elliniko reportaz alpha

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA που μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού το βράδυ της Παρσκευής (28/3), νέα εποχή για τα νότια προάστια της Αττικής προσδοκούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, όταν επισφραγιστεί το σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού.

"Οταν λειτουργούσε το π. αεροδρόμιο, όλη η περιοχή ήταν διαφορετικά και υπηρχαν πολλές δουλειές για όλους. Τώρα κοιτάτε, παντού εγκατάλειψη και ανεργία", ανάφεραν.

 Όπως λένε, η μεταμόρφωση του εγκαταλελλειμένου εδώ και πολλά χρόνια χώρου του παλιού αεροδρομίου θα δώσει πάλι μια νέα δυναμική ώθηση και θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία όλης της περιοχής. Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Άλιμος αναμένεται να αλλάξουν όψη.

Αν κλείσει η συμφωνία, πεντάστερα ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες και ένα τεράστιο μητροπολιτικό πάρκο έκτασης 2.000 στρεμμάτων αναμένεται να δημιουργηθεί στα 6.000 στρέμματα του παλιού αεροδρομίου, αλλά και της παραλίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από αυτό. Η ανάπλαση του Ελληνικού αναμένεται να διαρκέσει 10 χρόνια και θα δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας.

Από την φορολογία το Ελληνικό Δημόσιο θα κερδίσει 2 δισ. ευρώ, για κάθε χρόνο που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

kyt

Mετά την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γ. Ιωαννίδη, που αποχώρησε από την παράταξη του δημάρχου, κ, Χρ. Κορτζίδη, και εκείνη του κ. Φ. Καρπούζα, επικεφαής της ΑΔΚ που αποχώρησε από την "Ξανά η Πόλη μπροστά", έρχεται να προστεθεί μία ακόμη για εκείνους που αποζήμιώθηκαν από τη ΔΕΗ για τη λειτουργία του ΚΥΤ με χιλιάδες ευρώ , λόγω.... ηθικής βλάβης τους !

Σημειώνεται ότι στη σχετική με το θέμα συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης σύμβουλοι της παράταξης του κ. Χρ. Κορτζίδη - στην οποία ανήκουν αρκετοί από τους αποζημιώθεντες - προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δικαιολογήσουν τα αδικαιόγητα και να υποβιβάσουν τη μεγάλη ηθική διάσταση του θέματος, για ευνοήτους λόγους.    

 

Η νέα ανακοίνωση από τη "Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης":

Διαβάσαμε ένα κείμενο που υπογράφεται ως “Κάτοικοι που αποζημιώθηκαν από τη ΔΕΗ για τη βλάβη που υπέστησαν από τις παράνομες και αυθαίρετες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ στον Υμηττό” και παραθέτουμε μέρος του γιατί αξίζει να το σχολιάσουμε. Σε μια εποχή που οι αγώνες για ζωή και αξιοπρέπεια γίνονται μονόδρομος πρέπει να μιλάμε με καθαρό λόγο και να διαβαίνουμε με καθαρή περπατησιά, να μην σπέρνουμε απογοήτευση, να μην σπρώχνουμε στην ιδιώτευση λαϊκές και νεανικές συνειδήσεις.

Λέει το  κείμενο “… Πολίτες από Ηλιούπολη κυρίως, αλλά και κάποιοι από Αργυρούπολη, οι οποίοι διαμένουμε κοντά στο ΚΥΤ, εκτός από τις κινηματικές διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαμε, μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας, ξεκινήσαμε και νομικές διαδικασίες εναντίον της ΔΕΗ από την οποία απαιτούσαμε αποζημιώσεις για τη βλάβη που έχει υποστεί η υγεία και η περιουσία μας από την εγκατάσταση του ΚΥΤ. Επίσης προσφύγαμε στο ΣτΕ για ακύρωση της χωροθέτησης και κατάργηση του ΚΥΤ.

Τι κατάληξη είχαν αυτές οι νομικές διαδικασίες:

- Η προσφυγή στο ΣτΕ την οποία είχαμε κάνει το 2005 περίπου εκατό κάτοικοι αλλά και φορείς της περιοχής, μετά από κάποια χρόνια κερδήθηκε. Όμως οι εγκαταστάσεις δεν απομακρύνθηκαν. Τότε αρκετές δεκάδες από μας, όσοι εξακολουθούσαν να είναι σε εγρήγορση, προσφύγαμε στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ το οποίο και επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο αρμόδιο υπουργείο γιατί δεν υποχρέωσε τη ΔΕΗ να αποσύρει τις παράνομες εγκαταστάσεις. Επειδή μέχρι σήμερα δε συμμορφώθηκε η ΔΕΗ, ξαναπροσφύγαμε στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ για να ακολουθήσει κι άλλο πρόστιμο στο αρμόδιο υπουργείο μέχρι να αναγκαστεί αυτό να υποχρεώσει τη ΔΕΗ σε συμμόρφωση.

