Ο Παναθηναϊκός, ήταν μπροστά στο σκορ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως, η αστοχία από το σημείο των τριών πόντων κι η αντεπίθεση της "βασίλισσας" στα τελευταία λεπτά, του στέρησε το 3/3 στην έδρα του για το TOP-16.

Έτσι, η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας πήρε το... αίμα της πίσω από την ήττα του προηγούμενου γύρου.

Αυτό το αποτέλεσμα δεν "σκοτώνει" τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να... αφήσει πίσω του το σημερινό αποτέλεσμα στα εναπομείναντα ματς.

Το ματς

Οι "πράσινοι", θέλησαν να ελέγξουν από την αρχή τον ρυθμό της αναμέτρησης και να μην αφήσουν την Ρεάλ να επιβάλει το παιχνίδι της.

Οι δυο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, ώσπου ο Διαμαντίδης και στη συνέχεια ο Τσαρτσαρής με τρίποντο έδωσαν αέρα πέντε πόντως (11-6) στους γηπεδούχους.

Μπράμος και Ούκιτς ανέβασαν τη διαφορά στους επτά πόντους (16-9), ενώ οι βολές του Γιουλ και το καλάθι του Σχορτσανίτη διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (20-11).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε γρήγορα στο 22-11, αλλά η Ρεάλ με ένα γρήγορο σερί έξι πόντων μείωσε στους πέντε τη διαφορά.

Ο Λάσμε έκανε το 26-17, ενώ ο Ούκιτς έκανε το 30-19 με τον κόσμο να έχει ενθουσιαστει στις εξέδρες.

Στο ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο πάγκος της Ρεάλ χρεώθηκε με τεχνική ποινή και μετά τις βολές του Διαμαντίδη (1/2), ο Μπράμος έκανε το 37-23 έξω από τα 6.75μ. Τελικά, το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 37-27 και τη Ρεάλ να παλεύει να μειώσει.

 

Ξύπνησε η Ρεάλ, κρατούσε ο Παναθηναϊκός

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να μπουν στο ματς, αλλά η ομάδα του Πεδουλάκη κρατούσε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (43-33).

Μάλιστα, στη συνέχεια, οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του «Big Sofo» έκαναν το σκορ 49-38.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το +11 με το οποίο προηγήθηκαν, καθώς οι Μαδριλένοι βρήκαν κενά στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, τα εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν σε 49-44, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό.

Η ώρα της «βασίλισσας»

Στο δ' δεκάλεπτο, η Ρεάλ ανέβασε το ρυθμό της κατακόρυφα και με τους Ρέγες, Φερνάντεθ μείωσαν σε 54-50. Ο Μπέγκιτς μείωσε στο καλάθι και από κει πέρα ήρθε ο… θάνατος για τους «πράσινους».

Τα τρίποντα των Ροντρίγκεθ και Ντρέιπερ έκαναν το σκορ 54-57 στα 2.43'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Αντίθετα, τα διαδοχικά σουτ τριών πόντων του Παναθηναϊκού δεν έβρισκαν στόχο, ούτε καν το λέι απ του Λάσμε στο 39'. Έτσι, λοιπόν, έμεινε το 54-58 που διαμόρφωσε ο Ρέγιες με 1/2 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 37-27, 49-44, 54-58

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11, Ματσιούλις 5, Καπόνο 4, Ούκιτς 8, Λάσμε 2, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 5, Μπανκς, Σχορτσανίτης 8.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 4, Ρούντι 8, Σουάρεθ, Ρέγες 12, Μίροτιτς 3, Ροντρίγκεθ 6, Χετσχάιμερ 11, Μπέγκιτς 6, Κάρολ, Γιουλ 7, Σλότερ.

woop

Ο Ρίκι Χίκμαν αδυνατεί να χωνέψει πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχασε σε ακόμη μία μάχη στα τελευταία δευτερόλεπτα (77-78 απ’ τον Ολυμπιακό), αλλά δεν εγκαταλείπει τον πόλεμο.
 
«Σκάψαμε μόνοι μας τον λάκκο μας, μοχθήσαμε να επιστρέψουμε στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.
 
Πρέπει να βελτιώσουμε τις αντιδράσεις μας στα τελευταία λεπτά. Πρέπει να είμαστε σκληροί, έχω την αίσθηση διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται, ώστε να παίρνουμε τέτοιες νίκες, απλώς πρέπει να κάνουμε τα σωστά πράγματα.
 
Δε νομίζω πως έχει τελειώσει κάτι» είπε ο Αμερικανός γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία υποχώρησε στο 1-4 στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας.
 
gazzeta.

 

Η Αγγλία είναι πιθανό να είναι ο επόμενος προορισμός του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος αποχωρεί για το εξωτερικό. Όπως δήλωσε ο ίδιος χθες, φεύγει για το εξωτερικό και όπως όλα δείχνουν η επόμενη ομάδα του ενδέχεται να είναι η Φούλαμ.

Ο Έλληνας αμυντικός έχει στα χέρια του πρόταση από την ομάδα που παίζει και ο Γιώργος Καραγκούνης και τη σκέφτεται, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει την απόφασή του. Ο «Κάρα» έπαιξε ρόλο στην επιλογή της Φούλαμ, αφού γνωρίζει τον συμπαίκτη του στην Εθνική και τον πρότεινε στους Λονδρέζους.

