Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είναι «σοκαρισμένος» για τον ρατσισμό που υφίστανται άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία στα σύνορα, τόνισε ο εκπρόσωπός του.

«Είμαστε το σύνορο μεταξύ Ρωσίας και πολιτισμού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο νέο μήνυμά του από το Κίεβο

«Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό: απόλυτη καταστροφή, αφανισμός, γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού - αυτό είναι ασυγχώρητο", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν κατοικημένες περιοχές» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι σημαντικές υποδομές της Κιέβου προκειμένου να τεθούν εκτός λειτουργίας

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα που «απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας στην Ουκρανία». Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία με 141 χώρες να ψηφίζουν υπέρ, 5 κατά και 35 να δηλώνουν αποχή, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, από τα συνολικά 193 μέλη.

Συνεχείς είναι οι εκρήξεις στο Κίεβο ενώ χθες η Μόσχα ζήτησε από τους κατοίκους να φύγουν. Στο Χάρκοβο, εισέβαλαν αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας και μαίνονται μάχες στην πόλη, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Εφυγαν από την αίθουσα του ΟΗΕ την ώρα της ομιλιας του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό.

Περισσότερα Άρθρα...