LINKON rito

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 'ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ"

mazi sta notia logo

Η έντυπη εφημερίδα ''ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ'' εδώ και 13 χρόνια κυκλοφορεί και διανέμεται δωρεάν σε δεκατρείς δήμους, έχοντας ως μοναδικό στόχο την αντικειμενική ενημέρωση και την κοινωνική συμμετοχή, παρακολουθεί τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνοντας γνώμη και άποψη για όλα αυτά που τελικά μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού, χωρίς κομματικές επιρροές ή πολιτικά βαρίδια

Ανταποκρίθηκε με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, με δημοσιογραφικό ήθος, τιμιότητα, αντικειμενικότητα και κοινωνική προσφορά.
Υπηρέτησε με σεβασμό, αξιοπρέπεια και διακριτικότητα, θεσμούς, πρόσωπα και προβλήματα.

Άρα δικαιούμαστε να πούμε, ότι η εφημερίδα είναι σάρκα από τη σάρκα μας, ψυχή από την ψυχή μας, ένας διαρκής αγώνας αυτόνομης, έγκυρης και αδέσμευτης πληροφόρησης. Οι στήλες της, ήταν και είναι ανοιχτές σε κάθε συνεργασία, όμως η όποια προσωπική, κομματική ή προπαγανδιστική αντιδικία, δεν βρίσκει κατάλληλο έδαφος. Επικροτούμε τα θετικά των δημάρχων, αλλά κρίνουμε και τα αρνητικά τους, καταγγείλαμε σκάνδαλα, παραβάσεις καθήκοντος, παρατυπίες, πελατειακές σχέσεις, την αναλγησία, την αλαζονεία αλλά και τη μνημονιακή κατάσταση που μεθόδευσαν οι δήμαρχοι.

Το τελευταίο διάστημα ενημερώνει καθημερινά τους πολίτες μέσω και της νέας ηλ/ εφημερίδας ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, η οποία φιλοξενούνταν από το domain του πρώην sait της epikoinonias-arg.gr με σκοπό να παρεμβαίνει, να συμμετέχει και να καταγγέλλει το μνημονιακό πρόγραμμα των «διορισμένων» της κυβέρνησης και της Τ.Α

 

Α! ΜΠΕ ΜΠΑ BLOG!

Έτσι καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε τη δική μας θέση απέναντι στην διακοπή της ηλ/συνεργασίας μας με τον domain του ιστότοπου epikoinonia-arg.gr.

Είναι γνωστό στο δήμο της Αργυρούπολης ότι ιδιοκτήτης της παλιάς ηλ/ εφημερίδας ''Επικοινωνία Αργυρούπολης''. ήταν ο κ. Τζιγκουνάκης, ο οποίος δεν έχει και τις περισσότερες συμπάθειες από τον πολιτικό κόσμο της πόλης του, όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε πολλές αντιπάθειες και συγκρούσεις με τους πρωταγωνιστές της πολιτικής αρένας, λόγω της εφημερίδας. Η κομματική του ταυτότητα και οι προσωπικές του επιλογές δεν του επιτρέπουν να έχει αντικειμενική και δημοσιογραφική ευελιξία απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα και τις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μέλλον των πολιτών της Αργυρούπολης - Ελληνικού. Αυτή η πολιτική πόλωση, η ανακρίβεια λόγου και πράξης, δεν μας εκφράζει. εμείς δεν την θέλουμε, δεν την εφαρμόζουμε και δεν την χρησιμοποιούμε.

Τον τελευταίο καιρό στο νέο sait της εφημερίδας ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ και στο F/B της εφημερίδας τα παράπονα και οι παρατηρήσεις από επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, από τοπικούς φορείς και από την πλευρά της διοίκησης αυξήθηκαν ως προς τον τρόπο που διαχειριζόταν τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας και κάποιες από τις δηλώσεις των υποψήφιων δημάρχων.

Ύστερα από τα παραπάνω η εκδότρια της εφημερίδας, έκρινε σκόπιμο, να διακόψει την συνεργασία της με τον κ. Τζιγκουνάκη και να ανακοινώσει στους αναγνώστες της ηλ/ εφημερίδας «ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ», ότι σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι μαζί ''online'' σε δικό μας domain.

Θα μας βρίσκεται στη διεύθυνση «notiapress.gr» με πλούσιο ειδησιογραφικό υλικό, διαδικτυακές εκπομπές και εκλογικές αναμετρήσεις που θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη.

