Μάχες σώμα με σώμα εξελίσσονταν το απόγευμα της Τρίτης στη Μαριούπολη, όπως ενημέρωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Νωρίτερα στη μαρτυρική πόλη του Ουκρανικού νότου εξερράγησαν δύο πολύ ισχυρές βόμβες. Περίπου 200.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Μόλις για τρεις ημέρες φτάνουν τα τρόφιμα, τα καύσιμα και τα πυρομαχικά που έχουν στη διάθεσή τους τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν εισέλθει στην Ουκρανία.

Την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς από το τελικό κείμενο της «Στρατηγικής Πυξίδας» της ΕΕ που υιοθετήθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές.

«Καταστροφική» η ανθρωπιστική κατάσταση, καθώς χειροτερεύει σε μεγάλες πόλεις στην Ουκρανία, που συνεχίζουν να βομβαρδίζονται από δυνάμεις της Ρωσίας. Το Κίεβο κάλεσε την Κίνα, στρατηγικό σύμμαχο της Μόσχας, να «καταδικάσει τη ρωσική βαρβαρότητα».

Βενζόλιο βρέθηκε σε εκατοντάδες δημοφιλή είδη προσωπικής φροντίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ουσία ανιχνεύτηκε κατά τη διάρκεια ανεξάρτητων δοκιμών, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να ανακαλέσουν οικειοθελώς δεκάδες προϊόντα τους. Ανάμεσα σε αυτές οι Bayer, CVS, Johnson & Johnson, Procter & Gamble που ανακάλεσαν μάρκες ευρέως διανεμημένες, όπως οι Pantene, Brut, Sure, Herbal Essences, Old Spice, Secret, Tinactin, Lotrimin, Coppertone, Neutrogena και Aveeno.

Η Μόσχα δεσμεύθηκε ότι αν η Μαριούπολη παραδοθεί, θα επιτρέψει να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Σύμβουλος του δημάρχου της πόλης, σχολίασε ότι οι ρωσικές υποσχέσεις δεν είναι αξιόπιστες και πως οι κάτοικοι θα υπερασπιστούν την πόλη τους έως το τέλος.

Η Μαριούπολη, η νοτιοανατολική πόλη της Ουκρανίας βρίσκεται υπό πολιορκία εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Περισσότερα Άρθρα...