dafni ymittos pezodromio 

Κάτοικος του Δ. Δάφνης-Υμηττού σε επιστολή του - καταγγελία αναφέρει: 

Είχα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δάφνης Υμηττού στις 23 Ιουνίου 2018 για το πεζοδρόμιο στην οδό Αρχιμανδρίτου Αρχατζικάκη 9 
 
Συγκεκριμένα
 
Το πεζοδρόμιο σε δύο σημεία περίπου 10 μέτρων έχει καταστραφεί τελείως. Δεδομένου ότι στην άλλη πλευρά του δρόμου το Πεζοδρόμιο είναι στενό και δεν μπορούν να περάσουν γονείς με παιδιά αναγκαστικά τα καροτσάκια με τα παιδιά αναγκάζονται να βγούν στον δρόμο.
 
Σε μία αναδρομή στους χάρτες Google το πεζοδρόμιο είναι κατεστραμμένο  τουλάχιστον από το 2009 δίχως να έχει ενδιαφερθεί κανείς. Συχνά βρίσκεται επί αυτού σταθμευμένο λευκό βαν, που όπως αναφέρει επάνω ο ιδιοκτήτης, επαγγέλλεται τοποθέτηση ηχητικών εγκαταστάσεων. 
 
Οι φωτογραφίες που είχα επισυνάψει είναι οι παρακάτω
 

 
Λαμβάνω στις 12 Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα μετά την εξής απάντηση:
 
"Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολής σας τις 23/06/2018 σας γνωστοποιούμε ότι σε κάθε περίπτωση υπεύθυνοι για την συντήρηση των πεζοδρομίων είναι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό εκτός και αν υπάρχει αντίστοιχο σε ενέργεια έργο ανάπλασης πεζοδρομίων. Πέραν αυτών εάν υπάρξει δυνατότητα εκ μέρους του δήμου θα φροντίσουμε για όπια αποκατάσταση. Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση. Με εκτίμηση Γεώργιος ΟΙκονόμου Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δάφνης-Υμηττού."
 
Ενώ είναι εμφανές ότι το πεζοδρόμιο εφάπτεται στο πάρκο Πέτρου και Παύλου δεν μπόρεσα να καταλάβω σε ποιους παρόδιους ιδιοκτήτες αναφέρεται ο ποιητής.
 
Σαν να μην φτάνει αυτό, 2 Αυγούστου του 2018 λαμβάνω και επίσημο έγγραφο πως πράγματι "δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στο πεζοδρόμιο και υπεύθυνος είναι ο παρόδιος ιδιοκτήτης"
 
 
Στις 2 Οκτωβρίου απάντησα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και πάλι επισυνάπτωντας νέες φωτογραφίες
 


 
 
Με αφορμή και το υπ' αρ. 9684/01-08-2018 έγγραφο σας στο οποίο με ενημερώνετε περί μη βλάβης στο πεζοδρόμιο επί της οδού Αρχ. Αρχατζικάκη 9 και ότι για το εν λόγω πεζοδρόμιο υπεύθυνος είναι ο παρόδιος ιδιοκτήτης,
 
Πιστεύω ότι μιλούμε για κάποια παρανόηση, Και στις πρώτες φωτογραφίες που σας είχα επισυνάψει αλλά και σε αυτές που σας επισυνάπτω τώρα, θεωρώ ότι είναι εμφανές ότι μιλούμε για βλάβη έναντι της Αρχ. Αρχατζικάκη 9 στο πεζοδρόμιο που εφάπτεται του άλσους Πέτρου και Παύλου και στο οποίο υπεύθυνος δεν είναι κανείς παρόδιος ιδιοκτήτης αλλά ο δήμος.
 
Θεωρώ δε άξιο απορίας πως ο διατελέσας την αυτοψία αρχιτέκτων, κ. Καττής, δεν παρατήρησε την απαράδεκτη και συνάμα τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο εφόσον βρέθηκε στο σημείο και την στιγμή που το σημείο ήταν εμφανές από τις φωτογραφίες και επαρκή περιγραφή.
 
