Aπό 1η Οκτωβρίου οι γονικές παροχές ακινήτων έως το ποσό των 800.000 ευρώ, θα γίνονται χωρίς φόρο και ουσιαστικά ως μοναδικά έξοδα παραμένουν τα συμβολαιογραφικά.

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ για το 2022, με στόχο όπως δηλώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι ο φόρος να είναι δικαιότερος και παράλληλα η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων να πληρώσουν χαμηλότερο Φόρο.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, όπως δήλωσε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. 

Το σχέδιο του υπουργείου για το 2022. Η υποβολή φορολογικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, όταν και θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Τα καταστήματα ΟΠΑΠ προσφέρουν στους φορολογούμενους μια εύκολη λύση για την πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος, χωρίς ουρές και αναμονή.

Τον δημοσιονομικό χώρο ώστε να χωρέσει στα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης του 2022 η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το σύνολο των φορολογουμένων, και όχι μόνο για τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα, αναζητεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει και της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Με τη νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», ρυθμίζονται οι οφειλές που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και έχουν βεβαιωθεί κατά το διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021, σε έως και εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις.

Περισσότερα Άρθρα...