epithesi gynaika agnwstos

Επίθεση σε βάρος δύο νεαρών γυναικών πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, τα ξημερώματα περίπου στις 1.30 π.μ., οι δύο κοπέλες δέχτηκαν επίθεση, στον δρόμο του Αγίου Κωνσταντίνου λίγο πιο μακριά από την ομώνυμη εκκλησία, από έναν άντρα με απώτερο στόχο την σεξουαλική παρενόχληση – βιασμό.

Οι κοπέλες έβαλαν τις φωνές και ο δράστης απομακρύνθηκε τρέχοντας.

Ο άντρας σύμφωνα με τις περιγραφές τους ήταν ψηλός, μελαχρινός, αδύνατος γύρω στα 30 με 40 με στίγματα στο πρόσωπο.

Τους φάνηκε σαν μεθυσμένος ή ναρκομανής.

Το κοινοποιούμε προς ενημέρωση, μετά από παράκληση των κοριτσιών, φέρνοντας στον νου μας τις καταγγελίες προ μηνών δύο άλλων κοριτσιών για παρόμοιο περιστατικό στην Ηλιούπολη.

ilioupoligiaolous

dimar hlioup

To Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, για το θέμα των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας, ενέκρινε τη λήψη απόφασης, ότι συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις, για τη λήψη απόφασης απασχόλησης προσωπικού με νέες συμβάσεις, σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παρ.2 του άρθρ. 24 του ν. 4479/17 και συγκεκριμένα ότι:

1. Έχει ληφθεί απόφαση τροποποίηση του ΟΕΥ για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων όπου δεν επαρκούν οι υφιστάμενες κενές.

2. Συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι δημόσιας υγείας, που επιβάλλουν την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη, μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων, κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα.

3. Την κατάρτιση νέων συμβάσεων των τριάντα οκτώ (38) εργαζομένων ΙΔΟΧ, μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις καθώς και στις νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται, στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ και σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31-03-2018.

dimsymnewn2ilioupoli

Κατέπληξαν τους μεγάλους, οι μαθητές των σχολείων της Ηλιούπολης που συγκρότησαν το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων με θέμα «Η σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης για τους νέους».

Τα παιδιά έδωσαν μαθήματα διαλόγου, επιχειρηματολογίας, τεκμηρίωσης και παραγωγής ιδεών σε θέματα ψηφιακής δημοκρατίας, περιβάλλοντος, καθαριότητας, ανακύκλωσης, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα και ζήτησε από τον οργανωτή Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Στάθη Ψυρρόπουλο τα πρακτικά της συνεδρίασης για να εξεταστούν με προσοχή και να υιοθετηθούν από την δημοτική αρχή όλες οι προτάσεις των παιδιών που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής.

Η επιτυχία πάντως της διαδικασίας και το αποτέλεσμα έδειξαν ότι στην Ηλιούπολη δημιουργήθηκε ένα νέος θεσμός.

Οι μαθητές με απόλυτη προσομοίωση ως προς τα βασικά όργανα ενός Δημοτικού Συμβουλίου διαδραμάτισαν το ρόλο της συμπολίτευσης , της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν στους εξής θεματικούς άξονες:

ΠΑΙΔΕΙΑ: Διεξαγωγή τοπικής ιστορίας με τρόπο αποτελεσματικό στα σχολεία της περιοχής μας

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ : Ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ορθότερης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Φεστιβάλ σχολείων: οργάνωση – θεματική – δράσεις.

ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Ορισμός και στοιχεία της ταυτότητας του Ηλιουπολίτη.

ΠΡΑΣΙΝΟ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : ανακύκλωση και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – Α.Μ.Ε.Α.: στόχοι – δράσεις.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ : Αξιοποίηση χώρων άθλησης στο Δήμο Ηλιούπολης.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ -ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ : πεζογέφυρες, δράσεις για να μη διέρχεται η λεωφόρος Κατεχάκη μέσα από την Ηλιούπολη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Προαγωγή της Δημοκρατίας μέσα από διαδικασίες όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία για ανάδειξη των μαθητικών συμβουλίων, ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις, σύσταση Τοπικού Συμβουλίου Νέων με συμβουλευτικό ρόλο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων χαιρετίστηκε θετικά από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης και εφόσον σημείωσε επιτυχία η πιλοτική εφαρμογή του, θα αποτελέσει θεσμό του Δήμου μας.

Η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική και καταγράφηκε στα πρακτικά του Δήμου.

