Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν Ελληνοκύπριοι της “Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού” στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Αφορμή οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αμμόχωστο.

Σε νέες, εντόνως επικριτικές δηλώσεις, για τη στάση της Άγκυρας προχώρησε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία.

Βαθιά ανησυχία για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, εκφράζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Έντονος εκνευρισμός επικρατεί στην Άγκυρα εξαιτίας της στάσης που τηρούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, τασσόμενες πλέον ανοικτά υπέρ των ελληνικών και των κυπριακών θέσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Κρίσιμες είναι οι "εκλογές" στα Κατεχόμενα που διεξάγονται στο φόντο του προκλητικού ανοίγματος της παραλίας των Βαρωσίων από την τουρκική πλευρά. Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στα... κάγκελα και ζητά από ΕΕ και ΟΗΕ να επέμβουν, θέτοντας ξεκάθαρα πια ως διακύβευμα την επίλυση του Κυπριακού.

Απτόητος ο Ερντογάν συνεχίζει στο δρόμο των προκλήσεων στην Κύπρο με την Αμμόχωστο, παρότι τον εμφανίζουν «απομονωμένο», «στριμωγμένο» στη διπλωματική σκακιέρα και με «καταρρέουσα οικονομία».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ, κάλεσε σήμερα την Τουρκία να τερματίσει τη δραστηριότητα του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ, και να εμπλακεί άμεσα σε ευρύ διάλογο με την ΕΕ.

Περισσότερα Άρθρα...