eurovision kyriakou
 
Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό του 60ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με το «One Last Breath» το οποίο ερμήνευσε με μια καταπληκτική εμφάνιση η Μαρία Ελενα Κυριάκου.

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision είχε αίσιο τέλος για την χώρα μας και άλλες εννιά ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίζονταν για μια θέση στο μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο, στο Στάντχαλε της Βιέννης.

Η Κύπρια τραγουδίστρια, στην αποψινή της εμφάνιση, καθήλωσε το κοινό, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό. Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην έκτη θέση με το τραγούδι «One Last Breath», σε σύνθεση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα.

Αναλυτικά, από τον α' ημιτελικό το εισιτήριο για τον τελικό της 60ής Eurovision έλαβαν, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν:

Αλβανία Αρμενία Ρωσία Ρουμανία Ουγγαρία Ελλάδα Εσθνονία Γεωργία Σερβία Βέλγιο

Στον β' ημιτελικό, την Πέμπτη 21 Μαΐου, διαγωνίζονται οι:

Λιθουανία Ιρλανδία Σαν Μαρίνο Μαυροβούνιο Μάλτα Νορβηγία Πορτογαλία Τσεχία ΙσραήλΛετονία Αζερμπαϊτζάν Ισλανδία Σουηδία Ελβετία Κύπρος Σλοβενία Πολωνία

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, με τη συμμετοχή συνολικά 27 χωρών. Οι 20 θα αναδειχθούν από τους δύο ημιτελικούς, ενώ οι υπόλοιπες επτά (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που φέτος συμμετέχει τιμητικά) θα περάσουν απευθείας.

theatraki olympias

To Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης στην οδ. Ολυμπίας

Η Εφηβική Σκηνή Αργυρούπολης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με το έργο  «Η Επιστροφή της Γηραιάς Κυρίας», του Φρ. Ντύρενματ  σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπιτσακάκη και σκηνικά  Μπάμπης Χολετσίδη, που παιζόταν από την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο της οδο Ολυμπίας έκλεισε τον κύκλο  των παραστάσεων της .

Οι παραστάσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, αφού τις  παρακολούθησαν περίπου  1.800 θεατές, οι οποίοι συνόδευσαν με το δυνατό χειροκρότημά  τους  τις ατάκες των εφήβων ηθοποιών κατά τη διάρκεια του έργου, καθώς και από τις κριτικές που απέσπασαν, τόσο τα παιδιά όσο και η δασκάλα – σκηνοθέτης.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, στην Πολιτιστική Επιτροπή και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

 

9 και 10 Μαίου τα «ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ» από την Θεατρική Εφηβική Σκηνή Ελληνικού  

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Πολιτιστική Επιτροπή σας προσκαλούν στην παράσταση της Θεατρικής Εφηβικής Σκηνής Ελληνικού  “ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ” Σάββατο 9 &10 Μαΐου 2015  και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης Ολυμπίας 5 [5ο Δημοτικό Αργυρούπολης].

Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για το έργο

Το 2003, κατά το βομβαρδισμό του Ιράκ, τα λιοντάρια το σκάνε από τον ζωολογικό κήπο και, μέσα στη μισογκρεμισμένη Βαγδάτη, αναγκάζονται πρώτη φορά να κυνηγήσουν για να επιβιώσουν.

Τέσσερα εξημερωμένα λιοντάρια αντιμέτωπα με τη φύση τους.

Μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα έγινε θεατρική παράσταση με μουσική και τραγούδια   .         

Ένα έργο βασισμένο στο βιβλίο των Brian Vaughan & Niko Henrichon, «Τα Λιοντάρια της Βαγδάτης» από το οποίο όλοι έχουν να διαδαχτούν, να συγκινηθούν, ακόμη και να γελάσουν μέσα από τις μεταμορφώσεις σε ρόλους-ζώα των ηθοποιών.  

Σκηνοθεσία :                  Στέλλα Κωνσταντάτου

Σκηνικά :                        Μπάμπης Χολετσίδης

Χειρισμός φωτισμών :  Νίκος Μαραγκός

Μουσική Επιμέλεια:      Στέλλα Κωνσταντάτου

Βίντεο :                           Βασίλης Αργυράκης 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Μαλανδράκη Γεωργία : Μαϊμου 2, Αντιλόπη