Σας επισυνάπτω νέες φωτογραφίες από το σημείο με ημερομηνία 24-09-2018  όπου μπορείτε ιδίοις όμμασι να δείτε την κατάσταση (κατεστραμμένος κάδος, κατεστραμμένο πεζοδρόμιο με βλάστηση κλπ) επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι αναφέρομαι στο πεζοδρόμιο που εφάπτεται στο άλσος Πέτρου και Παύλου, επί της Αρχ. Αρχατζικάκη και στο ύψος του αριθμού 9 και εξής.
 
Ως εκ τούτου παρακαλώ για τις προβλεπόμενες ενέργειες σας.
 
Συνημμένα:  1) (3) Φωτογραφίες από το σημείο
                   2) Το υπ' αρ. 9684/01-08-2018 έγγραφο σας
 
Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έλαβα καμία νέα απάντηση. Έγινε από τον δήμο κάποιο κούρεμα της βλάστησης και ως εκεί. Το πεζοδρόμιο παραμένει στην ίδια κατάσταση.
 
Διοικητική αβελτηρία είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε; Θέατρο του παραλόγου; όπως και να έχει απευθύνομαι και εκ του ηλεκτρονικού βήματος πλέον ζητώντας το αυτονόητο:
 
Επισκευή του πεζοδρομίου και να τοποθετηθούν κολονάκια ώστε να μην μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα και βαριά φορτηγά επάνω στο πεζοδρόμιο καταστρέφοντας το και μπλοκάροντας την πρόσβαση των πεζών. 
 
Τι λέει η δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού για όλα τα πραφερόμενα; 

eklogiko tmim paidia

«Mπαράζ» υποψηφιοτήτων καταγράφεται στους Δήμους του Νότιου Τομέα της Αττικής καθώς, όπως φαίνεται η απλή αναλογική έχει ανοίξει την όρεξη αρκετών προσώπων που επιθυμούν να μετέχουν στα κοινά, διεκδικώντας το δημαρχιακό «θώκο».

Όπως και σε άλλες περιφερειακές ενότητες, έτσι και εδώ, παρατηρούνται νέα σχεδόν άγνωστα και παλαιά  πρόσωπα, αλλά και οι σταθερές καταξιωμένες από το έργο τους περιπτώσεις.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Στο Δήμο της Καλλιθέας έχουμε «συνωστισμό» ενδιαφερομένων. Πέραν του σημερινού Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου, θέση δημάρχου θα διεκδικήσουν οι Κώστας Ασκούνης, (τέως δήμαρχος), Θεόδωρος Παπαθανασόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Νικόλαος Γιοβανίδης (ανεξάρτητος), Τρύφων Μπουγάς και Λάζαρος Λασκαρίδης καθώς και η Βάσω Μαργαρίτη. Ακούγονται και τα ονόματα των Θοδωρή Ψαλιδόπουλου και Κωνσταντίνου Γρίβα, ενώ το ΚΚΕ θα στηρίξει τον Γιάννη Βακαλόπουλο.

ΓΛΥΦΑΔΑ

Για το Δήμο της Γλυφάδας οι «μονομάχοι» ως τώρα είναι οι εξής: Γιώργος Παπανικολάου (ΝΔ-νυν δήμαρχος), Κώστας Κόκκορης (ΚΙΝΑΛ), Τάσος Ταστάνης (ΣΥΡΙΖΑ) και Αλέξης Στεφανίδης (ΚΚΕ)

ΑΛΙΜΟΣ

Στον Δήμο Αλίμου, ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης που θέτει ξανά υποψηφιότητα θα έχει να αντιμετωπίσει τους:  Ευάγγελο Τσαμήτα, Θάνο Ορφανό, Κώστα Χαρίτο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο (τον τέως δραστήριο αντιδήμαρχο), Κυριακή Καμαρινού από το ΚΚΕ και τον Χάρη Μέξα από την Ελληνική Αυγή. 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στο «κάστρο» του Διονύση Χατζηδάκη, υποψήφιοι θα είναι οι: Στέλιος Κατσέλης (δικηγόρος), Βίκυ ΑνδρικοπούλουΓιάννης ΦωστηρόπουλοςΑνδρέας ΔούμαςΚώστας ΜερκουράκηςΔημήτρης Πιτούλης και Νίκος Γαρδίκης.

ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου η νυν δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου θέτει ξανά υποψηφιότητα και θα έχει να «αντιμετωπίσει» τα εξής πρόσωπα: Αλέξανδρο Αρβανιτάκη (Πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο), Δήμου Γιώτα (στηρίζεται από το ΚΚΕ), Βασίλη Κουτσοβασίλη, Παναγιώτη Λασκαρίδη, Χρήστο Πρεκετέ.

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ 

Στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου, θέση δημάρχου διεκδικούν οι Ανδρέας Ευθυμίου (νυν δήμαρχος), Μπάμπης ΜπιλίνηςΧριστίνα Διολανίδη.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Στο Δήμο της Νέας Σμύρνης ιδιαίτερη «κινητικότητα» παρουσιάζουν οι υποψηφιότητες των Σταύρου Τζουλάκη (νυν Δήμαρχος), Γιώργου Λαρίσση, Γιώργου Κουτελάκη, Θέμη Παυλόπουλου και Ιωάννη Κουλιάνη.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης, πέραν του νυν δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος θεωρείται ως το αδιαμφισβήτητο και απόλυτο φαβορί για  2η θητεία του, «παίζουν» τα ονόματα των: Κώστα Στέφα, Χρήστου Κορτζίδη, Μιχάλη Σταυρόπουλου, Θοδωρή Μπούφη και Γιώργου Ιωαννίδη.

Όπως και σε άλλες περιοχές, έτσι και στους δήμους του Νοτίου Τομέα της Αττικής, το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το «ονοματολογικό» ενώ δεν αποκλείονται αποχωρήσεις, προσθήκες κλπ.

elliniko apo xwmateri se ribiera

Εκπρόθεσμη Τροπολογία, που ψηφίζεται σήμερα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, επιφέρει σειρά τροποποιήσεων στο θεσμικό πλαίσιο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Οι ρυθμίσεις - που υπογράφονται από τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σταθάκη, Παπανάτσιου και Φάμελλο - αφορούν το καθεστώς οικοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησηςπου διέπει την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο χώρο.

Πριν τις νομοθετήσουν, τις έθεσαν υπόψη της Ανώνυμης Εταιρείας “LamdaDevelopment” και έλαβαν την έγγραφη συναίνεσή της, όπως αναγράφεται στην Αιτιολογική Έκθεση.

Στόχος της Τροπολογίας είναι η προσαρμογή των σχετικών με τις άδειες δόμησης διατάξεων του θεσμικού πλαισίου της επένδυσης του Ελληνικού (ν.4062/2012) προς το νέο καθεστώς οικοδομικής αδειοδότησης που έχει εισαχθεί με το ν.4495/2017, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα ερμηνευτικά ζητήματα και να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών. 

Παράλληλα, επέρχεται προσαρμογή της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων του ίδιου νόμου.

Ενδεικτικά, θεσπίζεται ότι εγκρίνονται με τις οριζόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.), καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου και προβλέπεται η σχετική διαδικασία. 

Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του χώρου, όπου απαιτείται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

posidonos708

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής πεζογέφυρας από τις 26 Αυγούστου έως τις 9 Οκτωβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Ποσειδώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Καλαμακίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στον Άλιμο.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, θα ισχύουν παράλληλα οι κάτωθι ρυθμίσεις: 

  • Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 50 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 200 μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως 100 μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
  • Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 100μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή με τη Λ. Καλαμακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
  • Απαγόρευση προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 200 μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή με τη Λ. Καλαμακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Εναλλακτικές διαδρομές:

Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Αθήνα) – δεξιά στο ύψος της Πλ. Βεργωτής – δεξιά Κων/νου Καραμανλή (κατά μήκος περιβόλου Παλαιού Αεροδρομίου Ελληνικού) – αριστερά Περγάμου – δεξιά Λ. Ελ. Βενιζέλου – αριστερά Λ. Βουλιαγμένης προς Κέντρο Αθήνας.

Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Αθήνα) – δεξιά Λ. Αλίμου - αριστερά Λ. Βουλιαγμένης προς Κέντρο Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

ptosi dentroy glyfada

Συνεχής έντονη βροχή και ισχυρότατοι κατά ριπές άνεμοι που έπνεαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε Νότιους Δήμους της Αθήνας προκάλεσαν την πτώση πολλών μεγάλων δένδρων στον Δ. Β.Β.Β. αλλά, ιδιαίτερα, στον Δ. Γλυφάδας (οδ. Λαζαράκη, Δασκαρόλη, Πειραιώς & Βουλιαγμένης κ.α.)

Οι πτώσεις αυτών των υψηλών δένδρων προκάλεσαν στη Γλυφάδα μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα, καλώδια της ΔΕΗ, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, και σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγωνιώδεις μεταμεσονύχτιες κλήσεις για βοήθεια δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δ. Γλυφάδας, ενώ, αντίθετα, η Π.Υ. που κλήθηκε και αυτή κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την κοπή και απομάκρυνση των κορμών πεσμένων δένδρων που είχαν, εκτός των άλλων, αποκλείσει τους δρόμους.

Xωρίς ρεύμα έμεινε η Βούλα, η Βάρη και η Βάρκιζα. Τα προβλήματα που έφεραν τη διακοπή ρεύματος προκλήθηκαν από δέντρα που έπεσαν, λόγω ανέμων, πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Εντελώς αντίθετη εικόνα είχαμε στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου δεν αναφέρθηκε μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑ παρόμοιο περιστατικό.

Τούτο, προφανώς, οφείλεται στον, από πλευράς της δημοτικής αρχής Ελληνικού – Αργυρούπολης, έγκαιρο προληπτικό σχεδιασμό, προγραμματισμό και ταχεία υλοποίηση από την Υπηρεσία Πρασίνου Προγράμματος κλαδέματος και καλλωπισμού των υψηλών δένδρων της περιοχής του δήμου, μια σημαντικότατη δράση στην οποία είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον εμφανέστατα.

Σημειώνεται, ότι η Πολιτική Προστασία του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία έχει βραβευτεί για την οργάνωση και το έργο της, κλήθηκε να συνδράμει και αυτή το δύσκολο έργο της Π.Υ. για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών αυτών των έντονων καιρικών φαινομένων στους ανωτέρω όμορους Δήμους.

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μετά από πολλά χρόνια, κλάδεμα των επικίνδυνων σε ύψος δέντρων

xrysanthopoulou konsta

Η μεγάλη και ανεξέρτητη παράταξη "Ενωμένη Πόλη" του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, συνεχίζει να διευρύνεται με την ένταξη σε αυτή προσωπικοτήτων από όλους τους πολιτικούς χώρους. 

Ετσι, μετά την προσχώρηση στην «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Παπαγεωργίου, ανακοινώθηκε η ένταξη σ’ αυτή ενός ακόμη αξιόλογου στελέχους, από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα του Ελληνικού.

Πρόκειται για τη Μαριλένα Χρυσανθοπούλου, που έχει διατελέσει γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Ελληνικού Αργυρούπολης, ενώ ήταν και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Αθήνας και σήμερα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. Επίσης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια στο Ελληνικό με την παράταξη Βαζαίου στο Ελληνικό, όπου είναι πρώτη επιλαχούσα.

Ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Κωνσταντάτος την καλωσόρισε στην μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική οικογένεια της «Ενωμένης Πόλης» δηλώνοντας τα εξής:

"Η Μαριλένα ενώνει τις δυνάμεις της μαζί μας στον Αγώνα για την Αναγέννηση της πόλης μας. Εκπροσωπεί τον προοδευτικό χώρο της πόλης μας και συμβολίζει ότι η «Ενωμένη Πόλη», ως μια μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξη, συγκεντρώνει δυνάμεις από όλους τους χώρους, ιδιαίτερα τα άριστα στελέχη τους. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχε μια άψογη παρουσία με το ψηφοδέλτιο Βαζαίου, όπου διακρίθηκε για το ήθος της. Είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει πολλά στην πόλη και στην διοίκηση μας". 