- Η αγωγή κατά της ΔΕΗ (περίπου 90 κατοίκων) για προσβολή της υγείας μας χάθηκε για λόγους που εμείς προφανώς θεωρούμε μη δίκαιους.

- Η αγωγή κατά της ΔΕΗ (60 κατοίκων της Ηλιούπολης και 9 κατοίκων της Αργυρούπολης) για απαξίωση της περιουσίας μας και γενικότερα του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντός μας κερδήθηκε το 2009 και το δικαστήριο επιδίκασε σε έκαστο εκ των εναγόντων το ποσό των 500 ευρώ. Η ΔΕΗ όμως, προφανώς επειδή δεν ήθελε τότε τελεσίδικη απόφαση, έκανε έφεση αναγκάζοντάς μας να κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Το εφετείο ήρθε το 2013 με τελεσίδικη απόφαση πλέον να καταδικάσει οριστικά τη ΔΕΗ επιδικάζοντάς μας αυτή τη φορά το ποσό των 10.000 ευρώ εντόκως ανά προσφεύγοντα.

 Όλες οι παραπάνω νομικές διαδικασίες έγιναν με προσωπικό από τον καθένα μας οικονομικό κόστος (μερικών χιλιάδων ευρώ) και όπως είναι ευνόητο με προσωπικό ρίσκο όσον αφορά τη σύγκρουση με μια εταιρεία του μεγέθους και της επιρροής της ΔΕΗ.Είναι γεγονός ότι από την παράνομη εγκατάσταση του ΚΥΤ, έχουν υποστεί βλάβη όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν να μπουν σε δικαστική διαμάχη με έναν δημόσιο οργανισμό, είτε επειδή φοβήθηκαν, είτε επειδή το θεωρούσαν περιττό και άνευ ουσίας, είτε επειδή δεν ενημερώθηκαν όντας έξω από τη διαδικασία των κινητοποιήσεων, είτε τέλος επειδή συμφωνούσαν με την ύπαρξη και λειτουργία του ΚΥΤ.“

Μερικές επισημάνσεις στα παραπάνω, τονίζοντας ότι δεν έχουν ως αποδέκτες γενικά “τους κατοίκους” της περιοχής αλλά αυτούς που τα γραφούν:

Η παρέμβαση στο ΣτΕ αγαπητοί κύριοι, έγινε από πάρα πολλούς που τότε βρεθήκαμε σε αυτό τον αγώνα και μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης. Πληρώσαμε συμβολικά, όλοι όσοι συμμετείχαμε και όχι μονό αυτοί που είχαν ιδιοκτησία, αυτή την προσφυγή με μια επιδίωξη:

Την ακύρωση της χωροθέτησης και την απομάκρυνση του ΚΥΤ από την περιοχή γιατί ήταν και είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Δεν προσφύγαμε στο ΣτΕ για να “εξισορροπήσουμε” την βλάβη, ούτε να την ανταλλάξουμε με ένα “νομικό  δεδικασμένο” που θα μας έδινε την δυνατότητα της οικονομικής αποζημίωσης για “ηθική βλάβη” από “τον οικονομικό κολοσσό”, όπως λέτε, της ΔΕΗ.

Γιατί γνωρίζουμε κύριοι ότι η βλάβη είναι αυτή της δημόσιας υγείας, των εκατοντάδων παιδιών που πέρασαν και περνάνε από τα σχολεία, το Νηπιαγωγείο, τον Παιδικό Σταθμό στην περιοχή, των χιλιάδων  κατοίκων και των εργαζομένων στην περιοχή.

Γιατί γνωρίζουμε ότι το ΚΥΤ δεν απαξιώνει την ιδιοκτησία αλλά τσακίζει την δημόσια υγεία.

Γιατί γνωρίζουμε, αγαπητοί, ότι οι οικονομικοί κολοσσοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα για να προχωρήσουν απρόσκοπτα τους σχεδιασμούς τους “να δώσουν και κάτι τις” να  εξευμενίσουν αν είναι δυνατόν κάποιους ή να τους «αδειάσουν» σαν αφερέγγυους. Ας πρόσεχαν!

