eforia-oura

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2013 και της τρίτης δόσης έως και τις 29 Μαρτίου 2013, αντίστοιχα σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Οι αρχικές προθεσμίες έληγαν τέλος Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Για την καταβολή των ποσών αυτών θα αποσταλεί ατομική ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

eidopoiitirio eforias

Δύσκολα θα «μπει» ο Φεβρουάριος για τους μικροοφειλέτες του Δημοσίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λάβουν σύντομα στα γραμματοκιβώτια τους συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο, γιατί διαφορετικά ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ με ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων!

 

Για ποιους «χτυπά» η καμπάνα;

Για όσους έχουν οφειλές έως 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως - ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα οποία έχουν σταλεί και βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ. Πρόκειται για ποσά, σχετικά μικρά, για τα οποία οι ΔΟΥ δεν έχουν στείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πολύ μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις, εκπρόθεσμης καταβολής.

 

Τι θα πρέπει να κάνουν οι οφειλέτες;

Θα πρέπει καταρχάς να μην αγνοήσουν τα ειδοποιητήρια και να προσέλθουν στις ΔΟΥ εντός της προθεσμίας που θα αναγράφεται σε αυτά, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους είτε με εφάπαξ καταβολή του ποσού είτε με "τμηματική καταβολή", προκειμένου να πληρώσουν με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.

Εφόσον τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και να προχωρήσουν στην πώληση περιουσιακών στοιχείων τους, ενώ θα αποφύγουν την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, που προβλέπουν τα εξής:

-Κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων. Μισθοί, συντάξεις, ημερομίσθια, εφάπαξ παροχές, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούνται να εισπράξουν οι οφειλέτες του Δημοσίου από τρίτους, θα κατάσχονται εν μέρει ή εν όλω από τις αρμόδιες ΔΟΥ, για την εξόφληση των οφειλών. Ειδικά για τους μισθούς και τις συντάξεις, ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προβλέπει την κατάσχεσή τους μέχρι ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνον εφόσον το ύψος του ποσού αυτού είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.

-Για τα ημερομίσθια προβλέπεται η δυνατότητα παρακράτησης ποσού έως και 20%, ενώ από τα εφάπαξ η Εφορία έχει δικαίωμα κατάσχεσης έως και του 50%. Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω των 300 ευρώ. Η διαδικασία των κατασχέσεων προβλέπει την έκδοση κατασχετήριων εγγράφων και την αποστολή τους στους "τρίτους", δηλαδή τους εργοδότες που καταβάλλουν του μισθούς ή τα ημερομίσθια, στα ασφαλιστικά Ταμεία που καταβάλλουν τις συντάξεις, στους φορείς που πληρώνουν τις επιδοτήσεις, στους ενοικιαστές που πληρώνουν τα ενοίκια και λοιπά. Σημειώνεται δε, πως τα κατασχετήρια δεν κοινοποιούνται στους οφειλέτες, αλλά οι παραλήπτες τους οφείλουν να παρακρατήσουν τα υπό κατάσχεση ποσά, από τα χρήματα που υποχρεούνται να καταβάλουν στους οφειλέτες του Δημοσίου και να τα αποδίδουν εντός 8 ημερών στις αρμόδιες ΔΟΥ.

-Κατασχέσεις ποσών από καταθέσεις των οφειλετών στις Τράπεζες. Οι αρμόδιες ΔΟΥ θα ζητούν από τις Τράπεζες στις οποίες έχουν ανοίξει λογαριασμούς οι οφειλέτες του Δημοσίου την παρακράτηση ποσών από τις καταθέσεις αυτές και την άμεση απόδοσή τους στο Δημόσιο.

-Κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως Ι.Χ. αυτοκίνητα, δίκυκλα, σκάφη αναψυχής, αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.

Ελεύθερος Τύπος

forologika

Υπογράφτηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη η εγκύκλιος για την παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 1-1-2013 και μετά με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του ν.4110/2013 (ΦΕΚ Α´17/23.1.2013).

Αφορά στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 1-1-2013 και μετά

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ.

foroi-dis-euro

Ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους τουλάχιστον 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιδιώξει να εισπράξει εφέτος η Εφορία από εκατομμύρια υπερχρεωμένους Έλληνες, χρησιμοποιώντας παλαιές και νέες μεθόδους «εξαναγκασμού» οφειλετών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κατασχέσεις εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων.

