Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 28-2-2020 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρείς (3) αλλοδαποί, ηλικίας 24, 23 και ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει οικία στην ίδια περιοχή.

alisopriono ilioupoli drastis

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso" αυτός είναι ο Β.Π. που επιχείρησε να επιτεθεί στην αδελφή του με αλυσοπρίονο

Στο talent show «Ελλάδα έχεις ταλέντο» είχε εμφανιστεί το 2018, ο 47χρονος από την Ηλιούπολη που επιχείρησε να επιτεθεί στην αδερφή του με αλυσοπρίονο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 47χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου, μπήκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει η αδερφή του στην Ηλιούπολη, ακινητοποίησε τον θείο του και στη συνέχεια, κρατώντας αλυσοπρίονο, προσπάθησε να μπει στο διαμέρισμα της αδελφής του.

Η εισβολή ωστόσο αποκρούστηκε τελικά από τον θείο και την αδερφή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso”, ο δράστης της επίθεσης με το αλυσοπρίονο, Βασίλης Π., εμφανίστηκε στο σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο» με το ψευδώνυμο Black Truth και ερμήνευσε ένα τραγούδι.

Η αδερφή του παρολίγον φονιά με το αλυσοπρίονο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είχε δεχθεί ξανά επίθεση από τον αδερφό της.

Οπως εξήγησε, κατά την πρώτη επίθεση, το 2013, δέχθηκε 15 μαχαιριές (!) από τον αδελφό της και σώθηκε από «θαύμα», ύστερα από ένα μήνα νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκείνο το αιματηρό συμβάν οδήγησε τον 40χρονο -τότε- αδελφό στη ψυχιατρική κλινική.

EPEISODIA hlioupoli opadoi
Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (25/1) στην Ηλιούπολη με οπαδούς και αστυνομικούς να συγκρούονται, αφού οι πρώτοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον συνδέσμου αντίπαλης ομάδας.

Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αστυνομίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (25/1) στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αγώνα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ γυναικών, μεταξύ Ηλιούπολης και Ολυμπιακού, ομάδα νεαρών χούλιγκαν κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς το σύνδεσμο του Παναθηναϊκού που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Η αστυνομία αντιλήφθηκε την παρουσία τους και επενέβη με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκρούσεις με πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντάνε με χρήση χημικών.

Τα γεγονότα οδήγησαν στον ελαφρύ τραυματισμό ενός τουλάχιστον αστυνομικού, ενώ πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές, εκ των οποίων κάποιες έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

newsit

dikastir
Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προχώρησαν φορείς της Ηλιούπολης για την εκκλησία που χτίζεται παράνομα στη β΄ ζώνη του Υμηττού. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η νέα εκκλησία ανεγείρεται ως κέλυφος σε παλαιότερο ξωκκλήσι, με σκοπό το μικρότερο κτίσμα στη συνέχεια να κατεδαφιστεί.

Η αυθαιρεσία έχει καταγραφεί από το δασαρχείο που έχει ζητήσει παύση εργασιών, ωστόσο ο ιερέας επιχειρεί συνεχώς να αποπερατώσει την κατασκευή, ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που επιχείρησαν να τον σταματήσουν.

Οι παράνομες εργασίες στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία ξεκίνησαν στα μέσα του καλοκαιριού. «Ο ιερέας είχε πάρει μια άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας, υποτίθεται για να επισκευάσει την οροφή από το εκκλησάκι αλλά ξεκίνησε να χτίζει μια νέα εκκλησία σαν “κέλυφος”» εξηγεί ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης.

«Εγινε καταγγελία στο δασαρχείο Πεντέλης που υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά και επέβαλλε παύση εργασιών. Εμείς εν τω μεταξύ απευθυνθήκαμε στην Αρχιεπισκοπή και μάθαμε ότι όχι μόνο δεν έχει άδεια, αλλά ούτε καν τη συναίνεσή της. Αυτός όμως προσπαθεί κρυφά να συνεχίσει για να το τελειώσει.

Την τελευταία φορά, πριν από μία εβδομάδα, μας ειδοποίησαν περίοικοι ότι ξαναξεκίνησε, επισκεφθήκαμε το σημείο με μέλη του δημοτικού συμβουλίου και... μας επιτέθηκαν.
 