Με εκτίμηση
Ντόρα Σκορδαλάκη

ΣΗΜ.: Ο διαχειριστής του "epikononia-arg.gr", ήταν υποψήφιος σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο συνδυασμό του δημάρχου, κ. Χρ. Κορτζιδη.

notia proast xrths

Ενόψει των προσεχών ευροεκλογών και περιφερειακών εκλογών καλό είναι να γνωρίζουμε την πληθυσμιακή  κατανομή σε νότιους δήμους της Aθήνας, καθώς και των δημοτικών  κοινοτήτων τους - όπου αυτές υπάρχουν - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών:   

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ: 38.047

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ:  61.102

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ:  42.972  (ΕΔΡΑ ΒΟΥΛΑ)

-          ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΗΣ:  10.998

-          ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΑΣ:  25.532

-          ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: 6.442

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ :  80.409

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : 75.904

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ: 49.898 (ΕΔΡΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ)

-          ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:  16.740

-          ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ:   33.158

dimarxeio

Σε πέντε περίπου μήνες θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές  για την ανάδειξη των αιρετών στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η αρχή του νέου έτους 2014 βρίσκει τους νότιους δήμους της Αττικής να έχουν λίγο πολύ παγιοποιήσει το εκλογικό σκηνικό τους, όσον αφορά τις παρατάξεις και τους υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στην εκλογική αρένα.

Η κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πέρασε γρήγορα από το επίπεδο της οικονομίας, στους θεσμούς, την ηθική, την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους της τοπικής εξουσίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός της χώρας και οι εκλογές του 2014 είναι ένα κρίσιμο στοίχημα για τη μετάβαση σε μια άλλη εκλογική αρχιτεκτονική, όπου το βάρος θα δοθεί στην ικανότητα και τον μήνυμα που κομίζει κάθε υποψήφιος, στη βάση του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης του δήμου, καθώς  και τις πραγματικές και άμεσες ανάγκες της κοινωνίας σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο. Οι πολίτες εκτιμούν τους πολιτικούς που δεν κρύβονται πίσω από μάσκες και προσωπεία.

Οι εκλογές του Μαΐου του 2014 δε γίνονται για να γίνουν εκδηλώσεις «διαδοχής της καρέκλας» του Περιφερειάρχη, ή του Δημάρχου. Ούτε γίνονται για να κριθεί εν είδει δημοψηφίσματος το αντιμνημονιακό, ή μνημονιακό φρόνημα των πολιτών.Γίνονται για να αποφασίσουν οι δημότες, σε ποιους θα εμπιστευτούν σε καιρό κρίσεως, την ελπίδα για προκοπή και το μέλλον του Δήμου ή της Περιφέρειάς τους.

 

Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Κυρίαρχος ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης 

Η ανάδειξη του Δ. Χατζηδάκη στους top10 δημάρχους της Ε.Ε. σηματοδοτεί την σχεδόν καθολική αναγνώριση του έργου του, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το τελευταίο έργο της παρούσης θητείας του είναι η θεμελίωση του σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου στο παραλιακό του μέτωπο που θα παραδοθεί εντός του 2014, σημειώνοντας ρεκόρ χρόνου κατασκευής, με το δήμαρχο να έχει το γραφείο του …. εντός του εργοταξίου για να επιβλέπει προσωπικά την καλή εκτέλεση και πορεία του έργου. 

Ετσι, ο Δ. Χατζηδάκης, έχοντας πλέον στο ενεργητικό του μία σειρά έργων μεγάλων και μικρών και διαχειριζόμενος την καθημερινότητα της πόλης του με επιτυχία εξακολουθεί να παραμένει κυρίαρχος, μετά από 12 χρόνια παρουσίας, έχοντας κερδίσει την αποδοχή των δημοτών και το σεβασμό ακόμα και της αντιπολίτευσης, η οποία δεν φαίνεται να καταγράφει δυναμική τέτοια που να μπορεί να αντιπαρατεθεί με το σημερινό δήμαρχο. 

Δήμος Αλίμου: Απαξίωση της παράταξης του δημάρχου Θάνου Ορφανού

Το 2013 σίγουρα δεν ήταν η χρονιά του Δημάρχου Θάνου Ορφανού, αφού τον αφήνει λαβωμένο και μείον τρεις δημοτικούς συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν καταλογίζοντας του αναποτελεσματικότητα, ατολμία, χαλάρωση, περιχαράκωση και ανύπαρκτο δημοτικό έργο .

