Είναι λοιπόν…. να τραβάς τα μαλλιά σου - αν βέβαια έχεις - με αυτά που βλέπεις να γίνονται καθημερινά και με αυτούς που τα κάνουν. Μη νομίζεις ότι αυτά γίνονται κάπου μακριά, γίνονται στην Ελλάδα! Όχι κάπου αλλού, ή σε κάποια "υψηλά" κλιμάκια, γίνονται ακόμη και στον δικό σου δήμο δύσμοιρε και ευκολόπιστε πολίτη!

Διαχρονικά είναι τα παραδείγματα και δυστυχώς ουκ ολίγα. Αλλά ας πάρουμε μερικά μόνο από αυτά, τοπικού ενδιαφέροντος, ίσως τα πιο χαρακτηριστικά.

Υπάρχει, που λέτε, ένας νότιος δήμος της Αττικής, που, αν και καλλικρατικός, έχει την ... τύχη να διαφεντεύεται, λίγα χρόνια τώρα, από έναν… δηλωμένο προεκλογικά εχθρό του «Καλλικράτη», ο οποίος όμως μετεκλογικά..... τον εφαρμόζει, καθήμενος αναπαυτικά στον τοπικό θρόνο του! Απόλυα λογικός.... παραλογισμός θα μου πείτε. Όχι, η πραγματικότητα θα σας απαντήσω εγώ!

Σε αυτόν λοιπόν τον δήμο υπήρχαν και 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που εδώ και ένα χρόνο αποφάσισαν ομόφωνα και ενώθηκαν σε μία νέα, ενιαία και μεγάλη, ακολουθώντας ίσως τον προωθημένο λογισμό του ΒΟΟL, ότι 1+1+1 δεν κάνουν κατ’ ανάγκη 3, αλλά μπορεί και 4, και 5, κ.ο.κ. ! Σωστά θα έλεγε κάποιος .... που δεν κρατάει ομπρέλα, σκεφτόμενος και το παράδειγμα των πολλών ξεχωριστών σχοινιών, που όταν τα ενώσει κάποιος όλα μαζί σφιχτά ,φτιάχνει ακόμα και ένα γερό και ανθεκτικό .. παλαμάρι!

Όχι, σου λένε κάποιοι άλλοι λίγοι… που όμως κρατάνε σφιχτά την παλιά ομπρέλα τους ανα χείρας, αυτό δεν θα ισχύσει, γιατί είμαστε εμείς εδώ, καιροφυλακτούντες, με ένα.... μπουκάλι "δηλητήριο" ανά στόμα – SORRY, ανά χείρας ήθελα να πω - που θα φροντίσουμε με αυτό … να διαλύσουμε το παντοδύναμο παλαμάρι που έκαναν οι 3 τους, μιας και θέλουμε να πάρουμε πίσω το ένα σχοινί που θεωρούμε ακόμη ότι είναι.... ιδιοκτησία μας, για να μπορούμε έτσι να λύνουμε και να δένουμε με αυτό απο μόνοι μας, ότι μας αρέσει, όποτε μας αρέσει ! Ετσι νομίζουν…

Ακόμα σε αυτόν τον δήμο υπάρχει ένας - πολλά υποσχόμενος - αντιπολιτευόμενος νέος πολιτικός, που σε ότι κάνει, μα σε όποια δράση και να κάνει, βλέπουμε ξοπίσω του να τρέχει λαχανιασμένος ο... αφέντης της πόλης, να…… αντιγράψει ότι βλέπει για να κάνει και αυτός ακριβώς τα ίδια! Δεν αφήνει ο καψερός να του ξεφύγει απολύτως τίποτε από αυτά που κάνει ο περί ου ο λόγος νέος. Λογικό θα πει κάποιος που… κρατάει και αυτός την ομπρέλα του, αφού γνωρίζετε, ότι ο αφέντης της πόλης δουλεύει (για) τον λαό του.  Εξάλλου, θα πρόσθετε, μην ξεχνάτε, ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο λένε ότι τα….. «αγαθά Κ(Λ)ΟΠΟΙΣ κτώνται»!

