Το ΔΣ της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας, σε συνεδρίασή του στις 17 Ιουνίου 2020, συζήτησε τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας και προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση.

Ένα σχέδιο που προβλέπει νέες διόδους προς την παραλία, χώρους περιπάτου, οριοθέτηση ρεμάτων και συγκοινωνιακή μελέτη για τη διεύλευση οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς. Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο εξασφαλίζεται ένας μεγάλος δημόσιος περίπατος κατά μήκος της ακτής, χωρίς εμπόδια, με ελεύθερο πλάτος 35 μέτρων.

Από την 1η Ιουλίου 2021 όλα τα πλαστικά μίας χρήσης θα αποσυρθούν», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης από την παραλία του Σχινιά, εγκαινιάζοντας, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη την εκστρατεία «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης».

Μπήκαν την Τρίτη οι υπογραφές ώστε ο Υμηττός, το βουνό με τους 11 όμορους δήμους και το 1 εκατομμύριο πολίτες που ζουν σε αυτούς, να αποκτήσει ένα μητροπολιτικό δίκτυο 6 μονοπατιών, συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων.

«Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και προσθέτει:

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως όλοι μας πρέπει να ξεχάσουμε τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, τα καλαμάκια και μια σειρά από άλλα είδη και να στραφούμε προς άλλες εναλλακτικές επιλογές που έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Περισσότερα Άρθρα...