dimar hlioup

Σεβόμενος την εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας κατά την οποία ο δήμαρχος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου δεν προχώρησα στην άμεση δημοσιοποίηση του κειμένου παραίτησης μου. Πλέον σας γνωστοποιώ την επιστολή παραίτησης που υπέβαλα την Δευτέρα 8-10-2018.

"Αγαπητέ Δήμαρχε,

Με ψηλά το κεφάλι και με ήσυχη τη συνείδησή μου, σου υποβάλλω την παραίτησή μου από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και από μέλος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» που εδώ και 8 χρόνια υπηρέτησα με αυταπάρνηση και συνέπεια χωρίς να λογαριάσω στιγμή το όποιο προσωπικό κόστος.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Είναι αλήθεια πως πίστεψα και δόθηκα με όλες μου τις δυνάμεις μου στην κοινή μας προσπάθεια για την ανάταξη των οικονομικών του Δήμου μας βάζοντας ψηλά στις προτεραιότητές μας την οικονομική διαφάνεια και τον τερματισμό της σπατάλης. Με τη διάθεση και την όρεξη νέων ανθρώπων και την εμπειρία και συμβολή μεγαλυτέρων καταφέραμε χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις στις αξίες μας όχι μόνο να μηδενίσουμε τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου αλλά και να επιτύχουμε επί σειρά ετών πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Και όλα αυτά χωρίς καμία περικοπή στην κοινωνική πολιτική και στα μεγάλα τεχνικά έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες της Ηλιούπολης.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αυτή μας τη συνέπεια σε λόγια και πράξεις επιβεβαίωσε ο λαός της Ηλιούπολης στις εκλογές του 2014. Τότε που εσύ ο ίδιος δήλωνες προεκλογικά πως "ο Δημοτικός Άρχοντας πρέπει να παραμένει στο τιμόνι για δύο τετραετίες γιατί διαφορετικά αρχίζει να φθείρεται και να διαφθείρεται και να αποκτά καθεστωτικά χαρακτηριστικά"... Και είναι αλήθεια πως από την αρχή της συνεργασίας μας όποτε σου εξέφραζα τις ενστάσεις μου για έκνομες συμπεριφορές κάποιων λίγων μελών της Δημοτικής μας Αρχής σε έβρισκα πάντα σύμφωνο και πρόθυμο να αποτρέψει την εκδήλωση παρασιτικών καταστάσεων. Όμως, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει.

Είναι επανειλημμένες οι φορές, που παρά τις επισημάνσεις μου,είτε δεν κινήθηκες αποτελεσματικά είτε επέτρεψες να σε παραμερίσουν, άνθρωποι που έχεις σε επιτελικά πόστα και οι οποίοι κινούνται με γνώμονα την προσπόριση προσωπικού οφέλους αγνοώντας επιδεικτικά τις αρχές με τις οποίες ξεκινήσαμε το ωραίο μας ταξίδι στα δημοτικά πράγματα της Ηλιούπολης.

Δυστυχώς, η υπομονή μου στέρεψε πλέον. Δεν μπορώ να παραμένω θεατής, ούτε να γίνω χωνευτήρι έκνομων συμπεριφορών οι οποίες δυσφημούν τις αξίες μου, την παράταξή μου και εντέλει τον ίδιο το λαό της Ηλιούπολης. Δεν επεδίωξα λοιπόν εγώ τους χωριστούς δρόμους. Δεν έβαλα εγώ νερό στο κρασί μου. Δεν επέτρεψα εγώ να ξεθωριάσουν οι αξίες που μας καθοδηγούσαν από όταν ξεκινήσαμε.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Σου υποβάλλω την παραίτησή μου με ανάμεικτα συναισθήματα, οργής αλλά και λύτρωσης, ως μια ύστατη κίνηση αφύπνισης και επαναφοράς σε όλα αυτά που μας ένωσαν, σε όλες αυτές τις υψηλές αξίες για τις οποίες αγωνιστήκαμε, σε ό,τι μας κατέταξε ψηλά στη συνείδηση των συμπολιτών μας.
Θέλω ειλικρινά να πιστεύω πως οι δρόμοι μας χωρίζουν προσωρινά και πως θα βρεθούμε ξανά μαζί στο ίδιο μετερίζι του αγώνα για την προάσπιση των αρχών της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης για τη θεμελίωση μιας τοπικής κοινωνίας με συνοχή και ευημερία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ"

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Παραιτήση Αντιδημάρχων από την Παράταξη Δημάρχου Βαλασσόπουλου

dimar hlioup

Επισημοποιήθηκε σήμερα το ρήγμα στην παράταξη του Βασίλη Βαλασσόπουλου με την παραίτηση των Αντιδημάρχων Γ. Χατζηδάκη και Ι. Αντζινά από τη Διοίκηση του Δήμου.