Θεωρούμε ότι η ενεργή συμμετοχή των νέων στα κοινά είναι το σημείο αναφοράς κάθε τοπικής κοινωνίας η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνει από το σύνολο της πολιτικής κοινωνίας

krasopeneis magazi

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 05.30 το πρωί της Κυριακής στο μεζεδοπωλείο με την επωνυμία «Κρασοπενιές», στην οδό Μαυρομιχάλη 1 στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη και υπαλλήλων, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημα πριν κλείσει και με την απειλή όπλων τους άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και περίπου 5.000 ευρώ.

Οι δράστες αναζητούνται

grafeia tou syriza ilioupoli

Νέα επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στα Νοτ. Προάστια της Αθήνας:

Άγνωστα άτομα έγραψαν, τα ξημερώματα, συνθήματα με σπρέι στα τζάμια και την πόρτα των γραφείων της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης, που βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη, στην Ηλιούπολη.

Δεν είναι γνωστό ακόμη, αν προκαλέσουν άλλες ζημιές και ποιες..

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών..

valasopoulos

Ξεκίνησε η Διαβούλευση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Ηλιούπολης, και ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες σε συμμετοχή και διάλογο.

Συντάξαμε ερωτηματολόγιο για την κωδικοποίηση και την απλούστευση των τεχνικών κειμένων καλώντας όλους τους δημότες να απαντήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά για την πόλη έργα, παρεμβάσεις και δράσεις, όπως επίσης μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους δημότες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Θα ολοκληρωθεί αφού ληφθούν υπ’ όψιν και οι απόψεις, προτάσεις και επισημάνσεις των πολιτών μέσω του ερωτηματολόγιου, του οποίου οι άξονες και τα μέτρα του Στρατηγικού Σχεδιασμού (Α’ Φάση του Επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου) και συνοπτικό κείμενο με το πλαίσιο του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης της Ηλιούπολης, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.ilioupoli.gr) και συγκεκριμένα στη διαδρομή Υπηρεσίες/Επιχειρησιακός Σχεδιασμός/Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2019.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της πόλης συνδέεται με το όραμα για μια όμορφη πόλη με καθαρό περιβάλλον, με πολύ φως και πράσινο, με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες, με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στο πλαίσιο της Έξυπνης Πόλης, με ευρύ δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Πόλη με ισχυρή τοπική οικονομία και επιχειρηματική δραστηριότητα, πόλη παιδείας και πολιτισμού, πόλη της κοινωνικής αξιοπρέπειας και της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους της.

Οι μεγάλες επιλογές που θα σφραγίσουν την ταυτότητα της σύγχρονης Ηλιούπολης του μέλλοντος:

- ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ.

Η Ηλιούπολη θα διασυνδέεται με το πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας με δύο γραμμές του ΜΕΤΡΟ, ενώ παράλληλα θα αναβαθμισθεί σημαντικά η περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

- Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΟΔΙΚΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

Θα συνδέσει την Περιφερειακή Υμηττού (την Αττική Οδό) με την Λεωφόρο Βουλιαγμένης που θα αναβαθμισθεί σε Λεωφόρο ταχεία κυκλοφορίας. Τεράστιας σημασίας έργο που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την πόλη και θα επιτρέψει την ολική αναβάθμιση και ανάπλαση του κέντρου και των μεγάλων οδικών αρτηριών.

- ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ.


- ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΧΑΛΙΚΑΚΙ, ΟΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.


- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Ολοκλήρωση κατασκευής των Σ2 & Σ3, και έναρξη κατασκευής του μεγάλου αγωγού από Αη Γιάννη Καρέα – Αναστάσεως – Νησάκι.

- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

- ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ.


- ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ.


- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΛΙΜΟΥ – ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ

- ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

- ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ.

Διαπερνάει οριζόντια όλους τους τομείς και τις λειτουργίες της πόλης. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, έξυπνη διαχείριση συστημάτων, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση και δικτύωση των πολιτών, ολοκληρωμένος άμεσος κεντρικός έλεγχος λειτουργίας και συντήρησης όλων των υποδομών της πόλης.

- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

- ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΩΝ.

- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

- Συνεχής συντήρηση και βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού της σχολικής εκπαίδευσης.

- Υποστήριξη και ενίσχυση του δικτύου και των δράσεων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

- Διασφάλιση της καλής λειτουργίας και επέκταση των δομών κοινωνικής φροντίδας.

