valasopoulosvima
O Δημαρχος Ηλιουπολης, Β. Βαλασόπουλος
Τις νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της Ενέργειας στοχεύει να μεταδώσει στους δημότες του ο Δήμος Ηλιούπολης ιδρύοντας Συμβουλευτικό Γραφείο για τα ενεργειακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν ή που μπορούν να αξιοποιήσουνε οι πολίτες.

Σκοπός του γραφείου είναι η ενημέρωση του κοινού και η παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών σε οικιακούς καταναλωτές, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες της Ηλιούπολης σχετικά με θέματα  εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, μετά από μια σύντομη ενεργειακή καταγραφή των θερμικών και ηλεκτρικών φορτίων, των καταγεγραμμένων καταναλώσεων, και των πραγματικών αναγκών τους, θα μπορούν να πληροφορούνται : 
 
α) ποιά μέτρα και πως μπορούν να τα εφαρμόσουν στις κτιριακές και τις ηλεκτρομηχανολογικές τους εγκαταστάσεις, ώστε να πετύχουν μείωση των ενεργειακών τους καταναλώσεων, και άρα μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, 
 
β) ποιά είδη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ. ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, επιφανειακή γεωθερμία, βιομάζα) ταιριάζουν στα ενεργειακά χαρακτηριστικά του ενδιαφερομένου, και πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, ώστε ο ενδιαφερόμενος όχι μόνον να έχει οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και να έχει ένα πιθανό έσοδο από την αξιοποίηση αυτή, και 
 
γ) πως να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές απαιτήσεις όλων των παραπάνω δράσεων είτε μέσω χρηματοδότησής των είτε μέσω επιδότησής των μετά από ένταξή τους σε εθνικά ή Ευρωπαϊκά προγράμματα.
 
Το γραφείο θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη από 17:30 έως 20:00, Θέμιδος 2 και Γλυνού.
 
Η παροχή ενημέρωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών θα γίνεται δωρεάν από τον κ.Ανδρέα Κόρα  διδάκτορα σε ενεργειακά θέματα και ειδικό σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

vrefonipiakois

Με την παρούσα ανακοίνωση, το Ν.Π.Δ.Δ. « Κέντρο Αγωγής, Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης ( Κ.Α.Φ.Α.Δ.Η.Λ.) ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ» απευθύνεται στις εργαζόμενες μητέρες που είναι κάτοικοι ή / και Δημότες του Δήμου Ηλιούπολης

και επιθυμούν να εγγράψουν τα βρέφη ή νήπιά τους στη δύναμη των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Νομικού Προσώπου για το σχολ. έτος 2016-2017 και τους γνωστοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις δυνατότητας εγγραφής.

Οι αιτήσεις εγγραφής με τα συνημμένα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο γραφείο Διοίκησης του Κ.Α.Φ.Α.Δ.Η.Λ.(Νικομάχου 18, Ηλιούπολη) από 13-6-2016 έως 30-6-2016 και ώρα 08.00 έως 12.30 -

kanaria plateia

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί στα εγκαίνια του έργου ανάπλασης της πλατείας Σικελιανού (Σικελιανού & Μαρ. Αντύπα) που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 19:30.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Ο Δήμαρχος 
Βασίλης Βαλασόπουλος

 

paidikos stathmos

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού επί της Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος του Δήμου Ηλιούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 2.860.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η κατασκευή του έργου καθίσταται αναγκαία λόγω των αυξητικών πληθυσμιακών τάσεων του Δήμου και του αριθμού των αιτήσεων για εγγραφή ή επανεγγραφή βρεφών και νηπίων σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που είναι τριπλάσιος από τον αριθμό εξυπηρετούμενων παιδιών.

Επιπλέον, η λειτουργία της νέας αυτής μονάδας προβλέπεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας άμεσα, μέσω της απασχόλησης ατόμων στο σταθμό αλλά και έμμεσα, μέσω της αποδέσμευσης των γονέων.

Σημειώνεται ότι το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά στην ανέγερση νέου τριώροφου βρεφονηπιακού σταθμού με συνολικό εμβαδόν 1.003,80μ2, χωρητικότητας 50 παιδιών και 20 βρεφών. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο χρόνος αποπεράτωσης του αναμένεται να είναι τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του.

eyro psila
Ο Δήμος Ηλιούπολης με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στους πολίτες, δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ολοκλήρωσε πρώτος και με επιτυχία, σήμερα 19-5- 2016 την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων του Β’ Διμήνου 2016.

Ο στόχος να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην πληρωμή κατά την μετάβαση της άσκησης αρμοδιότητας από τον μητροπολιτικό δήμο Αθηναίων στην Ηλιούπολη, επετεύχθη.

Η ευθύνη απέναντι στον πολίτη και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες πολιτών, χαρακτηρίζει και αποτελεί προτεραιότητα στο δημοτικό έργο.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

dimarxeio hlioup

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας

Την Πέμπτη 14/4/2016 συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης τα πορίσματα του διαχειριστικού ελέγχου της Εταιρείας «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.» που συντάχθηκαν από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές. 

Τα πορίσματα αυτά αναδεικνύουν με σαφήνεια σωρεία παράνομων ενεργειών και κακοδιαχείρισης κατά το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2009 έως το Δεκέμβριο του 2010 οι οποίες οδήγησαν τελικά τον «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.» σε χρέη άνω του 1.500.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με έκπληξη διαπιστώσαμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χ. Κοκοτίνη καθώς επίσης και του Δ. Πανταζόπουλου να υπερασπισθούν τον πρώην δήμαρχο Γ. Αναγνώστου.

