foles stop

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα η Μ.Β. η οποία στις 20 Φεβρουαρίου 2016 συνελήφθη στο Ελληνικό Αττικής την ώρα που έριχνε δηλητηριασμένα κεφτεδάκια στην διασταύρωση των οδών Πόντου και Πλαπούτα 10Α.

Την γυναίκα είδε γείτονας της, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του ξημερώματα. Ο άνδρας κάλεσε αμέσως το 100, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πήγαν επί τόπου, συνέλαβαν την Μ.Β. πήραν μαζί τους δείγμα της φόλας και την οδήγησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο Α.Τ. Ελληνικού.

Με εντολή εισαγγελέα η συλληφθείσα πήρε τριήμερη αναβολή για να απολογηθεί και έκτοτε η δίκη αναβλήθηκε άλλες τρεις φορές εντούτοις η τοξικολογική εξέταση της τροφής έδειξε ότι τα κεφτεδάκια ήταν όντως δηλητηριασμένα με φυτοφάρμακο, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο. Και η ίδια ουσία βρέθηκε και στα σπλάχνα της γάτας που δύο μέρες πριν εντοπιστεί η δράστης, είχε βρεθεί στην ίδια γειτονιά, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, ο Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν και μάρτυρας κατηγορίας.

Αναμένεται η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ

Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της και μόνη μάρτυρας υπεράσπισης της ήταν η κόρη της η οποία με γελοία επιχειρήματα προσπαθούσε να πείσει ότι η μητέρα της είχε βγει εκτός σπιτιού γιατί χτύπησε ο συναγερμός και όχι για να ρίξει τις φόλες. Πλέον μετά την καταδίκη αναμένεται και η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ από το Αστυνομικό Τμήμα του Ελληνικού.

Η Τζέλα Παγώνη γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) που μίλησε στο www.zoosos.gr, εξήγησε ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος κράτησε τη γυναίκα που προσπάθησε να μπει στο σπίτι της για να αποφύγει τη σύλληψη του είπε «Δεν θα το ξανακάνω!» ζητώντας του να την αφήσει.

Πολύ σημαντικό είναι ότι στο δικαστήριο οι δύο υποθέσεις δηλαδή η δολοφονία της γάτας με φόλα συσχετίστηκε με την υπόθεση της σύλληψης της συγκεκριμένης γυναίκας και έτσι η καταδίκη δεν έγινε για απόπειρα αλλά για την δηλητηρίαση του ζώου.

Κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είχαν υποψίες ότι η συγκεκριμένη γειτόνισσα τους εξοντώνει με φόλες τα αδέσποτα ζώα, καθώς έχει ξεκληριστεί η γατοαποικία της περιοχής πρόσφατα μάλιστα ένα ακόμα γατί βρέθηκε νεκρό από φόλα, ενώ το σκυλί του αδερφού του αυτόπτη μάρτυρα έπεσε θύμα της λίγες μέρες πριν την σύλληψη της γυναίκας, αφού έφαγε και αυτό δηλητηριασμένη τροφή αλλά κατάφεραν να το σώσουν μεταφέροντας το αμέσως στον κτηνίατρο.

left

adespoto xalia

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί της ασφάλειας στο Μενίδι μετά απο καταγγελίες πολιτών, οι οποίες ανέφεραν πως αλλοδαποί, Πακιστανικής υπηκοότητας έσφαζαν και έτρωγαν αδέσποτα σκυλιά.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών που διαπίστωσε πως οι τρεις αλλοδαποί είχαν στο παράπηγμα τους και κάτω μέσα σε άθλιες συνθήκες 6 αδέσποτα σκυλιά.

Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο ανατριχιαστική όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το ψυγείο  των αλλοδαπών και με φρίκη διαπίστωσαν πως μέσα υπήρχαν μεγάλα κομμάτια κρέατος, τα οποία εκτιμάται πως προέρχονται από σφαγμένα σκυλιά, ενώ είχαν και μεγάλα μαχαίρια ικανά για σφαγή ζώου. 

