skylos rottweiler

Είχε φύγει για δουλειά στην πατρίδα του, την Βουλγαρία και φέρεται να εγκατέλειψε τον σκύλο του, ράτσας Ροντβάϊλερ στον δρόμο.

Το εγκαταλειμμένο ζώο φέρεται να βρήκε το Γραφείο Αδέσποτων του Δήμου Βόλου και το περιέθαλψε στο Καταφύγιο Αδέσποτων, στις Γλαφυρές.

Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον Βούλγαρο κάτοχο του σκύλου, με ποινή φυλάκισης ενός έτους, χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς τον έκρινε ένοχο για εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς.

Το Δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βούλγαρου, για την αναγνώριση στον κατηγορούμενο ελαφρυντικών περί μη ταπεινών αιτίων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 28χρονος Βούλγαρος στις 25 Απριλίου 2018 είχε αναχωρήσει για την πατρίδα του, για δουλειά, εγκαταλείποντας τον σκύλο του στον δρόμo.

Επειδή το ζώο είχε τσιπ αναγνώρισης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου το περισυνέλεξε και το περιέθαλψε στο Καταφύγιο Αδέσποτων.

Ο κάτοχός του ταυτοποιήθηκε και εις βάρος του υποβλήθηκε μήνυση.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 26χρονου ανέφερε χθες στο Δικαστήριο, ότι ο κάτοχος του σκύλου δεν είχε σκοπό να τον εγκαταλείψει και ότι τον θέλει πίσω.

e-thessalia.gr

skylos anthropos

Ο «καλύτερος φίλος» του ανθρώπου στο ζωικό βασίλειο παρακολουθεί τόσο τα λόγια των ανθρώπων, όσο και τον τρόπο που μιλάει κάποιος, σύμφωνα με μια νέα ουγγρική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη που ερευνά εξονυχιστικά πώς «δουλεύει» ο εγκέφαλος των σκύλων, δείχνει ότι ο τελευταίος επεξεργάζεται τα ανθρώπινα λόγια και, τελείως ξεχωριστά, τον συναισθηματικό τονισμό των λέξεων. Βέβαια, παραμένει μυστήριο τι ακριβώς καταλαβαίνει ο σκύλος από όλα αυτά που ακούει.

Όπως και οι άνθρωποι, οι σκύλοι χρησιμοποιούν αφενός το αριστερό ημισφαίριο για να επεξεργασθούν τις λέξεις που ακούνε και αφετέρου το δεξιό ημισφαίριο για να επεξεργασθούν τον επιτονισμό των λέξεων, δηλαδή τις αυξομειώσεις της έντασης, τον ρυθμό, τον χρωματισμό της φωνής και άλλες προσωδιακές παραμέτρους του προφορικού λόγου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ατίλα Άντικς του Τμήματος Ηθολογίας του Πανεπιστημίου Έοτβος Λόραντ της Βουδαπέστης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Science, εκτιμούν ότι οι νευρωνικοί μηχανισμοί επεξεργασίας των λέξεων εξελίχθηκαν πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι θεωρείτο έως τώρα, καθώς φαίνεται πως δεν είναι μοναδικοί στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

«Αυτό που κάνει τις λέξεις ανθρώπινες με μοναδικό τρόπο, δεν είναι μια ξεχωριστή νευρωνική ικανότητα στον εγκέφαλό μας. Οι άνθρωποι είναι μοναδικοί στο να εφευρίσκουν και να χρησιμοποιούν λέξεις, συνδέοντας αυθαίρετες αλληλουχίες ήχων με νοήματα», ανέφερε ο Άντικς.

Αν ένα ζώο, όπως ο σκύλος μιας οικογένειας, ζει σε ένα περιβάλλον που του μιλάνε συνεχώς, τότε οι αναπαραστάσεις του νοήματος των λέξεων μπορούν να αναδυθούν στον εγκέφαλό του, παρόλο που ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει.