Εσείς, μετά απο αυτά, κάθεστε ακόμη στην καρέκλα σας, ή όχι; Καθήστε, καθήστε υπάρχει κάτι ακόμη σχετικό.... 

Τελευταίο παράδειγμα, τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε αυτόν τον δήμο. Ο υπόψη που λέτε φέρελπις νέος πολιτικός μπόρεσε και ξεσήκωσε "εν μια νυκτί" τον κόσμο της πολης για να διαμαρτυρηθούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αντάμα και ομόψυχα για να μη φύγουν αυτά τα ιατρεία από την πόλη του. Και πολύ καλά έκανε. Και ενώ στη συνέχεια, που λέτε, κατόρθωσε να πετύχει – και μπράβο του - να αποσπάσει μαγνητοσκοπημένη και δεσμευτική δήλωση του αρμόδιου υπουργού, ότι αυτά τα ιατρεία τελικά δεν θα φύγουν από την πόλη, ο άλλος, ο αφέντης της πόλης ντς, μια μόλις μέρα μετά, ….. ξαναξεσηκώνει τον κόσμο (του) για …. να μη φύγουν λέει τα ιατρεία από την πόλη, που όμως δεν θα φύγουν!!

Μη γελάτε με αυτό, περιμένετε να γελάσετε μαζί και με το άλλο, το τελευταίο που ακολουθεί:

Ετερος, όψιμα επανεμφανιζόμενος εκ της … κρύπτης του – ενόψει βλέπετε αυτών των άτιμων των εκλογών - κρατώντας και αυτός την … δική του παλαιά ομπρέλα ανά χείρας, «αναφώνησε», σαν ....παντογνώστης και ειδήμων, σε ένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, κάπως έτσι: Μη μασάτε λαέ, και μη σας κοροϊδεύουν! Αυτός ο νέος σας..... έστησε «παιχνίδι» με τον ΕΟΠΠΥ για να το παίξει  και να δείξει… κάπως! "Όσα δηλαδή δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια;"  του απάντησε εύστοχα κάποιος άλλος, που όμως δεν κρατούσε καμία ομπρέλα ανά χείρας και έδειχνε πως γνωρίζει καλά τους μύθους του εκπληκτικού Αισώπου!

Τώρα μπορείται ελεύθερα για να γελάσετε (ή να κλάψετε), όπως θέλετε, για όσο θέλετε, και καλά θα κάνετε!

Εγώ όμως θα πρέπει να πάω να προσευχηθώ, και να πω στον Θεούλη μου ως εξής:

"Υψιστε Κύριε, ο εν τοις Ουρανοίς, σε σένα πλέον απευθυνόμαστε, ως ύστατο καταφύγιο της απελπισίας μας: Αν εσύ δεήσεις και ακούσεις τις προσευχές μας, πρέπει να εξαφανίσεις παντελώς, εδώ και τώρα, αυτές τις καταραμένες ομπρέλες που κρατούν πάνω από τα κεφάλια τους αυτοί οι απίθανοι άνθρωποι σε τούτον εδώ το δύσμοιρο τόπο, οπότε και εμείς θα είμαστε σίγουροι, απολύτως σίγουροι, ότι θα ζήσουμε επιτέλους και θα δούμε την πολυπόθητη ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ του.

Ευχαριστώντας σε προκαταβολικά, ευχόμαστε

ΑΜΗΝ και ΠΟΤΕ!"

Γ. Β.
 

«Ήμουν νοικοκύρης και με κάνατε ζητιάνο» είπε πολίτης στον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στη ΔΕΘ. Ο αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον υπουργό Υγείας, λίγο πριν εκείνος μπει στο Βελλίδειο.

«Κάντε κάτι. Δεν αντέχουμε άλλο. Μας πήρατε το φαγητό μας», του είπε για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «έλα στον πραγματικό κόσμο. Δεν λύνονται όλα προβλήματα σε μία ημέρα». «Δυο χρόνια τώρα υποφέρω», συνέχισε ο εξοργισμένος πολίτης.