Ταυτόχρονο, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», εκατοντάδες υπάλληλοι της Εφορίας θα λάβουν εντολή να διενεργήσουν ελέγχους σε 4.100 πλούσιους φορολογούμενους εκ των οποίων οι 2.600 θα είναι φυσικά πρόσωπα και οι 1.500 μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το νέο αυτό σχέδιο… επανενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του ελληνικού κράτους αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, την οποία συνέταξαν οι επιθεωρητές του ΔΝΤ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι στόχοι που τέθηκαν για φέτος:

1. Η είσπραξη ποσού συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ από τα λεγόμενα «παλαιά» ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, τα οποία έχουν ανέλθει συνολικά σε 56,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, αλλά δεν είναι στο σύνολό τους εισπράξιμα (μόνο 8-10, 6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να εισπραχθούν).

2. Η άμεση είσπραξη του 24,5% των λεγόμενων «νέων» ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, δηλαδή των οφειλών που αναμένεται να βεβαιωθούν και να καταστούν ληξιπρόθεσμες εντός του 2013. Δεδομένου ότι, λόγω της υπερχρέωσης των νοικοκυριών από τα υπέρογκα «χαράτσια» των προηγούμενων μνημονίων , τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που προκύπτουν κάθε μήνα ανέρχονται περίπου σε 800 εκατ – 1 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του 2013, επειδή είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική θα συσσωρευτούν νέα χρέη συνολικού ύψους τουλάχιστον 10-12 δισ. ευρώ.

Συνεπώς βάσει του μνημονικού στόχου για την είσπραξη του 24,5% των νέων χρεών που θα δημιουργηθούν εφέτος, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξουν ουσιαστικά να εισπραχθούν τουλάχιστον άλλα 2,5-3 δισ. ευρώ οφειλών από τους καταχρεωμένους Ελληνες πολίτες.

Αν ληφθεί υπόψη και ο στόχος για την είσπραξη 1,9 δισ. ευρώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι το συνολικό ύψος των οφειλών που θα διεκδικήσει φέτος η Εφορία από τους εκατομμύρια οφειλέτες της θα φθάσει στο επίπεδο των 4,4-4,9 δισ. ευρώ.

Τις οφειλές αυτές οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα επιδιώξουν να τις αποσπάσουν από τους υπερχρεωμένους πολίτες χρησιμοποιώντας όλη τη διαθέσιμη «γκάμα» των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις μισθών συντάξεων και λοιπών εισοδημάτων, καθώς επίσης και κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα επιστρατεύσουν και νέες μεθόδους, όπως άμεσες κατασχέσεις των όποιων ποσών θα κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, ως εισοδήματα ή πάσης φύσεως έσοδα.

3. Η διενέργεια τακτικών ελέγχων σε 750 μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και προσωρινών ελέγχων σε άλλες 750 επιχειρήσεις. Δηλαδή, συνολικά 1500 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας θα μπουν στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών. Από αυτές, οι 680 θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και οι υπόλοιπες 820 στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ως το τέλος του έτους θα πρέπει επίσης να έχει εισπραχθεί το 75% των πρόσθετων φόρων και προστίμων που θα επιβληθούν στους 750 επιχειρηματίες οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τακτικούς ελέγχους και 55% των πρόσθετων φόρων και προστίμων που θα επιβληθούν στους υπόλοιπους 750, οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε προσωρινούς ελέγχους.

4. Η διενέργεια ελέγχων στα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση 2.600 φυσικών προσώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιηθούν κυρίως μέσω διασταυρώσεων στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία, τις καταθέσεις, τα δηλωθέντα εισοδήματα των συγκεκριμένων προσώπων.

akinita
 
Μια δόση κάθε μήνα,  από τους φόρους ακινήτων, θα πρέπει να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι για κτίσματα, οικόπεδα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Την Πέμπτη λήγουν οι 2 από τις 3 δόσεις για τον ΦΑΠ του 2010, τον Μάρτιο έρχεται ο ΦΑΠ του 2011 (που επίσης θα πρέπει να πληρωθεί σε 3 δόσεις), τον Ιούνιο ακολουθεί  ο ΦΑΠ του 2012 και τον Σεπτέμβριο ο ενιαίος  φόρος επί των ακινήτων.
 
