hlioupoli kopi pitas valasopoylos

Ασφυκτικά γέμισαν το Δημοτικό Αναψυκτήριο το Σάββατο 16/2/13 οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη», για την καθιερωμένη κοπή της πίτας της παράταξης. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της παράταξης κ. Γιάννης Αντζινάς, ο οποίος τόνισε ότι η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» συνεχίζει μαχητικά να αγωνίζεται, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα, προτάσσοντας τα συμφέροντα του ηλιουπολίτικου λαού, χωρίς διακρίσεις και κομματικούς αποκλεισμούς, με ανανεωμένο πρόγραμμα και στελεχικό δυναμικό και με στόχο την απαρέγκλιτη υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο την εξέλεξαν οι δημότες μας.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της παράταξης και Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε με έμφαση στη γιγάντια μάχη, τη μάχη της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, της θετικής διεξόδου και της δημιουργικής απάντησης στον αρνητισμό και τον πεσσιμισμό, που δίνουν όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, μαζί με όλα τα μέλη της παράταξης, μίλησε για το έργο που επιτελεί η Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι «Κατορθώσαμε να στήσουμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Ήταν αυτή η πρώτη μας προτεραιότητα, για να στηρίξουμε πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους που πλήττονται πιο βάναυσα από την κρίση.» Και πρόσθεσε «Εμείς εδώ, στην Ηλιούπολη, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τους δημότες μας να εξαθλιωθούν. Με δράσεις, θεσμούς και πρωτοβουλίες κάθε είδους θα στηρίξουμε όλους τους δημότες μας, γιατί όλοι δοκιμαζόμαστε αυτόν τον δύσκολο καιρό. (…) Στόχος μας είναι, και τον επιτυγχάνουμε βήμα-βήμα, να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας, να χτίσουμε ένα ανάχωμα για όλους τους δημότες μας, απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται. Σ’ αυτόν τον αγώνα, που δεν έχει χρώματα και κομματικά πρόσημα, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έργο που συντελείται, λέγοντας ότι «Δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε από τα μάτια μας το μέλλον που ετοιμάζουμε για τα παιδιά μας. Γιατί θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Και τότε κι εμείς και τα παιδιά μας θα ζήσουμε στην πόλη που θα έχουμε χτίσει σήμερα. Γι’ αυτό παράλληλα οικοδομούμε την Ηλιούπολη του μέλλοντος. Αυτήν που οραματιστήκαμε. (…) Αυτή τη στιγμή που μιλάμε συντελείται γύρω Αναλυτικά αναφέρθηκε και στα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας, της ποιότητας της ζωής, της εξυπηρέτησης του δημότη, της διαφάνειας, της καθαριότητας και του πράσινου, στα οποία, όπως είπε, η Δημοτική Αρχή δίνει αληθινή μάχη καθημερινά, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και πόρους, καθώς και στη μεγάλη προσπάθεια της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου, αλλά και της ορθολογικής και αποτελεσματικής διαχείρισης των κονδυλίων και της εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των αναγκών και την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών, δηλώνοντας με έμφαση ότι είμαστε από τους ελάχιστους οικονομικά υγιείς Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, αναφερόμενος στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, τόνισε ότι «μπορεί η οικονομική κρίση να μας στρέφει αναγκαστικά στα κοινωνικά προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι o Πολιτισμός τρέφει την ψυχή, καλλιεργεί αξίες και εμπνέει τη συλλογικότητα, ο δε Αθλητισμός αποτελεί μια υγιή διέξοδο, πολύτιμη για όλους. Όλα αυτά τα έχουμε μεγάλη ανάγκη ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε» και παρέθεσε σημαντικές δράσεις που αναπτύσσονται σε αυτούς τους τομείς. Κλείνοντας απάντησε στις κακόβουλες επιθέσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημότες με ψεύδη κα συκοφαντίες, επειδή στην πραγματικότητα «δεν έχει τίποτα να μας προσάψει, και τίποτα να προτείνει», και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι «οι δημότες μας θα μας εμπιστευτούν και πάλι, και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το έργο πνοής, με ορίζοντα οκταετίας, που έχουμε ήδη αρχίσει να υλοποιούμε.