Την ώρα που ο υπουργός αποχωρούσε του φώναξε: «Kοίταξε, εγώ δεν θ΄αυτοκτονήσω. Δεν είμαι τρελός. Θα καθαρίσω κάποιον από εσάς».

Τραβάνε τα μαλλιά τους στο Μαξίμου με τις πρωτοφανείς γκάφες του Βενιζέλου για τη Συρία και ιδιαίτερα για τον επικοινωνιακό χειρισμό του όλου θέματος από τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα όσοι γνωρίζουν από εξωτερική πολιτική και χειρίζονται τα διπλωματικά θέματα, θεωρούν ακατανόητη τη δήλωση ότι «η Ελλάδα θα σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις» όταν είναι γνωστό ότι καμία υπερκείμενη διεθνή αρχή δεν έχει αποφασίσει ακόμη τίποτα.

«Πως μπορεί να εμφανιζόμαστε εμείς επισπεύδοντες της επίθεσης στη Συρία, όταν όχι ο ΟΗΕ, αλλά ούτε και το ΝΑΤΟ δεν έχει αποφασίσει να επέμβει;» λένε.

Εξίσου ατυχή θεωρούν και τη δήλωση-απάντηση του Βενιζέλου στον Τσίπρα, ότι δηλαδή δεν μπορούν να συζητηθούν τέτοια θέματα στη Βουλή.

«Τον Βαγγέλη τον έχει τυφλώσει το μίσος του για τον Τσίπρα και επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς, που δεν στέκουν, εναντίον του. Όταν βγαίνει ο Ομπάμα και λέει ότι θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την επίθεση, και η Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία συζητά και απορρίπτει την επίθεση, εμείς θα λέμε ότι είναι τυχοδιωκτισμός η συζήτηση στη Βουλή; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;» αναρωτιόντουσαν ορισμένοι συνεργάτες του Σαμαρά.

Σκέφτομαι τι θα συμβεί αν ο Σαμαράς κάνει δεκτό το αίτημα του Τσίπρα. Κάτι που -για τους έχοντες διπλωματική, αλλά και κοινοβουλευτική πείρα- είναι μάλλον λογικό να συμβεί, αφού διαφορετικά εκτίθεται και ο πρωθυπουργός…

matrix

Όσο πάει και βαραίνει το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον βουλευτή και συγγραφέα, Πέτρο Τατσόπουλο.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκκεντρικός βουλευτής είναι περίπου εκτός κόμματος, αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει σε στενούς του συνεργάτες ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ρίξει λάδι στη φωτιά και να επιτεθεί στον Τατσόπουλο.

Παρόλα αυτά, οι δηλώσεις Τατσόπουλου υπέρ του σεναρίου συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν ήταν η μόνη αφορμή για την δυσφορία της Κουμουνδούρου. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η στάση που κράτησε ο συγγραφέας υπέρ της συναδέλφου του, Λένας Διβάνη, η οποία προκάλεσε τη μήνιν πολλών, όταν χαρακτήρισε τζαμπατζή τον άτυχο 19χρονο που σκοτώθηκε πέφτοντας από το τρόλεϊ.

Μάλιστα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν τη στάση «αλληλεγγύης» που επέδειξε ο Τατσόπουλος ως «χυδαία συντεχνιακή» και βγάζουν καπνούς. Mάλιστα, ;ίσως δεν αποκλείεται ο Πέτρος Τατσόπουλος να μην βρει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, αν και κάτι τέτοιο θα είναι κάπως «χοντρό»…

matrix

Βράζει το κοινωνικό κους-κους σε Δήμο της Ανατολικής Αττικής με πολλές ταβέρνες και ουζερί, ικανά να προσελκύσουν υψηλά πολιτικά πρόσωπα!

Το ροζ σκάνδαλο, – σύμφωνα με το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της espresso -, με πρωταγωνιστή ιερέα σε κεντρικό μητροπολιτικό ναό και τη σύζυγο του δημάρχου, είναι θέμα συζήτησης σε όλους τους χώρους κοινωνικής ή άλλης τινός συνεύρεσης….!!!

