peripoliko

Για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αξίας άνω των 130.000 ευρώ, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Αττικής στη Γλυφάδα, στη Βούλα και στον Βύρωνα, τέσσερα άτομα - δύο 33χρονοι, μία 33χρονη και ένας 50χρονος υπήκοος Λιβάνου.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 14.148 γραμ.
-Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 802 γραμ.
-Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1,3 γραμ.
-Ποσότητα μεθαμφεταμίνης (MDMA) βάρους 0,8 γραμ.
-Το ποσό των 28.450 ευρώ.
-Μία ζυγαριά ακριβείας.
-Ένας ηλεκτρονικός μετρητής χρημάτων.
-Εννέα κινητά τηλέφωνα.
-Ένας γεμιστήρας πιστολιού.
-Ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

konst apomakr ix 2

EΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗ

Όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος , αμέσως μετά το Πάσχα , άρχισε η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στην πόλη .

Η αρχή έγινε στις οδούς Γραβιάς , Διγενή Ακρίτα και Ροδοπόλεως και θα συνεχιστεί σε όλη την πόλη δυο φορές την εβδομάδα :

«Νοικοκυρεύουμε την πόλης μας , μέρα με την μέρα , όπως είχαμε υποσχεθεί , δίνοντας βαρύτητα στην καθημερινότητα και την καθαριότητα της γειτονιάς μας» δήλωσε ο δήμαρχος

konst apomakr ix 2.

ΑΛΙΜΟΣ

Οπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αλίμου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 173 εγκαταλειμμένα οχήματα. Από αυτά απομακρύνθηκαν ήδη τα 37. Άλλα 63 βρίσκονται στη διαδικασία της οριστικής απομάκρυνσης και θα έχουν απομακρυνθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου και για άλλα 38 αναμένουμε να παρέλθει η νόμιμη χρονική προθεσμία για να τα απομακρύνουμε.

Από την πρώτη μέρα της θητείας της, η νέα Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Κονδύλη ξεκίνησε συστηματική προσπάθεια για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους του Αλίμου, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, η κυκλοφοριακή ασφάλεια, αλλά και η αισθητική εικόνα της πόλης μας.

 

DIMARXOI NOTIOY TOMEA
 
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου  συναντήθηκαν χθες (20-04-2014) οι δήμαρχοι  των Νοτίων Προαστίων  προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους αναφορικά σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου με την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού πρόσφυγες. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλοςκαι εκ μέρους του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου η αντιδήμαρχος Άννυ Καυκά. 

Οι δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στο θέμα αυτό που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και έχει  προκαλέσει έντονο προβληματισμό ιδιαίτερα μετά από δημοσιεύματα που ουδέποτε διαψεύστηκαν  από την κυβέρνηση ότι πρόκειται να μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις του π. αεροδρομίου  Ελληνικού πρόσφυγες.

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΔΗΜΑΑΡΧΩΝ

"Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε το τελευταίο καιρό δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει στο π. αεροδρόμιο χιλιάδες μετανάστες. Ο προβληματισμός μας δεν πηγάζει από  ξενοφοβική  ή ρατσιστική διάθεση απέναντι στους πρόσφυγες  που αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανθρωπιστική τραγωδία που βιώνουν αλλά  κυρίως μέσα από το θολό τοπίο που επικρατεί στο θέμα της διαχείρισης τους ως ένα Εθνικό Σχέδιο για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με όλους τους επίσημους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο χώρος του πρώην αεροδρομίου είναι εντελώς ακατάλληλος να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς από κάθε έννοια κτιριακή και υγειονομική . Επιπλέον , είναι αδύνατον οι δήμοι μας να υποστηρίξουν την περίθαλψη και την φροντίδα των προσφύγων  δεδομένου ότι δεν διαθέτουμε προσωπικό αλλά ούτε και τους απαραίτητους πόρους  σε μια εποχή που η αυτοδιοίκηση έχει ήδη επιβαρυνθεί   με πλήθος υποχρεώσεων κοινωνικής παροχής με αποτέλεσμα να μην μπορεί σε μεγάλο πια βαθμό να ανταποκριθεί στις καθημερινές  λειτουργίες  της.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση στις «φήμες» για την επικείμενη εγκατάσταση μεταναστών στο π. αεροδρόμιο . Οφείλει να μας παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο για τους Πρόσφυγες  και πως εντάσσεται σε αυτό , αν εντάσσεται η περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας και ιδιαίτερα του π. αεροδρομίου.