Επίσης παραιτήθηκαν και από μέλη της παράταξης Πρώτα Ηλιούπολη.

Οι παραιτήσεις των Χατζηδάκη και Αντζινά έρχονται σε συνέχεια της παραίτησης του Π.Βιδάλη από τη θέση του γραμματέα της Παράταξης του Δημάρχου χωρίς ωστόσο να αποχωρήσει και από την παράταξη.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τους λόγους που επικαλούνται στις παραιτήσεις τους οι πρώην Αντιδήμαρχοι πλέον Χατζηδάκης και Αντζινάς καθώς και για το αν θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

opeilioupoli

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο τύπου του Δήμου Ηλιούπολης ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά τις φήμες γύρω από τη χρήση του πρώην κτιρίου του ΟΠΕ.

Επειδή πολλά γράφονται για το κτήριο του πρώην Ο.Π.Ε. επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, ότι εγκαταλείφθηκε και αφέθηκε στην τύχη του, πληροφορούμε τους δημότες ότι μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής το κτήριο θα φιλοξενήσει τη ΔΟΥ Ηλιούπολης και όμορων Δήμων καθώς και το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά στο εσωτερικό του κτηρίου και από πληροφορίες που έχουμε θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές του 2019.

Δυστυχώς στην πόλη μας η παραπληροφόρηση είναι χαρακτηριστική για κάποιους που υπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Εμείς θα συνεχίσουμε με αντικειμενικότητα να πληροφορούμε τον λαό της Ηλιούπολης ώστε να μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

dimar hlioup

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε στη μαύρη λίστα, με τους τραυματισμούς εργαζομένων στους δήμους.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), την Τετάρτη παρά το τσουχτερό κρύο, 5 βαθμούς, η υπηρεσία περιβάλλοντος στο δήμο Ηλιούπολης έστειλε τους κηπουρούς 7.30 το πρωί για κλάδεμα δέντρων με σκάλα, αψηφώντας τις συνθήκες εργασίας (παγωνιά, κοκαλωμένα χέρια και γλίστρα κλπ).

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους εργαζομένους ήταν «ο συνάδελφος που ήταν πάνω στο δέντρο, με το αλυσοπρίονο στο χέρι, να γλιστρήσει, να πέσει και να σπάσει το πόδι του, με συνέπεια να μένει πολλούς μήνες εκτός δουλειάς».

Καταγγέλλοντας το γεγονός, οι εργαζόμενοι, στην ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Στο όνομα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης προσωπικού,
καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλειάς, παραβλέπονται οι αντίξοες συνθήκες
εργασίας (βροχή παγωνιά, ζεστή) και καταστρατηγούνται τα μέτρα ασφάλειας που
πρέπει να τηρούνται. Καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας, ενώ σήμερα αμφισβητείται
ακόμα και η επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων στο πράσινο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν λίγες μέρες, ψήφισε στο πολυνομοσχέδιο την
επανεξέταση του ανθυγιεινού επιδόματος από μηδενική βάση. Δηλαδή τη κατάργηση,
αντί της διεύρυνσης του, σε μια σειρά ειδικότητες. Τσακίζουν τις ζωές μας για να
μπορέσουν να ενισχύσουν με ζεστό χρήμα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!
Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία
της ζωή μας:

• Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και
επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς
της εργοδοτικής ευθύνης για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας
και των κανονισμών.

• Οργάνωση εργασίας με κριτήριο την ασφάλεια και την προστασία της υγείας του
εργαζόμενου.

• Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό
χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να
σταματούν την λειτουργία υπηρεσιών αν δεν πληρούν τους όρους Υγιεινής
και Ασφάλειας.

• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των
εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Απέναντι σε αυτούς που μας καλούν να συνεχίσουμε να θυσιάζουμε την υγεία μας και
το σύνολο των δικαιωμάτων μας στο βωμό του κέρδους, οργανώνουμε την αντεπίθεση
μας, διεκδικούμε, άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας,
αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13 και 14 μισθού, Εθνική Γενική Συλλογική
Σύμβαση με κατώτατο μισθό τουλάχιστον 751 ευρώ, ανατροπή στο σύνολό της, της
αντιλαϊκής πολιτικής.»

 

viasmos kopela

Θύμα βιασμού μετά από παιχνίδι με αλκοόλ φέρεται πως, έπεσε μία 20χρονη στην Ηλιούπολη, σύμφωνα με καταγγελία της.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο ονομάζεται "Δαχτυλίδι της Φωτιάς", υπάρχουν πολλές παρτίδες με τράπουλα όπου σε κάθε γύρο οι παίκτες πρέπει να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Κερδίζει όποιος δεν καταφέρει να χάσει τις αισθήσεις του.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση της 20χρονης, η οποία έπαιξε το παιχνίδι μαζί με τους δύο συμπαίκτες της. Μετά, λοιπόν, από κάποιους γύρους και πολύ αλκοόλ, η 20χρονη κοπέλα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της.

Συμπαίκτης της προθυμοποιήθηκε να την οδηγήσει στο υπνοδωμάτιο, ώστε να κοιμηθεί.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του STAR, όταν η κοπέλα οδηγήθηκε στο δωμάτιο, η ίδια ήταν ήδη σε κατάσταση μέθης και εκεί ένας από τους συμπαίκτες της άρχισε να τη χαϊδεύει σε όλο της το σώμα. Ωστόσο, η ίδια φαίνεται πως αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο άντρας να αποχωρήσει από το χώρο.

Λίγα λεπτά μετά, οι δυο νεαροί επέστρεψαν στο δωμάτιο, βρήκαν τη 20χρονη να κοιμάται και άρχισαν να ασελγούν πάνω της.

Η ίδια ξύπνησε ταραγμένη, ούρλιαξε για βοήθεια, ωστόσο εκείνοι συνέχισαν τις πράξεις τους.

Η 20χρονη αμέσως μετά το μαρτύριο που έζησε πήγε σε άθλια κατάσταση στο ΑΤ Ηλιούπολης και τους κατήγγειλε.

Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο άντρες δήλωσαν στην Αστυνομία πως «είχαν πιει υπερβολικά και δεν ήξεραν τι έκαναν».

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

valasopost gia sxoleia

Το έντονο πρόβλημα των τεράστιων φθορών που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στους δημόσιους χώρους και κυρίως στα σχολεία άνοιξε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος με την ανάρτηση που έκανε για το graffiti που έγινε αμέσως μετά το βάψιμο του του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Δεν είναι μόνο η ζημιά που έγινε, αλλά κυρίως η αδυναμία επανόρθωσης. Οι δημοτικές αρχές προσπαθούν με τα ελάχιστα οικονομικά τους μέσα να βελτιώσουν το σχολικό περιβάλλον και να προσφέρουν μια καλύτερη εικόνα στους μαθητές και μέσα σε λίγα λεπτά ακυρώνεται όλη η προσπάθεια συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής χρονοβόρας διαδικασίας.

Δείτε τα σχόλια που προκάλεσε η ανάρτηση του κ. Βαλασόπουλου: Οι πολίτες ζητούν κάμερες και ιδιωτική φύλαξη. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από δύο περίπου εβδομάδες το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης ανέθεσε σε εταιρεία την φύλαξη των δημόσιων χώρων που δεν έχει ξεκινήσει βέβαια ακόμη.

Ε. Μ.: Ευθύνες και συνέπειες κ.Δημαρχε. 
Επιτελους σ αυτόν τον τόπο ολοι εχουμε ευθύνη για οτι συμβαίνει. 
Οι δασκαλοι και οι μαθητές εχουν ευθύνη για το χωρο που εργαζονται και διδασκονται. Τιποτα δεν είναι δεδομένο.