Την πόρτα της εξόδου άνοιξε πρώτος ο Ανδρέας Κονδύλης, πρωτοκλασσάτο στέλεχος της παράταξης Ορφανού, για να ακολουθήσουν η Αναστασία Σιμητροπούλου και ο Δημήτρης Δημάκης.
Στην παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Κονδύλης λίγους μήνες μετά και φέρει το όνομα“Αγαπώ τον Άλιμο”, οι Δημάκης, Σιμιτροπούλου και άλλοι εκτός διοίκησης παράγοντες, αποτελούν τον ιδρυτικό πυρήνα που συσπειρώνει γύρω του νέα κατά κύριο λόγο πρόσωπα, που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τη Δημαρχία, εκφράζοντας το ελπιδοφόρο νέο έναντι του παλαιού .

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Νίκου Τσαμπαρλή ανάμεσα στους δύο (Ορφανό - Κονδύλη), φαίνεται να έχει κάνει τους υπολογισμούς της και να είναι έτοιμη για“παν ενδεχόμενο”

Χαλαρή - προς το παρόν - θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υποψηφιότητα της Ελένης Μπελιά της παράταξης “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. H νίκη του πρ. Δημάρχου Αργύρη Αργυρίου, προσκείμενου στο Νίκο Τσαμπαρλή, φαίνεται να προβληματίζει κάποια άλλα, δικά του στελέχη. 

Δήμος Βύρωνας: Ηχηρή και απρόσμενη αποχώρηση του δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά 

Πάταγο έκανε η αποχώρηση του δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ασχοληθεί με τον ιδιωτικό τομέα, παρ’ ότι τελευταία γκάλοπ τον έφερναν πρώτο με ποσοστό πάνω του 50%.

Στην παράταξή του εκλέχθηκε ως επικεφαλής και διάδοχός του ο γιατρός και συνεργάτης του από το 1999 Χρήστος Γώγος, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί από τώρα αν θα τα καταφέρει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο.\

 

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ανυπαρξία του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη

Η ανυπαρξία του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη στα σοβαρά θέματα στο χρόνο που πέρασε, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το άνοιγμα των τριών νέων σταθμών του Μετρό, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας γι’ αυτό και οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του περί αποκλεισμού των σταθμών πριν την έναρξη λειτουργίας τους, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιούσε αιτήματα της δημοτικής αρχής, έγιναν αφορμή να δεχθεί έντονη κριτική, αναγκάζοντάς τον να τα “μαζέψει” άρον - άρον. 

Κατηγορώντας τους πάντες ως συκοφάντες και ψεύτες, γέμισε την πόλη πανό και φέιγ βολάν, που διέψευδαν τον ίδιο ουσιαστικά, αφού το βίντεο με την πρότασή του για τον αποκλεισμό των σταθμών είναι αδιάψευστος μάρτυρας. 

Σφόδρα αντικαλλικρατικός «εν τη γεννέση του», ανέλαβε τον ενιαίο δήμο διαχωρίζοντας, αντί να ενώσει, τους  δημότες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού, εφαρμόζοντας παράλογη πολιτική διαχωριστικών δημοτικών τελών και χρεώσεων,  διαμαρτυρόμενος κατ΄ επάγγελμα για το κάθε τι, μη εκτελώντας κανένα νέο έργο, αρεσκόμενος σε κομματικού περιεχομένου λόγους και εκδηλώσεις, οδήγησε τον ενιαίο δήμο σε τέλμα και οικονομική δυσπραγία.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Χρ. Κορτζίδης, βλέποντας πλέον "το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του" συνομιλεί τελευταία με τοπκούς παράγοντες, ζητώντας από αυτούς επίμονα τη στήριξή τους, αδιαφορόντας αν αυτοί προέρχονται απο κομματκούς χώρους που ο ίδιος δημόσια κατηγορεί ως μνημονιακούς, καταστροφικούς κλπ!  

