dimarxeio hlioup

Σημαντικές ήταν οι αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης στην τελευταίασυνεδρίασή του με:

1. Την ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψη του Δημάρχου στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη όπου συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα για τον Δήμο Ηλιούπολης:

Την άμεση έναρξη λειτουργίας του Δασαρχείου Υμηττού όπου ο κ. Τσιρώνης δεσμεύθηκε ότι θα προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξεύρεση του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού (δασολόγων κλπ.) για τη στελέχωση του Δασαρχείου Υμηττού και ο Δήμος Ηλιούπολης από την πλευρά του θα εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και την διοικητική υποστήριξη.Κοινός στόχος ετέθη η άμεση έναρξη λειτουργίας του νέου Δασαρχείου Υμηττού

Την μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Ηλιούπολης – Αργυρούπολης της ΔΕΗ σε άλλονκατάλληλο χώρο μακριά από τον αστικό ιστό όπου ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της δυναμικότητας του ΚΥΤ από τα 150 στα 400 KV, και ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής με συμμετοχή όλων των φορέων ( Υπουργείο, Περιφέρεια, ΔΕΗ ,Δήμος Ηλιούπολης, Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ), για εξεύρεση κατάλληλου χώρου μακριά από τον οικιστικό ιστό για την ολική μετεγκατάσταση του ΚΥΤ.

 

2. Το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα κομποστοποίησης κλαδοκάθαρων αλλά και των υπολειμμάτων κουζίνας του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης. Τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους δημότες και τον Δήμο θα είναι ακόμα μεγαλύτερα μετά την υλοποίηση του νέου αυτού προγράμματος ενώ ο Δήμος Ηλιούπολης ανα εικνύεται σε Δήμο – Πρότυπο στο λεκανοπέδιο στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

 

3. Την έγκριση του απολογισμού και προϋπολογισμού 2015 του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες». Πρόκειται για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερησίας Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία όπου ο Δήμος Ηλιούπολης έχει παραχωρήσει δωρεάν χώρο για τη μετεγκατάστασή του στο κτίριο του πρώην 8ου Γυμνασίου.

 

4. Τον τρόπο επιλογής των βρεφών και νηπίων που θα εγγραφούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για την περίοδο 2015-2016. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από την εισήγηση του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης (Κ.Α.Φ.Α.Δ.Η.Λ) Παύλος Πεντάρης» κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση και η κατάταξη γίνεται βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και αναγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των παραρτημάτων όπως οι ώρες προσέλευσης - αποχώρησης των νηπίων και η διατροφή των παιδιών. Τέλος, προβλέπονται οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων (10 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2015) καθώς και λοιπές λεπτομέρειες σχετικά με εγγραφές, επανεγγραφές και διαγραφές.

valasopoulos ygeia ierony
 
Από τις 25 Φεβρουαρίου έχει αποστείλει ο δήμαρχος ΗλιούποληςΒ. Βαλασόπουλος επιστολή στον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση για τη μετατροπή του δήμου σε Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης, όμως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση. 
 
"Δυστυχώς καμία απάντηση! Κρίμα.Φαίνεται ότι χρειάζονται άλλες προϋποθέσεις για να στηριχτεί ο Δήμος Ηλιούπολης. Δεν πειράζει... Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους", σημειώνει ο Βασίλης Βαλασόπουλος και δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Καταρχήν δεχτείτε τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση και υγεία. 
 
Ο Δήμος Ηλιούπολης από τα πρώτα χρόνια της κρίσης έχει οικοδομήσει ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Σ’ αυτό το δίκτυο περιλαμβάνεται Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί, διαλέξεις για ιατρικά θέματα και ιατρικά σεμινάρια, συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).
 
Παράλληλα παρακολουθούσαμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις ανατροπές στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας (ΙΚΑ). Στην Ηλιούπολη έχουμε ένα από τα καλύτερα κτίρια πρωτοβάθμιας περίθαλψης που στεγάζεται τώρα το Π.Ε.Δ.Υ. 
 
