bourzoukos wp

Το γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση ξυλοδαρμών των υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οι υπόνοιες για απόπειρα συγκάλυψης εκ μέρους της Αστυνομίας. Τι λένε τα μεγαλύτερα ξένα ΜΜΕ.

Την είδηση για την εισαγγελική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε βασανισμός κρατουμένου μεταφέρει το Reuters προσθέτοντας ότι η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα αλλοιωμένες φωτογραφίες για να μην φαίνονται οι μώλωπες.

Προστίθεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική Αστυνομία κατηγορείται για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ μεταφέρεται η εξήγηση Δένδια για την αλλοίωση των εικόνων των κατηγορουμένων ως εξής:

"Χρησιμοποιήθηκε photoshop. Ρώτησα όπως κάθε λογικός άνθρωπος γιατί έγινε αυτό και μου απάντησαν ότι αυτό έγινε για να έχουν μία εικόνα που θα αναγνώριζε ο μέσος άνθρωπος, αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να δοθούν στη δημοσιότητα".
 
Το ρεπορτάζ μιλά για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και η καταγγελία μίας μητέρας ότι η ελληνική αστυνομία χρησιμοποιεί βασανιστήρια όπως γίνεται στο Γκουαντάναμο. "Του φέρθηκαν με μίσος γιατί είναι αναρχικός" ανέφερε.

Για "χοντροκομμένη προσπάθεια" να καλυφθούν τα τραύματα των κρατουμένων μιλά ο Guardian ενημερώνοντας για την εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί ώστε να διαπιστωθεί αν έγιναν σεβαστά τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προκάλεσε κατακραυγή πράγμα που οδήγησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να δεσμευτεί ότι θα είναι αμείλικτοι στην τιμωρία των ενόχων αν αποδειχτεί ότι υπήρξε παράβαση του νόμου.

Νωρίτερα - αναφέρει ο Guardian - το υπουργείο είχε εκδώσει ανακοίνωση που χαρακτήριζε τους κρατούμενους ιδιαίτερα επικίνδυνους. "Απειλούσαν ζωές με καλάσνικοφ και κράτησαν έναν όμηρο. Οι ένοπλες συμπλοκές δεν γίνονται με λουλούδια" ανέφερε το κείμενο σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Προστίθεται ότι οι συλληφθέντες για τη ληστεία τράπεζας θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Γίνεται αναφορά στις ενέργειες των Πυρήνων, μεταξύ αυτών στα τρομοδέματα προς την καγκελάριο Μέρκελ ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Ρωμανό που θεωρείται ο καλύτερος φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό τον Δεκέμβρη του 2008.

Την είδηση της έρευνας για τις αλλοιωμένες φωτογραφίες και τις υποψίες για κακομεταχείριση κρατουμένων μεταφέρει το BBC αναφέροντας το ιστορικό της σύλληψης και τη σχέση που οι κρατούμενοι θεωρείται ότι έχουν με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για τις δύο εικόνες - τη μία με τα αίματα και αυτή με το photoshop- και τη δέσμευση Δένδια ότι θα ερευνηθεί το περιστατικό.

Στο ίδιο ύφος και με αυτή τη σειρά
αναφέρονται τα περιστατικά και στα άλλα έγκυρα ξένα ΜΜΕ.

 

romanos guardian

 

"Έλληνες νεοναζί στη Νυρεμβέργη" είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στο οποίο σχολιάζει τις στενές σχέσεις της Χρυσής Αυγής με "Βαυαρούς νεοναζί".

"Τον περασμένο χρόνο οι ακροδεξιοί από την Αθήνα ξεκίνησαν να φτιάχνουν έναν κομματικό πυρήνα στη Νυρεμβέργη. Τώρα εκεί έγινε η πρώτη ημερίδα ακτιβιστών της Χρυσής Αυγής. Η βαυαρική υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος ενδιαφέρεται κυρίως για συναντήσεις μερικών Ελλήνων και Βαυαρών ακροδεξιών", επισημαίνει το Spiegel.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται, επίσης, ότι "η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία καλεί όλους τους Έλληνες εδώ να καταδικάσουν τις προσπάθειες των νεοναζιστών για βία, έλλειψη ανοχής και κοινωνικό κανιβαλισμό".

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚΓ) χαρακτήρισε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας την απόφασή της να χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά μέσα και τη μαζική φυσική παρουσία των μελών της, προκειμένου να τη σταματήσει.