Συρρικνώνεται συνεχώς η παράταξη του Δημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, με βαριές κατηγορίες εναντίον του

VanaBarba

Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο, η Βάνα Μπάρμπα είναι η δεύτερη δημοτική σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται από την παράταξή τουΔημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, με μια ιδιαίτερα σκληρή, αλλά και λίαν αποκαλυπτική  δήλωσή της για τα «έργα και ημέρες» του Δημάρχου, που κοινοποιείται σε αυτόν , στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στους δημοτικούς συμβούλους, στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της συμβούλου Βάνα Μπάρμπα έχει ως εξής:
 
Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα
Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας
Ορφέως 6 Γλυφάδα 166 75

Γλυφάδα 07 Σεπτέμβρη 2018
Αριθμ.πρωτ. Δήμου Γλυφάδας 25121

Προς: 1) Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γεώργιο Παπανικολάου.

Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Στρατή Παναγάκο,

(κ. Πρόεδρε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλώ να μου δοθεί ο λόγος για να αναγνώσω την παρούσα η ίδια.)

Κοινοποίηση:

- Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

- Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριακίδου, για να κοινοποιήσει την παρούσα προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

- Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Δ Η Λ Ω Σ Η

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

“Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί...”

Με την παρούσα δήλωσή μου σε συνάρτηση με την παρ. 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωστοποιώ την αμετάκλητη απόφασή μου να αποχωρίσω από την δημοτική παράταξη “Η Γλυφάδα μας”, δηλώνοντας ότι καθίσταμαι ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Θα ήταν εκ μέρους μου ασέβεια, τόσο προς εσάς τους συναδέλφους μου όσο και προς τους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, εάν δεν εξηγούσα τους λόγους που με οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή απόφαση.

Άλλωστε αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και είμαι υπερήφανη γι αυτό, είναι τα σταράτα λόγια και η ντομπροσύνη μου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το 2014, δέχθηκα την πρόταση να συστρατευθώ στην παράταξη που θα διεκδικούσε την Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, με υποψήφιο ένα νέο άνθρωπο, με ευρωπαϊκό αέρα, τον κ. Γιώργο Παπανικολάου.

Όπως είχε πει, τόσο σε εμένα όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, εφόσον εκλεγόταν Δήμαρχος, η Διοίκηση του Δήμου θα γινόταν με σεβασμό στους νόμους και στα χρήματα των πολιτών και με πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση όλων των υποθέσεων του Δήμου χωρίς στεγανά και γκρίζες ζώνες.

Με την συμβολή όλων μας οι δημότες πείστηκαν και μας εμπιστεύθηκαν, εκλέγοντας τον κ. Παπανικολάου Δήμαρχο της Πόλης μας και εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, ως ισότιμους συνεργάτες του αλλά και ασυμβίβαστους τηρητές της νομιμότητας και της εφαρμογής των δημόσιων δεσμεύσεών μας.

Δυστυχώς με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον Δήμαρχο πλέον κ. Παπανικολάου, τα όσα ακολούθησαν ήταν εντελώς διαφορετικά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Οι πραγματικές του προθέσεις για το πώς θα διοικούσε τον Δήμο, ήταν η εγκαθίδρυση στο Δημαρχείο μιας ομάδας έμπιστων φίλων του, οι οποίοι, με την δική του παρότρυνση και κάλυψη, διοικούν τον Δήμο εξωθεσμικά, παρακάμπτοντας το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και δίνοντας εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, παρότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Αγαπητοί συνάδελφοι αναφορικά με εμένα, όπως γνωρίζετε με απόφαση του Δημάρχου είχα ορισθεί τομεάρχης Πολιτισμού.

Από την αρχή της θητείας μου εγώ με την ομάδα μου έχουμε διοργανώσει κάθε εκδήλωση.