«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος όχι μόνο αναλύει σε ξεχωριστές περιοχές του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου τι λέμε και πώς το λέμε, αλλά επίσης ενοποιεί αυτά τα δύο διαφορετικά είδη πληροφοριών, διαμορφώνοντας έτσι ένα ενιαίο νόημα. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι και οι σκύλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο, χρησιμοποιώντας παρόμοιους εγκεφαλικούς μηχανισμούς» δήλωσε ο Άντικς.

Οι ερευνητές μελέτησαν 13 σκύλους με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI), μια μη επεμβατική τεχνική που δεν φάνηκε να ενοχλεί καθόλου τα ζώα. Οι επιστήμονες κατέγραφαν σε πραγματικό χρόνο τις εγκεφαλικές αντιδράσεις των σκύλων, καθώς τους μιλούσαν οι εκπαιδευτές τους με μια ποικιλία συνδυασμών.

Οι σκύλοι άκουγαν λόγια επιβράβευσης με τον αντίστοιχο τόνο στη φωνή του ανθρώπου, λόγια επιβράβευσης με ουδέτερο «χρωματισμό» φωνής, ουδέτερα λόγια με χροιά επιβράβευσης στη φωνή και ουδέτερα λόγια με ουδέτερη χροιά.

Αποδείχθηκε ότι οι σκύλοι κάνουν τη διάκριση στο περιεχόμενο των λέξεων στο αριστερό ημισφαίριο, αναγνωρίζοντας κάθε λέξη ως ξεχωριστή, ενώ στο δεξιό αναλύουν ξεχωριστά τη χροιά των λέξεων (θετική, ουδέτερη ή αρνητική).

sklylos kouverta

Mε τα κατοικίδια να βρίσκονται στην επικαιρότητα όσο σπάνια έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα, ιδού μια σειρά από λόγους που - σχεδόν - επιβάλλεται κανείς να απολαμβάνει τη συντροφιά ενός συμπαθούς τετράποδου, να δέχεται και να δίνει αγάπη. Μάθετε, λοιπόν, τι κερδίζετε έχοντας κοντά σας ένα κατοικίδιο. Είναι, πραγματικά, εντυπωσιακό:

Μπορούν να βοηθήσουν την αυτοπεποίθηση σας
Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση, φοβούνται λιγότερο και είναι πιο εξωστρεφείς.

Βοηθούν στη μείωση των αλλεργιών
Αντίθετα απ' ότι πιστεύει ο κόσμος, τα ζωάκια δεν σας κάνουν περισσότερο επιρρεπείς στις αλλεργίες. Αντίθετα, μελέτες δείχνουν ότι όσο πιο νωρίς στη ζωή του ένας άνθρωπος εκτεθεί στα ζώα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αποκτήσει αλλεργίες σ' αυτά μεγαλώνοντας.

Μειώνουν τη μοναξιά σας
Εκτός από την τόνωση της αυτοπεποίθησης, τα κατοικίδια βοηθούν να μειωθεί η μοναξιά που μπορούμε να νιώθουμε. Μια μελέτη έδειξε ότι ιδιοκτήτες σκύλων νιώθουν ότι οι κοινωνικές τους ανάγκες είναι ικανοποιημένες εξίσου από τα ζώα τους όσο και από τους φίλους τους. Τα σκυλιά δίνουν την αίσθηση της αυτοπεποίθησης, την αίσθηση ότι ανήκουν κάπου και ότι η ύπαρξη τους έχει νόημα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι οι άνθρωποι στηρίζονται στα κατοικίδια τους περισσότερο απ' ότι στους ανθρώπους όταν νιώθουν μόνοι – η σχέση τους λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτή με τους συνανθρώπους τους.

Βοηθούν να μειωθεί η αρνητικότητα μας
Αν ένας φίλος μπορεί να σας βοηθήσει σε μια κακή μέρα, τότε το ίδιο μπορεί να κάνει και το κατοικίδιο σας λένε επιστημονικές έρευνες που διεξήχθησαν σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Νιώθετε ότι το κατοικίδιο σας στηρίζει
Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες ζώων νιώθουν ότι λαμβάνουν τόση υποστήριξη από τα κατοικίδια τους όσο και από τα μέλη της οικογένειας τους.