Η στήριξή τους αυτή μας επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την ανίερη συμμαχία που υπάρχει μεταξύ τους τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά απέναντι στην παράταξή μας. Αποτέλεσμα αυτής της ανίερης συμφωνίας ήταν άλλωστε και η  επίσημη στήριξη που παρείχαν στην παράταξη του κ. Κοκοτίνη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο κ. Αναγνώστου και ο κ. Πανταζόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κοκοτίνης που ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.» χαρακτήρισε «αταξίες» τα όσα έγιναν στην εταιρία εκείνη την περίοδο, ο δε κ. Πανταζόπουλος επιβεβαίωσε το μοναδικό στόχο ύπαρξης της παράταξής του (μετά την εκλογική του κατάρρευση στις εκλογές του 2010 και του 2014) που είναι η συνέχιση της διάσπασης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Παρότι τελικώς αναγκάστηκαν να ψηφίσουν την παραπομπή του φακέλου στον Εισαγγελέα, αφού τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους ορκωτούς ήταν αδιάσειστα, υποκρίνονταν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το τι έγινε στο Δημοτικό Κοιμητήριο, στο Άλσος Κιντής, στο SportsCafé, στον Προφήτη Ηλία, με τα υπέρογκα χρέη στο ΙΚΑ (μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών) και στην εφορία (μη απόδοση των παρακρατηθέντων φόρων) που ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ καθώς επίσης και στους προμηθευτές που παραμένουν ακόμα απλήρωτοι.

Υποκρίθηκαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις παράνομες, εκτός ΑΣΕΠ, προσλήψεις υπαλλήλων στην «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.», για τη δημιουργία προεκλογικής πελατείας, υπάλληλοι που απασχολούνταν ως γραμματείς των αντιδημάρχων και φύλακες στο δημαρχείο, ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα κονδύλια που δαπανήθηκαν για  την εκτύπωση προεκλογικών εντύπων του κ. Αναγνώστου μέσω της «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.».  

Το μόνο που τους φταίει είναι ο «αυταρχικός» Δήμαρχος που δίνει καθημερινά τη μάχη για την κάθαρση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση  απέναντι στους πολίτες της Ηλιούπολης.

Ας καταλάβουν λοιπόν καλά πως σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει απαρέγκλιτα να βαδίζει.

Πρώτα η Ηλιούπολη

valassopoulosgrafeio

Την άμεση συνάντηση των δημάρχων της Αττικής και τον κεντρικό συντονισμό από την ΠΕΔΑ ζητάει με επιστολή του προς τον πρόεδρο κ. Ηρακλή Γκότση ο δήμαρχος Ηλιούπολης και πρόεδρος τους ΣΠΑΥ κ. Βασίλης Βαλασόπουλος.

Ο κ. Βαλασοπουλος στην επιστολή του ζητάει τον συντονισμό τόσο στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών όσο και στην συγκέντρωση υλικού αλλά και στην εξεύρεση χώρων.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρει τα εξής

Η χώρα μας περνάει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και καλείται να σηκώσει το κύριο βάρος του μεγαλύτερου προσφυγικού ρεύματος προς την Ευρώπη. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απευθυνόμενη στον πατριωτισμό των Ελλήνων και των τοπικών κοινωνιών και στις πατρογονικές αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως χρειάζεται συντονισμό και πρωτοβουλία των συλλογικών οργάνων της, έτσι ώστε να υπάρξει δίκαιη και αναλογική κατανομή μεταξύ των Δήμων. Πρέπει άμεσα τις επόμενες ώρες να αναλάβετε πρωτοβουλία απευθυνόμενοι σε όλους τους δήμους τη Αττικής για να μοιραστούν το βάρος του εθνικού χρέους που τους αναλογεί.

Να καλέσετε τους δήμους να παραχωρήσουν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.
Να κινητοποιήσουν και να οργανώσουν τα εθελοντικά δίκτυα αλληλεγγύης της περιοχής τους.
Να ενεργοποιήσουν το επιστημονικό δυναμικό τους όπου χρειάζεται (γιατρούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς κλπ.)
Να προσφέρουν τις δομές αλληλεγγύης και πρόνοιας που διαθέτουν.
Να συντονιστούν με κεντρικό φορέα που πρέπει να δημιουργήσετε για την παροχή του απαραίτητου υλικού.
Να δημιουργηθεί ειδικό ταμείο αλληλεγγύης της Τ.Α στην Αττική με την συμβολή όλων των δήμων και ιδιωτών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Να συντονιστεί η μεταφορά των προσφύγων από τα hot spots.
Να οργανωθεί ειδική μέριμνα για τα παιδιά.
Να οργανωθεί η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα των σχολείων, των επαγγελματιών, των συλλόγων και των ενοριών.

Δεν είναι ώρα αναμονής και αδράνειας την στιγμή που στα ελληνικά εδάφη συντελείται ένα πρωτοφανές ανθρώπινο δράμα και οι κίνδυνοι που διατρέχει η χώρα μας είναι τεράστιοι.

Εμείς, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς θεατές. Τώρα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

Ζητάμε την άμεση συνάντηση όλων των Δημάρχων με αποκλειστικό σκοπό να παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ

Βασίλης Βαλασόπουλος

Περισσότερα Άρθρα...