Ε. Δ.: Λοιπόν φίλοι που σχολιάζετε θελω να σας πω κάποια πράγματα. ...το 12ο Δημοτικό είναι σε τέτοια θέση (τοποθεσία ) οπου δεν εχει κανείς οπτική που σημαίνει δύσκολα κάποιος γείτονας θα εντοπιζε κάτι 
2ον Ειναι πολυ μεγάλο κτήριο και τα προαύλιο ειναι σε 3 σημεία που ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ορατότητας απο τον δρόμο ειδικά τη νύχτα

T. E.: Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει φύλαξη των δημοσίων χώρων και των σχολείων από ιδιωτική εταιρεία. Πότε θα ξεκινήσει αυτό? Επίσης με τους συμβασιούχους έχει γίνει κάτι? Διότι η κατάσταση σε σχέση με την καθαριότητα περιμετρικά του 5ου Δημοτικού εδω και 1 μήνα είναι άσχημη. Περιμένουμε δράση άμεσα.

Α. Α.: επειδή μου αρεσει να είμαι δικαιος ανθρωπος δυστυχώς κάποιοι γονείς μεγαλώνουν κωλοπαιδα του κερατά γιατί πολύ απλά και αυτοί δεν έχουν κανέναν ηθικο φραγμό και το μεταδίδουν στα παιδιά τους. σε τετοιες περιπτώσεις ψάχνεις να βρεις ποιοι το έκαναν και ριχνεις πρότιμο με το τσεκούρι να μαθουν να σέβονται τον κοπο και την περιουσία που ανήκει σε όλα τα παιδιά.Επίσης επιβαλλεις πέραν του προστιμου να διορθωθει αυτη η καταντια απο τα ιδια τα παιδια.Να σου πω εγω μετά θα το σκεφτούν ή δεν θα το ξανασκεφτουν να το γράψουν???Κάποτε είχαμε φύλακες στα σχολεια και στις παιδικες χαρες.Τώρα τον μισθό που γλιτωνουμε απο τους φύλακες τον πληρώνουμε διορθώνοντας τις μαλακίες τους.

Α. Μ.: ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΜΑς ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ,ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ,,ΦΥΛΑΞΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ??? ???????????

N. F. Κάμερες στα σχολεία. Αυτά τα πηθικοειδή τέτοια μέτρα χρειάζονται.

A. D. Κύριοι απλό μαγκωμα με εξακρίβωση στοιχείων και το αντίστοιχο πρόστιμο στο ΑΦΜ του γονιού τους.

D. K. Αυτοί που τα γράφουν αν το έκαναν στα καθεστώτα που πιστεύουν θα τους έτρωγε το μαύρο σκοταδι

P. S. Σε όλη την Αθήνα συμβαίνει αυτό.. Αφού έρχονται κι απ'το εξωτερικό και βάφουν, εξαιτίας των χαλαρών νόμων. Εάν δεν ξεκινήσουν οι αστυνομικοί να τους κυνηγάνε κι όταν τους πιάνουν να διώκονται ποινικά, αυτό θα συμβαίνει. Η βλάβη στη λειτουργία των εγκεφάλων των πιτσιρικάδων είναι ανεπανόρθωτη.

N. N. καποτε υπηρχαν φυλακες! τωρα μπηκαν σχεδόν ολοι σε γραφεια! να τα αποτελέσματα!

Π. Β. Το έχω πει και παλιότερα και δε με κουράζει να το ξαναπώ: "ΚΑΜΕΡΕΣ".

S. T. Και στο 11ο χειρότερα!

Γ. Μ. Καμερες και προστιμα στα κολοπαιδα τους.

E. F. Να τα χαίροντε τα καμάρια τους .......

L. N. Να βάλουν security ρε παιδιά ή κάμερες... Κρίμα είναι...

G. X. Λαμογια!!!

L. E. A. Ρίχτε και καμία σφαλιάρα.

K. G. Κάμερες παντού

Λ. Μ. Δυο κωλοπαιδα29 ενα κωλοπαιδο19 που παριστανουσ τουσ μαγκεσ

I. K. Φύλαξη στα σχολεία και πιο ψηλά κάγκελα
A.    S. K. kai prostimo toso apla

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κάμερες στοιχίζουν 50 ευρώ η μία. Με 300 ευρώ θωρακίζεις ένα ολόκληρο σχολείο.

myota

hlioupoly synedrio anaptyxiakoilioup

Διήμερο Συνέδριο με θέμα: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ: Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - Για την Ηλιούπολη διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης στις 26 και 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν θέματα για τα αναπτυξιακά Προγράμματα και τα Χρηματοδοτικά εργαλεία, για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις Εξυπνες Πόλεις, για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτιρίων,  για τις Πρότυπες Αστικές Αναπλάσεις, καθώς και δύο θέματα που αφορούν την Αττική ευρύτερα, όπως οι επεκτάσεις του Μετρό και η Υπόγεια Σήραγγα που θα ενώνει την Λ. Κατεχάκη με την Λ. Βουλιαγμένης ως υποστηρικτική δομή στην επένδυση του Ελληνικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

Έναρξη εργασιών 17:30.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου

ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΟΙ.