Από την άλλη πλευρά , η ενιαία πλέον και ανεξάρτητη παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Γιάννη Κωνσταντάτου, “ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ”,  που συμπληρώνει ήδη ένα χρόνο από τη δημιουργία της με την επιτυχή συγχώνευση 3 πρώην παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δείχνει να “τρέχει με χίλια”. Με στιβαρή οργάνωση και ουσιαστικές και έγκαιρες παρεμβάσεις της σε όλα τα σοβαρά θέματα του Δήμου, με δράσεις κοινωνικής προσφοράς, με καθαρές προτάσεις για τα προβλήματα του δήμου και με συνεχείς ενημερώσεις των πολιτών, έχει πλέον αναγκάσει τη δημοτική αρχή του Χρ. Κορτζίδη να την ακολουθεί δεύτερη και καταϊδρωμένη… αντιγράφοντας σε δεύτερο πάντα χρόνο ακόμη και τις δράσεις της!!

Η δυναμική της ‘ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» δείχνει να αυξάνεται συνεχώς, αφού συσπειρώνει στις τάξεις της και άλλες τοπικές δυνάμεις και προσωπικικότητες, σχηματίζοντας έτσι μία ενιαία πανδημοτική στρατιά για την αλλαγή του «συστήματος Κορτζίδη» που διοικεί (;) τον ενιαίο δήμο και διοικούσε για πολλές ... δεκαετίες τον πρ. δήμο Ελληνικού !.    

Η «νεαρή» δημοτική παράταξη “Ξανά η πόλη μπροστά” που δημιουργήθηκε πρόσφατα μετά από ατέρμονες ζυμώσεις και συζητήσεις πολλών μηνών μεταξύ μερικών τοπικών στελεχών που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει επικεφαλή της τον π. δημοτικό σύμβουλο του Δ. Ευσταθιάδη, Ευάγγελο Βαζαίο - λέγεται μάλιστα ότι στηρίζεται παρασκηνιακά από τον πρ. δήμαρχο Δ. Ευσταθιάδη και τους περί αυτόν ποντίους της Αργυρούπολης  - δεν φαίνεται να έχει τη δυναμική για να επιτύχει κάποια σημαντικά ποσοστά. Πολλοί παντως θεωρούν, ότι θα παίξει και αυτή το ρόλο της, στηρίζοντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών - αν υπάρξει - τον δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη! 

Γλυφάδα:  Φυλλορροεί η παράταξη του δημάρχου Κόκκορη

Η αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου με τίμημα έξω από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, οι εργολαβίες του Παλαιού Δημαρχείου και άλλα θέματα όπως π.χ. οι παρενέργειες της προσπάθειας δημιουργίας του παράνομου κοιμητηρίου, οδήγησαν το δημοτικό συμβούλιο με ομαδικές κλητεύσεις στα ανακριτικά γραφεία και έστειλαν τον Δήμαρχο για το αδίκημα της απάτης στο εδώλιο του κατηγορουμένου (για το κτίριο της ΕΥΔΑΠ).

Κατέχοντας το ρεκόρ των ανεξαρτητοποιήσεων, τουλάχιστον για τα νότια προάστια, ο Κόκκορης, είδε την παράταξή του νωρίς - νωρίς να φυλλορροεί, αφού έξι τον αριθμό δημοτικοί του σύμβουλοι του “κούνησαν το μαντήλι” εκτοξεύοντας παράλληλα δριμύτατο κατηγορητήριο. 

Από την άλλη πλευρά εκείνος βαφτίζει το “ψάρι - κρέας” εγκαινιάζοντας πλατείες σχεδιασμένες και κατασκευασμένες με δωρεές εφοπλιστών, υπερηφανευόμενος για το... έργο του!

Δυναμικά έως και επιθετικά θα μπορούσαμε να πούμε, ρίχνεται στην προεκλογική μάχη η Αθηνά Λυγνού, η οποία μετά την αποσύνθεση της παράταξης Κόκκορη ενδέχεται να είναι και η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στη Γλυφάδα.

Ένα νέο πρόσωπο εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό στο προσκήνιο για να αντικαταστήσει τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ως επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης “ΜΑΖΙ για τη ΓΛΥΦΑΔΑ”.

Ο ευρωβουλευτής - μέχρι σήμερα - της Ν.Δ. Γιώργος Παπανικολάου θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη Δημαρχία, παρ’ όλο που οι αντίπαλοί του προσπαθούν να τον “κάψουν” νωρίς - νωρίς, επικαλούμενοι το κομματικό του παρελθόν (λες κι αυτοί δεν είχαν όταν εξελέγησαν). 