Καλέσαμε την αστυνομία, ανταλλάξαμε μηνύσεις και η υπόθεση έμεινε προς το παρόν εκεί». Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, εκπρόσωποι της Επιτροπής Πολιτών για την Προστασία του Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος του Υμηττού υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
Οπως επισημαίνουν, δεν θα μπορούσε να έχει εκδοθεί άδεια από τη ναοδομία, καθώς στον Υμηττό ισχύει αναστολή δόμησης ενόψει της θέσπισης νέου πλαισίου προστασίας.

Περαιτέρω, η έκταση στην οποία επιχειρείται η ανέγερση νέου ναού είναι δασική. Η Επιτροπή κατηγορεί τόσο τον δασάρχη Πεντέλης όσο και την προηγούμενη δημοτική αρχή για καθυστερημένη αντίδραση και ζητούν την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

«Επειδή έχουμε βάσιμες υποψίες ότι οι εργασίες συνεχίζονται εσωτερικά, μολονότι έχουν απαγορευτεί, ζητούμε να γίνει άμεσα αυτοψία, να εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης, να επιβληθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Επίσης να απαγορευτεί η τέλεση λειτουργιών αλλά και η είσοδος στο ξωκκλήσι μέχρι την ολοσχερή καθαίρεση του κτίσματος και την πλήρη αποκατάσταση του χώρου», αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

kathimer

PERIPOLIKO EID FROUROS

Ένα απίστευτο περιστατικό -ευτυχώς με αίσιο τέλος- σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (01.02.2020) στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 47χρονος με ψυχολογικά προβλήματα πήγε στη πολυκατοικία, όπου ζουν η αδερφή του με τον σύζυγό της και ο θείος του.

Αρχικά, πήγε στο διαμέρισμα του θείου του, τον οποίο ακινητοποίησε με ένα πιστόλι ρέπλικα και του έβαλε χειροπέδες. Στη συνέχεια πήγε στο διαμέρισμα της αδερφής του, κρατώντας ένα αλυσοπρίονο με σκοπό να την σκοτώσει. Η γυναίκα δεν άνοιξε, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο και τον συνέλαβε.

Ηλιούπολη: “Ακούστηκαν πυροβολισμοί…”

“Η πολυκατοικία αυτή βρίσκεται στις αρχές της Μητροπολίτου Κυπριανού. Απ’ ό,τι έμαθα ακούστηκαν πυροβολισμοί γύρω στις 3 με 4 τα ξημερώματα. Τους ανθρώπους αυτούς τους γνωρίζω καλά, γιατί ζουν χρόνια στην περιοχή.
 
Αυτόν που έκανε την πράξη, δεν τον έχω δει ποτέ, αλλά την αδελφή του και τον σύζυγο της, όπως και τον θείο τους που μένει στο επάνω από το δικό τους διαμέρισμα, τους ξέρουμε γιατί ο δρόμος εδώ είναι μικρός.
 
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα στην περιοχή. Είναι καλοί και φιλήσυχοι. Σήμερα δεν τους έχουμε δει καθόλου, αλλά θεωρώ πως είναι σοκαρισμένοι από αυτό που τους συνέβη. Ειδικά για το ζευγάρι που έχει και ένα μικρό παιδί. Η κοπέλα πρέπει να είναι γύρω στα 40”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Θάνος Μακρογαμβράκης, newsit

paidi biasmos

Σοκαρισμένοι στην Ηλιούπολη από ακόμη μία ιστορία φρίκης με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Ένας 50χρονος άνδρας προσπάθησε να ασελγήσει σε ένα 13χρονο κορίτσι ΑμεΑ μέσα στο σπίτι.

Ο άνδρας που ήταν φίλος της οικογένειας είχε επισκεφθεί το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν βρήκε την ευκαιρία να πάει στο δωμάτιο της μικρής.

Εκεί προσπάθησε να την αναγκάσει σε ασελγείς πράξεις, έγινε όμως αντιληπτός από τον πατέρα της 13χρονης ο οποίος κάλεσε την αστυνομία η οποία και συνέλαβε τον άνδρα.

Η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό καθώς ο 50χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπως αναφερει ο Ελέυθερος τύπος.

ilioupoli dimarxos episodia pr hlias

Επίθεση στον δήμαρχο και μέλη της δημοτικής Αρχής με χειροδικίες και ύβρεις, εξαπέλυσαν ιερέας και η οικογένειά του όταν την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2019 επιχείρησαν να σταματήσουν παράνομες οικοδομικές εργασίες στον χώρο του Προφήτη Ηλία, μετά από καταγγελία δημότη.