Παρουσιάσεις/ Εισηγήσεις / Παρεμβάσεις

Υπουργείο Υποδομών και Mεταφορών

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Διάλειμμα για καφέ.

Περιφέρεια Αττικής
κ. Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Eιδική Υπηρεσία Διαχείρησης Ε.Π. Αττικής
κ. Ιωάννης Δρόσης, Προϊστάμενος της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Περιφέρειας Αττικής.

 Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
κ.  Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Πρόεδρος

Πράσινο Ταμείο
κ. Γεώργιος Πατρίκιος, Πρόεδρος

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 10:00.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.

Θέματα /Παρουσιάσεις/ Εισηγήσεις / Παρεμβάσεις

Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, ένα έργο πνοής που θα επιφέρει σημαντική κυκλοφοριακή βελτίωση σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Αθήνα. Το έργο που θα άρει την τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Ηλιούπολης και θα αποτελέσει το θεμέλιο για τη νέα ταυτότητα της Ηλιούπολης του μέλλοντος , δημιουργώντας και νέες δυνατότητες για αναπλάσεις και ενισχύσεις πρασίνου στο κέντρο και στις μεγάλες λεωφόρους της πόλης.
κ. Καραμάνος Χρήστος : Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής
κ. Γιώργος Γιαννής :  Καθηγητής Ε.Μ.Π.
 Γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ, κλάδος προς Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης, η μεγάλη σημασία του έργου για την Ηλιούπολη, Σχεδιασμός του έργου, Χρονικός Προγραμματισμός, Χρηματοδότηση. 
κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος : Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Ενεργειακές αναβαθμίσεις των Δημοτικών κτηρίων και των Σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας. Εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Η στρατηγική και οι στόχοι μας για την Ηλιούπολη. 
κ. Τσολακίδης   Βασίλειος : Πρόεδρος ΚΑΠΕ
κ. Ευάγγελος Θεοδοσίου : Μηχανολόγος – Μηχανικός Ecm klima
Ερωτήσεις, Τοποθετήσεις συμμετεχόντων

Διάλειμμα για καφέ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 17:30
 Έξυπνες Πόλεις, η μεγάλη τεχνολογική πρόκληση για τις σύγχρονες πόλεις του μέλλοντος. Η Ηλιούπολη Έξυπνη Πόλη.
Πασχαλίδου Μαρία  ICT Smart City Solutions – Key Account Manager OTE
κ. Λαμπρογεώργος  Nικόλαος -Senior Account Manager CISCO- Δημόσιου Τομέα Ελλάδος και Κύπρου.
κ. Δημητρόπουλος Άγγελος Εντεταλμένος  Σύμβουλος του Δημάρχου Ηλιούπολης σε θέματα που αφορούν στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Δήμου.
Πρόγραμμα ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Κωνσταντίνου. Η πρώτη πρότυπη πιλοτική ανάπλαση σε οριοθετημένη περιοχή της Αγίας Μαρίνας.
κ. Χελιδώνη Κατερίνα : Αρχιτέκτων Μηχανικός   «Ε.Μ.ΠΑΡΣΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ»

Πρότυπες Αστικές Αναπλάσεις στα κέντρα των πόλεων, οι διεθνείς τάσεις και καλές πρακτικές. Η στρατηγική μας για την ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση και αναζωογόνηση του κέντρου της Ηλιούπολης. 
κ. Μωραϊτης Κώστας : Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π.
κ. Φιντικάκης Νίκος : Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων

Ερωτήσεις, Τοποθετήσεις συμμετεχόντων

Συμπεράσματα συνεδρίου, κλείσιμο εργασιών.
Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος

Περισσότερα Άρθρα...