hlioupoli dimotiko sinema

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη» έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής το 2014.

Για πρώτη φορά έφτασε τα 25.000 άτομα εκ των οποίων τα 8.355 εισήλθαν δωρεάν. Τα έσοδα ανήλθαν στα 57.000€ και οι τιμές των εισιτηρίων 5€ και 3€.

Δωρεάν εισήλθαν τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, οι κάτοχοι κόκκινης Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης του Δήμου, όσοι είχαν ελευθέρας με ατέλεια και βέβαια όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών για πρώτη φορά.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν σ' αυτή τη μεγάλη επιτυχία , υπαλλήλους και εθελοντές, και εύχεται και οι υπόλοιπες χρονιές να είναι επίσης επιτυχείς με μαζική συμμετοχή του κόσμου. 

skafi gia ogodi

Oπως ανακινώνει ο Δήμος Ηλιούπολης, προκειμένου  να εξυπηρετηθούν οι δημότες που έχουν μπάζα και  ογκώδη  αντικείμενα , ο  Δήμος όπως έχει δεσμευτεί τοποθετεί πέντε (5) «σκάφες» μόνο για μπάζα και ογκώδη  αντικείμενα στα παρακάτω σημεία της πόλης:

  1. Ρ.ΓΚΑΛΗ  και  ΕΡΓΑΤΩΝ  ΤΥΠΟΥ
  2. ΠΛ.  ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ   (οδός Απόλλωνος)
  3. ΝΥΜΦΩΝ  και  ΔΑΙΔΑΛΟΥ  (οικόπεδο)
  4.  ΒΙΤΣΙ  και  ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ  (νησίδα)
  5.  ΜΑΚΑΡΙΟΥ  και  ΣΚΟΠΑ (νησίδα)

Επίσης  ο  Δήμος  διαθέτει   πέντε (5)  επιπλέον μικρές  «σκάφες»  οι   οποίες θα διατίθενται σε δημότες  που  εκτελούν  εργασίες  ανακαίνισης προκείμενου  να  αποθέτουν  ογκώδη αντικείμενα.

 

Τα  τηλέφωνα   στα  οποία  μπορούν  να επικοινωνούν  οι δημότες  είναι: 210-9940900 και  210-9933200

 

Η  διαφύλαξη   της  καθαριότητας  και  υγιεινής   της  πόλης μας  είναι  υποχρέωση  όλων  μας  και  προς όφελος όλων μας.

μπάζα άλσος Περραιβού

Η καθαριότητα, η  υγεία και η  ευπρέπεια  της πόλης μας είναι  υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Κάποιοι αδιαφορούν για όλα αυτά και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η “διευκόλυνση τους”.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η κατάσταση στο Άλσος Περραιβού που, όπως  φαίνεται στη φωτογραφία, κάποιοι ασυνείδητοι αδιαφορώντας για την υγεία των περίοικων και την ασφάλεια των παιδιών πέταξαν μπάζα, άχρηστα αντικείμενα κ.λπ.

Ο Δήμος  δεν πρόκειται να επιτρέψει τέτοιες  πρακτικές που αδιαφορούν  για τη πόλη μας, θέτουν  σε κίνδυνο τη ζωή μας και  προκαλούν  μεγάλο  κόστος , αφού πλέον για να μεταφέρουμε μπάζα στη χωματερή πρέπει να πληρώσουμε, και το κόστος επιμερίζεται σε όλους τους δημότες.

Οι  παραβάτες  που  ρυπαίνουν  τη πόλη  μας θα  κληθούν να πληρώσουν  το  κόστος  αλλά και  να  καταβάλουν  τα πρόστιμα που  προβλέπονται. Όποιος έχει μπάζα είναι  υποχρεωμένος  να τα τοποθετεί σε ειδικές σκάφες και  να φροντίζει  για την  απομάκρυνση τους.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες μας, ο Δήμος θα τοποθετήσει  ικανό αριθμό τέτοιων «σκαφών» σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, θέτει στη διάθεσή τους ικανό αριθμό «σκαφών» για την εξυπηρέτησή τους.

Με  νεότερο δελτίο τύπου θα γνωστοποιήσουμε τα σημεία πού θα τοποθετηθούν και το τηλέφωνο επικοινωνίας των δημοτών με τον Δήμο.

δελτιο τυπου δημου ηλιουολης

mathites exetaseis

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα συνεχίσει και φέτος να προσφέρει σε μαθητές οικογενειών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (έως 13000ευρώ) δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, σε όλες τις βαθμίδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίου- Λυκείου).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη για φροντιστηριακή υποστήριξη, να δηλώσουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 2109970053 στην διδα Κοινωνική Λειτουργό Χριστοδουλοπούλου Δήμητρα έως 30/9/2014.

Η έναρξη των μαθημάτων και ο χώρος διεξαγωγής θα σας ανακοινωθούν άμεσα.

Θερμή παράκληση οι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων να ειδοποιήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους για τα φροντιστηριακά μαθήματα.