Κομμάτια κρέατος έχουν μεταφερθεί στο γενικό χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί η προέλευσή τους, αν και αστυνομικές πηγές εμφανίζονται βέβαιες πως το κρέας είναι από σκύλο το οποίο οι αλλοδαποί έτρωγαν.

adespota1

«Η έλλειψη βίας οδηγεί στην υπέρταμέρα των Ζώων η 4η Οκτωβρίου και η ημέρα αυτή αποτελεί την αφορμή για να αφυπνιστούμε όλοι απέναντι στην κακοποίηση των ζώων.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

 

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.τη ηθική, που είναι κι ο σκοπός όλης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να κάνουμε κακό στα ζώα, θα είμαστε ακόμα απολίτιστοι», έλεγε ο Αμερικανός εφευρέτης, Τόμας Έντισον. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

Οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και την ορθολογική διαχείριση των αδέσποτων ζώων . Το πρόγραμμα του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης υλοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 4235/2014 .

Περισυλλογή, Μεταφορά σε κτηνιατρείο που διαθέτει την κατάλληλη υποδομή .

Κτηνιατρική εξέταση , στείρωση , ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα του Δήμου και καταγραφή.

Εμβολιασμός , αποπαρασίτωση.

Επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον των υγειών αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή απ’ όπου περισυλλέγησαν . Οι δήμοι έχουν την ευθύνη για την ευζωία τους.

Υιοθεσία : Αρμόδιοι για την εφαρμογή του προγράμματος υιοθεσίας είναι οι δήμοι .

· Οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς προσκομίζουν στο δήμο το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των κατοικιδίων τους.

Εφαρμογή προγραμμάτων για την προαγωγή της ζωοφιλίας.

Οπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αρμόδια για το θέμα δημοική σύμβουλος, κα Βίκυ Φουσκίδου, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ως εξής:

· 25 στειρώσεις σκύλων καθώς και γενικές εξετάσεις , πλήρης εμβολιασμούς , αντιπαρασιτικά κολάρα , αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις . Έχουν πραγματοποιηθεί 14 υιοθεσίες και εκκρεμούν 2 .

· 35 στειρώσεις γατιών καθώς και γενικές εξετάσεις , εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις . Έχουν πραγματοποιηθεί 3 υιοθεσίες .

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί σε περισσότερα από 200 αιτήματα και ερωτήματα των δημοτών μας σχετικά με το πρόγραμμα και την νομοθεσία για την προστασία των ζώων .

Γραφείο οικολογίας και προστασίας ζώων , τηλέφωνα :

15415 γραμμή δημότη

210 9600919

213 2026062

Ως γνωστόν η δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει δημιουργήσει δύο Πάρκα για τους τετράποδους φίλους μας και θα ακολουθήσει και η δημιουργία κι άλλων, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος

 

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Άρθρο 1

Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Άρθρο 2

1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

Άρθρο 3

1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.

Άρθρο 4

1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,
2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.

Άρθρο 5

1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του.

2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

Άρθρο 6

1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.
2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

Άρθρο 7

Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

Άρθρο 8

1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

Άρθρο 9

Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

Άρθρο 10

1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων.

2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Άρθρο 11

Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

Άρθρο 12

1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος.
2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Άρθρο 13

1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.

Άρθρο 14

1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.
2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ’ τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης: Σε εφαρμογή ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Φιλοζωικής Δράσης

«Το μεγαλείο ενός Εθνους. ο πολιτισμός του και η πρόοδος στις ηθικές αξίες του κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. Πείτε μου λοιπόν τι κάνετε για τα ζώα, να σας πω τι είστε» - Μαχάτμα Γκάντι

Η σοφή αυτή ρήση του μεγάλου Μαχάτμα Γκάντι βρήκε στο Ελληνικό – Αργυρούπολη - για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου - την πλήρη ανταπόκρισή της από τη νέα δημοτική αρχή Κωνσταντάτου.

Ο Γιάννης – όπως τον αποκαλούν πλέον πολλοί συνδημότες του για την προσήνειά του - μέσα στο τόσα πολλά σοβαρά έργα και δράσεις που έχει μέχρι τώρα κάνει, δεν άφησε εκτός του ενδιαφέροντος της διοίκησής του τα ζώα, τους συντρόφους του ανθρώπου.

