Μάχη με τη ραγδαία αύξηση στις τιμές της ενέργειας δίνει η κυβέ ρνηση και ετοιμάζει τριπλή επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν το φετινό επίδομα θέρμανσης. Σημειώνεται, ότι το επίδομα θέρμανσης θα είναι διευρυμένο, καθώς εκτός από τους δικαιούχους που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης θα το λάβουν και όσοι καταναλώνουν φυσικό αέριο, υγραέριο, αλλά και τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή pellet.

Επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους στα ευάλωτα νοικοκυριά.Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την καταβολή του επιδόματος το οποίο θα διατεθεί για πρώτη φορά φέτος όχι μόνο σε όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε όσους θερμαίνονται με φυσικό αέριο.

Η κατανάλωση της βενζίνης στο αυτοκίνητο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που πρέπει να έχεις υπόψιν. Xρήσιμες συμβουλές για να μην καιεί πολύ βενζίνη το αυτοκίνητο. Βήμα - βήμα τα «κόλπα» 

Πρόγραμμα ενίσχυσης νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα σε 22 Δήμους της Αττικής για εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο, έθεσε σε εφαρμογή το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Οι εκτιμήσεις των εμπόρων υγρών καυσίμων είναι ότι σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον των καταναλωτών θα είναι περιορισμένο καθώς λόγω της παράτασης που δόθηκε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο έως και το τέλος Μαΐου πολλοί καταναλωτές έχουν «φουλάρει» τις δεξαμενές τους.

Η Κυβέρνηση παρατείνει τη χρονική περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), η οποία λήγει την 30ή Απριλίου 2020, μέχρι και την 15η Μαΐου 2020. 

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή.

Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.

Περισσότερα Άρθρα...