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας ανήγγειλε τη δημιουργία παράταξης, ακολουθώντας την πεπατημένη, όντας προ των πυλών της κυβέρνησης κι αυτός. 

 

Συμπερασματικά, το 2014 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά που πολλά θ’ αλλάξουν στα δημοτικά μας.

Στους πολίτες, που είναι πλέον αηδιασμένοι από το πολιτικό σύστημα, τα κομματικά κατεστημένα και τους κάθε λογής εκπροσώπους τους, δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να εκλέξουν τους πραγματικά άξιους ¨και ικανούς αιρετούς, αποφεύγοντας τους παλαιάς κοπής λαϊκιστές, τους  κομματικούς, τους δημαγωγούς και τους καιροσκόπους όπως ο «διάολος το λιβάνι». 

με πληροφοριες και απο vimaonline

Κορυδαλλός δεν συνεπάγεται μόνο φυλακές, αλλά και το πιο σύγχρονο και καλαίσθητο δημαρχείο σε όλη την Αττική, του οποίου η κατασκευή δεν κόστισε στους δημότες ούτε ένα ευρώ.

Συγκεκριμένα, το νέο δημαρχείο (τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής των πολιούχων του Κορυδαλλού, Ταξιαρχών) συνολικής έκτασης περίπου 4.000 τ.μ και συνολικού κόστους 5,9 εκ. ευρώ, κατασκευάστηκε αποκλειστικά με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και συγκεκριμένα κατά 70% από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και κατά 30% από τοΘΗΣΕΑΣ (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Μάλιστα, ούτε καν η επίπλωση του δημαρχείου δεν στοίχισε το παραμικρό στον Δήμο, καθώς όλα τα έπιπλα εξασφαλίστηκαν από εφορίες και ΙΚΑ, τα οποία αφού συγχωνεύτηκαν, έκλεισαν και τα έπιπλα τους βρίσκονταν σε αχρηστία σε αποθήκες των υπουργείων.  Και θα βρίσκονταν ακόμη εκεί αν ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δεν κινούσε «γη και ουρανό» ώστε εκατοντάδες γραφεία, καρέκλες, καναπέδες, συρταριέρες, φοριαμοί κλπ να μεταφερθούν και να επιπλώσουν το νέο δημαρχείο.

Η δημοτική αρχή που από το 2007 ξεκίνησε την προσπάθεια να αποκτήσει ο Κορυδαλλός το «σπίτι» του, γνώριζε ότι ένα τόσο σημαντικό έργο δεν μπορεί να κατασκευαστεί από τον δημοτικό προϋπολογισμό σε βάρος των άλλων αναγκών της πόλης και ούτε επέλεξε να καταφύγει στο δανεισμό.

 

Εξοικονόμηση 300 χιλ. ευρώ το χρόνο

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Δήμος Κορυδαλλού όχι μόνο κατάφερε να κατασκευάσει το νέο του δημαρχείο με μηδέν έξοδα, αλλά κατάφερε να εξοικονομεί πλέον περίπου 300.000 ευρώ ετησίως. Το ενοίκιο που έδινε για τις προηγούμενες εγκαταστάσεις που τον στέγαζαν έφτανε τα 200.000 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον, τα λειτουργικά του έξοδα έχουν πλέον μειωθεί κατά 100.000 ευρώ ετησίως, καθώς το νέο κτίριο έχει κατασκευαστεί με βάση πρότυπα εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο δήμος να διαθέτει επιπλέον 300.000 ευρώ, τα οποία θα αξιοποιήσει κατά προτεραιότητα για την κοινωνική μέριμνα, ενώ καταφέρνει να αυξήσει το κύρος του ως ΟΤΑ και να ενισχύσει την πιστοληπτική του ικανότητα.

 

Δίπλα στις φυλακές

Το νέο δημαρχείο βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 240 και Νικηφορίδη, δίπλα από τις εγκαταστάσεις των φυλακών. Εκεί λειτουργούν πλέον οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου.  Η μεταφορά ολοκληρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου σε χρόνο- ρεκόρ, ενώ όλες οι υπηρεσίες λειτούργησαν πλήρως από τις πρώτες μέρες. Κύριο χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι η λιτότητα και η απλότητα, που συνδυάζονται με φωτεινούς, άνετους χώρους για πολίτες και εργαζόμενους.