Με ανακοίνωσή της η ΟΕΚΓ απευθύνει κάλεσμα προς όλο τον Ελληνισμό της Γερμανίας να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού, ώστε "κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού να πέσει στο κενό".

nooz

Αυξάνεται από νωρίς τη Δευτέρα το κόστος δανεισμού στην ευρω-περιφέρεια, καθώς οι «παίκτες» στο Σίτι του Λονδίνου αντιδρούν στις εξελίξεις που διαμορφώθηκαν το Σαββατοκύριακο τόσο στο επίπεδο της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας σε Μαδρίτη, Ρώμη και Αθήνα, όσο και από τις γενικότερες πιέσεις που ασκεί η ύφεση στην υπερχρεωμένη ευρωζώνη –και όχι μόνο.

Η απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων ενισχύεται σε 5,34% από 5,21% την Παρασκευή. Αναλυτές σημειώνουν ότι το παζλ της αστάθειας εντείνεται αντί να ομαλοποιείται, σε πολλά επίπεδα.

Η πολιτική κρίση που μαστίζει την κεντροδεξιά κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία. Σε συνδυασμό με το σεισμό στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό -ενόψει εκλογών- εξαιτίας του  σκανδάλου  Monti dei Paschi. Μαζί με με τους "τριγμούς" στην συγκυβέρνηση Σαμαρά που προκαλεί ο τελευταίος απεργιακός κλοιός εν μέσω αμφισβητήσεων... αλά ΔΝΤ για την επιτυχία των "προγραμμάτων προσαρμογής".

Ολα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με τη θηλειά της ύφεσης και της λιτότητας που εντείνει το φαύλο κύκλου του χρέους, οδηγούν σε άνοδο των ανησυχιών στις αγορές, οι οποίες κρατούν ξανά "μικρό καλάθι", ανεβάζοντας τα επιτόκια του δημόσιου δανεισμού σε περιβάλλον αμφιβολιών για το μέλλον των "προβληματικών" τραπεζών της περιοχής.

Ένα ακόμα δυσμενές στοιχείο ήταν ότι οι άνεργοι στην Ισπανία αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 2,75 σύμφωνα με το υπ. Εργασίας, ανεβάζοντας τον επίσημο συνολικό αριθμό των ανθρώπων χωρίς δουλειά σε 4,98 εκατομμύρια που είναι νέο ρεκόρ. Χωρίς να υπολογίζονται οι ανεπίσημα άνεργοι (part-time κλπ) που εκτιμώνται σε 1 εκατομμύριο.

Το spread, δηλαδή η διαφορά της απόδοσης των 10ετών ισπανικών ομολόγων έναντι του αντίστοιχου γερμανικού 10ετούς ενισχύεται κατά 10 μονάδες βάσης, στις 369 μ.β., ενώ το ιταλικό ενισχύεται στις 273 μ.β.

Η τάση παρασέρνει και τα spread Ελλάδας και Πορτογαλίας που «ανοίγουν» κατά 10 μ.β. στις 913 μ.β. και 465 μ.β., αντίστοιχα.

Τα ομόλογα της ευρω-περιφέρειας είχαν εντυπωσιακές επιδόσεις μετά το καλοκαίρι του 2012 και στο ξεκίνημα του 2013, ωστόσο το ράλι ωστόσο φαίνεται να φτάνει στο τέλος του, καθώς σύμφωνα με αναλυτές δε διαφαίνονται προς το παρόν περιθώρια περαιτέρω αποκλιμάκωσης των spreads.

Από το καλοκαίρι του 2012 οι αποδόσεις τους υποχωρούσαν καθώς αυξανόταν η ζήτηση, λόγω τόσο της προσφοράς άφθονου, πάμφθηνου χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες όσο και της δέσμευσης της ΕΚΤ για απεριόριστη στήριξη στους τίτλους των «απροσάρμοστων» χωρών της ευρωζώνης.

Τα 10ετή ελληνικά κρατικά ομόλογα έδωσαν τρελά κέρδη στα hedge fund  και η απόδοση έπεσε μέχρι πρότινος στο 10,29% από 36,78% που ήταν ένα χρόνο πριν.

Σημειώνεται πως την περίοδο 1998-2012 η μέση ετήσια απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων ήταν 7,7%, έφτασαν δηλαδή πολύ κοντά στο μέσο όρο.

Αλλά ορισμένοι προειδοποιούσαν για «φούσκα» έτοιμη να σκάσει -μέσα στη γενικότερη αστάθεια.

Κ. Σαρρής, enet

eurokoinoboulio

«Θερμό επεισόδιο» έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ανάμεσα στον Χανς Βέρνερ Ζιν (σύμβουλο της κυρίας Μέρκελ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Μονάχου) και Ελλήνων βουλευτών, όταν ο Γερμανός ζήτησε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Μίλησε απαξιωτικά για τη χώρα μας, είπε ότι ορισμένες χώρες είναι τελειωμένες στην ευρωζώνη, ζήτησε η Ελλάδα να φύγει και να ξαναγυρίσει όταν μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της – και το κυριότερο – ζήτησε να υπάρξει στη χώρα μας και άλλη εσωτερική υποτίμηση: «Εσωτερική υποτίμηση κατά 30% για να γίνει ανταγωνιστική», είπε.