Δεν  θα επιτρέψουμε να μετατραπεί  το  πρώην αεροδρόμιο σε πρόχειρο χώρο εναπόθεσης ψυχών που ουδείς θα έχει την ευθύνη για την μέριμνα και φροντίδα τους αφού δηλώνουμε κατηγορηματικά πως οι δήμοι μας δεν θα εμπλακούν σε υποχρεώσεις που αφορούν αποκλειστικά την πολιτεία. Επιπλέον,15 χρόνια τώρα, οι τοπικές μας κοινωνίες περιμένουν να δουν ανάπτυξη στο πρώην αεροδρόμιο το οποίο  ευελπιστούν πως θα αποτελέσει ξανά πηγή ζωής, πρασίνου  αλλά και φορέας δημιουργία  χιλιάδων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η τοπική μας οικονομία μέσα από την αξιοποίηση του".’

Οι Δήμαρχοι

Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος

Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου

Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος

Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης

syllog dromewn

Προκήρυξη 4ου Μητροπολιτικού Ημιμαραθωνίου Ελληνικού και Παράλληλων Αγώνων 5.000μ., 10.500μ., 2.000μ. για παιδιά και 1000μ. για ΑΜΕΑ

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ» με τους συλλόγους: «Απόλλων Δυτικής Αττικής», «Τελμησσός Μαραθώνα», «Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων», «Μιλτιάδης Μαραθώνα», και υπό την αιγίδα της: α) ΕΟΛΣΜΑ-Υβ) της Περιφέρειας Αττικής και γ) του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης συνδιοργανώνουν τον 4ο Μητροπολιτικό Ημιμαραθώνιο Ελληνικού. Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: ο κύριος ημιμαραθώνιος αγώνας 21.100 μέτρων και οι παράλληλοι αγώνες, 5.000 μέτρων10.500 μέτρων2.000 μέτρων για παιδιά και 1.000 μέτρων για ΑΜΕΑ.

Στον εθελοντικό τομέα συμμετέχουν οι δομές του ΚΕΘΕΑ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, στις 09:00 στο χώρο του πρώηνΑεροδρομίου Ελληνικού. 

Οι εγγραφές θα κλείσουν την Τρίτη 14 Απριλίου  2015. 

Αναλυτικές πληροφορίες διοργάνωσης, διαδρομών, υποστήριξης κ.α.: 

Ημ. διεξαγωγήςΚυριακή 19 Απριλίου 2015

Εκκίνηση-τερματισμός: Χώρος πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου (είσοδος από Παραλιακή Ποσειδώνος, έναντι του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά)

Ώρα  εκκίνησης:  08:45 εκκίνηση αγώνα 1000 μέτρων για AMEA

                            09:00 εκκίνηση αγώνα 2000 μέτρων για παιδιά

                            09:30 ταυτόχρονη  εκκίνηση  Ημιμαραθωνίου και αγώνα 

                                     δρόμου 10,5χλμ

                            09:40 Εκκίνηση αγώνα 5χλμ

Περιγραφή διαδρομής: 10,5 και 21,1 χλμ (με κόκκινη γραμμή) 

Από το σημείο εκκίνησης στο κέντρο της δυτικής πλευράς του Αεροδρομίου, κοντά στην πεζογέφυρα, κινούμαστε κάθετα προς τα βορειοανατολικά και στο βορειοανατολικό κέντρο του αεροδρομίου, διασχίζοντας τις γραμμές του τραμ, περνάμε στην ανατολική πλευρά, απ’ όπου μέσω του νότιου κεντρικού αεροδιαδρόμου φθάνουμε μέχρι το Γκολφ της Γλυφάδας (στην άκρη των διαδρόμων απογειώσεων/προσγειώσεων) και επιστρέφουμε από τον βόρειο αεροδιάδρομο. Περνάμε στη δυτική πλευρά και μέσω των βοηθητικών δρόμων της βορειοδυτικής πλευράς κάνουμε μια πλήρη περιστροφή, οπότε τελειώνει ο Αγώνας Δρόμου 10,5χλμ και συνεχίζει ο Ημιμαραθώνιος με άλλον έναν πλήρη κύκλο.

