Πολύ λίγος ύπνος - ή πάρα πολύς- μπορεί να σχετίζεται με πρόβλημα στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όχι μόνο σε άτομα με διαβήτη αλλά και σε άτομα υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου, που βρίσκονται δηλαδή στο στάδιο του προδιαβήτη, σύμφωνα με μελέτη.

Δύο ακόμη εμβόλια, της Pfizer και της Moderna, προστίθενται από τις επόμενες ημέρες στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών.

Τη σαφή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας αποτύπωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ανοσία της τάξεως του 50% μέσα στον Ιούνιο θα έχει αποκτήσει ο πληθυσμός στην Ελλάδα, εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Συνολικά 1.007 κρούσματα κορωνοϊού και 41 θανάτους εξαιτίας της νόσου ανακοίνωσε την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ. Επιπλέον σύμφωνα με τα στοιχεία στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 481 ασθενείς. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή καταγράφηκαν 907 και 30 θάνατοι, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι 497 ασθενείς.

Περίπου ο ένας στους τρεις ασθενείς που παίρνει το ευρέως συνταγογραφούμενο φάρμακο μεθοτρεξάτη έχει ανεπαρκή ανοσιακή απόκριση στο εμβόλιο mRNA των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19, σύμφωνα με μία νέα μικρή αμερικανο-γερμανική επιστημονική έρευνα.

Συνάντηση με τον Ισραηλινό Καθηγητή Ιατρικής Nadir Arber, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία για τον κορoνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα Άρθρα...