Αλήθεια πιστεύουν κάποιοι ότι δηλώσεις όπως αυτές στο κείμενο τους,  “Όλες οι παραπάνω νομικές διαδικασίες έγιναν με προσωπικό από τον καθένα μας οικονομικό κόστος (μερικών χιλιάδων ευρώ) και όπως είναι ευνόητο με προσωπικό ρίσκο όσον αφορά τη σύγκρουση με μια εταιρεία του μεγέθους και της επιρροής της ΔΕΗ.” μπορούν να παραμερίσουν ερωτηματικά για τα εκατοντάδες παιδιά που πέρασαν από τα σχολειά στο ΚΥΤ, τους εκατοντάδες κάτοικους που ζουν στην περιοχή, έχουν δεν έχουν ιδιοκτησία ;

Δίνουν τάχα απάντηση στις φτωχο – οικογένειες που ζουν στα χαμόσπιτα της δεξαμενής, μέσα στην καρδία του ΚΥΤ αλλά δεν δικαιούνταν να κάνουν καν αίτηση “περι ηθικής βλάβης”  όπως εσείς, μια και  χαρακτηρίζονται “αυθαίρετοι” από τους οικολογούντες; Τι θα λέγατε όλοι εσείς στον Μπάρμπα Γιώργο (ψυχή της κατάληψης) που πέθανε από καρκίνο μόλις πριν τρείς μήνες και δεν πρόλαβε να δει “τα μούτρα” της ΔΕΗ “να γίνονται κρέας” αποζημιώνοντας κάποιους για “ηθική βλάβη” !  Η δική του βλάβη υγείας …μάλλον δεν αποδεικνύεται, για την περίπτωση του δεν επιδικάστηκε ούτε “ηθική βλάβη”, Ήταν οικοδόμος, ψυχή του αγώνα στο ΚΥΤ,  αλλά είχε …αυθαίρετο !!!!!

Παραθέτουμε τον κατάλογο με τα ονόματα των αποζημιωμένων για …”ηθική βλάβη”, όπως είναι στο επίσημο έγγραφο του Εφετείου Αθηνών.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΥΤ (σελίδα 1)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΥΤ (σελίδα 2)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΥΤ (σελίδα 3)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΥΤ (σελίδα 4)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΥΤ (σελίδα 5)

elliniko-το-σχεδιο-της-lamda

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την τεχνική πρόταση της Lamda Development για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στο βίντεο, με τίτλο "Μια νέα εποχή για την Ελλάδα - Ενας νέος τρόπος να ζεις" που έχει αναρτήσει η εταιρεία στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι θα γίνουν επενδύσεις 7 δισ. ευρώ, θα δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ανοικτά πάρκα στην Ευρώπη, έκτασης 2 εκατ. τ.μ.

"Το πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκου έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ. - ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως -υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, όλα ανοιχτά για το κοινό, καθώς και τουριστικές υποδομές, δημιουργώντας έτσι έναν προορισμό που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα", τονίζεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία θα δημιουργηθούν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Στο εν λόγω βίντεο η εταιρεία αποκαλεί το σχέδιό της "το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη", ενώ αναφέρεται ότι το ακίνητο έχει περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό, περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος του Hyde Park στο Λονδίνο και σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Central Park στη Νέα Υόρκη.

 


ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Μια νέα εποχή για την Ελλάδα από newsview

news 247

melas paulos

Παναγιώτης Μελάςαι όχι ο ο γιος του Γιάννης, θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο αντίπαλος του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου για το Δήμο Πειραιά με τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ωστόσο, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Πειραιά και πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νυν δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου το 2010, Γιάννης Μελάς θα είναι, αυτή τη φορά, υποψήφιος με τον πατέρα του και όχι με το Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Π. Μελά αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

aftodioikisi

Εκτός από τα 88,5 εκ ευρώ που εξασφάλησαν τον Νοέμβριο 2013 από το ΕΣΠΑ-Περιφέρεια Αττικής οι όμοροι δήμοι του Ελληνικού - Αργυρούπολης, εγκρίθηκαν επιπλέον άλλα 10 μεγάλα χρηματοδοτούμενα έργα συνολικής αξίας 17,35 εκ ευρώ για αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων, χωρίς όμως σε κάνενα από αυτά να περιλαμβάνεται - για ακόμη μία φορά, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης! 

Οι προγραμματικές συμβάσεις των έργων που εγκρίθηκαν είναι: 

1. «Κατασκευή 7ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Νέας Σμύρνης (οδός Σινώπης)», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.084.000ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

2. «Ερευνητική συνδρομή στην Περιφέρεια Αττικής ως προς την προοπτική αξιοποίησης για περπάτημα και ποδήλατο εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών. Το παράδειγμα της γραμμής  Αγ. Ανάργυροι-Λαύριο» συνολικού προϋπολογισμού 246.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Θ. Βλαστός που παρέστησε στη συνεδρίαση, ανέφερε: «Με το έργο αυτό θα υπάρξει μια γενικότερη αναβάθμιση των Μεσογείων για τον τουρισμό, την υγεία και την αναψυχή των κατοίκων, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα παράλληλα μικρά έργα». 

3. «Συντήρηση και επισκευή οδοστρώματος οδών πρόσβασης στο Αντικαρκινικό  Νοσοκομείο Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι”  από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας» συνολικού προϋπολογισμού 230.000,00€, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. 

