olymp bartsa

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τις απαραίτητες λύσεις και ηττήθηκε δίκαια από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη με 76-68 για την 3η αγωνιστική του top-16 της Ευρωλίγκα.

Η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν αλλά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Στο πρώτο ημίχρονο κόλλησε η επίθεσή τους και δεν είχαν σκορ ούτε από την περιφέρεια ούτε από τους ψηλούς σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που είδε τον Τόμιτς να πληγώνει την αντίπαλη άμυνα (16-11, 26-21, 41-32).

Στο δεύτερο, και ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά αμυντικά προβλήματα. Οι περιφερειακοί της Μπαρτσελόνα (Σάδα, Χουέρτας, Γιασικεβίτσιους) αποδείχθηκαν πολύ γρήγοροι και δημιουργούσαν προβλήματα ενώ οι ερυθρόλευκοι είδαν τον αρχηγό τους, τον Βασίλη Σπανούλη, να στέλνει στο σίδερο τα περισσότερα σουτ του.

Στο τέλος βέβαια οι ευκαιρίες για την ανατροπή υπήρξαν. Αλλά με το σκορ στο 74-68 ο Ολυμπιακός έχασε δύο σερί επιθέσεις και πέταξε στα σκουπίδια κάθε πιθανότητα επαναφοράς του στη διεκδίκηση της νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 41-32, 60-52, 76-68

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 10, Χουέρτας 10, Ναβάρο 5, Γιασικεβίτσιους 10(1), Τοντόροβιτς, Ουάλας 6, Ινγκλς, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαβάι 2, Μάικλ 12, Τόμιτς 15.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 8, Άντιτς 9(3), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 4, Σερμαντίνι 6, Σλούκας, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14(2), Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 3(1).

ethniki volei  main

Η Ελλάδα για πρώτη φορά δεν θα έχει εκπροσώπηση στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που λειτουργεί προπαρασκευαστικά για τις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος κάθε χρόνο, αφού η εκτίμηση για τα συνολικά έξοδα θεωρήθηκε αρκετά υψηλή, με βάσει και τα δεδομένα της εποχής.

Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα "Goal News", η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τους ομοσπονδιακούς τεχνικού Αλέκο Λεώνη και Σωτήρη Δρίκο. Αντιθέτως, θα αναβαθμιστεί η παρουσία της Εθνικής Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες και το βάρος θα δοθεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Εάν η ελληνική ομάδα καταφέρει να πάρει το "εισιτήριο" της πρόκρισης στους αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά προετοιμασία. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, πάντως, ετοιμάζουν περιοδεία σε Ιταλία και Γαλλία για να παρακολουθήσουν τις επιδόσεις των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στις εν λόγω χώρες.

Όσον αφορά στις γυναίκες, τα κονδύλια που υπάρχουν θα διατεθούν στην Εθνική Κορασίδων, σε περίπτωση που προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ταϊλάνδης, μέσω της 6άδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται τον Απρίλιο σε Σερβία και Μαυροβούνιο.

contra

Ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 3-0 τη Βέροια και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των οκτώ βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Πίνο έπιασε πολύ καλή απόδοση και μάλιστα έδωσε δύο ασίστ σε Μήτρογλου και Πάντελιτς.

Ο Πίνο, λοιπόν, έκανε ντεμπούτο στο δεύτερο ημίχρονο και με τη συνολική του παρουσία έπεισε πως μπορεί να δώσει λύσεις και να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ο εξτρέμ κινήθηκε σωστά, έβγαλε σέντρες, μοίρασε ασίστ στους συμπαίκτες του.


Στο 54' ο Πίνο με το δεξί έκανε μακρινή πάσα στον Μήτρογλου, κεφαλιά ο κυνηγός μέσα στη μικρή περιοχή και 1-0.

Το 2-0 ήρθε στο 85' με χτύπημα πέναλτι τού Τζιμπούρ. Η παράβαση καταλογίστηκε σε σπρώξιμο του Αμαραντίδη στον Τοροσίδη.

Και στις καθυστερήσεις του ματς έγινε το 3-0 με κεφαλιά από κοντά του Πάντελιτς, ύστερα από υπέροχη σέντρα του Πίνο.


Διαιτητής: Καλογερόπουλος.