Επειδή γνωρίζω ότι πάντα στηρίζατε την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης σας προτείνω να κάνουμε μια πρωτότυπη πιλοτική εφαρμογή η οποία θα περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:
• Καταγραφή υγειονομικών υπηρεσιών στον Δήμο και στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης
• Συμφωνία συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και υποστήριξης μεταξύ ΠΕΔΥ και Δήμου Ηλιούπολης
• Υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων
 
Με τελικό στόχο τη δημιουργία φορέα πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας στον Δήμο με παράλληλη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων ώστε ο Δήμος να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα των κατοίκων.
 
Είναι ένα ιστορικό βήμα και είμαι βέβαιος ότι έχετε τις γνώσεις και το πολιτικό θάρρος να το επιχειρήσουμε.
 
Φιλικά,

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης

Βασίλης Βαλασόπουλος

sfairodiavoli

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κατασκευών, Έργων και Συντήρησης Οδοποιίας της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Ηλιούπολης εφήρμοσε την ως άνω μέθοδο στην Λεωφ. Πεντάρη (πρώην Λεωφ. Αθηνών).

Η μέθοδος αυτή θα εφαρμοστεί σε όλους τους δρόμους που έχουν προβλήματα ολισθηρότητας στην Αγία Μαρίνα, στον Άγιο Κων/νο και στην περιοχή των Αστυνομικών.

Η μέθοδος της σφαιριδιοβολής ή Shotblast είναι μια διαδικασία η οποία δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιολισθηρής επιφάνειας οδών. Εφαρμόζεται με ειδικό μηχάνημα το οποίο εκτοξεύει με μεγάλη ταχύτητα μικροσκοπικές χαλύβδινες σφαίρες στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα, να δημιουργεί αδρή επιφάνεια της ασφάλτου αυξάνοντας την αντιολισθηρότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ήδη αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται ευρέως ανά την υφήλιο με άριστα αποτελέσματα. Η νέα επαναστατική τεχνολογία της «σφαιριδιοβολής» μπορεί να αυξήσει τα αντιολισθηρά χαρακτηριστικά των οδοστρωμάτων σε σημείο καλύτερο ακόμη και από τα καινούρια οδοστρώματα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλαπλά:

• Η οικονομία στην τιμή, που είναι μικρότερη από την κλασσική μέθοδο συντήρησης (περίπου στο 1/10 από το κόστος καινούριας ασφαλτικής στρώσης)
• Η ταχύτητα κατά την εφαρμογή είναι 1,5 km/h πράγμα που σημαίνει απόδοση 1.500τ.μ. την ώρα (περίπου 10-15000τ.μ. την ημέρα). Όλη η διαδικασία γίνεται με ένα μόνο πέρασμα του μηχανήματος
• Την μη όχληση της κυκλοφορίας
Δεν χρειάζεται διακοπή της κυκλοφορίας, διεξάγεται κανονικά.
• Φιλικό στο περιβάλλον

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου δεν υπάρχουν σκόνες ή κατάλοιπα υλικών, καθότι το μηχάνημα απορροφά όλα τα κατάλοιπα κόκκων και ασφάλτου μαζί με τα μεταλλικά σφαιρίδια και σε ειδικό διαχωριστήρα, χωρίζονται τα σφαιρίδια, που επαναχρησιμοποιούνται από τα κατάλοιπα της σφαιριδιοβολής τα οποία διοχετεύονται στο πίσω μέρος του φορτηγού οχήματος εντός ειδικών σάκων. Μ' αυτό τον τρόπο, με μία διέλευση του μηχανήματος μένει πίσω ένα οδόστρωμα έτοιμο προς χρήση.

• Αυξάνει τη μικροϋφή και τη μακροϋφή του οδοστρώματος.
• Παρατείνει τη ζωή του οδοστρώματος για χρόνια χωρίς την ανάγκη να διαστρωθεί ξανά με νέα ασφαλτική στρώση.
• Αφαιρεί τα ελαστικά κατάλοιπα (και επί των διαδρόμων προσγείωσης των αεροδρομίων).
• Αφαιρεί την παλαιά διαγράμμιση από το οδόστρωμα.

dimarxeio-ilioupolis

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηλιούπολης συναντήθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών ο Δήμαρχος, ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ με σκοπό τη βελτίωση της Αστικής Συγκοινωνίας του Δήμου και το συντονισμό της με τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Μετά από διαλογική συζήτηση συμφώνησαν:

