Η πολύνεκρη επίθεση στην πύλη του αεροδρομίου της Καμπούλ διαπράχθηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας και όχι από δύο άτομα, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ισχυρή έκρηξη ταυτόχρονα με καταιγισμό πυροβολισμών, ακούστηκε πριν από λίγη ώρα σε μία από τις πύλες του αεροδρομίου «Χαμίντ Καρζάι» στην Καμπούλ.

Στόχος έντονων επικρίσεων μετά την πτώση της Καμπούλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «υπεραμύνθηκε σθεναρά» χθες Δευτέρα της απόφασής του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, λέγοντας ότι η αποστολή της Ουάσινγκτον δεν ήταν ποτέ να οικοδομήσει δημοκρατικό κράτος στην ασταθή χώρα που έπεσε ξανά στα χέρια των Ταλιμπάν. Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Αφγανιστάν θα εξαρτηθούν «από τη συμπεριφορά των Ταλιμπάν» 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συντριβή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev – 200 στη νότια Τουρκία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ διεθνών μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στην περιοχή για να καλύψουν τα γεγονότα, μετά και την κατάληψη της Καμπούλ, καταγράφουν άγριους ξυλοδαρμούς Αφγανών πολιτών, με τους Ταλιμπάν να ασκούν βία και να πυροβολούν εναντίον τους

Και επίσημα αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση του Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν, μετά την κατάληψη του Προεδρικού Μεγάρου στην Καμπούλ και την εγκατάλειψη της χώρας από τον πρόεδρο Ασραφ Γάνι.

Το άρθρο που έκανε την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο στις 9 Φεβρουαρίου άρχιζε με μία φαινομενικά αθώα ερώτηση για τον νομικό ορισμό των εμβολίων.

Περισσότερα Άρθρα...