Στο κτίριο μεταφέρθηκε και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών από τον μισθωμένο χώρο Γρ. Λαμπράκη και Ύδρας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών. Επίσης στο νέο δημαρχείο θα μεταφερθούν και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, στοχεύοντας τόσο σε καλύτερο συντονισμό του δημοτικού έργου, όσο και στην εξοικονόμηση μισθωμάτων και λειτουργικών δαπανών.

Όσον αφορά στον περιβάλλοντα χώρο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι κυριαρχείται από το πράσινο, αφού στην είσοδο διαμορφώθηκε ένα νέο πάρκο που ενοποιήθηκε με το υπάρχον πάρκο του πρώην Ασύλου, όπως είχε καθιερωθεί να λέγεται από τους κατοίκους.

Απόλυτα ενταγμένο στο χώρο είναι και το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του προαυλίου, μετά την μεταφορά του από την πλατεία Ελευθερίας μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Σταθμού του Μετρό.

Το κτίριο αποτελείται από δυο ισόγειους αυτόνομους χώρους συνολικής επιφάνειας 1000 περίπου τετραγωνικών και δυο ορόφους συνολικά 1900 περίπου τ.μ. Στους ισόγειους χώρους θα στεγαστούν οι υπηρεσίες που αφορούν στην καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο, το πράσινο, το περιβάλλον, η παιδεία.

Επίσης στο ισόγειο βρίσκεται η σύγχρονη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και ειδικές ημερίδες και εκδηλώσεις. Στο υπόγειο με εμβαδόν 1000 επιπλέον τ.μ θα λειτουργήσει υπόγειος χώρος στάθμευσης, ενώ ήδη λειτουργεί και αίθουσα γυμναστηρίου, που φιλοξενεί τμήματα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

aftodioikisi

3 dimarx loyloydi ellin 

Άλλοι μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Άλλοι, από την πλευρά τους, θεωρούν οτι αυτό που λείπει από τους αδύναμους και τα άτομα τρίτης ηλικίας είναι η διασκέδαση σε...... νυχτερινά κέντρα και όχι μόνο...

Εκλογές ενόψει βλέπετε σε 125 μέρες και κάποιες... καρέκλες ίσως να κινδυνέυουν, άλλες οικογενειοκρικές "λαϊκού-αγωνιστικού" προφίλ και άλλες πιο κυριλέ, πράσινες γυαλιστερές! Οι κατόχοί τους ανιχνεύοντας προφανώς προσεχείς..... εκλογικές δονήσεις αρκετών ρίχτερ, δραστηριοποιούντια όπως και όπου λάχει, κατά, μόνας, ή και αντάμα, για να μην αφήσουν τα καρεκλοπόδαρα της εξουσίας τους να καταρρεύσουν. 

Σκαρφίζονται τα πάντα, ότι μπορεί να φανατστεί κανείς!    

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον "Μικροπολιτικό" των ΝΕΩΝ, ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Κ. Κόκκορης, σε συνεργασία με επιχειρηματία που διατηρεί νυχτερινά κέντρα, παρέχει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας και... απόδρασης κάθε Πέμπτη από τα προβλήματα της καθημερινότητας σε χειμαζόμενους από την κρίση συμπολίτες του και τους οδηγεί με λεωφορείο του δήμου στα..... μπουζούκια και μάλιστα δωρεάν. Δεν είναι ακόμη γνωστό να τους διαθέτει και τα .... πανέρια με τα σχετικά γαρύφαλλα, για να τα ρίχνουν στα κεφάλια των λαικών αοιδών!

Λίγο πιιο βόρεια, στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο εν πολλοίς απαξιωμένος, λόγω έλλειψης ουσιαστικού έργου κλπ, κ. Χρ. Κορτζίδης, ανέλαβε την πρωτοβουλία αανανέωσης της "αγωνιστικής δράσης" για το... πιασάρικο γι αυτόν θέμα του αχανούς π. αεροδρομίου Ελληνικού που παραμένει δυστυχως εγκαταλελειμμένο ρημάζει σε άθλια κατάσταση για 10 τόσα χρόνια. 