Μαλανδράκη Κατερίνα : Σάφα

Παναγιωτακοπούλου Αναστασία : Ζιλ

Παπαδάκη Μαίρη : Αρκούδα, Καμηλοπάρδαλη

Σαμπάλου Ελένη : Νουρ

Ταπίνη Ιωάννα : Μαϊμού 1, Αντιλόπη

Τζελέπη Ελευθερία: Αλί

Φειδάνογλου Φιλίππα : Μαϊμού 3, Χελώνα

Φούσκα Μαριάνθη : Αλί

Χαροκόπου Αργυρώ : Νουρ

Χασούρη Χριστίνα : Μαϊμού 4, Πείνα

Επιμέλεια κίνησης στα τραγούδια: Baldimirova Ralitza

Σκηνικά

Χειρισμός φώτων

Βίντεο: Βασίλης Αργυράκης, Στέλλα Κωνσταντάτου

Ηχογράφηση: S Lab Studio

Φωνές Ηχογράφησης: Μαλανδράκη Κατερίνα, Παναγιωτακοπούλου Αναστασία, Σαμπάλου Ελένη, Ταπίνη Ιωάννα, Χαροκόπου Αργυρώ, Χασούρη Χριστίνα

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ελευθερία. Ελευθερία για ανθρώπους και ζώα. Είναι αγαθό που έχει δικαίωμα κάποιος να το στερήσει ή ακόμα και να το χαρίσει; Τι είναι ελευθερία για τον καθένα μας και πόσο εύκολα τη διαχειριζόμαστε;

Ερωτήματα πάνω στα οποία εμείς, η εφηβική σκηνή της δημοτικής κοινότητας Ελληνικού με αφορμή την παράστασή μας, σας καλούμε να αναρωτηθείτε.

Όταν ανοίξουν τα φώτα, όταν κλείσει η αυλαία, όταν έχουμε πια γνωριστεί καλύτερα, θα έχουμε πολλά να πούμε.

ateriasto zeygari seimon

Μια εξαιρετική παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Υψηλής ποιότητας επεγγελματική δουλειά από την δημοτική Θεατρικό Ομάδα Αργυρούπολης

Η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης, με εξαιρετική χαρά και περηφάνια σας προσκαλεί στη νέα της παραγωγή, την κλασσική αμερικάνικη κωμωδία «Το Αταίριαστο Ζευγάρι» του Νηλ Σάιμον, στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5) τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες.

Λίγα λόγια για το έργο :

“Δύο Νεοϋορκέζοι φίλοι, εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, με μόνο κοινό ένα ναυαγισμένο γάμο, αποφασίζουν να συγκατοικήσουν, δημιουργώντας ένα αλλοπρόσαλλο κι εκρηκτικά κωμικό ζευγάρι.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν διαπιστώνουν ότι ο ένας είναι αφόρητα ακατάστατος και ο άλλος νοσηρά τακτικός.”

Η κλασική κωμωδία του αμερικανού συγγραφέα Neil Simon, που ανέβηκε πρώτη φορά στο Broadway τη δεκαετία του ΄60, έγινε μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο και από τότε φιλοξενείται στις μεγαλύτερες σκηνές όλου του κόσμου.

Μέρες και ώρες παραστάσεων

Παρασκευή 27/2/2015 ώρα 20:30

Σάββατο 28/2/2015 ώρα 20:30

Κυριακή 1/3/2015 ώρα 20:30

Σάββατο 7/3/2015 ώρα 20:30

Κυριακή 8/3/2015 ώρα 20:30

Σάββατο 14/3/2015 ώρα 20:30

Κυριακή 15/3/2015 ώρα 20:30

Σάββατο 21/3/2015 ώρα 20:30

Κυριακή 22/3/2015 ώρα 20:30

Παρασκευή 27/3/2015 ώρα 20:30

Σάββατο 28/3/2015 ώρα 20:30

Κυριακή 29/3/2015 ώρα 20:30

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κόγιου

Σκηνικά: Μανώλης Περάκης

Κουστούμια: Τζένη Τριβιζά

Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός

Επιμέλεια μουσικής: Αχιλλέας Κυριακίδης

 

Παίζουν με σειρά που εμφανίζονται:

ΒΙΝΝΙ: Γιώργος Σταματούκος

ΣΠΙΝΤ: Μιχάλης Γεωργιάδης

ΡΟΫ: Σωτήρης Πούλος

ΟΣΚΑΡ: Μάρκος Παπαδόπουλος

ΦΕΛΙΞ: Γιώργος Τσαμουράς

ΓΚΟΥΕΝΤΟΛΥΝ: Χριστίνα Αντωνίου

ΣΕΣΙΛΥ: Βανέσσα Ζαφειροπούλου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ! ! !

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
(στο 5ο Δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης)

Ολυμπίας 5, Αργυρούπολη
Τηλ.: 2109961972

 pithikos movie

Συγκίνηση, check. Δράση, check. Σκηνικά, check, Φωτισμός, check. Ερμηνείες, check. Η ταινία μάλλον (κρατώ μία επιφύλαξη για τους τύπους) θα είναι μία από τις καλύτερες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. 