Οι εκλογές του 2014 θα μας φέρουν και πάλι νικητές. Και σ’ αυτή τη νίκη θα συμβάλλουμε όλοι. Εμείς, συνεχίζοντας να δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, και δίνοντας σάρκα και οστά στις προσδοκίες του, κι εσείς με την πειθώ και την καθημερινή σας επαφή με τους δημότες μας, που υφίστανται τις συκοφαντίες και την σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Με τη συντονισμένη μας προσπάθεια, με το πάθος και την πίστη μας σ’ αυτή την παράταξη και στον τίμιο αγώνα της, θα κερδίσουμε και πάλι τις καρδιές και την υποστήριξη των συμπολιτών μας» Την ομιλία του Δημάρχου ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές, κατά τις οποίες βραβεύθηκαν η Καθηγήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Θ. Παπασταϊκούδη, για την πολύτιμη συμβολή της στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, ο πανοσιολογιότατος π. Διονύσιος Χαμαράκης, για το επί σειρά ετών κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο και ο κ. Φώτιος Πατσουράκος, για την κοινωνική του προσφορά στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί επιφανείς συμπολίτες μας από όλους τους χώρους της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αλλά και εκπρόσωποι άλλων Δήμων και πολιτειακών θεσμών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γλέντι, με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, κρασί, μεζέδες, κέφι και αισιόδοξη διάθεση.

'"Πρωτα η Ηλιουπολη", Δελτιο τυπου

dimos ilioup logo

Στις 8.2.2013, ημέρα Παρασκευή, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βαλασόπουλος Βασίλης, κλήθηκε σε συνάντηση στην ΕΤΑΔ Α.Ε. (εταιρία υπεύθυνη για τα Δημόσια Ακίνητα), παρουσία της Επιτροπής των Κοπτών, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ κ. Δούνη Γρηγορίου, του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Ηλιούπολης κ. Καραβέλου Νικόλαου και του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδη Άδωνη, ως προέδρου της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, με θέμα το αίτημα παραχώρησης συγκεκριμένων οικοπέδων, για την ανέγερση Κοπτορθόδοξου ναού στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμαρχος μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ούτε στον χώρο που επέλεξε αυθαίρετα και χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο η ΕΤΑΔ Α.Ε. μπορεί να οικοδομηθεί ναός, αλλά ούτε και σε κανένα άλλο σημείο της πόλης μας, και ζήτησε να παραχωρηθεί χώρος εκτός των ορίων του Δήμου Ηλιούπολης.

Όπως ήταν φυσικό, η κουβέντα περιστράφηκε και στη Δημόσια Περιουσία, οπότε και υπενθυμίσαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, ότι δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση σε επιστολή που του στείλαμε, με την οποία του ζητήσαμε να μη συναινεί το Δημόσιο σε μισθώσεις ακινήτων του από τους φερόμενους ως «ιδιοκτήτες» Νασταίους. Αναφέραμε επίσης ότι ενώ τον είχαν επισκεφθεί ο Δήμαρχος και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, για να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αφορούν στη Δημόσια Περιουσία του Δήμου μας, αυτός χωρίς να γνωρίζει το ιστορικό της υπόθεσης, και χωρίς να μας ενημερώσει, αποφάσισε να εγκρίνει την παράταση παραχώρησης της έκτασης στους Κόπτες.

Πρέπει να τονίσουμε την θετική παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδη Άδωνη, ο οποίος, κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα της Δημόσιας Περιουσίας στην πόλη μας, ζήτησε από την ΕΤΑΔ να βρεθεί άλλος χώρος εκτός των ορίων της Ηλιούπολης για τους Κόπτες.

Όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ επιτέθηκε φραστικά με εντελώς ανάρμοστο τρόπο στον Δήμαρχο της Ηλιούπολης, θεωρώντας εαυτόν θιγέντα, γιατί με το να πει την αλήθεια, τον «εξέθεσε» ενώπιον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ πήρε βέβαια την απάντηση που του άξιζε.

Κύριοι της Κυβέρνησης και κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης, αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η προστασία και η περιφρούρηση της Δημόσιας Περιουσίας, πρέπει άμεσα να αντικαταστήσετε τον άνθρωπο που τοποθετήσατε σ'αυτήν την καίρια και υπεύθυνη θέση, ως απολύτως ακατάλληλο και επικίνδυνο. Έχετε, κατά τη λαϊκή ρήση, βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

kolymvitirio Ilioup babe

Κλείνοντας έναν χρόνο από την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης των καυστήρων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ο δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους πολίτες για τα αποτελέσματα που είχε αυτή η πρωτοβουλία.

Οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν:

1. Να βελτιώσουμε τις συνθήκες άνεσης, τόσο στις πισίνες, όσο και στα ζεστά
νερά χρήσης, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους του Κολυμβητηρίου
2. Να βελτιώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα του Κολυμβητηρίου
3. Και φυσικά να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα.

