Ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους για το γεγονός ότι υπέστησαν «κούρεμα» ενοικίου θα στείλει εντός της ημέρας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στόχος, να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα στους δικαιούχους τα ποσά των αποζημιώσεων. 

Επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ελεύθεροι επαγγελματίες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, εργαζόμενοι σε κλειστές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια μπορούν να ενταχθούν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση έως και 48 δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών που έχουν παγώσει.

Όλα τα εισοδήματα των φορολογούμενων από ενοίκια καθώς και από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb θα είναι πλέον προσυμπληρωμένα αυτόματα στο έντυπο Ε2 της φορολογικής δήλωσης, όπως ακριβώς ισχύει και για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις.

Ενεργοποιείται άμεσα η ηλεκτρονική εφαρμογή από την ΑΑΔΕ - Με τους κωδικούς στο Τaxisnet θα μπορείτε εκτυπώσετε αναλυτική κατάσταση με το πού βρίσκεται το αίτημα σας

Νέα παράταση στην καταβολή των ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της στήριξης όσων επιχειρήσεων πλήττονται από την πανδημία. Η προθεσμία καταβολής της δόσης Φεβρουαρίου 2021, παρατείνεται για όσους ΚΑΔ ορίζονται από την σχετική απόφαση. 

Το σοβαρότατο πρόβλημα που εξακολουθεί να παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσης και είσπραξης των αποζημιώσεων μεγάλου αριθμού εκμισθωτών ακινήτων από τη συνεχιζόμενη μείωση ενοικίων, είναι, σημειώνει η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) αυτό που σχετίζεται με την αδυναμία κατάθεσης των ποσών της αποζημίωσης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Περισσότερα Άρθρα...