Οι ψυλλιασμένοι κάτοικοι, φυσικά, άκουγαν τους καυγάδες της πεθεράς με τη νύφη και της κουνιάδας με την νύφη για τον έκκλητο βίο… και το τραγούδι με ρομαντικό ρεφραίν που έπαιζαν καφετέριες και ταβέρνες με το άκουσμα γλυκού, ερωτικού,
γυναικείου ιταλογενούς ονόματος και δεν πίστευαν στ αυτιά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, espresso, ο ιερέας και η δημαρχίνα τρελά ερωτευμένοι κρατούσαν τη σχέση τους κρυφή…, μέχρις ότου η πονηρή παπαδιά έβαλε κάμερα στην ερωτική φωλίτσα και έπιασε επ αυτοφώρω τους δύο παράνομους εραστές σε στιγμές…, κυριολεκτικά ερωτικής κραιπάλης…!!!

Όμως, οι κακιές γλώσσες λένε πως άλλη ήταν η σχέση. Ομοφυλοφιλική μεταξύ δημάρχου και ιερέα κι απλά η δημαρχίνα μπήκε στην μέση για να ξελασπώσει τον σύζυγο-δήμαρχο από την άκρατη κοινωνική κατακραυγή. Δεν είμαστε δα και Γερμανία…, ή Αγγλία που όλα επιτρέπονται ακόμα και σε εν ενεργεία υπουργούς. Έχουμε τα ταμπού μας εμείς οι ανατολίτες.

Μια άλλη μερίδα πολιτών διατείνεται πως ο ιερέας…, έβλεπε “φιλικά…”, ολόκληρο το ζευγάρι…!!!

Όποια, κοινωνική τάση κι αν υιοθετήσουμε, – εμείς δεν πιστεύουμε σε τίποτε κι αποδίδουμε πάντα ταύτα στην υπερβολή και τα ζηλόφθονα σχόλια ανοίκειων κι αηθών κοινωνικών σχολιαστών ( κατά το κοινώς λεγόμενο…, κουτσομπόληδων ) -, σε ένα συμπέρασμα καταλήγουμε. Ότι, πρόκειται για ιερέα βαρβάτο κι από ράτσα…!!!

Ευχόμαστε η των πάντων…. Βασίλισσα να βάλει το χέρι της και να μας σώσει όλους τα ταχέως επερχόμενα Σόδομα και Γόμορρα…!!!

communenews

«Μανιάτικο» το κράταγε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Ευάγγελο Βενιζέλο το θέμα της χρήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους.

Στα μέσα Ιουλίου η τροπολογία που προσπάθησε να περάσει στο πολυνομοσχέδιο για να του δίνεται η δυνατότητα να πετά με αυτό και ως υπουργός Άμυνας πλέον δεν πέρασε αφού τότε αποφασίστηκε ότι θα το χρησιμοποιούν μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

Κι επειδή η εκδίκηση ως γνωστό είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…του τη φύλαγε του Βενιζέλου. Κι αυτό γιατί ο Αβραμόπουλος τηρώντας τα προβλεπόμενα είπε όχι στην χρήση του αεροσκάφους από τον Βενιζέλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Έθνος “προχτές το ΓΕΑ δεν έκανε αποδεκτο σχετικό αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών που ζητούσε να μεταβεί το κρατικό αεροσκάφος στην Σκιαθο για να μεταφέρει στις Βρυξέλλες το ζεύγος Βενιζέλου και στη συνέχεια να το επιστρέψει και παλι στην Σκιαθο…..