• Στην ενίσχυση και την πύκνωση των Γραμμών 206, 237, Α4
• Στον συντονισμό της Δημοτικής Συγκοινωνίας με τη Συγκοινωνία του ΟΑΣΑ ώστε να μην συμπίπτουν τα δρομολόγιά τους (σταθμαρχεία ΟΣΥ)
• Την πύκνωση των δρομολογίων του ΜΕΤΡΟ στο σταθμό της Ηλιούπολης

Τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας παραμένουν ως έχουν στις γνωστές γραμμές Γραμμή 1, Γραμμή 2, Γραμμή 3.

Σύντομα θα μοιραστεί αναλυτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δρομολόγια :

Γραμμή 1 : Άνω Ηλιούπολη – ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης – ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου – ΜΕΤΡΟ Δάφνης (απόγευμα) (06:15 – 18:00)
Γραμμή 2 : Αγία Μαύρα - ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης – ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου – ΜΕΤΡΟ Δάφνης (απόγευμα) (06:15 – 18:00)
Γραμμή 3 : Κάτω Ηλιούπολη – ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης –ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου – ΙΚΑ (08:00 – 13:00)

koino ds gia dimosia periousia

Μετά την κοινή έκτακτη συνδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Αλίμου, Ηλίουπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης στις 2-4-2015 για το θέμα του πρόσφατου Νόμου 4321/2015 και ειδικότερα του άρθρου 24  που αφορά την δημόσια περιουσία, ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Β. Βαλασσόπουλος, απέστιελε στο Πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Γ. Πατούλη, την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Επειδή γνωρίζω το ενδιαφέρον σας για όλα τα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:

Πρόσφατα η Κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή τον νόμο 4321/2015 περί «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Στον ως άνω νόμο υπάρχει το Άρθρο 24, όπου μετά από μεγάλες συγκρούσεις που έγιναν στη Βουλή και αλλαγές, μεταφέρεται η ΕΤΑΔ Α.Ε. σ' ένα νέο φορέα (νέο ΤΑΙΠΕΔ;) που αναλαμβάνει τη διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Το θέμα αφορά στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στην Δημόσια Περιουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία θέτοντας το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αλλά και ζητώντας συνάντηση με την αρμόδια Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κα Βαλαβάνη Νάντια, για να διευκρινιστούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης.

Βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μου, σας ευχαριστώ και είμαι δίπλα σας στον αγώνα που κάνετε για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης

Βασίλης Βαλασόπουλος

ΥΓ. Στις 2/4/2015 συνεκλήθησαν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ηλιούπολης, Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης και συμφώνησαν να ενημερωθεί για το θέμα το Δ.Σ της ΚΕΔΕ και να ζητηθεί συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό.

mathites exetaseis

Κοινωνική πολιτική σε όλα τα επίπεδα ασκεί ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηλιούπολης ξεκίνησε τη λειτουργία του την Πέμπτη 23/10/2014.

Πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 210 9970053 στην Κοινωνική Λειτουργό Χριστοδουλοπούλου Δήμητρα

Ο δήμος Ηλιούπολης παρακαλεί τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων να ειδοποιήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους για τα φροντιστηριακά μαθήματα.

Υπεύθυνοι προγράμματος ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γιαννάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Εκπαιδευτικός Ηλίας Πανταζόπουλος

NEROSKOULIKA

Οι κάτοικοι της περιοχής Αστυνομικά Ηλιούπολης κοιμούνται και ξυπνάνε με τη σκούπα στο χέρι. Οπως μας μετέφεραν, υπάρχει φοβερό πρόβλημα με τα νεροσκούληκα που κατεβαίνουν στα σπίτια από τον ορεινό όγκο Υμηττού στην οδό Ολυμπιονικών.

Τις τελευταίες μέρες, με τις βροχές, βρίσκουν αυλές, πυλωτές και τοίχους μαύρους από εκατοντάδες νεροσκούληκα που αναπαράγονται διαρκώς. Και ζητούν τη βοήθεια του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Περισσότερα Άρθρα...