Η διαδρομή στην αρχή έχει ανεπαίσθητη κλίση ανηφόρας για περίπου 400μ, συνεχίζει για 7χλμ επίπεδη, στο 8ο–9οχλμ υπάρχει ελαφριά κατηφορική κλίση για 600μ περίπου, ενώ στη συνέχεια είναι εντελώς επίπεδη έως και τον τερματισμό.

Περιγραφή διαδρομής: 5 χλμ (με κίτρινη γραμμή)

Από το σημείο εκκίνησης στο κέντρο της δυτικής πλευράς του Αεροδρομίου, κοντά στην πεζογέφυρα, διασχίζουμε κάθετα προς τα βορειοανατολικά και στο βορειοανατολικό κέντρο του αεροδρομίου κλείνουμε έναν πλήρη κύκλο 5χλμ.

Σημείωση

Η διαδρομή   είναι   πλήρως  προστατευόμενη  από  οχήματα και μετρημένη, ενώ  καθ’ όλο το μήκος της θα υπάρχει σήμανση και φύλαξη. Η διαδρομή εκτιμάται ότι είναι εύκολη. Ο αγώνας θα γίνει υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Τροφοδοσία:  Στη  διαδρομή  θα  υπάρχουν  τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στο 3,5χλμ,  στο  7χλμ  και στο 10,5χλμ (και στα ίδια σημεία στο δεύτερο κύκλο για τα 21,1χλμ).

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο, τα 10,5χλμ και τα 5χλμ θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τους αγώνες, ενώ θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Για αθλητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.
Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών: Η έναρξη της διανομής των αριθμών θα γίνει την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 τις ώρες 16:00-19:00 έξω από το Κυλικείο του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 Απριλίου από 10:00 μέχρι 14:30 επίσης έξω από το Κυλικείο του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν:

(α)       τα 5χλμ                       σε 50 λεπτά

(β)       τα 10,5 χλμ                σε 1 ώρα και 45 λεπτά

(γ)        τα 21,1 χλμ                σε 3 ώρες

(δ)       το Δυναμικό Βάδην (10 χλμ)           σε 2 ώρες και 30 λεπτά.

Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης των 1000 μέτρων ΑΜΕΑ, 2000 μέτρων για παιδιά, 5χλμ, 10,5χλμ και του Ημιμαραθωνίου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν 30 λεπτά μετά το πέρας κάθε αγώνα.

Κόστος συμμετοχήςΤο κόστος συμμετοχής για όλες τις αποστάσεις είναι 5€.

Τα χρήματα θα καλύψουν τις ανάγκες των αγώνων, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για κοινωφελή σκοπό.

Περίοδος εγγραφής: Από Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 μέχρι την Τρίτη 14 Απριλίου 2015. Προσοχή!!!Κατά την περίοδο εγγραφών οι δρομείς δεν θα καταβάλλουν το κόστος συμμετοχής, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν με την παραλαβή του φακέλου (αριθμοί–chip) συμμετοχής τους. Υπάρχεισυνολικό όριο 2500 συμμετοχώνΜε τη συμπλήρωση του αριθμού, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, θα κλείσει η φόρμα δήλωσης συμμετοχής
Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (
chip), αριθμό δρομέα, μετάλλιο, δίπλωμα, νερά, ενεργειακό ποτό, φρούτο.

Προσοχή: υπάρχει συνολικό όριο 2.500 συμμετοχών και αφορά όλες τις αποστάσεις!

Δηλώσεις συμμετοχής – Τρόπος εξόφλησης εγγραφής

ΒΗΜΑ 1ο: Οι αθλητές δηλώνουν συμμετοχή μέσα από την φόρμα που έχει ετοιμάσει ο σύλλογος στο διαδίκτυο. Σε αυτή τη φάση ΔΕΝ απαιτείται καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής. 