Το «ξετύλιγμα» της φιλοζωϊκής δράσης του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης

Οι φιλοζωϊκό έργο του Δήμου, στηρίχθηκε στην υλοποίηση δύο επιμέρους δράσεων:

- Σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ξεκίνησε την εφαρμογή του Προγράμματος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος για τα αδέσποτα αφορούν στην περισυλλογή, καταγραφή, εμβολιασμό, στείρωση, αποπαρασίτωση, περίθαλψη, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων στο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε η «Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης», που έχει σκοπό την προστασία των αδέσποτων κυρίως ζώων σε έκτακτη ανάγκη . Ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κοινωφελές, που δεν επιδοτείται από το ελληνικό κράτος ή την Ε.Ε. και έχει σκοπό να στηριχθεί στις συνδρομές των μελών της, σε δωρεές, χορηγίες και εκδηλώσεις για ευόδωση των σκοπών της, μεταξύ των οποίων είναι και η πλήρης ενημέρωση των πολιτών κατόχων τετραπόδων για τα δικαιώ ματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους .

parko skylon praktiker

Το 1ο Πάρκο Σκύλων στην περιοχή Αγ. Παρασκευής

- Μετά τη δημιουργία του 1ου πάρκου για σκύλους μέσα στο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο που εγκαινιάσθηκε το 2015 στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής,, ένας δεύτερος χώρος - πάρκο για τους τετράποδους φίλους μας δημιουργήθηκε, οργανωμένο και διαμορφωμένο ειδικά, στην οδό Τριπόλεως, στη συμβολή της δημοτικής ενότητας του Ελληνικού με την Αργυρούπολη.

Τα δύο αυτά πάρκα, αποτελούν περιφραγμένους χώρους, με εξοπλισμό για agility και wc.

Ετσι, ο Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι ο μοναδικός δήμος των Νοτίων Προαστίων – και όχι μόνο - που διαθέτει δύο Πάρκα Σκύλων, από τα εννέα συνολικά της Αττικής!.

parko skilon arg 2

Το νέο 2ο Πάρκο Σκύλων στην οδ. Τριπόλεως

Να σημειωθεί, ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης σκοπεύει να δημιουργήσει και ένα 3ο πάρκο, παρόμοιο με τα δύο προηγούμεα, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την έκταση του δήμου.

Eτσι, για τον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης η ρήση-ερώτημα του Μ. Γκάντι έχει ήδη απαντηθεί έμπρακτα και το συμπέρασμα είναι αυτονόητο. 

Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης: Σε εφαρμογή ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Φιλοζωικής Δράσης

 

 

zoofiliaa kampania1

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής των πολιτών  σε ζωοφιλικές  δράσεις ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης για το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και για τα  δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν οι  ιδιοκτήτες  ζώων συντροφιάς με παρουσίαση όλων των προγραμμάτων.

zoofiliaa kampania2

Για την μεγαλύτερη ασφάλεια των δημοτών μας και την καλύτερη προστασία των ζώων συντροφιάς θα διανεμηθεί σχετικό κατατοπιστικό έντυπο υλικό  στην πόλη με την υποστήριξη  του δικτύου εθελοντών της ομάδας ‘’Φιλοζωική παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης’’.

zoofiliaa kampania3

Σημειώνεται ότι ο Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι από τουςελάχιστους Δήμους που έχει δημιουργήσει τα τελευταία δύο χρόνια ειδκά Πάρκα για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας και θα συνεχίσει με τη δημιουργία και άλλων, όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος. κ. Γιάννης Κωνσταντάτος!!

adespota1

Με την ΚΥΑ «Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους και έγκριση των σχετικών πιστώσεων έτους 2016» (ΦΕΚ Β΄ 2082/06-07-2016) και την Εγκύκλιο που απέστειλε το ΥΠΑΑΤ σε όλους τους αρμόδιους φορείς στις 15-07-2016, καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων (φορείς).

Σκοπός, η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των ζώων αυτών, δηλαδή την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή τους, την υιοθεσία ή την επανένταξη τους.