Μέχρι και το Μάιο θα «τρέχει» και το ειδικό τέλος ακινήτων το οποίο θα πρέπει να πληρώσουμε μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος της ΔΕΗ. Ειδικότερα:

Την ερχόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 (που ταχυδρομήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο),  ενώ η τρίτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στις τράπεζες. 

Τον Μάρτιο, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΦΑΠ του 2010, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να στέλνει τα ειδοποιητήρια για την  πληρωμή του ΦΑΠ του 2011, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ του 2011 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες καθώς το αφορολόγητο όριο είναι χαμηλότερο, στις 200.000 ευρώ, ενώ ο συντελεστής αυξάνεται στο 0,2%. Αυτό σημαίνει ότι ενώ για το 2010 ένας φορολογούμενος με περιουσία αντικειμενικής άξιας 200.000 ευρώ δεν πλήρωσε φόρο ακινήτων, για το 2011 θα πληρώσει 400 ευρώ!

Πάνω από 500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η-1-2012 ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2012. Ο ΦΑΠ του 2012 θα υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο που θα υπολογιστεί και ο ΦΑΠ για το 2011. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 1 δισ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012.

Επίσης μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα  πληρώνουν τις υπόλοιπες δόσεις που έμειναν από το «χαράτσι» στα ακίνητα το οποίο θα συνεχίσει να έρχεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. 

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 οι φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία θα κληθούν να πληρώσουν και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα επιβληθεί και στα αγροτεμάχια και τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου.  Το σχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα αναμένεται να εξετασθεί στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το φορολογικό στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Δύο δόσεις ΦΑΠ του 2010 έως τέλος Ιανουαρίου

Έως την ερχόμενη Πέμπτη 31/1 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν όχι μόνο την πρώτη αλλά και την δεύτερη δόση του ΦΑΠ για το 2010.

Αυτό πληροφορούνται οι φορολογούμενοι που πηγαίνουν αυτές τις μέρες στις εφορίες προκειμένου να πληρώσουν την πρώτη δόση. Οι υπάλληλοι των εφοριών τους ενημερώνουν ότι για τη δεύτερη δόση δεν έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια και ότι δεν σχεδιάζεται να δοθεί παράταση.

Η προθεσμία για την καταβολή της τρίτης δόσης του ΦΑΠ λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και είναι η τελευταία.

Τον ΦΑΠ του 2010 καλούνται αν πληρώσουν όσοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

capital

grafeio ypalliloi

Φορολογικό θησαυρό 3,4 δισ. ευρώ αποκάλυψε το μέτρο του φορολογικού πιστοποιητικού με τους ιδιώτες ελεγκτές να τον φέρνουν στην επιφάνεια κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σε 4.468 ανώνυμες εταιρίες και ΕΠΕ για τη χρήση του 2011.

Το ποσό αυτό αφορά στις λογιστικές αναμορφώσεις στις οποίες υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν οι εταιρίες προκειμένου να λάβουν το φορολογικό πιστοποιητικό διευρύνοντας έτσι τη φορολογική βάση κατά 3,4 δισ. ευρώ.

Οι επιπλέον φόροι που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία με τη φορολόγηση των λογιστικών διαφορών φθάνουν μέχρι 879 εκατ. ευρώ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το 2011 υπήρξε ύφεση 7,1% και ο τζίρος των επιχειρήσεων είχε παρουσιάσει οριακή αύξηση 1,8%.

 

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες στις 4.468 Α.Ε και ΕΠΕ έδειξαν τα εξής:

1. Ο τζίρος των επιχειρήσεων ανήλθε σε 193,01 δισ. ευρώ έναντι 189,62 δισ. ευρώ για τη χρήση του 2010.