Ελαττώνουν το άγχος σας
Οι ειδικοί λένε ότι και μόνο φροντίζοντας το σκύλο ή τη γάτα σας, μειώνετε το στρες σας. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που λέει ότι τα κατοικίδια μπορούν να μειώσουν το άγχος και να προσφέρουν ανακούφιση στον άνθρωπο περισσότερο ακόμα και από τους φίλους ή τους συντρόφους. Είναι η ανεπιτήδευτη αγάπη; Το γεγονός ότι δεν σας κρίνουν;Οποια και να είναι η αιτία, γεγονός παραμένει ότι τα ζωάκια μπορούν να είναι τα πλέον υποστηρικτικά πλάσματα σε δύσκολες στιγμές.

Σας κάνουν να θέλετε να μείνετε υγιείς
Θέλοντας και μη, με ένα κατοικίδιο θα γυμναστείτε – είτε παίζοντας με τη γάτα σας περιφέροντας το παιχνίδι της σε όλο το σπίτι, είτε βγάζοντας το σκυλί σας για την καθημερινή του βόλτα. Το περπάτημα είναι στο πρόγραμμα – εξ ου και η γυμναστική!

Τραβούν άλλους ανθρώπους κοντά σας
Κόντρα στον αστικό μύθο που μιλάει για την «μοναχική κυρία που ζει μόνη με τις γάτες της», τα κατοικίδια όχι μόνο βελτιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά τραβούν τον κόσμο γύρω μας. Κι αν δεν το πιστεύετε, κάντε με τον σκύλο σας βόλτα στο πάρκο και δείτε με πόσο κόσμο, πόσο εύκολα θα πιάσετε κουβέντα.

Σας ρίχνουν την πίεση
Κι όμως, όσο εντυπωσιακό κι αν ακούγεται, τα κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν μειώσετε την πίεση σας. Άλλη μια έρευνα που έγινε με τη βοήθεια σκύλων και γατιών, έδειξε ότι όσοι είχαν στην κατοχή τους ένα ζωντανό, έδειξαν σημαντική σταθερότητα στην πίεση του αίματος απ' αυτούς που δεν είχαν. Το καλύτερο; ΄Οσοι έμαθαν τα αποτελέσματα της έρευνας και δεν είχαν κατοικίδιο, πήραν αμέσως ένα κατοικίδιο για να τους βοηθήσει να ελέγξουν το άγχος τους.

toc

SKILOS

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το νομοσχέδιο που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα.

Θα καταστεί υποχρεωτικό, εντός έξι μηνών, από την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ιδιοκτήτης του ζώου να το στειρώνει.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κλπ) θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως.

Αστείρωτα ζώα μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης αρκεί αυτά να είναι ζευγάρι (αρσενικό και θηλυκό), με την καταβολή του ειδικού τέλους αστείρωτου ζώου

Παράλληλα, αναγκαστικά το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο και εγγεγραμμένο στη βάση δεδομένων του υπουργείου, με το κόστος του τσιπαρίσματος (σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) να ανέρχεται στα 6 ευρώ.

Ακόμη, γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο της μεταβίβασης του ζώου. Αναλυτικότερα, όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει πλήρως καταγεγραμμένη, προκειμένου οι αρχές να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και το πλήρες «ιστορικό» του ζώου συντροφιάς. Επίσης, θα απαγορευτούν τα ζώα βιτρίνας, ενώ στα pet shops θα υπάρχουν μόνο σε ειδικό, διαμορφωμένο χώρο καθώς και σε εκτροφεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ευζωίας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στις πολυκατοικίες θα ισχύουν τα εξής:

Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία.

Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαµερίσµατα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαµέρισµα µε την προϋπόθεση ότι αυτά:

α) διαµένουν στο ίδιο διαµέρισµα µε τον ιδιοκτήτη τους,

β) δεν παραµένουν µόνιµα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαµερίσµατος, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας,

γ) η παραµονή στα διαµερίσµατα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονοµικών διατάξεων και των αστυνοµικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας, και

δ) οι σκύλοι ή γάτες έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σηµανθεί, καταγραφεί και φέρουν διαβατήριο

∆εν µπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς µε τον κανονισµό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούµενου εδαφίου.

Με τον ίδιο κανονισµό µπορεί να περιορίζεται ο µέγιστος αριθµός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαµέρισµα.

Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σηµανθεί και καταχωρισθεί νοµίµως και φέρουν διαβατήριο, στις µονοκατοικίες µε την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής µεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονοµικές διατάξεις και οι αστυνοµικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Απαγορεύεται η διατήρηση και παραµονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Επιτρέπεται όµως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον αυτοί είναι περιφραγµένοι και εφόσον υφίσταται η οµόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών και τηρούνται οι όροι ευζωίας. Η ως άνω απόφαση της γενικής συνέλευσης δεν απαιτείται εφόσον πρόκειται για σκύλους βοηθείας, σκύλους οδηγούς τυφλών, σκύλους βοηθείας και θεραπείας.

Οι ανωτέρω αριθµητικοί περιορισµοί ισχύουν µόνο για σκύλους και γάτες.

Σε κάθε διαµέρισµα πολυκατοικίας επιτρέπεται η διατήρηση ενός (1) σκύλου ή γάτας ανά 30 τετραγωνικά µέτρα. Επιπλέον σε περίπτωση που ο αριθµός των σκύλων και γατών είναι µεγαλύτερος από δύο (2), ο ιδιοκτήτης οφείλει να τα δηλώσει στις αρµόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και στις αρµόδιες υπηρεσίες δηµόσιας υγείας του ∆ήµου και όπου δεν υπάρχουν, στις αντίστοιχες κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δηµόσιας υγείας της οικείας Περιφερειακής Ενότητες.

Σε κάθε µονοκατοικία επιτρέπεται η διατήρηση ενός (1) σκύλου ή γάτας ανά 20 τετραγωνικά µέτρα.

madata

dogs isla resor1

Το Dogs island resort σας καλωσορίζει στον ολοκαίνουργιο χώρο του γεμάτο δραστηριότητες, παιχνίδι, και υπηρεσίες για τον τετράποδο φίλο σας! Το πάρκο μας δημιουργήθηκε στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στο Ελληνικό.

Εχει ως σκοπό την κοινωνικοποίηση των κουταβιών σας αλλά και των ενηλίκων σκύλων σας. Είναι ένα κέντρο ψυχαγωγίας και χαράς για εσάς και τα κατοικίδια σας, πάντα υπό την επίβλεψη του έμπειρου προσωπικού μας. Ένας προορισμός για να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας!

dogs isla resor4

Ιδιοκτήτης του Dogs Island Resort και υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο Μακρής Ιωάννης. Είναι μέλος του Γερμανικού club SV, απόφοιτος της κρατικά αναγνωρισμένης σχολής εκπαιδευτών σκύλων PDTI, απόφοιτος Pet Nutrition του Ολλανδικού πανεπιστημίου Holly and Hugo και μέλος του Γερμανικού club VDH. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης και ψυχολογίας σκύλων καθώς και διαχείριση Πάρκων σκύλων σε Αμερική και Ευρώπη.

dogs isla resor3

ΤΟ DOGS ISLAND RESORT είναι ανοικτό Δευτέρα με Παρασκευή 07:00 με 21:00 και Σάββατο & Κυριακή 08:00 με 21:00.- Πάροδος 35η,
167 77, Ελληνικό

210 964 7513 - 6943 515954

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

dogs resort elliniko map

adespota

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα που είχε προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, το νομοσχέδιο αποσύρεται από τη διαβούλευση προκειμένου «να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου το νομοσχέδιο «θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία. Θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.