Σημειώνεται ότι, η χρηματοδότηση αφορά μόνο τους Δήμους και τους Συνδέσμους Δήμων, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.

skylos gata

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων , παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπου χρειάζεται στα αδέσποτα της περιοχής η οποία τα παραλαμβάνει και στη συνέχεια τα επιστρέφει στο Δήμο.

Ενδιάμεσα παρίσταται εκπρόσωπος του Δήμου ο οποίος υπογράφει τα σχετικά έντυπα παράδοσης και επιστροφής των ζώων. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν :

περισυλλογή
καταγραφή
εμβολιασμό
στείρωση
αποπαρασίτωση
περίθαλψη
υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων

Επίσης εκτός από την εφαρμογή του προγράμματος γίνεται προσπάθεια να στελεχωθεί ειδικό τμήμα που να εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας στην προαγωγή και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις .Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία πρέπει να τους την προσφέρουμε.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Δήμου:

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών.

Πέρα λοιπόν της συμμετοχής του δικτύου εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ορθή εφαρμογή του προγράμματος αλλά και την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι αποφασιστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

Έτσι αν εντοπίσετε ένα αδέσποτο ζώο το οποίο πρέπει να στειρωθεί , να αποπαρασιτωθεί αλλά και αν είναι άρρωστο ή χτυπημένο απευθυνθείτε στη γραμμή του δημότη : 15415 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και να προχωρήσει η διαδικασία.

Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης

filozoiki parembasi

Η φιλοζωική παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης έχει σκοπό την προστασία των αδέσποτων κυρίως ζώων σε έκτακτη ανάγκη . Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κοινωφελές, δεν επιδοτείται από το ελληνικό κράτος ή την Ε.Ε. και έχει σκοπό να στηριχθεί στις συνδρομές των μελών της, σε δωρεές, χορηγίες και εκδηλώσεις για ευόδωση των σκοπών της.

Μέλημα μας να επιτύχουμε μια ευδόκιμη συνεργασία ενος καλά οργανωμένου φιλοζωικού σωματείου με τον δήμο μας για το καλό των αδέσποτων.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο νόμος (3170/03) απαιτεί οι δήμοι να εφαρμόζουν προγράμματα προστασίας των αδέσποτων ζώων, εφόσον τους ανατέθηκε αποκλειστικά η ευθύνη των αδέσποτων.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών είναι :

1. Να προσφέρουμε ευρείας κλίμακας κτηνιατρικές υπηρεσίες από εμπειρότατους κτηνιάτρους του Δήμου μας και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε αδέσποτα και πρώην αδέσποτα ζώα.

2. Να συνεργαζόμαστε με δημόσιες υπηρεσίες για την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των ζώων και την επίλυση σοβαρών ζητημάτων που τα αφορούν.

3. Να πραγματοποιούμε εκστρατείες , υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και να συμβάλλουμε σε αυτές με παντός είδους δραστηριότητες όπως ενημερωτικές ημερίδες , παντός είδους εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν σκοπό να ενισχύσουν με οποιοδήποτε τρόπο το έργο μας , οργανώνοντας κατά διαστήματα εκπαιδευτικά σεμινάρια και ενημερωτικές ημερίδες για τον καλύτερο χειρισμό και τη διαχείριση των αδέσποτων .

4. Να μεσολαβούμε μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων (pet shops) του Δήμου μας και ζωόφιλων πολιτών έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η δωρεάν σίτιση αδέσποτων ζώων.

5. Να παρέχουμε νομικές συμβουλές σε κατόχους κατοικιδίων ζώων για τα δικαιώματα τους .
Να εκπονούμε και να εκτελούμε σε συνεργασία με τον Δήμο μας προγράμματα ελέγχου γεννήσεων (στείρωση) και υγείας (εξετάσεις, εμβολιασμοί κλπ) αδέσποτων ζώων καθώς και ελέγχου συμπεριφοράς επιθετικών σκύλων προς ανθρώπους ή άλλα ζώα.

6. Να προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις την υιοθεσία αδέσποτων ζώων .

https://www.facebook.com/groups/404805896397366/?fref=ts

Περισσότερα Άρθρα...