- Συντήρηση και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, στήριξη του αθλητισμού.

- Συνέχιση και στήριξη της υψηλού επιπέδου πολιτιστικής παραγωγής και της πολύπλευρης πολιτιστικής δραστηριότητας στον Δήμο.

3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

- Ανανέωση του εξοπλισμού της καθαριότητας.

- Ανάπλαση πεζοδρομίων και δημιουργία προσβάσεων ΑΜΕΑ στους δρόμους και τα Δημοτικά κτίρια.

- Συνεχής φροντίδα και ενίσχυση του πρασίνου.

- Προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

- Ενίσχυση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, διεύρυνση της κομποστοποίησης, ενίσχυση της ανακύκλωσης.

- Συνεχής προσπάθεια άμεσης ανταπόκρισης στα αιτήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

4. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ.


- Ψηφιακές εφαρμογές στη λειτουργία του Δήμου για μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ταχύτητας εξυπηρέτησης του πολίτη.

- Συνετή, διαφανής και αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, ώστε να συνεχίσει ο Δήμος να είναι οικονομικά υγιής και φερέγγυος.

5. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

- Δράσεις ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

- Σύνδεση της ανακύκλωσης με ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

6. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

- Απαιτείται να μελετηθούν οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις και οι επιπτώσεις στην Τοπική επιχειρηματικότητα από την ανάπλαση του Ελληνικού και την ανάπτυξη του Παραλιακού μετώπου, ώστε να γίνουν έγκαιρα οι απαιτούμενες προσαρμογές για να υπάρξουν θετικές επιδράσεις και όχι αρνητικές παρενέργειες από την επένδυση του Ελληνικού.

- Οι μεγάλες αλλαγές που θα συντελεστούν στο θαλάσσιο μέτωπο, στη γειτονιά μας, ίσως καθιστούν περισσότερο σημαντική την ανάδειξη και αξιοποίηση του μετώπου του Υμηττού από τον ΣΠΑΥ, τον Δήμο Ηλιούπολης και τους άλλους παρά τω Υμηττώ Δήμους.

Το παραπάνω Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου της Ηλιούπολης, εν κατακλείδι, αποσκοπεί σε μια υψηλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της πόλης. Η υλοποίησή του θα καταστήσει την Ηλιούπολη μια από τις ομορφότερες και ποιοτικότερες πόλεις του πολεοδομικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας και μάλιστα με το πλεονέκτημα να είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων από κάθε δυνατή εθνική και ευρωπαϊκή πηγή χρηματοδότησης είναι το μεγάλο στοίχημα πού πρέπει να κερδηθεί από τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες τις ενεργές δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ekthesiakokentroILIOUPOLI

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης ξεκίνησε επίσημη συνεργασία του Δήμου με την Φωτογραφική Λέσχη με σκοπό την λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου Ηλιούπολης που στεγάζεται επί της Λεωφόρου Ειρήνης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει την παροχή εγκαταστάσεων και εξοπλισμού και την κάλυψη των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων, κάθε είδους υλικοτεχνική υποστήριξη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την διάθεση έμψυχου εθελοντικού δυναμικού. Επίσης αναλαμβάνει την παροχή των ιστορικών αρχείων της πόλης που έχει στην κατοχή του.

Η Φωτογραφική Λέσχη, έχοντας από τον σκοπό της, την γνώση, την εμπειρία και το αρχειακό υλικό, αναλαμβάνει την λειτουργία και επιμέλεια του Εκθεσιακού Κέντρου σε ώρες και μέρες που θα καθοριστούν, την διάθεση μελών της για την παρουσίαση των εκθεμάτων και ξενάγηση των επισκεπτών, την φύλαξη και την τήρηση βιβλίου εκθεμάτων, την παροχή ενημέρωσης και πληροφοριών στο κοινό, την διοργάνωση σχετικών προβολών, ομιλιών και διαλέξεων.

Η λειτουργία του Κέντρου θα εποπτεύεται από πενταμελή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμος με ειδικό εντεταλμένο υπάλληλο, ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. με εκπρόσωπό του, η Φωτογραφική Λέσχη με εκπρόσωπό της και δύο επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας με κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Έτσι, θεμελιώνεται μία ακόμη δράση του Δήμου Ηλιούπολης για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και για την ανάπτυξη συνείδησης εντοπιότητας και δεσμών καλής γειτνίασης των νέων γενεών, παράλληλα με την ανάπτυξη των υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Περισσότερα Άρθρα...