Ανεξήγητα όμως ο Δήμαρχος αποφάσισε να μην μου δείξει την πρέπουσα εμπιστοσύνη και τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισε να οργανώνει μόνος του τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Αυτή η συμπεριφορά του Δημάρχου με λυπεί ιδιαίτερα, με προδίδει και με μειώνει σαν Δημοτική Σύμβουλο αλλά και σαν προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, αφού δεν επιλέχθηκε καμία πρότασή μας και όλες οι αποφάσεις ήταν δικές του.

Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να προσφέρω αλλά και να εργάζομαι στο «μαζί», όμως ο κύριος Παπανικολάου με την συμπεριφορά του με παραγκώνισε, καθιστώντας με ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο.

Δυστυχώς την ίδια τακτική με την ενός ανδρός αρχή και την ουσιαστική διοίκηση του Δήμου, από την γνωστή “κλειστή ομάδα” των εξωθεσμικών φίλων του Δημάρχου, την ζούμε σε όλο το φάσμα των δημοτικών δραστηριοτήτων.

Οι κατά καιρούς επισημάνσεις μου για μια σειρά ζητήματα κακοδιοίκησης, δεν βρήκαν ανταπόκριση, παρότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2017 “χτύπησα δημόσια το καμπανάκι” κι απευθυνόμενη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είπα “...τέρμα το σιωπητήριο, δεν είμαστε πρόβατα να μας φέρνετε να ψηφίζουμε ότι θέλετε χωρίς ενημέρωση”.

Αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχουν με την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση που υποσχεθήκαμε στους δημότες,

- οι αλόγιστες σπατάλες για τις κόκκινες νύχτες,

- η άγνοια για το κόστος του νέου κοιμητηρίου,

- οι εξωφρενικές δαπάνες για δένδρα που ήδη άρχισαν να ξεραίνονται,

- η ανακατασκευή των πεζοδρομίων χωρίς την τήρηση της νομοθεσίας,

- η αδιαφάνεια στη διαχείρηση του Δ.Α.Κ.,

- το αλαλούμ με την διοίκηση του ΚΑΠΠΑ,

- η εγκατάσταση του ΚΕΠ στη Γούναρη και το άρον άρον ξήλωμά του,

- το κουκούλωμα της δύσοσμης υπόθεσης της ΔΕΑΠ με τους αγνοούμενους πίνακες της πινακοθήκης Πιερίδη,

- οι επιλεκτικές προσλήψεις ημετέρων,

- οι συνεχόμενες ποινικές διώξεις και οι οικονομικοί καταλογισμοί στη διοίκηση του ΓΚΟΛΦ,

- οι απίστευτες σπατάλες για τους χριστουγενιάτικους στολισμούς,

- τα αγνοούμενα διαφημιστικά έσοδα,

- η αποφυγή της στελέχωσης της Νομικής Υπηρεσίας με μόνιμους δικηγόρους,

- το ξεχαρβάλωμα της Πολιτικής Προστασίας με τον παραγκωνισμό του κ. Θεοδοσόπουλου,

- τα τεράστια ποσά για την φύλαξη των μαρινών,

- οι τιμωρητικές συμπεριφορές σε στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου επειδή επιμένουν να τηρούν τη νομιμότητα,

Υπάρχουν και πολλά, μα πάρα ακόμη θέματα, που λίγο πολύ, όλοι οι συνάδελφοι τα συζητάμε μεταξύ μας.

Κύριε Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε εάν για όλα τα όσα προανέφερα έχετε κάποιες απαντήσεις και δικαιολογίες, τι έχετε να πείτε για τις βαρύτατες καταγγελίες για τις εικονικές συνεδριάσεις, που μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας, ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας εμπλέξετε σε αυτές τις παρανομίες;

Και αφού κάποιοι συνάδερφοι έχουν καταπιεί τον αμίλητο, εγώ θα μιλήσω για το άτομό μου.

