enexeirodanhsthria

Ξεπερνά το 60%, το ποσοστό παραβατικότητας στα ενεχυροδανειστήρια, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως ειδικότερα κάνει γνωστό ο υφυπουργός, «το ΣΔΟΕ έχει διενεργήσει 292 ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια, από τους οποίους έχουν προκύψει 1885 παραβάσεις, ενώ το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%, γίνονται δε και άλλοι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρου Δήμα με την οποία είχε καλέσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων και «καταστημάτων αγοράς χρυσού», ώστε «να σταματήσει η πρωτοφανής εκμετάλλευση που υφίσταται μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, βρισκόμενη σε μεγάλη ανάγκη».

Ο υφυπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή πραγματοποίησε αυτεπαγγέλτως έρευνα σε ενεχυροδανειστήρια αυτοκινήτων και τα πορίσματα της έρευνας διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα δέοντα.

Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος αναφέρεται στην ενημέρωση που παρέχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 και στη δυνατότητα των πολιτών να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης λειτουργίας και οικονομικής εκμετάλλευσης.

forologikes diloseis anakates

Νέα υπόθεση διαρροής βλέπει το φως της δημοσιότητας με εκατομμύρια εγγραφές να βρίσκονται παρανόμως στην κατοχή εταιρείας Σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος των ιδιοκτητών της

Περισσότερα από 120 εκατομμύρια εγγραφές φορολογικών στοιχείων Ελλήνων πολιτών κατείχε, επεξεργαζόταν και διέθετε εταιρεία με έδρα την Ηλιούπολη.

Από τη Δευτέρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος των ιδιοκτητών της εταιρείας, που με τους 35 υπαλλήλους της είχε βγάλει παράνομα στην αγορά ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων ανυποψίαστων πολιτών. Πέρα από τα δεδομένα μεμονωμένων πολιτών, στον κατάλογο του ηλεκτρονικού αρχείου συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία εταιρειών, όπως δημοσιεύει το Έθνος.

Φορολογικές δηλώσεις, χρέη στην Εφορία, δόσεις, περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στη νέα πρωτοφανή διαρροή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλες οι εγγραφές αφορούν οικονομικά δεδομένα και αρχεία που σχετίζονται με χρέη, εισφορές και πληρωμές προς το Δημόσιο. Ως ''πηγή'' της διαρροής φαίνεται ακόμη μία φορά το υπουργείο Οικονομικών.

''Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή που έχουμε αντιμετωπίσει''

''Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή που έχουμε αντιμετωπίσει'' ομολογούν υψηλόβαθμα στελέχη της Δίωξης, που στο τετραώροφο κτίριο της εταιρείας η οποία διακινούσε τα προσωπικά δεδομένα βρήκαν ένα ολόκληρο δωμάτιο με σέρβερ που υποστήριζαν την ηλεκτρονική... περιουσία της.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ''θυμίζουν'' προηγούμενες υποθέσεις διαρροής οικονομικών στοιχείων. Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν τα συγκεκριμένα δεδομένα να είναι αποτέλεσμα της δράσης των ίδιων ''ποντικών''. Μόνο που στην παρούσα υπόθεση ο αριθμός των στοιχείων είναι αισθητά μεγαλύτερος.

Οι Αρχές προσπαθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα που εγείρονται σε σχέση με τη χρήση και τη διακίνηση των φορολογικών δεδομένων, όπως από πού αποκτήθηκε αυτή η λίστα, ποιοι άλλοι είχαν πρόσβαση σε αυτήν, πώς ακριβώς τη χρησιμοποιούσαν και πόσο εκτεταμένη είναι τελικά.

news247

i-mpirmpili-ameivetai-oso-kai-enas-presvis
 
Στοιχεία για τις αποδοχές της Τίνας Μπιρμπίλη, ως Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός, οι μηνιαίες μικτές αποδοχές του Μονίμου Αντιπροσώπου στη ΜΕΑ (Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία) ΟΟΣΑ και του αναπληρωτή του καθορίζονται κατ΄αντιστοιχία βαθμού και μισθού Πρέσβεως και Πληρεξουσίου Υπουργού Β΄.

Στο έγγραφο αναφέρεται, επίσης, ότι το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής, οι προσαυξήσεις του όταν δεν παρέχεται δωρεάν κατοικία, καθώς και το επίδομα τέκνων καθορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.

«Με το, από 3 Αυγούστου 2011, Προεδρικό Διάταγμα διορίστηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η κ. Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου με βαθμό αντίστοιχο Πρέσβεως» ενημερώνει ο κ. Χατζηδάκης, ενώ αναφέρει ότι ο Γεώργιος Ζαραλής διορίστηκε με το, από 18 Μαρτίου 1996, Προεδρικό Διάταγμα στη θέση του Αναπληρωτή Μονίμου Αντιπροσώπου ΜΕΑ ΟΟΣΑ με βαθμό αντίστοιχο Πληρεξουσίου Υπουργού Β΄ Τάξεως.

Ωστόσο, ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι, από 1ης Αυγούστου του 2012, σύμφωνα με τον Ν. 4093/2012, οι αποδοχές και των υπηρετούντων στη ΜΕΑ- ΟΟΣΑ θα μειωθούν με τα αντίστοιχα ποσά ή θα επιστραφούν ή θα συμφωνηθούν με τις αποδοχές του 2013, κατά τα οριζόμενα.

Ειδικά για τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η πλήρωσή της προϋποθέτει έκδοση Προεδρικού Διατάγματος ύστερα από πρόταση των υπουργών Εξωτερικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ για τις θέσεις του επιστημονικού προσωπικού αρκεί η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης ή η απόσπαση μονίμων ή με σχέση ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων αναλόγων προσόντων.

Στη θέση Μονίμου Αντιπροσώπου διορίζεται πρόσωπο με επιστημονική κατάρτιση και πείρα σε διεθνή οικονομικά θέματα, που γνωρίζει άριστα μια από τις γλώσσες Αγγλική ή Γαλλική και ικανοποιητικά την άλλη, πτυχιούχος σχολής ημεδαπής ή ισότιμης αλλοδαπής, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος ημεδαπής ή ισότιμης αλλοδαπής Ανώτατης σχολής και έχει διοικητική εμπειρία προερχόμενη από υπηρεσία στον Δημόσιο Τομέα ή Διεθνείς Οργανισμούς.

new post