ΒΗΜΑ 2ο: Τις ορισμένες ημέρες και ώρες οι δρομείς που έχουν δηλωθεί καλούνται να παραλάβουν, με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον φάκελο συμμετοχής τους. Σε αυτή τη φάση πληρώνουν και το αντίτιμο των 5 ευρώ.
Παράλληλοι αγώνες: Αγώνας 2χλμ για παιδιά και αγώνας ΑΜΕΑ.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η δήλωση συμμετοχής για τον αγώνα των 2χλμ για παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

Εγγραφές για τον αγώνα των 2χλμ για τα παιδιά μπορεί να γίνουν και την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 08:40 ή με την αυτοπρόσωπη δήλωση συμμετοχής του γονέα στα γραφεία του Α.Ο. Αργυρούπολης, καθημερινά από Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00 στη γραμματεία του Κολυμβητηρίου, Τριπόλεως 6 & Λεωφ. Κύπρου, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9600639.

Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 2.000 μέτρων θα δοθεί στις 09:00.

Οι εγγραφές για τον αγώνα των ΑΜΕΑ θα γίνονται στο τηλέφωνο του συλλόγου

Η εκκίνηση των αγώνων ΑΜΕΑ 1000μ θα δοθεί στις 08:40

Εθελοντές:

Για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων ο ΕΥΚΛΗΣ χρειάζεται εθελοντές οι οποίοι θα συνδράμουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια την ημέρα του αγώνα. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν το σύνολο των παροχών (μετάλλιο, δίπλωμα κ.λπ.) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάλεσμα αλληλεγγύης:

Ο Σύλλογος, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφάσισε να συλλέξει τρόφιμα μακράς διάρκειας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τα οποία θα διανέμει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όσους δρομείς το επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν τρόφιμα και να τα εναποθέσουν την ημέρα του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στη γραμματεία, στο χώρο της εκκίνησης.

Σημείωση

Οι αγώνες σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία η να ακυρωθούν. Σε κάθε περίπτωση  θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του συλλόγου και τα ΜΜΕ.

Πληροφορίες:

Στη σελίδα του συλλόγου www.efklis.gr και https://www.facebook.com/efklis

Τηλ. 6970-137386 ή 6987-767742 (κος. Κυριάκος Λαζαρίδης).

dimarxeio peiraia eisodo
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 22-4-2015 και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Πλατεία Κοραή) για να συζητήσει και να λάβει απόφαση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 41/20.4.15 τ.Α) σύμφωνα με την οποία εισάγεται κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συζήτησε την ιδιαιτέρως δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια οικονομικά της χώρας εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των παρατεταμένων πλέον διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της.

Αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται για επιτυχή έκβαση, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Η απαράδεκτη όμως απόφαση της Κυβέρνησης να προωθήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διαδικασία λανθασμένη, τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν σε υπάρχουσες και μελλοντικές υποχρεώσεις.

Επίσης, είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη απόφαση τείνει να καταργήσει την αυτοτέλεια και αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου, για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα θα ήταν επιβεβλημένο η Κυβέρνηση να είχε προηγουμένως ενημερώσει και συζητήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ΟΤΑ και όχι να τους αιφνιδιάσει φέρνοντας τους προ τετελεσμένων γεγονότων.

Οι θεσμικοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν αφενός να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και αφετέρου να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να υπερασπιστούν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και τα χρήματα των δημοτών.

Καταλήγοντας και όσον αφορά στην μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος συντάσσεται με το αίτημα της ΚΕΔΕ, ώστε να υπάρξει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να καθοριστεί η τελική στάση μας, σε κάθε περίπτωση πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.
 
airetos

ASTEGOS NOTIA

Από πετυχημένος επιχειρηματίας κατέληξε... άστεγος! Ο λόγος για τον 63χρονο Σταύρο, που ζει σε παραλία των νοτίων προαστίων σαν ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος. Ζει μόνος του, με μοναδική παρέα τα σκυλιά του ή καλύτερα... τα παιδιά του όπως λέει ο ίδιος.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, με τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής, καταφέρνει και εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό. Η ζωή του άλλαξε ξαφνικά, όταν έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε τροχαίο.

