Η αύξηση του ενεργειακού κόστους των Δήμων λόγω της εισαγόμενης κρίσης και των νέων δεδομένων που τροφοδοτεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση του χρηματοδοτικού φακέλου για την Αυτοδιοίκηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της κοινής προπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί ανάμεσα στην ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Το μεγάλο στοίχημα να αυτορυθμιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στο θέμα της κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, έβαλε η ΚΕΔΕ αναθέτοντας στην ΕΕΤΑΑ οικονομοτεχνική μελέτη που θα υποβάλει στα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και στην Επιτροπή για τα Οικονομικά των δήμων.

Εκδόθηκαν οι δύο Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της 12ης τακτικής δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2021 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .Δόθηκαν συνολικά 106.436.452,92 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, η θητεία των Αντιδημάρχων μπορεί να παραταθεί - κατά παρέκκλιση του άρθρου 59 του ν.3852/2010 (Α΄87) - από την ημερομηνία λήξης της, έως τον ορισμό νέων Αντιδημάρχων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 9ης Ιανουαρίου 2022, με την ισχύ του οποίου να ξεκινά αναδρομικά από 1.8.2021.

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία εφαρμογής του τέλους ταφής απορριμμάτων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει φέτος τη λάμψη των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους εκ του σύνεγγυς, μετατρέποντας το Πεδίο του Άρεως, το μεγαλύτερο Πάρκο του κέντρου της Αθήνας, σε ένα φωτεινό και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο.

Περισσότερα Άρθρα...