glyfada paralia guardian

Μια περιήγηση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τη Γλυφάδα έως το Σούνιο, στις «εξαιρετικές παραλίες και τα όμορφα μέρη που παραμένουν ανεξερεύνητα από τους βρετανούς τουρίστες», προσφέρει στους αναγνώστες της η βρετανική εφημερίδα Guardian σε σημερινό της δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Οδοιπορικό στην Ελλάδα: Η ειδυλλιακή παραλιακή Αθηναϊκή Ριβιέρα», γίνεται αναλυτική περιγραφή επιλεγμένων περιοχών που βρίσκονται κατά μήκος των νότιων παράλιων της Αθήνας, καθώς και αναφορά στις δραστηριότητες για τις οποίες προσφέρεται η καθεμία.

«Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα βρίσκεται μια ειδυλλιακή ακτογραμμή, όπου υπέροχες παραλίες και τοπικό άρωμα, παραμένουν ακόμα ανεξερεύνητα από τους Βρετανούς επισκέπτες» ξεκινάει το δημοσίευμα της Guradian για να περιγράψει, στη συνέχεια, την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ως εξής: «Είναι Τετάρτη βράδυ και βρίσκομαι σε μια "μοντέρνα-ταβέρνα" από αυτές που άνοιξαν μετά την κρίση, στην Γλυφάδα, προάστιο της Αθήνας. Λίγα μόνο τραπέζια παραμένουν άδεια, τέσσερις ψηλοί φοίνικες στολίζουν το πεζοδρόμιο, ενώ το άρωμα της λεβάντας πλανάται στον αέρα. Ζευγάρια και παρέες Ελλήνων καπνίζουν, πίνουν το ούζο τους και τρώνε ποικιλίες».

Ο συντάκτης επισημαίνει πως «είναι μια σκηνή γεμάτη "κέφι", μια ελληνική λέξη που σημαίνει "ευχάριστη διάθεση"» παρατηρώντας πως φέτος, «κάτι έχει αλλάξει»: «Δυο χρόνια νωρίτερα, κάθε επίσκεψη στη Γλυφάδα σήμαινε πως έβλεπες ένα πρόσφατα εγκαταλελειμένο εμπορικό κέντρο. Τώρα η αίσθηση είναι ότι υπάρχει ένας αέρας αισιοδοξίας στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αθηναϊκής Ριβιέρα».

Στη συνέχεια γίνεται αναλυτική παρουσίαση της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης, της Βάρκιζας, της Αναβύσσου και του Σουνίου.

tornos

Η προσοντούχα και πολλά υποσχόμενη νέα γενιά των σαραντάρηδων πολιτικών-αυτοδιοικητικών εξασφάλισε στον 1ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών σε τρία μεγάλα Νότια Προάστια της Αθήνας, επιδιώκοντας με τη φρεσκάδα, τις γνώσεις και την ορμή της αποφασιστικότητας που διαθέτει, να ανατρέψει τα αποτελματωμένα κατεστημένα στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης, εμφυσώντας νέο άνεμο ελπίδας και αισιοδοξίας για την προοπτική και την ανάπτυξή τους.

To προεκλογικό κλίμα των δημοτικών εκλογών που ζήσαμε στους τρεις αυτούς δήμους, ήταν κλίμα πολέμου ανάμεσα στο χθες - που έδειξε να μάχεται «με νύχια και με δόντια» για να διατηρήσει το μακρόχρονο βολικό «σύστημα εξουσίας» του με τις καρέκλες και τα προνόμια του - και στο ελπιδοφόρο αύριο, που οραματίζονται νέοι άνθρωποι, ταλαντούχοι και εργατικοί, που διαθέτουν πυξίδα για το σήμερα και το αύριο του Δήμου τους.

Τόσο στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, όσο και στην Γλυφάδα, οι Γιάννης Κωνσταντάτος και Γιώργος Παπανικολάου προηγούνται ήδη από τον 1ο γύρο των δημοτικών εκλογών με συντριπτικό ποσοστό, που δεν φαίνεται ότι μπορεί πια να ανατραπεί, ενώ ο Ανδρέας Κονδύλης στον Αλιμο, στηριζόμενος κυρίως στη νεολαία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών την επόμενη Κυριακή.

