Ο Τατάρ υποστήριξε ότι παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για επίλυση του Κυπριακού κατά τις διαπραγματεύσεις, όμως, όλες απορρίφθηκαν από τους Ελληνοκύπριους 

Εκείνο το τελευταίο βλέμμα του στρατιώτη, που η φωτογραφία του είναι χρόνια σημείο αναφοράς για τους αγνοούμενους, θα έπρεπε να ήταν πάντα στο μυαλό όλων. Γιατί είναι -φευ- η ζωντανή μας μνήμη. Αντίφαση; 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Άντονι Μπλίνκεν, «καταδίκασε» χθες Τρίτη την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη μεταβίβαση τμήματος παραθαλάσσιας εγκαταλελειμμένης πόλης της Κύπρου στον τουρκοκυπριακό έλεγχο και το σχέδιο να ανοίξει εν μέρει περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σήμερα από το βήμα της λεγόμενης «Βουλής» του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα, όπου και με αναμενόμενο προκλητικό ύφος και τόνο άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και των ΗΠΑ, αναφορικά με τη στάση και τις ενέργειές τους, γύρω από το θέμα του Κυπριακού.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ομόφωνη δήλωσή του ζήτησε σήμερα την επίλυση του Κυπριακού «στη βάση μιας δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα», και καταδίκασε ρητά τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις «μονομερείς ενέργειές του» που αντιτίθενται στα ψηφίσματά του, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Ο ηγέτης του ψευδοκράτους των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι θα ανοίξει ένα τμήμα της Αμμοχώστου, περί του 3,5%, το οποίο θα είναι αποστρατικοποιημένο και οι περουσίες εντός αυτού θα επιστραφούν στους δικαιούχους μέσω της διαδικασίας από την Επιτροπή που έχουν συστήσει στην Κύπρο.

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Οδού, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από χθες μετά την επέκταση της πυρκαγιάς στο χωριό, που ξεκίνησε από την Λεμεσό στην Κύπρο.

Περισσότερα Άρθρα...