Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων μετά τη δίμηνη παράταση που δόθηκε στην καταβολή εξαιτίας της πανδημίας.

Αντίστροφη μέτρηση για την προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια λόγω κορωνοϊού τον Νοέμβριο, καθώς και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, για να εισπράξουν τις ενισχύσεις, που δικαιούνται.

Μέσα στα επόμενα (λίγα) 24ωρα ανοίγει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «my car» μέσω της οποίας οι οδηγοί θα μπορούν να θέτουν το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας προκειμένου να αποφεύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Η πανδημία και το παρατεταμενο απαγορευτικό έχουν ανατρέψει πλήρως το χρονολόγιο πληρωμής των φόρων και των δόσεων ρυθμίσεων, με τους φορολογουμένους να επιχειρούν να ξεμπερδέψουν το κουβάρι των φορολογικών υποχρεώσεων καθώς άλλες έχουν παγώσει, άλλες πληρώνονται στην ώρα τους και άλλες ρυθμίζονται σε περισσότερες δόσεις.

Τέλος στις συναλλαγές με μετρητά στις εφορίες βάζει με απόφαση του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλής και πλέον θα γίνονται δεκτές μόνο επιταγές ή χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες 

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους πληγέντες από την πανδημία, που έχασαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων, από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο.

Για τον Ιανουάριο 2021 προγραμματίζεται η καταβολή από το κρατικό ταμείο των ποσών που αναλογούν στους ιδιοκτήτες που είδαν τα ενοίκια που λαμβάνουν για τα ακίνητά που μισθώνουν, να «κουρεύονται» κατά 40% για το μήνα Νοέμβριο.

Περισσότερα Άρθρα...