Οι τοπικές κοινωνίες της επομένη Κυριακή θα καταδικάσουν οριστικά τις δοκιμασμένες και αποτυχημένες διοικήσεις «παλαιάς κοπής» υπό την "επίβλεψη" μάλιστα κομματικών ανθρώπων, που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες σύγχρονες διοικητικές ικανότητες και γνώσεις.

Αυτό το παλαιού τύπου δημαρχοκεντρικό μοντέλο που προσπαθούν ακόμη μάταια κάποιοι να προβάλουν - λόγω των καθαρά προσωπικών τους φιλοδοξιών και λόγω της συντηρητικής τους αγκύλωσης στο παρελθόν και στο κομματικό περιβάλλον που τους ποδηγετεί - δεν έχει πια καμία τύχη

Και τούτο διότι οι πολίτες έχουν πλέον αντιληφθεί, ότι η πολιτική επιταγή των καιρών μας απαιτεί ανοιχτόμυαλους άφθαρτους νέους και ικανούς νέους πολιτικούς με θέληση και διάθεση για δημιουργική συνεργασία, μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και έξωθεν υποβολές και επηρροές.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση οι όποιες ιδεολογικές διαφορές οφείλουν πλέον να παραγκωνίζονται μπροστά στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα και απαιτούν συγκροτημένες αποφάσεις και λύσεις.

Η επόμενη περίοδος θα είναι η περίοδος της δημιουργικής αξιοποίησης των γνώσεων, των ικανοτήτων και της ομαδικότητας στις δράσεις, για την ανασυγκρότηση των τελματωμένων δήμων της περιοχής και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου από την Περιφέρεια, την Ε.Ε. κ.α. για την ανάπλαση και ανάπτυξη των δήμων αυτών και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στους δημότες .

Το ρόλο της τοπικής διοίκησης θα κληθεί να αναλάβει από την προσεχή Δευτέρα η ομάδα εκείνη, που συγκεντρώνει νομοτελειακά, μαζί με τον επικεφαλή της, το μυστικό της επιτυχίας και της αποτελεσματικότητας για να βγει ο δήμος της από το αναχρονισμό του και την οπισθοδρόμησή του και να προχωρήσει πλέον μπροστά.

Αλλιώς η τοπική κοινωνία θα είναι υποχρεωμένη να πορευτεί μέσα στο βάλτο των προβλημάτων της, χωρίς διέξοδο και προοπτική.

Γ. Τζωρτζίνης, Φυσικός, Τηλ. Μηχανικός, MSc

ΒΥΡΩΝΑΣ

«Γυαλιά - καρφιά» τα έκαναν άγνωστοι, σήμερα τα ξημερώματα, στο Βύρωνα, στην κεντρική οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και συγκεκριμένα στα εκλογικά κέντρα τριών υποψηφίων Δημάρχων τής πόλης. 

Συγκεκριμένα, με βαριοπούλες, έσπασαν τις τζαμαρίες και έριξαν μπογιές σε τρία εκλογικά κέντρα των υποψηφίων Δημάρχων, Μίλτου Μπαντή, Χρήστου Γώγου και Παναγιώτη Κόνσουλα, προκαλώντας σοβαρότατες υλικές ζημιές. 

Οι δράστες έδρασαν αστραπιαία και συντονισμένα και μέσα σε λίγα λεπτά εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. 

Αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν και περισυνέλεξαν στοιχεία, ενώ ήδη εξετάζεται υλικό από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Βύρωνα, Μίλτου Μπαντή, αλλά και απ' τα γύρω καταστήματα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Την Τρίτη το βράδι τραμπούκοι επιχείρησαν να κάψουν το προεκλογικό κιόσκι της δημοτικής παράταξης "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" του υποψήφιου δημάρχου, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Το κιόσκι είχε τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας της Αργυρούπολης και, σύμφωνα τις μαρτυρίες, η έγκαιρη επέμβαση θαμώνων των παρακείμενων cafe της Πλ. Αγ. Τριάδας, απέτρεψε την καταστροφή του.