4. «Αναβάθμιση Γηπέδων Ποδοσφαίρου Αλίμου» συνολικού προϋπολογισμού 599.867,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.  

5. «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Ηλιούπολης» συνολικού προϋπολογισμού εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00€), η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. 

6. «Επανασφάλτωση της Λεωφόρου Ελευθερίας (Αμφιθέας) του Δήμου Αλίμου» συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.  

7. «Ανάπλαση για την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών Δήμου Δάφνης-Υμηττού», συνολικού προϋπολογισμού 11.200.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

8. «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου» συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. 

9. «Ανακατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στη ΔΚ Καματερού» συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. 

10. «Συντήρηση ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα οδών του Δήμου Ιλίου» συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. 
Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου» της Περιφέρειας Αττικής. 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, ακόμη, η σκοπιμότητα υποβολής πρότασης σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και η έγκριση όρων Προγραμματικής Σύμβασης για το Έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και Δημιουργία ΧΥΤΥ Κυθήρων και Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων» προϋπολογισμού 5.477.000,00€ .

xatz-vraveysi

Στην αίθουσα τελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την 6η απονομή των βραβείων "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2013 - 2014", τίμησε ανθρώπους που ξεχώρισαν με το έργο τους το 2013, στα Γράμματα και στις Τέχνες, στην Επιστήμη, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Εκπαίδευση, καθώς και στον Επιχειρηματικό τομέα και στο Κοινωνικό έργο.

Το Δ.Σ. της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Κ. και τη διοργανώτρια Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επέλεξαν να βραβεύσουν τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη.

Μετά τη βράβευσή του, ο κ. Χατζηδάκης που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Λένα, απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε κατακλύσει την αίθουσα, είπε πως, το βραβγείο αυτό το χαρίζει και το αφιερωνει σε όλες και όλους αυτούς, οι οποίοι, σ' αυ τές τις τόσο δύσκολες μέρες, που ζούμε, έχουν χάσει το χαμόγελό τους, έχουν χάσει την πίστη τους και περιμένουν το μοιραίο.

Και συνέχισε λέγοντας: "Σ' αυτούς τους συνανθρώπους μας πρέπει να πούμε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που με πάθος αγωνίζονται για να κρατηθεί η χώρα στο επίπεδο του χρειάζεται. Και να ξέρετε πως, είτε βρέξει είτε χιονισει, το αγριολούλουδο που λέγεται Ελλάδα, πάλι θ' ανθίσει".

ebep aithousa vrav

με πληροφοριες  vimaonline

exipni poli

Σε μια εποχή όπου η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε και προβλέπεται να φτάσει στο 80% από τα επίπεδα του 2009 αυξάνονται παράλληλα οι ευκαιρίες υποβολής μελετών και απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Οι έξυπνοι δήμοι θα αποκτήσουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα χρηματοδοτήσεων πολύ περισσότερων δράσεων και έργων.

Στην νέα προγραμματική συμφωνία εξάλλου ΣΕΣ 2014- 2020 τα Ευρωπαϊκά Ταμεία ενοποιούνται ως προς τις δράσεις και τα έργα.

Οι υπόλοιποι δήμοι όμως που δεν θα έχουν δημοτικές αρχές με γνώσεις και κατάρτιση θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα και θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να φορολογήσουν τους πολίτες τους.

Το πρόβλημα αυτό έχει επισημάνει και η ΚΕΔΕ που ζητάει την εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράμματος για την απορρόφηση κονδυλίων από τη ΣΕΣ. Οι περισσότεροι δήμοι παρουσιάζονται ανέτοιμοι και ανυποψίαστοι να μπουν στην νέα φάση ανάπτυξης.

Αξιοσημείωτη βέβαια είναι και η συνεργασία Βύρωνα και Ηλιούπολης σε διάφορα προγράμματα. Τέτοιου είδους συνεργασίες θα λάβουν ένα ακόμη πλεονέκτημα. Η δικτύωση των δήμων είναι προφανές ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο.

• Η έγκριση μελέτης για την χρηματοδότηση του Δήμου Ηλιούπολης από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με 600.000€ για την αναβάθμιση του οδικού του δικτύου.

• Σημαντικές εγκρίσεις για τις παρακάτω δράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση:

1. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βύρωνα - Δήμου Ηλιούπολης για την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επιβατών για Δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας και Οδηγών για Διαθέσιμες Θέσεις Στάθμευσης, στους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης», στο πλαίσιο του ΕΠ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» του ΕΣΠΑ.

2. Η υποβολή πρότασης στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» για την ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση όλων των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου.

3. Έγκριση μελέτης για την προμήθεια υπογείων κάδων απορριμμάτων ωφέλιμης χωρητικότητας 4.000 – 4.200 λίτρα του Δήμου Ηλιούπολης από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 200.000€.

Περισσότερα Άρθρα...