Με ποιο δικαίωμα κ. Παπανικολάου και κ. Παναγάκο με εμφανίζετε και με καταγράφετε ως παρούσα, σε 37 μηδέποτε πραγματοποιηθείσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο αυτό, αλλά κι ότι υπερψήφισα 69 πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Διαμαρτύρομαι για όλα αυτά τα πρωτοφανή ψέματα και απαιτώ να μου προσκομίσετε έστω και ένα ηχητικό η βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει την παρουσία μου ή την απουσία μου από όλες αυτές τις εικονικές και σκηνοθετημένες από εσάς, δημόσιες δήθεν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλήθεια κύριοι, γιατί τόσους μήνες που έχει αποκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, δεν δίνετε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και παριστάνεται τη σφίγγα;

Η μήπως δεν γνωρίζετε ότι διεξάγεται δικαστική έρευνα, καθώς και έρευνα από το Σώμα  Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης;

Το μόνο που καταφέρνετε με την παρατεταμένη και ένοχη σιωπή σας, είναι να μας θυμίζετε την ρήση “ο κόσμος το' χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”.

Επειδή λοιπόν το όνομά μου αναγράφεται εν αγνοία μου καταχρηστικά και παράνομα, στα πλαστά αποσπάσματα των δήθεν πρακτικών κι ότι δήθεν συμμετείχα σε όλες αυτές τις εικονικές συνεδριάσεις, σας ζητάω να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δήμο μας, καθώς και της προσωπικής μου υπόληψης, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Κύριε Παπανικολάου λυπάμαι που θα το πω, αλλά σας εμπιστευτήκαμε και εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη μας με τον πιο χειρότερο τρόπο.

Πιο πολύ όμως λυπάμαι γιατί συμβάλαμε όλοι για να εμφανίζεστε στην κοινωνία με το φωτοστέφανο της ηθικής, της νομιμότητας και του δημοκράτη, ενώ στην πράξη συμπεριφέρεστε σαν ένας τοπικός Ερντογάν.

Οι αξίες μας κύριε Παπανικολάου είναι εντελώς διαφορετικές, γι' αυτό και μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να συμπορεύομαι μαζί σας, συγκαλύπτοντας έστω και έμμεσα τις παρανομίες σας.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά τα όσα προανέφερα είναι αυτονόητο ότι αποχωρώ από την παράταξή σας, δηλώνοντας ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Με τιμή

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

nasteika 3 dhmoi

Οι τρεις δήμαρχοι, Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, με επιστολή που έστειλαν στον πρωθυπουργό, ζητούν να μην περάσουν τα οικόπεδα- φιλέτα των δήμων τους, που  διεκδικούσαν εδώ και πολλά χρόνοα οι κληρονόμοι Νάσου στα χέρια των δανειστών (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά  να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι ανοιχτοί χώροι για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η ΚΟΙΝΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 3 ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 

"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με αμετάκλητη Απόφαση του Αρείου Πάγου, ο αγώνας των τριών Δήμων για την παραχώρηση στο Ελληνικό Δημόσιο, των οικοπέδων που διεκδικούσαν οι καταπατητές (οικογένεια Νασταίων).

Την ιστορική δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των Δήμων για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας, χαιρέτισε σύσσωμο το διαδημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των δήμων Ηλιούπολης, Αλίμου και Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Το διαδημοτικό Συμβούλιο όμως διαπίστωσε ότι ο αγώνας μέχρι την τελική απόδοση στους δημότες και την κατοχύρωση της περιουσίας από τους δήμους πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Οι δήμοι δεν έκαναν όλον αυτόν τον πολυετή αγώνα και τα έξοδα για να πληρωθούν οι δανειστές του Ελληνικού Κράτους.

Οι δήμοι αγωνίστηκαν για να αποδώσουν τη δημόσια περιουσία στους δημότες, να δημιουργήσουν κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους για όλους και να φτιάξουν τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Γι αυτόν τον λόγο παρακαλούμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας, για να βοηθήσετε στην οριστική λύση του προβλήματος."

Σημειώνεται, ότι σε αυτά τα οικόπεδα σήμερα λειτουργούν το ΙΚΑ Ηλ/λης, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, ΚΑΠΗ, εκπαιδευτήρια ΑΜΕΑ, ΚΕΠ, αθλητικά κέντρα, παιδικές χαρές, ελεύθεροι χώροι και άλλες σημαντικές υποδομές των προαναφερομένων πόλεων-δήμων.

Περισσότερα Άρθρα...