Εσπευσμένα μετέβησαν στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Κ. Σεφτελής και ο Ειδικός Συνεργάτης Θ. Κατσώνης, οι οποίοι αμέσως δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις από την πρεσβυτέρα, τους γιούς και τον ιερέα, που κλιμακώθηκαν σε χειροδικίες εναντίον τους κυρίως από τον ιερέα.

Αντίστοιχες δυσάρεστες καταστάσεις συνέβησαν με την άφιξη του Αντιδημάρχου Απ. Στασινόπουλου.

Αμέσως μετά κατέφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης με δύο αστυνομικούς και λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χρ. Σωτηρόπουλο, που δέχτηκαν ύβρεις και προπηλακισμούς από την ωρυόμενη οικογένεια του ιερέα.

Ο Γιώργος Χατζηδάκης, παρά το ότι δήλωσε την ιδιότητα του ως Δήμαρχος της πόλης και την αρμοδιότητά του ως Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ (Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, δέχτηκε σπρωξιές, χτύπημα στο στήθος από τον γιό, προσβλητικές προσωπικές εκφράσεις και απίστευτους χαρακτηρισμούς, όπως «είσαι προδότης του προηγούμενου Δημάρχου, κλπ».

Απίθανα «επιχειρήματα» εκτοξεύτηκαν εναντίων όλων, ότι «δεν έχετε καμία δικαιοδοσία στο χώρο, μην ξαναπατήσετε, εδώ είναι ιδιωτικός χώρος», κατηγορίες όπως «είστε προδότες, άθεοι, παίρνετε χρήματα από την κυβέρνηση για να φέρετε μουσουλμάνους εδώ, είστε ο Ρουβίκωνας» και άλλα παρόμοια ανυπόστατα και φαιδρά.

Επίσης ύβρεις δέχθηκαν παρευρισκόμενοι δημότες καθώς και ο κ. Χρ. Κοκοτίνης επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη».
Οι αστυνομικοί μάταια προσπαθούσαν να εμποδίσουν τις επιθέσεις και να επιβάλουν την τάξη, έως ότου κατέφθασαν 4 μηχανές της ομάδας Δίας και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο Δήμαρχος δήλωσε την πρόθεσή του να μηνύσει την οικογένεια του ιερέα και τους εργάτες, που δούλευαν εκεί και έτσι όλοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.

Εκεί μετά από πολύωρη διαδικασία καταθέσεων μηνύσεων, απολογητικών υπομνημάτων κλπ, η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.
Κλήθηκε και κατέθεσε και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου, που επιβεβαίωσε, ότι έχει εκδοθεί εντολή διακοπής εργασιών και ότι έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης πρωτοκόλλου κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής.

Ο χώρος που βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και σαν δασική περιοχή Β Ζώνης Υμηττού προστατεύεται από τους νόμους του Κράτους και απαγορεύεται κάθε οικοδομική εργασία στον παλαιό ναΐσκο και στον περιβάλλοντα χώρο του.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη γνώμη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων (εξαιρουμένου ενός δημοτικού συμβούλου), ψήφισε την άμεση διακοπή κάθε εργασίας τόσον εξωτερικά, όσο και εσωτερικά του νέου οικοδομήματος, τον έλεγχο της νομιμότητας της άδειας και των εργασιών, την κατεδάφιση της αυθαίρετης και παράνομης υπερκατασκευής και την επαναφορά του χώρου στην αρχική του κατάσταση.

Έγινε γνωστό ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει επικυρώσει καμία άδεια οικοδομικών επεμβάσεων στον Προφ. Ηλία και ήδη έχει καλέσει τον ιερέα, να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για τις ενέργειές του.

«Όλοι στην πόλη πρέπει να κατανοήσουν, ότι για την νέα Διοίκηση η νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και ιδιαίτερα ο ιερέας και οι ακόλουθοί του, που ομιλούν και κυρίως πράττουν αδιαφορώντας για τους νόμους και τους θεσμούς της συντεταγμένης Πολιτείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηλιούπολης

aftod.

Περισσότερα Άρθρα...