2. Οι λογιστικές διαφορές εκτινάχθηκαν στα 8,03 δισ. ευρώ από 4,65 δισ. ευρώ που ήταν το 2010, όταν ο έλεγχος βρισκόταν ακόμη στα «χέρια» των εφοριακών υπαλλήλων. Οι λογιστικές διαφορές αφορούν δαπάνες που επικαλούνται οι επιχειρήσεις προκειμένου να περιορίσουν τα φορολογητέα κέρδη τους και να καταβάλουν λιγότερο φόρο. Με τις λογιστικές αναμορφώσεις που έγιναν οι επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να «διαγράψουν» δαπάνες που δεν είναι αποδεκτές προκειμένου να λάβουν το «πολύτιμο» φορολογικό πιστοποιητικό από τους ιδιώτες ελεγκτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθεί η φορολογική βάση των εταιριών κατά 3,4 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το Δημόσιο να εισπράττει περισσότερους φόρους. Συγκεκριμένα οι έξτρα φόροι που θα κληθούν να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για τις πρόσθετες λογιστικές διαφορές που εντοπίστηκαν κυμαίνονται μεταξύ 675 εκατ. ευρώ και 879 εκατ. ευρώ.

3. Το ποσό των 3,4 δισ. ευρώ που «αποκάλυψαν» οι έλεγχοι των ιδιωτών ελεγκτών ισοδυναμεί σχεδόν με το σύνολο των εισοδημάτων που δήλωσαν για τη χρήση του 2011 οι ελεύθεροι επαγγελματίες (3,7 δισ. ευρώ).

4. Παρά την ύφεση, ο φόρος χαρτοσήμου που αποδόθηκε από τις εταιρίες που ελέγχθηκαν αυξήθηκε κατά 27%. Από 56,2 εκατ. ευρώ που ήταν το 2010 αυξήθηκε στα 71,5 εκατ. ευρώ το 2011.

5. Προβεβαιώθηκαν φόροι ύψους 90,77 εκατ. ευρώ, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις μέσω των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών.

6. Ενώ οι ζημιές υπετριπλασιάστηκαν και από 1,2 δισ. ευρώ το 2010 ανήλθαν σε 5,1 δισ. ευρώ το 2011 ο φόρος εισοδήματος μειώθηκε κατά 14,6% από 1,8 δισ. ευρώ που ήταν το 2010 σε 1,2 δισ. ευρώ το 2011.

7. Το ποσοστό της φορολογικής συμμόρφωσης των επιχειρήσεων ανήλθε σε 92,3%.

imerisia

xapia

Οι ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, ολοένα και αυξάνονται.

Και παρά το γεγονός αυτό, νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΦ, αναφέρει ότι για να διαπιστωθεί έλλειψη ενός φαρμάκου θα πρέπει αυτό το φάρμακο να είναι βεβαιωμένα απουσιάζον από το 20% των φαρμακείων του νομού. Δηλαδή ότι το φάρμακο που λείπει από την αγορά, στην Αττική των 3.500 φαρμακείων θα πρέπει βεβαιωμένα και εγγράφως να λείπει από 700 φαρμακεία!

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) σημειώνοντας όλοι αναγνωρίζουν την ύπαρξη ελλείψεων εκτός από τον ΕΟΦ, πως ο Σύλλογος επανειλημμένως έχει κρούσει τον κώδωνα κινδύνου και πως «η Ελλάδα αποτελεί πλέον επισφαλή τόπο διακίνησης όλων των προϊόντων συμπεριλαμβανομένων και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο».

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κ. Λουράντος επισημαίνει πως οι συνεχείς μειώσεις των τιμών, με τα τεράστια λάθη που ανά 15 ημέρες εμφανίζονται, έχουν προκαλέσει την πλήρη εξαφάνιση πολλών φαρμάκων. Ουδείς υπεύθυνος μέχρι σήμερα έχει παραδεχθεί ουσιαστικές ελλείψεις φαρμάκων. Όλοι θεωρούν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς, όταν οι υπηρετούντες το χώρο της υγείας γνωρίζουν την αλήθεια που είναι μία: σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη.

Και παραθέτοντας κατάλογο με τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά, υπογραμμίζει ότι «παροδική έλλειψη ενός φαρμάκου -όπως πολλοί θα υποστηρίξουν μετά τη δημοσίευση- δεν υφίσταται. Διότι το φάρμακο είναι αγαθό που κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να το περιμένει. Ειδικά οι σοβαρά πάσχοντες».

Περισσότερα Άρθρα...