Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση σχετικά με τον προσδιορισμό πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Ιούλιο 2021.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών προκειμένου να καταλήξουν στο πλαίσιο με το οποίο θα ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση των οφειλών που οι φορολογούμενοι δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ενα βήμα πριν από τη συμφωνία για την εξόφληση των χρεών της πανδημίας σε 60 έως 72 μηνιαίες δόσεις βρίσκεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

Συνεχίζουν να γλιτώνουν τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια και το 2021 ενώ διατηρούνται και φέτος οι εκπτώσεις 10% -30% στο φόρο ακινήτων για τα φυσικά πρόσωπα, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής.

Δεύτερη ευκαιρία δίνει από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στους πληττόμενους οφειλέτες να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία με την πάγια ρύθμιση των 24 ή των 48 μηνιαίων δόσεων, χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Περισσότερα Άρθρα...