Η παράταξη "Ενωμένη Πόλη" κάλεσε τα μέλη της σε περιφρούρηση των περιουσιακών στοιχείων της από όλους αυτούς που επιδίδονται σε τέτοιου είδους ακραίες ενέργειες, θέλοντας να δυναμιτίσουν το προεκλογικό κλίμα.

konstantatos ilikiomeni

Μεγάλες ανατροπές έφεραν τα μέχρι αυτήν την ώρα τα αποτελέσματα του Β' γύρου των δημοτικών εκλογών στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, Αλιμο και Γλυφάδα.

Στη πολλά υποσχνόμενη νέα γενιά των 40ριδων σε αυτούς του δήμους πήραν εντολή από το λαό των πόλεων τους να αναλάβουν τα ηνία των δήμων τους και να προχωρήσουν μπροστά με τόλμη και αποφασιστικότητα. 

Στο Ελληνικό - Αργυρούπολη ο νέος πλέον Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος κερδίζει τον αντίπαλό του, απερχόμενο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη,  με το μέχρι τώρα ποσοστό του 52,53%

Στον Αλιμο,  ο νέος πλέον δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης κερδίζει τον αντίπαλό του, απερχόμενο δήμαρχο Θ. Ορφανό, με το μέχρι τώρα ποσοστό του 57,7 %.

Στη Γλυφάδα, ο νέος πλέον δήμαρχος Γ. Παπανικολάου κερδίζει τον αντίπαλό του, απερχόμενο δήμαρχο Κ. Κόκορη, με το μέχρι τώρα ποσοστό του 62,6 %

Η ενημέρωση για να νεώτερα και αναλυτικότερα αποτελέσματα θα συνεχιστεί.

kondilis

Τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα για το Δήμο Αλίμου με ενωμάτωση 40/70 εκλογικά τμήματα. 

ΩΡΑ: 11:30 μμ

Κονδύλης 27,8%
Ορφανός 24,6%
Τσαμπαρλής 20%
Μπελιά 15.4%
Καμαρινού 7,2%
Ελληνική Αυγή 5.3% 

papanikolaou-egkainia1

Ανεπίσημα αποτελέσματα στο 50% των εκλογικών τμημάτων στη Γλυφάδα.

Ωρα: 11.15

Γιώργος Παπανικολάου 34,6%
Κώστας Κόκκορης 25,3%
Τάσος Ταστάνης 12%
Αθηνά Λυγνού 11%
Σωτήρης Βοργιάς 5,3%
Σταύρος Τάσσος 5%

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη στους «ερυθρόλευκους», ενώ τον ίδιο ρόλο έχει και σήμερα, στο πλευρό του νυν προέδρου, από τότε που απέκτησε την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο Πειραιάς πρωταγωνίστησε στη ζωή μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκα και εργάζομαι στον Πειραιά και μέσα από την 20έτη διαδρομή μου στον Ολυμπιακό γνώρισα την πόλη, τις γειτονιές, τους ανθρώπους αλλά και τα προβλήματα τους» αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Μοιράζομαι κοινούς προβληματισμούς με την πλειοψηφία των Πειραιωτών αλλά και με σημαντικούς ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. Γι αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Πειραιά. Με αγάπη και πάθος, με σχέδιο και γνώση όλοι μαζί να δουλέψουμε για να οικοδομήσουμε τον Πειραιά της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους» τονίζει ο κ. Μώραλης και καλεί «όλους και όλες να βαδίσουν μαζί ενώνοντας δυνάμεις».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Μώραλης είχε κάνει σαφές στο παρελθόν ότι θα τερματίσει τη θητεία του στην θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Την υποψηφιότητα του με τον κύριο Μώραλη ανακοίνωσε ο Β. Μαρινάκης.

aftodioikisi

Περισσότερα Άρθρα...