Το κύμα διαμαρτυρίας είχε αποτυπωθεί και με τη συγκέντρωση 26.000 διαδικτυακών υπογραφών με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία τα «τρωτά» σημεία των 23 άρθρων του νομοσχεδίου ήταν:

1. ότι άνοιγε διάπλατα ο δρόμος για μαζικές ευθανασίες αφού η ασφαλιστική δικλείδα των φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για το θέμα αυτό έπαυε να υπάρχει

2. ότι μέσα από αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις καταργούσαν την εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, γεγονός που θα είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδέσποτα η χώρα ενώ καταργούσαν και την υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι και 6 μηνών.

3. ότι ήταν υπό κατάργηση στην ουσία η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από χιλιάδες φιλόζωους πολίτες χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης

4. ότι χιλιάδες Έλληνες πολίτες θα καλούνταν μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα να πετάξουν τα ζώα τους διαφορετικά θα υποχρεώνονταν να υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπτονταν στο νομοσχέδιο έκτρωμα

5. ότι εισαγόταν και πάλι ο εφιάλτης της επονείδιστης τροπολογίας για την εξορία των αδέσποτων στα όρη και τα βουνά

6. ότι οι κτηνίατροι καλούνταν να μην εξετάζουν ζώα άρρωστα ,τραυματισμένα,δηλητηριασμένα κλπ, αν δεν είχαν σήμανση

7. ότι ο πνιγμός, η σύνθλιψη, η δηλητηρίαση ,το κρέμασμα κλπ των ζώων δεν υπάγονταν στην πρωτοεισαγόμενη έννοια της μη σύννομης θανάτωσης και είχαν μικρότερες ποινές φυλάκισης κοκ

Το σχέδιο νόμου που είχε τεθεί προς διαβούλευση προέβλεπε την υποχρεωτική στείρωση των κατοικίδιων, εντός έξι μηνών από την ψήφισή του ενώ κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κλπ) ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστούσε το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Όποιος, δε, επέλεγε να μη στειρώσει το ζώο του, θα έπρεπε να πληρώσει ετήσιο τέλος ύψους 100 ευρώ ετησίως.

Αστείρωτα ζώα θα μπορούσε να έχει ο ιδιοκτήτης αρκεί αυτά να είναι ζευγάρι (αρσενικό και θηλυκό), με την καταβολή του ειδικού τέλους αστείρωτου ζώου. Έτσι δινόταν η δυνατότητα εξέλιξης των φυλών (σκύλων και γατών) και η αντικατάσταση των ζώων με απόκτηση απογόνων. Παράλληλα, αναγκαστικά το κατοικίδιο θα έπρεπε να είναι τσιπαρισμένο και εγγεγραμμένο στη βάση δεδομένων του υπουργείου, με το κόστος του τσιπαρίσματος (σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) να ανέρχεται στα 6 ευρώ.

adespota

Την απόσυρση της τροπολογίας που προκάλεσε την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο πάντως, η τροπολογία θα επανέλθει μετά από διαβούλευση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Την τροπολογία είχε κατάθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε άσχετο σχέδιο νόμου και αφορούσε στην μεταφορά κάθε είδους αδέσποτων ζώων σε ειδικές εγκαταστάσεις σε δασικές εκτάσεις.

Η ρύθμιση αυτή με την οποία επιχειρείται η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, σε λογικές εξόντωσής τους, προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας και προσβάλλει βάναυσα τα αισθήματα φιλοζωίας και πολιτισμού κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής ομοσπονδίας και της Animal Action:

«Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν »περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων», που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση.

Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερις υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο σχέδιο νόμου (30 ώρες πριν τη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα »εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ι. Τσιρώνη, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε »παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία».

Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι »κέντρα περίθαλψης» και »κέντρα διαμονής» αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο. Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του »Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Ολα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας».

Περισσότερα Άρθρα...