Σήμερα, μετά από 1 χρόνο λειτουργίας, με συνεχείς μετρήσεις της απόδοσης, διαπιστώνουμε τα εξής αποτελέσματα:

1. Βελτιώσαμε τις συνθήκες άνεσης για τους αθλητές, τους συνοδούς, αλλά και τους εργαζόμενους, προσφέροντας:
• σταθερή θερμοκρασία στις πισίνες (στα άνω επιτρεπτά όρια της ΚΟΕ & της Ολυμπιακής επιτροπής: 26,3o C μεγάλη πισίνα & 30,2ο C η μικρή)
• συνεχόμενη θέρμανση 21οC, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, κατά τη διάρκεια του χειμώνα
• συνεχόμενα ασφαλές ζεστό νερό 37ο C, για χρήση στους λουτήρες
• on-line παρακολούθηση της λειτουργίας όλου του συστήματος και των πιθανών βλαβών.

2. Εξασφαλίζοντας τη μηδενική εκπομπή ρύπων, μειώσαμε το ενεργειακό αποτύπωμα του Κολυμβητηρίου -και κατ' επέκταση της πόλης της Ηλιούπολης- κατά 201 τόνους αερίων ρύπων CO2

3. Εξοικονομήσαμε κατά τη διάρκεια του δωδεκάμηνου 81.000€, από τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, μειώνοντας την κατανάλωση κατά 1026 MWH.

Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι σωστά επιλεγμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις, μπορούν να αποδώσουν θεαματικά αποτελέσματα, αποφέροντας εκτός από την καλύτερη λειτουργικότητα και την αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, σημαντική μείωση της περιβαλλοντολογικής μόλυνσης, με ταυτόχρονη μεγάλη εξοικονόμηση εξόδων.
Ήδη η εξοικονόμηση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε τις συνδρομές των μελών του Κολυμβητηρίου κατά 20% για όλους τους δημότες μας, και να προχωρήσουμε σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στόχος μας είναι η επέκταση τέτοιου είδους παρεμβάσεων και στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια, με τη σταδιακή ενεργειακή αναβάθμισή τους.

δελτιο τυπου δήμου Ηίούπολης

voithtia spiti

Στον «Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012», το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης τιμήθηκε με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο, στην κατηγορία «Περιβάλλοντα προσφιλή προς τους Ηλικιωμένους».

Στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης αναπτύσσονται πλήθος δράσεων, και αφορούν σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού (ιατρική φροντίδα και συμβουλευτική, καινοτόμες μέθοδοι πρόληψης της νόσου Αλτσχάιμερ, μαθήματα Η/Υ, ομάδες χορού και δημιουργικής έκφρασης, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις κ.λπ.)

Η ίδια δράση θα υλοποιηθεί και σε άλλα δύο αντίστοιχα Κέντρα (ένα στην Αγία Μαρίνα και ένα στην Κάτω Ηλιούπολης) των οποίων η διαδικασία λειτουργίας είναι ήδη σε εξέλιξη.

spitia prasina

Στην υποβολή στο Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων του «Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια», με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% εντός των ορίων του Δήμου, έως το 2020, προχώρησε ο Δήμος Ηλιούπολης.

Το Σχέδιο Δράσης συντάχθηκε με τη συμμετοχή των κατοίκων και φορέων της πόλης και την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας «ΕΠΤΑ Σύμβουλοι-Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων».

Σύμφωνα με τη Βασική Απογραφή Εκπομπών, στην Ηλιούπολη το 2009 εκπέμφθηκαν συνολικά 386.796 τόνοι CO2, από τους οποίους περίπου 3% από τα δημοτικά κτίρια, οχήματα και τον οδοφωτισμό, 47% από τον οικιακό τομέα, 19% από τον τριτογενή τομέα και 32% από τα ιδιωτικά οχήματα.

Στο «Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια» περιγράφονται οι δράσεις που προγραμματίζει να αναλάβει ο Δήμος για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων του και την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, χρονοδιάγραμμα και τρόπους χρηματοδότησης των προτάσεων αλλά και τρόπους παρακολούθησης των στόχων που τέθηκαν.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, προχωρά ήδη στην υλοποίηση μέτρων που περιγράφονται σε αυτό. Έτσι, έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση των ενεργοβόρων λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με νέους, ενεργειακά αποδοτικότερους, προχωράει η σύνδεση των δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο του φυσικού αερίου, ενώ σε χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ έχουν κατατεθεί προτάσεις χρηματοδότησης για τη βιοκλιματική ανάπλαση του χώρου «Χαλικάκη» και την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων της πόλης.

Παράλληλα, ο δήμος προετοίμασε συνοπτικό φυλλάδιο με οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας το οποίο θα διανεμηθεί στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης, οι επιμέρους στόχοι του δήμου προβλέπουν την μείωση των εκπομπών CO2 των δημοτικών κτιρίων κατά 40%, των δημοτικών οχημάτων κατά 24%, του οδοφωτισμού κατά 32%, των κτιρίων του οικιακού και τριτογενή τομέα κατά 18% και των ιδιωτικών μεταφορών κατά 23%.

aftodioikisi