος τη μελετά και αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Θεοδόσης Π. Πάνου, espresso

argy fotia 3

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12.28 στη συμβολή των οδών Κισσού και Ίριδος 10 στον Καρέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο έχουν μεταβεί και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. 

argyr fotia 2

Κλειστή για λόγους ασφαλείας είναι η Κατεχάκη στο ύψος του Καρέα.

Σε επιφυλακή έχουν οι Δήμοι Ηλιούπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης για να προλάβουν με όποια μέσα διαθέτουν τα χειρότερα σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς. Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης απευθύνει έκκληση για βοήθεια, ενώ όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργρούπολης "Όλες οι δυνάμεις του δήμου μας στην Αγία Ειρήνη παρακολουθουν την φωτιά, που ξεκίνησε από τον Βύρωνα. Ευχή μας να γυρίσει ο αέρας "

Το μέτωπο αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στα σύνορα με την Αργυρούπολη, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7-8 μποφορ.

Έκκληση προς την πυροσβεστική για άμεση αποστολή εναέριων μέσων έκανε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, ενημέρωσε ότι η φωτιά πλησιάζει το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και απέχει 500, μόλις, μέτρα από τα σπίτια.

Αίτημα απέστειλε η Ελλάδα, προς τη Γαλλία και την Ιταλία, προκειμένου να συνδράμουν με εναέρια πυροσβεστικά μέσα στην προσπάθεια κατάσβεσης.

argyr fotia 6

argyr fotia silv1

Η φωτιά καίει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση. 

argyr fotia silv 2

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια. Ο καπνός στην περιοχή είναι πυκνός και έχει σκεπάσει την Ηλιούπολη και το Ελληνικό - Αργυρούπολη. 

argyr foti silv 3

Παράλληλα - κατ' άλλους .... ταυτόχρονα - φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή του Κορωπίου, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού σε περιοχή με πεύκα και ελιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 12.06 από την οδό Τσακάλωφ, ενώ στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην χώρα καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, ενώ βοηθούν στην αμεσότερη εξάπλωση των πυρκαγιών.

Αποχώρησε από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, και μετά θα μεταβεί στον Καρέα. 

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να σβήσει φωτιά, είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, στόχος είναι να σταματήσει το κακό» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που μετέβη κοντά στο πύρινο μέτωπο του Καρέα. 

 

dimops nai oxi

Με σχεδόν 11 μονάδες διαφορά υπέρ του ΟΧΙ διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τα νότια προάστια. 

Σε ποσοστό 44,58% οι κάτοικοι των δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Ηλιούπολης, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και Κορωπίου ψήφισαν υπέρ του ΝΑΙ και σε ποσοστό 55,42% υπέρ του ΟΧΙ. 

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα ανα Δήμο έχουν ως εξής: 

Άγιος Δημήτριος: 35,31% ΝΑΙ, 64,69 ΟΧΙ. 

Άλιμος: 48,33 ΝΑΙ, 51,67 ΟΧΙ

Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη: 60,56 NAI, 39,21 OXI

Γλυφάδα: 50,59 ΝΑΙ 49,41 OXI

Ελληνικό - Αργυρούπολη: 39,54 NAI, 60,45 OXI

Ηλιούπολη: 39,48 NAI, 60,52 OXI

Καλλιθέα: 37,33 ΝΑΙ, 62,67 ΟΧΙ

Κορωπί: 38,26 NAI, 61,74 OXI

Παλαιό Φάληρο: 51,87 NAI, 48,13 OXI

metanastes syrmata

Με μια σκληρή ανακοίνωση τους οι επικεφαλείς των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ στα νότια προάστια επιτίθενται κατά των δημάρχων της Νότιας Αθήνας για την κοινή ανακοίνωσή τους με την οποίαν δήλωναν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο π. αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ταυτόχρονα οι εν λόγω Δήμαρχοι ζητούσαν από την κυβέρνηση ξεκάθαρες θέσεις σχετικά με την αξιοποίηση  ή όχι του πρ. αεροδρομίου μετά μάλστα και την σχετική ξεκάθαρη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που άναψε το πράσινο φως στην αξιοποίησή του.

Την ως άνω ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει και ο κ. Χρ. Κορτζίδης, ο οποίος επί δημαρχίας του, ως γνωστόν, είχε συναινέσει στον πρ. υπουργό Χρυσοχοίδη να έρθουν μετανάστες στην περιοχή του Ελληνικού, ενώ  είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον αντιδρ'ωντα, τότε επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο,  τον οποίο μάλιστα είχε χαρακτηρίσει και.... «κακό χριστιανό»!!

Ο πρ. δήμαρχος παραβλέπει ακόμη τη βούληση των δημοτών,όπως εκφράσθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά και στη μεγάλη συγκέντρωσή διαμαρτυρίας τους μπροστά στο Δημαρχείο Ελληνικού - Αργυρούπολης.   

 Είναι παράδοξο. ένας πρώην δήμαρχος, να βάζει σε δεύτερη μοίρα τον δήμο του και τις γειτονιές του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, προκειμένου να εξυπηρετήσει μια κυβέρνηση, που δείχνει να μην έχει ακόμη έτοιμο σχέδιο για το μεταναστευτικό και απλά πρέπει κάπου να βάλει τους πρόσφυγες.  Στο πόδι και εις βάρος των δήμων που στενάζουν από τις μνημονιακές πολιτικές,  την έλλειψη πόρων και πρόσφατα, την αναγκαστική μεταφορά των αποθεματικών τους με ΠΝΠ στην ΤτΕ .

Το μόνο που δεν χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι κάποιοι να βάζουν, ακόμη και σήμερα, το στενό κομματικό συμφέρον πάνω απ όλα, αδιαφορώντας για την  υποβάθμιση και την ασφάλεια του δήμου.

Ερωτηθείς σχετικά Αντιδήμαρχος της διοίκησης μας δήλωσε το εξής:

«Αν ο κύριος Κορτζίδης και η παράταξη του θέλουν τόσο πολύ την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό, γιατί δεν κάνουν οι ίδιοι την αρχή στα μεγάλα γραφεία τους που μίσθωσαν στο Ελληνικό;

»Ως παράταξη, δείχνουν να έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια και η απόδειξη είναι, ότι εκτός των μεγάλων γραφείων τους, βγάζουν κάθε μήνα εκατοντάδες έντυπα, προσκλήσεις κτλ.

»Ας δώσουν λοιπόν πρώτοι εκείνοι το «καλό» παράδειγμα, φιλοξενώντας εκεί οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι  αυτό που λένε το εννοούν».

Πάντως το όραμα των επικεφαλείς των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ στα νότια προάστια και του κ. Κορτζίδη είναι όντως πρωτόγνωρο για την περιοχή. Να γίνει κέντρο μεταναστών το Ελληνικό!!

Περισσότερα Άρθρα...