Μετάλλαξη Όμικρον: Το πρώτο και το δεύτερο πανδημικό κύμα τέλειωσαν όταν επιβλήθηκαν lockdown. To τρίτο κύμα αναχαιτίστηκε από τα εμβόλια, το τέταρτο από τις αναμνηστικές δόσεις.

Το μεγάλο άγνωστο είναι πόσο άρρωστο σε κάνει η Όμικρον. Θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, επειδή είναι τόσο μολυσματική η μετάλλαξη.
Αν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022...

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ξεκίνησε διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την συνέχιση της κράτησης του Οσμάν Καβαλά.

Η μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον κόσμο, με δύο νέα κρούσματα να εντοπίζονται σήμερα στην Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες χώρες επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε μια προσπάθεια να προστατευθούν.

Η μετάλλαξη Όμικρον έφερε έκτακτα μέτρα. Η μία χώρα μετά την άλλη μπαίνει στη διαδικασία να οχυρωθεί έναντι αυτής της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, λόγω και των εορταστικών ημερών που η μετακινήσεις είναι αυξημένες

Η Merck ανακοίνωσε σήμερα ότι το χάπι της κατά του κορωνοϊού με τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη αναμένεται να έχει την ίδια αποτελεσματικότητα έναντι κάθε μετάλλαξης του ιού.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έγιναν η πρώτη χώρα παγκοσμίως όπου το 100% των ατόμων που μπορούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19 έχουν «λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής του Κόλπου.

Περισσότερα Άρθρα...