Έμεινε καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, μόνος του με τα σκυλιά του. «Όταν ερχόταν κάποιος να μου φέρει φαγητό του ζήταγα να μου κάνει και καμία δουλειά στο σπίτι. Ήταν δύσκολα. Το μόνο μου μπορούσα να κάνω ήταν να ανοίγω τις κονσέρβες και να δίνω με ένα κουτάλι φαγητό στα σκυλιά» λέει ο Σταύρος.

Το διάστημα που βρισκόταν στο κρεβάτι, τα χρέη από την επιχείρηση που είχε συσσωρεύονταν. Όταν έγινε καλά, κατά τη διάρκεια ενός αστυνομικού ελέγχου, συνελήφθη. Καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Μόλις βρέθηκε στη φυλακή αιτήθηκε να μετατραπεί η ποινή του σε κοινωφελή εργασία. Το αίτημα του έγινε δεκτό και έτσι έφτασε στην παραλία που έμελλε να γίνει το σπίτι του! Δουλειά του ήταν για το διάστημα που προβλεπόταν- να καθαρίζει την παραλία. Εξέτισε την ποινή ωστόσο ακόμα και σήμερα ζει στην ίδια παραλία, καθαρίζοντας την κάθε μέρα.

Τα καλοκαίρια πουλάει ρούχα σε μία υπόγεια στοά που υπάρχει κοντά στην παραλία. Τον χειμώνα πηγαίνει σε παζάρια και λαϊκές αγορές στην γύρω περιοχή.

Σήμερα, ο Σταύρος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως λέει ο ίδιος, θέλει να δουλέψει και να μην στηρίζεται στην βοήθεια των άλλων. Ωστόσο, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τα ρούχα, έχει χαλάσει.

«Αν είσαι ζητιάνος είσαι απατεώνας. Η ζητιανιά είναι για μια φορά αν βρεθείς σε τόσο δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει κάτι» λέει μεταξύ άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ilioupoli dimarxeio

Με την συμμετοχή των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολη-Ελληνικού και Αλίμου με Θέμα: Εξελίξεις στη Δημόσια Περιουσία μετά την ψήφιση του Ν. 4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνησης της οικονομίας» από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», την Πέμπτη 2 Απρίλιου 2015 στις 18.00 στην Αίθουσα του Δημαρχιακού Θεάτρου Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4321/2015 «Η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. λύεται, τίθεται σε εκκαθάριση και η περιουσία της μεταβιβάζεται σε φορέα του Δημοσίου με υπουργική απόφαση, η ΕΤΑΔ απορροφάται από το υπό σύσταση νέο ΤΑΙΠΕΔ, που θα έχει σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας»

Αναδιατυπώθηκε όμως η παράγραφος του άρθρου 24 που αφορά τα έσοδα και τις γενικότερες αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ και στην τελική μορφή της προστέθηκε η λέξη «κυρίως» και έχει ως εξής: «τα έσοδα θα αξιοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης».

Η προσθήκη της λέξης «κυρίως» αφήνει… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ποσοστό από τα έσοδα να πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει (τουλάχιστον) ένα βήμα πίσω ως προς τις αρχικές της προθέσεις και δηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 ως ανεξάρτητη ΑΕ σύμφωνα με το νόμο 3986/11, ο οποίος στοχεύει στην απόδοση «επενδυτικής ταυτότητας» και στην «πολεοδομική ωρίμανση» των ακινήτων που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και τα οποία μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ για να αξιοποιηθούν «αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας» (ν.3986/11 αρ.1 παρ.2).

Σύμφωνα μάλιστα με την παράγραφο 7 του άρθρου 2, «ό,τι ιδιωτικοποιείται δε μπορεί να αναμεταβιβαστεί στο Ελληνικό Δημόσιο με οποιονδήποτε τρόπο». Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι για τους οποίους το ΤΑΙΠΕΔ δεν παίρνει «μεταρρυθμίσεις», αλλά πρέπει να καταργηθεί εντελώς προκειμένου να επιστρέψει η περιουσία στο δημόσιο.

vimaonline

Περισσότερα Άρθρα...