Υπεύθυνοι προγράμματος: ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Γιαννάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Εκπαιδευτικός Ηλίας Πανταζόπουλος

 

HLIOUPOLH PERAIVOU

Ξεκίνησαν, άμεσα, οι εργασίες αποκατάστασης του Άλσους Περραιβού, στην Ηλιούπολη, μετά τα πρόσφατα φαινόμενα ανευθυνότητας πολιτών, που επέλεξαν να πετάξουν τα πάσης φύσης άχρηστα αντικείμενά τους στο Άλσος του Δήμου!

Έτσι, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, η Δημοτική Αρχή της πόλης προχώρησε στον περιμετρικό καθαρισμό του Άλσους από τα μπάζα, ενώ συνέχισε και σε περίφραξη του χώρου, αλλά και σε δενδροφύτευση!

«Σε λίγες μέρες θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση. Πιστεύουμε ότι στην προσπάθεια αυτή ο κόσμος της περιοχής θα μας στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις» τονίζει για το θέμα ο Δήμος Ηλιούπολης.

Η κατάσταση που επικρατούσε στο Αλσος αυτό αποτελούσε ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της Ελληνικής αδιαφορίας για τους άλλους, για την προσωπική "διευκόλυνση" που, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κάποιοι ασυνείδητοι, αδιαφορώντας για την υγεία των περίοικων και την ασφάλεια των παιδιών, πέταξαν μπάζα, άχρηστα αντικείμενα κ.λπ.!

 

 

dimarxeio-ilioupolis

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης για την εκλογή του Προεδρείου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων του Δήμου στην ΠΕΔΑ, την περασμένη Κυριακή. 

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών είναι τα ακόλουθα: 

Για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρος, ο κ. Σεφτελής Κων/νος από την Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Αντιπρόεδρος, ο κ. Καλαντίδης Δημήτρης από την Παράταξη «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη».

Γραμματέας, η κα. Κουρή Μαρία από την Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη». 

 
Τα μέλη που εκλέχτηκαν στην Οικονομική Επιτροπή

Τακτικά Μέλη

1. Δημητρόπουλος Άγγελος, Πρόεδρος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

2. Γιαννόπουλος Θεμιστοκλής, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

3. Καλούδης Κων/νος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

4. Κορμά - Γκουντζιανά Δήμητρα, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

5. Μπασούρης Μαρίνος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

6. Σερέτη Χριστίνα, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

7. Κοκοτίνης Χρήστος, από την παράταξη «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

8. Μαργαρώνης Παναγιώτης, από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης»

9. Πίκουλα Αργυρώ, από την παράταξη «Ηλιούπολη - Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών».

Αναπληρωματικά Μέλη

1. Γεωργίου Δημήτριος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

2. Ζαννιά Ευφημία, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

3. Πανταζόπουλος Ηλίας, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

4. Κουρής Μιχαήλ, από την παράταξη «Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά»

5. Πανταζόπουλος Δημήτριος, από την παράταξη «ΕΝΑΚ». 

Τα μέλη που εκλέχτηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά Μέλη

1. Χατζηδάκης Γεώργιος, Πρόεδρος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

2. Αντζινάς Ιωάννης, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

3. Κούρτης Ανδρέας, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

4. Παναγιώταρης Αναστάσιος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

5. Πανταζόπουλος Ηλίας, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

6. Ψυρρόπουλος Ευστάθιος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

7. Αγαδάκος Γεώργιος, από την παράταξη «Νέα Δημοτική Κίνηση»

8. Αντύπας Γεώργιος, από την παράταξη «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

9. Κουρής Μιχαήλ, από την παράταξη «Ηλιούπολη - Πάμε Μπροστά».

Αναπληρωματικά Μέλη

1. Κουρή Μαρία, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

2. Μπασούρης Μαρίνος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

3. Παπαδόπουλος Κων/νος, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

4. Πίκουλα Αργυρώ, από την παράταξη «Ηλιούπολη, Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών»

5. Πούλος Ιωάννης, από την παράταξη «ΕΝΑΚ». 

 
Τα μέλη που εκλέχτηκαν για την εκπροσώπηση του Δήμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)

1. Καπίρη Ελένη, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

2. Παπαδόπουλο Κων/νο, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

3. Σερέτη Χριστίνα, από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

4. Κοκοτίνης Χρήστος, από την παράταξη «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

5. Τσατσούλη Αναστασία, από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης».

 

 

Oπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, την Πέμπτη 28/8/2014, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου Κεντρικού Τομέα Αθηνών, πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, εργασίες ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Οι ανωτέρω εργασίες ψεκασμών, υλοποιούνται στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλη την περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης – με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί κύρια εστία του προβλήματος – μετά από σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων του Δήμου Ηλιούπολης, προς την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Οι εργασίες των ψεκασμών θα επεκταθούν και στο υπόγειο τμήμα του κλειστού αγωγού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο εξής έως περίπου και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας έτσι όλη την «κρίσιμη περίοδο» ύπαρξης του προβλήματος. Ο τρόπος εφαρμογής των ψεκασμών (ψεκασμός επαφής με ψεκαστήρες επινώτιους-πλάτης) καθώς και το σκεύασμα που έχει επιλεγεί για χρήση με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι το πλέον φιλοπεριβαλλοντικό (βάκιλος Θουριγγίας).

 

Περισσότερα Άρθρα...