Κίτρινες: Σνάουτσνερ, Γεωργέας, Κόστλι, Κοντρέρας, Αμαραντίδης.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (87' Πάντελιτς), Μασάντο, Τζιμπούρ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Γκρέκο(46' Πίνο), Κοντρέρας, Μανωλάς, Μήτρογλου(78' Φετφατζίδης).

Βέροια: Λόπεζ, Πέρεζ, Παυλίδης, Μπάρμπας, Σνάουτσνερ, Καφές(68' Σκαθαρούδης), Ορέστες, Κόστλι, Αμαραντίδης, Γεωργέας(49' Καλογέρης), Ιωάννου(81' Μάνος).

 

Ανατροπή και θρίαμβος για τον ΠΑΟΚ


 
Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα δεδομένα στην Κομοτηνή, αξιοποίησε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασε σε σημαντική επιτυχία (4-1) απέναντι στον Πανθρακικό. Την ίδια ώρα, το ντεμπούτο του Αναστόπουλου στον πάγκο του Ατρομήτου, συνοδευόταν με κατάκτηση τριών βαθμών (2-0 την Κέρκυρα).

Στην Κομοτηνή, λοιπόν, ο Πανθρακικός άντεξε μέχρι το 70'. Οταν ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, όλα πήραν το δρόμο τους και η ομάδα του Δώνη πέτυχε και άλλα γκολ για να φτάσει στο εντυπωσιακό 4-1. Μια νίκη που πάντως δεν ήρθε τόσο εύκολα, καθώς ο Πανθρακικός έκλεισε καλά τους διαδρόμους. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε από το 40' με παίκτη παραπάνω και στο δεύτερο ημίχρονο είχε την απόλυτη υπεροχή. Και μετά το 1-1, οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν και ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη με ευρύ σκορ.

Στο 31' ο Μίνγκα έκανε το γύρισμα και ο Κάτσε με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθρακικό (1-0).

Στο 39', ο Κουτσόπουλος ανέτρεψε τον Σαλπιγγίδη και ο Κάκος καταλόγισε πέναλτι. Παράλληλα, απέβαλε τον γκολκίπερ του Πανθρακικού και οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Σαλπιγγίδης ανέλαβε το χτύπημα τού πέναλτι, αλλά ο Αντίλοβιτς με ωραία εκτίναξη στη δεξιά του γωνία απέκρουσε.

Το 1-1 έγινε στο 70' με καταπληκτικό σόλο και σουτ του Λάζαρ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε (1-2) με κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 76', κατόπιν σέντρας του Λίνο από τα αριστερά.

Το 1-3 έγινε (87') με κεφαλιά του Γιάννου ύστερα από σέντρα του Κατσουράνη(επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ) και το 1-4 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Σταφυλίδη. Τη σέντρα έβγαλε ο Αποστολόπουλος.

Διαιτητής: Κάκος.

Κόκκινη: Κουτσόπουλος(40').

Κίτρινες: Κατσικάς, Μπαϊκαρά, Ρομπέρ, Αντίλοβιτς, Λαδάκης.

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Βαϊρουά(33' Μουνάφο), Καστσελάν, Λαδάκης (83' Κυβελίδης), Λουσέρο, Μίνγκα(40' Αντίλοβιτς), Σαρακατσάνος, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Σερφά, Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Ρομπέρ(59' Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης, Κάτσε, Βιβιάν, Φωτάκης, Λόρενς(78' Γιάννου), Λίνο, Λάζαρ(83' Σταφυλίδης).

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ

Ντεμπούτο με νίκη έκανε ο Νίκος Αναστόπουλος στον πάγκο του Ατρομήτου. Το 2-0 κόντρα στην Κέρκυρα ήρθε εύκολα και όλα κρίθηκαν στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Στο 26' ο Επστάιν χτύπησε φάουλ και ο Φυτανίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 31', κόρνερ ο Επστάιν, κεφαλιά ο Ταυλρίδης και 2-0.

Διαιτητής: Τοπούζης.

Κίτρινες: Φυτανίδης, Μοντέιρο.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Ταυλαρίδης, Ιγγλέσιας, Δημούτσος, Επστάιν(86' Καραμάνος), Σουμπίνιο(76' Π. Γκαρσία), Κούτσι, Καραγκούνης(84' Φάμπιο).

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Βενέτης(61' Ηλιάδης), Τσοκάνης, Βασιλόγιαννης(71' Σίμωσης), Λεόν, Εντερ, Κρητικός, Γκούμας, Τσουμάνης, Μπάρκογλου.

tanea