Το ΓΕΑ εφαρμόζοντας κατα γράμμα τον νόμο έκρινε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσιακή πτήση δεν προβλέπει ενδιάμεση στάση λόγω κόστους και ως εκ τούτου ο υπουργός θα έπρεπε να ταξιδέψει ιδιωτικως στην Αθήνα για να επιβιβαστεί στο κρατικο αεροπλάνο η έδρα του οποίου είναι στην Ελευσίνα. Όπως και έγινε…”
 

Οργισμένος με ανάρτησή του στο twitter ο εμφανίζεται ο Γιάννης Μανώλης του κόμματος "Νέα Μέρα" για περίπτωση ΦΑΠ του 2011 σε ακίνητο του 1945 στον Νέο Κόσμο

"Και όμως είναι αλήθεια!!!! Για το ΦΑΠ του 11,το 50% κτίσματος του 1945 στο Νέο κόσμο έχει αξία 409 137,07 !!!Τους στέλνεις ή όχι στο ΔΙΑΟΛΟ?", διερωτάται ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος "Νέα ΜΕΡΑ", Γιάννης Μανώλης με ανάρτησή του νωρίτερα στο Twitter.

Η οργή του μάλιστα είναι τέτοια που ο Γιάννης Μανώλης ξαναχτύπησε με νέο tweet που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

"Προς κ Στουρνάρα: Υπολογίζεις για το ΦΑΠ την αξία του 50% κτίσματος,του1945 στο Νέο Κόσμο, σε 409.137.07Ε!Σου το δίνω στο 1/10, το παίρνεις?", διερωτάται.

 

Τα TWEETS

Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis 1h

Προς Στουρνάρα: στο Νεο κόσμο ειναι το κτίσμα και οχι στην Κηφισιά, μήπως με μπερδεύεις με το Σαμαρά?
 

Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis 1h

Προς κ Στουρνάρα: Υπολογίζεις για το ΦΑΠ την αξία του 50% κτίσματος,του1945 στο Νέο Κόσμο, σε 409.137.07Ε!Σου το δίνω στο 1/10, το παίρνεις?

Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis 2h

@ManosNiflis Και όμως ειναι αλήθεια!!Για το ΦΑΠ του 11,το 50% κτίσματος του 1945 στο Νέο κόσμο έχει αξία 409 137,07 !!!Τους στέλνεις η οχι..

Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis 2h

Και όμως ειναι αλήθεια!!!! Για το ΦΑΠ του 11,το 50% κτίσματος του 1945 στο Νέο κόσμο έχει αξία 409 137,07 !!!Τους στέλνεις η οχι στο ΔΙΑΟΛΟ?

Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis 3h

Μας ¨κλέβουν¨ απο παντού & με κάθε τρόπο! http://shar.es/z3Kao via @sharethis

Antonis Filippis ‏@AFilippis 16h

Μετά την απομάκρυνση απο το Ταμείο (ΤΑΙΠΕΔ), όλα τα λάθη αναγνωρίζονται! Οι λάθος επιλογές χρεώνονται κ. Υπουργέ των Οικονομικών.

Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis 17h

Ο Σταυρίδης δεν έστειλε την φωτογραφία του απο λάθος!Δεν ειναι ηλίθιος,την έστειλε σκόπιμα,επεδίωξε την απομάκρυνση του!Γιατί?θα αποδειχτεί!

Kostas Poupakis ‏@PoupakisKostas 23h

2/2 Είναι πρόκληση οΥπ. Οικονομικών να αγωνιά μόνο για ενδεχόμενη κατάρρευση των Τραπεζών και όχι για τη μαζική κατάρρευση των νοικοκυριών.
Retweeted by Γιάννης Μανώλης

Kostas Poupakis ‏@PoupakisKostas 23h

1/2 Όταν οι πολίτες «πληρώνουν» την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών,δε μπορεί ισοπεδωτικά να απαιτούνται πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας.
Retweeted by Γιάννης Μανώλης

Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis 18h

@konmanol1 @ShareThis έχεις αποφασίσει να το παίζεις κυβερνητικός εκπρόσωπος? συνταξιούχος τραπεζικός η τραπεζίτης είσαι?

Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis 18h

Αν &τώρα & μετα τις ¨ηρωικές¨ δηλώσεις πολλών βουλευτών,οτι δεν θα ψηφίσουν την άρση της απαγ/σης πλειστ/μων,κάνουν κολοτούμπα,αλίμονο τους!
Expand

Περισσότερα Άρθρα...