Πήρε, που λέτε, "παράσχαλα" τους πασοκοτραφείς δημάρχους κ.κ. Κ. Κόκκορη και Θ Ορφανό, δήμαρχο Αλίμου, , και πήγαν όλοι μαζί σε ...... ραδιοφωνική εκπομπή σε χώρο του π. αεροδρομίου, βοηθούντος του ρ/φ σταθμού "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ", που τώρα διευθύνει ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης, που ήταν πρίν 4 χρόνια επικεφαλής του Γραφέιου Τυπου του τ. δημάρχου Ελληνικού κ. Κορτζίδη!    

Τρεις πολιτικοί καμπαλέρος στο ίδιο το μέρος! Τέλειος συνδυασμός, συνεργασία και .... αγωνιστικός προεκλογικός οργασμός! Εξέδωσαν μάλιστα και μια ανακοίνωση-ψήφισμα, το 6ο, 7ο .... κατά σειρά,δεν ξέρω ποιον αριθμό να πω, από τα πολλά παρόμοια που έχουν εκδοθεί σωρηδόν στο παρελθόν για το ίδιο και ίδιο πάντα θέμα. Αλλά για ποιους; Μα για τους ψηφοφόρους που θα στηθούν σε 4 μήνες στην ... αγωνιστική ουρά να τους ψηφίσουν, αν τους ψηφίσουν!   

Βέβαια σ' όλη διάρκεια της... αγωνιστικής αυτής εκπομπής δεν έγινε καν λόγος για τη διπλή ιδιότητα του δημάρχου Γλυφάδας, ο οποίος από τη μία δείχνει να αγωνίζεται για τη δημιουργία (πότε και πως κανείς δεν ξέρει....) Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό και από την άλλη αποτελεί μέλος του Δ.Σ της «Αττικό Παραλιακό Μέτωπο Α.Ε.», την εταιρεία δηλαδή που είναι παρακλάδι του ΤΑΙΠΕΔ και έχει επιφορτιστεί για την αξιοποίηση (ξεπούλημα;) της παραλιακής ζώνης!

Τι να πει κανειίς για τα προεκλογικά  ... τερτίπια που σκαρφίζονται από το φόβο της μη εκλογής!!

Ο παρατηρητης

Η προσοντούχα και πολλά υποσχόμενη νέα γενιά των σαραντάρηδων πολιτικών-αυτοδιοικητικών βγαίνει πλέον αποφασιστικά μπροστά σε τρία μεγάλα Νότια Προάστια της Αθήνας, επιδιώκοντας με τη φρεσκάδα, τις γνώσεις και την ορμή της αποφασιστικότητας που διαθέτει, να ανατρέψει τα αποτελματωμένα κατεστημένα στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης, εμφυσώντας νέο άνεμο ελπίδας και αιδιοδοξίας για την προοπτική και την ανάπτυξή τους. 

Το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, σε μία εντυπωσιακή σε όγκο, παλμό, αλλά και πρωτοτυπία, συγκέντρωση στο κατάμεστο, εντός και εκτός, θέατρο “Κάρολος Κουν” του Αλίμου, ο προσοντούχος 35χρονος υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης του “Αγαπώ τον Άλιμο” που ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα..

“H βραδιά πήγε πολύ όμορφα, ο κόσμος πολύς η ομιλία και οι παρουσιάσεις άρεσαν στον κόσμο. Έφυγαν όλοι λίγο πιο ανεβασμένοι από ότι ήρθαν.Αυτή ήταν και η επιθυμία μας όταν σχεδιάσαμε αυτή την βραδιά. Η μάχη συνεχίζεται, υπάρχει πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά το κάνουμε κέφι γιατί μας αρέσει”, δήλωσε ο Ανδρέας Κονδύλης.

Στην συγκέντρωση παρέστη, ως προσκεκλημένος, και ο 38χρονος υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος - ο έτερος προσοντούχος και πολλά υποσχόμενος εκπρόσωπος της γενιάς των 40ριδων - ο οποίος, ως επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης «Ενωμένη Πόλη», έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά και συνεχίζει με επιτυχία τον προεκλογικό αγώνα του στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό.

Τέλος, ήρθε και η σειρά της Γλυφάδας. Εκεί, ο 38χρονος ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας στις προσεχείς  εκλογές, αφού δεν θα κατέλθει ξανά στις ευρωεκλογές, μιας και αποφάσισε και αυτός να αφοσιωθεί απερίσπαστα και δυναμικά με τα θέματα που αφορούν την πόλη του και είναι πάρα πολλά.