Ο πρώην υπουργός, Αντώνης Μπέζας, ανέλαβε να δώσει απάντηση λέγοντας στον Γερμανό ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει και πάλι πειραματόζωο, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, και ότι δεν μπορεί να ομιλεί για ανταγωνιστικότητα σε μια εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία

staibbourg lagarde

«Η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί να πληρώσει και η Άγκελα Μέρκελ, που αρχικά δεν ήθελε να δώσει ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα, θα πρέπει να πει επιτέλους στους πολίτες την αλήθεια», δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, λίγο πριν το ταξίδι του στην Αθήνα.

Ο Π.Στάινμπρουκ επισήμανε πως η ΕΕ είναι ντε φάκτο «εδώ και πολύ καιρό μια ένωση ευθύνης», εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφορικά με το κατά πόσο τα χειρότερα έχουν περάσει στην Ευρωζώνη και επέρριψε ευθύνες στην Άγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι δεν δεσμεύτηκε έγκαιρα πως τα ελληνικά ομόλογα είναι ασφαλή ώστε να αποτρέψει τις επιθέσεις των αγορών οι οποίες τελικώς διήρκεσαν για 2 χρόνια.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου, ο ίδιος τάσσεται υπέρ του πακέτου στήριξης, εφόσον η Λευκωσία θα εξυγιάνει το τραπεζικό της σύστημα, θα λάβει μέτρα κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, θα βάλει τέλος στο φορολογικό ντάμπινγκ και θα επιβάλει φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

«Είναι αποδεκτή η ισχυρή ρωσική επιρροή ή θέλουμε καλύτερα να ενισχύσουμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα στην Κύπρο; Τάσσομαι υπέρ της συνοχής της Ευρώπης και της διατήρησης της ευρωπαϊκής επιρροής», τονίζει, ως προς το ζήτημα συμμετοχής της Μόσχας στην οικονομική διάσωση της Κύπρου.

O Π.Στάινμπρουκ ξεκινά τη Δευτέρα 4ήμερη περιοδεία σε Δουβλίνο, Λονδίνο, Αθήνα και Χάγη.

Deutsche Welle

 

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας «ακτινογραφούν» βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο από εξτρεμιστές ισλαμιστές, οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα για τη δολοφονία της Άνγκελα Μέρκελ και για επίθεση στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο.
 
Μάλιστα οι Γερμανοί κρίνουν ως σοβαρή απειλή το βίντεο των Ισλαμιστών. Ωστόσο σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο βίντεο δεν αναφέρονται επικείμενα σχέδια για τη δολοφονία της Καγκελαρίου και επίσης δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για μια ενδεχόμενη επίθεση.
 
Ένας Γερμανός ισλαμιστής που αυτοαποκαλείται Αμπού Αζάμ μιλάει στο τρίλεπτο βίντεο και θεωρείται πως είναι σαλαφιστής ο οποίος τώρα ζει στην Αίγυπτο.
 
Η Γερμανία έχει από 3,8 εκατ. έως 4,3 εκατ. μουσουλμάνους. Μόνο μερικές χιλιάδες φέρεται να είναι σαλαφιστές, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.
 
Η εφημερίδα Die Welt ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στην ύπαρξη του βίντεο.

pr thema

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα, που θα βάλει το ελληνικό γιαούρτι σε όλες τις σχολικές καφετέριες της χώρας, μέχρι των Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, στόχος είναι να αποτελέσει εναλλακτική για την κατανάλωση κρέατος, αλλά και κύρια πηγή πρωτεΐνης στα σχολεία.

Αν ευοδωθεί η προσπάθεια, θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη νίκη για τους παραγωγούς ελληνικού γιαουρτιού στη Νέα Υόρκη.

Η αρμόδια επιτροπή USDA, θα έρθει σε επαφή με τα σχολεία τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να διερευνήσει αν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Μέχρι στιγμής η λίστα με τα υποκατάστατη του κρέατος για τη λήψη πρωτεΐνης στα αμερικανικά σχολεία, περιλαμβάνει φυστίκια, φασόλια, τυρί, αυγά κ.α.

“Σύντομα, το υγιές και πλούσιο σε πρωτεΐνες ελληνικό γιαούρτι, μπορεί να γίνει το βασικό κολατσιό στα σχολεία της Νέας Υόρκης και όλης της χώρας”, δήλωσε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Charles Schumer.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ελληνικό γιαούρτι, είναι πλουσιότερο σε πρωτεΐνες από το συνηθισμένο αμερικανικό γιαούρτι και στόχος του προγράμματος είναι η λήψη πρωτεΐνης με έναν πολύ υγιεινό τρόπο.

news247

Περισσότερα Άρθρα...