Πάντως, ο Τοροσίδης δεν έχει μόνο τη Φούλαμ, αφού περιμένει και κάτι άλλο, από Ιταλία μεριά. Είναι πιθανό να έρθει πρόταση και από εκεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδα της Serie A.

matrix

pao giannena

Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» κόλλησαν οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για νίκη επί του ΠΑΣ. Στο 0-0 έμειναν οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρώς καλύτεροι σε ένα μέτριο ματς.

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό που έληξε 0-0, αποτέλεσμα δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα.

Ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και «αναιμική» εμφάνιση από τους «πράσινους» του Φάμπρι. Ελαφρώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη χάρη στην ποιότητα του Ντε Βινσέντι.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο! Ο Πλατανιάς έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο γήπεδο των Περιβολίων και πέταξε εκτός Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό. Το 1-0 κάλυψε την ήττα της χανιώτικης ομάδας στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ (2-1) και το συγκρότημα του Αγγελου Αναστασιάδη.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε τα ίδια χαμηλά στάνταρ και δεν έδειχνε ικανός να διαφυλάξει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Πλατανιάς ανέβασε την απόδοσή του όσο ο χρόνος περνούσε και το 0-0 παρέμενε και τελικά δικαιώθηκε από τη «χρυσή αλλαγή» του Αναστασιάδη, τον Ηλία Αναστασάκο, ο οποίος στο 87ο λεπτό σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος,Ποτουρίδης,Κάλαϊτζιτς, Κουρτεσιώτης (57′ Κανακούδης), Κάστελς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (Αναστασάκος), Ονιέμα, Μιρτσέτα (80′ Δέντσας), Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ): Καπίνο, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Μαυρίας (80′ Μπαρμπαρούσης) , Ζέκα, Τοτσέ.

matrix

Στην Ισπανία αναζητά ο Ολυμπιακός τον διάδοχο του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τον οποίο υπήρξε διαζύγιο το Σάββατο το απόγευμα. Η διοίκηση της ομάδας αναζητά έναν προπονητή στα πρότυπα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που να έχει δηλαδή προτίμηση στο γρήγορο, πιεστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Στην κορυφή της λίστας φέρεται να βρίσκεται ο Μίτσελ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Σεβίλλης.

Η διοίκηση των Ερυθρολεύκων βλέπει στο πρόσωπό του τον προπονητή προσωπικότητα που θα μπορέσει να επιβληθεί στα δύσκολα αποδυτήρια της ομάδας αλλά και θα μπορέσει να αφήσει το στίγμα της προπονητικής αξίας του.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ανδαλουσίας το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μίτσελ δεν έχει μείνει σε φιλολογικό επίπεδο αλλά έχει εκφραστεί με επίσημη πρόταση, αφού πρόθεση της διοίκησης είναι να ολοκληρωθεί το θέμα το ταχύτερο δυνατόν.

Ως εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση κατά την οποία δεν τελεσφορήσει το θέμα του 49χρονου τεχνικού, -όπως σημειώνει το sports.in.gr-, φέρονται εκείνες των Χοσέ Λουίς Όλτρα, Γκρεγκόριο Μανθάνο και Άνχελ Θιγάντα.

φοχ

Με γκολ του Ράφικ Τζεμπούρ στο 97′(!) ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό για τη 17η αγωνιστική της Super League.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων για να δούμε τον Ολυμπιακό να λυτρώνεται από τον Ράφικ Τζεμπούρ -στο 97′- και να φεύγει με το τρίποντο της νίκης από τη Λειβαδιά.

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες, έχασε σίγουρα γκολ, πολλά εκ των οποίων έδιωξε ο εξαιρετικός Κυριακίδης και τελικά έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 97ο λεπτό (δύο λεπτά μετά το πεντάλεπτο της καθυστέρησης που έδειξε ο διαιτητής) με τον Τζεμπούρ να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαδειακός είχε δύο δοκάρια (με τους Πόι και Ακόστα σε κάθε ημίχρονο) και έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα βαθμό και να μείνει αήττητος για 7η φορά στα τελευταία οκτώ ματς.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Βασιλείου (86′ Ρομέου), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Ροτζέιρο (92′ Μίλιεβιτς), Πόι, Νικολακάκης, Λισγάρας.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο, Γκρέκο (46′ Πίνο), Αμπντούν (80′ Πάντελιτς), Μασάντο (70′ Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

 

Βαθμολογία σε 16 αγώνες:

Ολυμπιακός 45*

ΠΑΟΚ 34

Αστέρας Τρίπολης 28

Ατρόμητος 28

Λεβαδειακός 24*

ΠΑΣ Γιάννινα 22

Πανιώνιος 21

Πανθρακικός 21*

Παναθηναϊκός 20

Πλατανιάς 18*

Ξάνθη 18*

ΟΦΗ 17

Αρης 16

ΑΕΚ 15*

Βέροια 15

Κέρκυρα 12

*Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, ΑΕΚ, Ξάνθη, Πανθρακικός και Πλατανιάς έχουν από 17 αγώνες

ματριχ

Περισσότερα Άρθρα...