 Ας μην υπερβάλω και ας μην προτρέχω αλλά αν όντως το φιλμ αυτό είναι όπως και το τρέιλερ ενδεχομένως μετά από χρόνια να αναφερόμαστε σε αυτό ως μία από τις must see ταινίες όλων των εποχών. 

 Γρήγορη, σκοτεινή όσο πρέπει, με ερμηνείες αρκετά έντονες που επιτρέπει στο σενάριο να αναδειχτεί. Σκηνές συγκίνησης, απαραίτητες για τη σωστή ισορροπία, δικαιολογημένες αιτίες για την εξέλιξη της ιστορίας, που δεν αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα και απορίες, δράσεις και αντιδράσεις με αμοιβαίες κατανοήσεις. 

 Ο Πλανήτης των πιθήκων σε εντυπωσιάζει από τα κοστούμια σε πρώτη φάση. Οι εκφράσεις των πρωταγωνιστών - πιθήκων όμως είναι συγκλονιστικές. Ο Andy Serkis ως Caesar, αρχηγός των πιθήκων είναι αποστομωτικός. 

 Ναι, ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος και δεν έχω καμία πρόθεση να το κρύψω, έστω και από το τρέιλερ. Έστω και αν προτρέχω. Με κάθε ρίσκο, που ενδεχομένως να έχει αυτή η κρίση όμως, επιμένω, ότι αυτή η «Αυγή» δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Τα επιφωνήματα της ταιριάζουν καλύτερα. 

 Γιατί όταν τα 2,5 λεπτά του τρέιλερ θα μπορούσαν να σταθούν ως μία αυτόνομη, ολοκληρωμένη (σχεδόν) ταινία μικρού μήκους, αυτό σημαίνει καλό σινεμά. 

 Μία ματιά στο τρέιλερ,  όπως αυτό κυκλοφόρησε από το youtube,  θα πείσει και εσάς, όπως έπεισε και εμένα. Όσο για την ταινία, υπομονή ένα μήνα σχεδόν ακόμα. Στις 16 Ιουλίου ραντεβού στο σινεμά γιατί  «War has already begun!»  . 

rouba n smyrni

Σιγά σιγά βγαίνουν οι λεπτομέρειες της μεγάλης συναυλίας του Σάκη Ρουβά στη Νέα Σμύρνη με το «Αξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.

Το πιο βασικό event που θα δούμε είναι η χορογραφία του συγκεκριμένου έργου. Την έχει αναλάβει ο κορυφαίος του είδους Φωκάς Ευαγγελινός. Εννοείται μαζί με το πολυμελές μπαλέτο του.

♦ Από κάτω θα υπάρχουν οι «Ρουβίτσες» οι οποίες αντί για «Σάκηηηηη» θα φωνάζουν «Μίκηηηηη».

♦ Λόγω του μεγάλου θορύβου που έχει ξεσηκωθεί για τη συναυλία αναμένεται να έχει τεράστια επιτυχία. Γι΄ αυτό θα γίνει αρπαχτή 45 συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.

♦ Επίσης θα παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο, στην Επίδαυρο και στην Οπερα του Βερολίνου, ενώ θα γίνει και θεατρικό έργο με Βίσση-Καρβέλα.

♦ Για να μπει πιο πολύ μέσα στο πνεύμα των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη ο Σάκης Ρουβάς μέσα στην επόμενη βδομάδα θα επισκεφθεί τη Ζάτουνα, αλλά και τη Μακρόνησο, τη Γυάρο, τη Μύκονο και άλλα ξερονήσια.

♦ Ενδυματολογικά για την περίπτωση ο Σάκης θα κάνει μία παραχώρηση. Αντί του λευκού κοστουμιού που φοράει πάντα, αυτή τη φορά θα εμφανιστεί ντυμένος στα ολόμαυρα, black total, σαν τον Μίκη.

♦ Support στη συναυλία θα κάνει η Ελενα Παπαρίζου στον ρόλο της Μαρίας Φαραντούρη.

Λάκης Μπέλλος, efsyn

Ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οδηγούς, το Lonely Planet, ψηφίζει την Ελλάδα ως τον καλύτερο προορισμό για διακοπές στην Ευρώπη. 

 Πανέμορφα νησιά, δομημένα με αρχαιοπρεπή αρχιτεκτονική και γευστικότατη μεσογειακή κουζίνα είναι μερικοί από τους λόγους που η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.

 

Πηγή: CNN

Περισσότερα Άρθρα...